כלב למסירה...

talilate

New member
כלב למסירה...../images/Emo10.gif

יש לנו כלב מדהים בן 4. הוא לברדור מעורב עם רואה בלגי כנראה... יפהפה!!! ממושמע, חברותי, מלא שמחת חיים. הוא כמובן מחוסן ומטופח. אנחנו נאלצים למסור אותו כי המטפלת שלנו מפחדת מכלבים וזה נראה לי אכזרי להוציא אותו למרפסת קטנטונת ל-9 שעות כל יום, במיוחד בימים גשומים וקרים. אם יש כאן מישהו שמעוניין, או שמכיר מישהו שמעוניין, אשמח אם תפנו אליי מסר. העדפה לבית עם גינה, זה כלב גדול יחסית ומאוד אנרגטי.) תודה.

blue43

New member
רועה בלגי.....

היה עוזר אם אפשר היה להוסיף תמונה.

yoelth

New member
../images/Emo124.gifגועל נפש../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

לא יאומן שיש עוד תופעות כאלה במקומותינו! אולי תחליפו, לעזאזל, את המטפלת במקום לזרוק את הכלב!!! אם המטפלת היתה מפחדת מילדים הייתם מוסרים את הילד??????

יואל...../images/Emo12.gif

התגובות שלך לפעמים כל כך מקוממות
שזה פשוט לא יאומן איך איש כל כך חביב ואינטילגנט מסוגל לענות כאלה תשובות. היא אמרה "כלב לזריקה"? או "כלב למסירה"? למה אתה נכנס לוורידים של אנשים? אולי המטפלת זאת אמא שלה,או סבתא שלה,או אחותה? למה להתערב בכלל? אתה רוצה לאמץ את הכלב? יופי...תיקח אותו. לא רוצה? עזוב ענין...למה להיכנס לחיים של אנשים...זה כל כך מעליב...במיוחד לנכוח העובדה שנראה שבעלי הכלב מוסרים אותו בצער רב
אתה ממש מאכזב לפעמים...

yoelth

New member
מילקי יקירתי../images/Emo24.gif

היתה לנו כבר התכתבות בעבר בנושא הזה והסיכום היה שיש שני סוגים של אנשים כאלה שאוהבים כלבים וכאלה שלא ולא ניתן לגשר על הפער הזה. ברם, מי שאוהב כלבים ומגדל כלבים, ולמזלנו יש הרבה כאלה בפורום הזה בפרט ובמודיעין בכלל, חייב לדעת שכאשר מאמצים כלב זה בדיוק כמו שמאמצים ילד. זה מצב סופי ובלתי הפיך. שיחשבו שמונים פעם לפני, אך ברגע שנפלה החלטה אין חזרה ממנה. כלב זה לא חפץ!!! מי שלא גידל כלבים מימיו ולא קרוב לנושא לא יכול להבין את המשמעות של למסור כלב אחרי שנים. זה דבר שלא יעלה על הדעת לא מבחינת המוסר ובעיקר לא מבחינת הכלב, ולמזלי יש המון קוראים שאומרים לעצמם עכשיו : נכון, צודק.

יואל, וגם דליה../images/Emo107.gif

אף אחד לא מתווכח על החשיבות שיש באימוץ כלבים. אני בטוחה שמי שפתחה את ההודעה מאוד אוהבת כלבים {בניגוד אלי
} ומאוד עצוב לה שהיא נאלצת למסור אותו.ויש לי הרגשה שהיא חשבה אלף פעם לפני שהיא מוסרת אותו. הבעיה שלי היא עם הביקורת הכל כך נוקבת ומשתלחת על כל מי שרוצה\מעוניין\צריך\נאלץ למסור את בעל החיים שלו. האוירה פה בפורום נהייתה ממש בלתי נסבלת בכל מה שקשור לחיות מחמד...כל מי שחושב אחרת מאלו שאוהבים חיות מחמד, נהייה פה ממש "מוקצה". פתחה מישהי הודעה. למה לא לענות לענין? מה שהכעיס אותי זאת הביקורת שנשלחת כלפיה. היא לא ביקשה את דעתנו בנושא: "האם למסור את כלבי,או לא". היא פתחה הודעה שבה היא מודיעה,ובעצב רב, על כל שהיא מחפשת בית חם לכלב שלהם...שמכל מיני סיבות היא נאלצת למסור.

d a l i a l

New member
מילקי

כבר ראינו שרשורים שהתחילו בהא והסתיימו בדא...כי זה טבעו של הפורום. אנשים רואים נושא ומגיבים. אז לא ענינו לשאלתה של talilate אבל התייחסנו לנושא. אני מסכימה שאין כאן מקום להתנפלות אלא לתמיהה גדולה, וזה מה שהבעתי.

