כלבים

זאביקו

New member
כלבים

איך יצרו כל כך הרבה זני כלבים כה רחוקים זה מזה עד שחלקם דומים יותר למיני בע``ח אחרים מאשר לאחיהם?!

m0sh3

New member
יכול להיות שהכלבים "הומצאו" במקביל מספר פעמים

באיזורים שונים ועל כן יש בהם גיוון גדול. השאלה היא האם ההבדלים בין המינים הם מהותיים או שהם נבדלים במאפיינים פנוטיפיים. אני משער שההתאמה הגנטית בין מיני הכלבים השונים היא גבוהה. בשביל לגרום לשני מיני כלבים להראות שונים מאוד לא צריכים לשנות הרבה בגנום.

ב2 מילים - ברירה מלאכותית,

גידול הזנים השונים של הכלבים פעל על הוריאציה הגנטית שהייתה קיימת במיני זאבים קדמונים, וכשאני אומר קדמונים, אני לא מתכוון להרבה זמן בעבר. מבחינה גיאולוגית, מדובר במצמוץ, בשבריר שנייה (בערך 10000 שנה) - מצד שני, האבולוציה פועלת באמצעות מנגנונים גנטיים רבים, ובמקרה של הכלבים, לולא הייתה קיימת הוריאציה הגנטית (כמעט ולא נוצרה וריאציה גנטית חדשה אצל ה"תת-מין" הכלבי) - לא היה ניתן לפתח כל כך הרבה זנים של כלבים. פשוט לוקחים זאב עם תכונה מסוימת, ומרביעים את הצאצאים בברירה מלאכותית - ניתן לעשות זאת עבור כל מין (בהנחה שיהיה אפשר לביית אותו, אני שואל את עצמי כמה אפשרי זה יהיה לעשות את זה עם נמרים, אבל תיאורטית, זה אפשרי. ) אם תיקח את הפרטים הכי נוחים והכי רגועים במין הזאבים, אז הרי לך האבות הקדמונים של פודלים וכלבי פקינז. וחוזר חלילה עבור כל תכונה בולטת אצל כל זן כלבי. (יש מאות, עד כמה שידוע לי) בספרו של סטיב ג'ונס "כמעט כמו לוויתן" מדובר על זה בהרחבה.

m0sh3

New member
../images/Emo45.gif

שמעתי בקורס אבולוציה על חווה שגידלו בה זאבים. כל הזמן נתנו רק לרגועים שביניהם להתרבות, עד שלמרבה הפלא, הם החלו לנבוח בשלב מסויים..

זה ניסוי שנעשה בשנות ה50,

אם איני טועה, או בשנות ה70, ברוסיה - פשוט לקחו חווה מלאה בזאבים והרביעו אותם, ותוך כמה שנים חלק התחילו לכשכש בזנבותיהם (משהו שזאבים בטבע לעולם אינם עושים), האזניים שלהם נעשו מקוטפות (עוד משהו שזאבים לא עושים) והם נעשו רגועים יותר והתחילו לנבוח (עוד משהו שזאבים אינם עושים. אני חושב שזה נקרא "לזרוד" עבור זאבים, הרעש המפחיד שהם עושים)

אל תשאל את עצמך לגבי נמרים...

תשאל את עצמך לגבי בני אדם... תדמיין זן של בני אדם ננסיים בגובה מטר, זן אחר של שחקני כדור סל בגובה שלוש מטרים, זן של גאונים מתמטיים שכולם ברמות של איינשטיין... היה כאן איזה מישהו בפורום בעד אואגנטיקה, לא? משעשע...

כן. אנטוליו.

בוא לא נעלה את הדיון הזה באוב שוב, זה היה דיון טיפשי. בכל מקרה, אני חושב שהרבה יותר קל לעשות breeding לגובה מאשר לגאונות מתמטית (אפיסטטיס הרבה יותר פשוט עבור תכונות שטחיות כמו גובה) הקשר בין גנטיקה לבין המוח הוא קצת קופסה שחורה עבורי, כרגע. במילותיו של סטיב ג'ונס : "המוח עוד לא מבין את עצמו"

אנטוליו

New member
../images/Emo4.gif מה בדיוק טיפשי:

הרעיון לעשות breeding, הקנית תכונות רצויות גם לבני אדם, או רק הדיון הנ"ל? אני חושב שהגיע הזמן שהאנושות תיקח את גורלה לידיה ותסיט את האבולוציה לכיוונים רצוים. עם כל השגי המדע והטכנולוגיה לא יתכן שאיכות של בני אדם לא רק שלא תעלה, אלא תמשיך להתדרדר, כמו שקורה כיום. אין מי שלא מרגיש שהחברה האנושית מתבהמת ונעשית אלימה משנה לשנה. ואומנם, קמו בעולם כמה קבוצות של אנשים שמעוניינים