yoelth

New member
ההשלכה המיידית: הוצאת כלב להורג../images/Emo70.gif

מה שלא ברור לכל, אבל זה המקום להבהיר אותו הוא: שהתהליך הוא כזה: הכלב הספציפי הזה יקלט, אולי, בבית מאמץ אלטרנטיבי. בית זה שהחליט לקחת כלב יכול היה לאמץ כלב אחר מאחד האירגונים העוסקים בכך ולהציל כלב זה מהוצאתו להורג. זאת ההשלכה המיידית: הריגה של כלב אחר שיכול היה להיות לו בית!! האם זה לא מחיר כבד מדי במקום להתאים את המטפלת.....?

d a l i a l

New member
אני דווקא רואה להתייחס לזוית אחרת

גם הכלב עובר טראומה בגלל המעבר לבית אחר ולמשפחה אחרת. על זה אנחנו אף פעם לא נותנים את הדעת. הכלב יכול להתחיל להתנהג בצורה אחרת לגמרי ממה שהוא היה קודם לכן. ואני ממש לא פסיכולוגית של כלבים. אבל זה ידוע ובדוק.

3ונמיי

New member
הכל בסדר? ../images/Emo12.gif

בחרת במילים מאוד חריפות לתאר את מה שאתה מרגיש. אכן אתה צודק ברגשות שלך אבל לדעתי אתה לא יכול להטיף מוסר לאדם שאתה לא מכיר. גם אם הסיבה היא כפי שתוארה, יכול להיות שיש מעבר לסיפור המטפלת (וכנראה יש, אחרת לא נפרדים מכלב). לפני שנה אחותי אימצה כלב שתמונתו פורסמה באינטרנט, (גם שם היה סיפור דומה.) היום הכלב גדל בקיבוץ עם משפחה אוהבת (לא נרשמה הסתגלות קשה- הכלב שמח כל כך על המרחב שניתן לו...) הייתי ממליצה לך ולכל המלעיזים להרגע, לשתות מים, לנשום קצת אויר צח ואז להגיב, באופן תרבותי ולא משתלח. תודה.

Neta558

New member
תמיד חושבים אלף פעם לפני

אבל אולי בפעם האלף ואחת ימצא איזה פתרון שישאיר את הכלב והבעלים יחד ומרוצים. הביקורת של יואל אכן קשה, אבל אני חושבת שהיא צריכה להשמע. אם לא עבור המקרה הזה, אז עבור המקרה הכללי של בעלי כלבים רבים שחושבים פחות מאלף פעם לפני החלטה גורלית שכזאת. נותר לי רק להעלות כמה הצעות שאולי לא עלו, כמו למצוא מישהו שסומכים עליו שיוציא את הכלב לטיול כך שלא יהיה לבד כל הזמן הארוך. ובכלל, הרבה אנשים שמפחדים מכלבים מסוגלים לאט לאט להתגבר על כך, וניתן גם ללמד את הכלב שעל אדם מסוים לא קופצים ולא "משתוללים" סביבו.

אני דווקא מבינה את יואל ודליה

ואולי הביקורת של יואל נוקבת, אך בעיני היא מתבקשת, דרושה כאן תגובה שכזו, אי אפשר להתעלם כשרוצים למסור כלב רק בגלל המטפלת. אבל כנראה שזה באמת ההבדל בין הגישה של אוהבי כלבים ואלה שלא...

תודה יואל.

תודה על האומץ להביע בדיוק רב את הרגשתי למקרא ההודעה שפתחה שרשור זה. לא היו בי תעצומות הנפש (טוב אני טיפה'לה מגזים) לכתוב את הדברים, וחלק מן התגובות שקיבלת מעידות כי אני לא (לגמרי) פרנואיד. נותר לי רק לרחם על הכלב.

yoelth

New member
חבר - אתה חסר!

אבא של שירה - נוכחותך המועטה בפורום פוגעת ברמת הדיונים כאן. הינך מתבקש להיות יותר פעיל! ובאשר לדבריך - תודה.

השמועות על מותי היו מוקדמות

בזמן האחרון אני עובד קשה מאד על פרויקט ואין לי הרבה זמן לפורום. מה שכן, אני מציץ מדי פעם ומשתדל להשאר מעודכן (למרות הקצב המטורף כאן). תודה על הפרגון!

d a l i a l

New member
אני לא מסכימה עם דרך אמירת המסר

אבל מאוד מסכימה עם תוכן הדברים ויכולה להבין מהיכן נובעת צעקת הכאב והתסכול שאתה חש. יואל - אני חושבת שיש מקום לספור עד 10 לפני שמוציאים את הכאב החוצה. חבל שהמסר יונח בצד וההתייחסות תהיה לבוטות שבה הוא נאמר.

למעלה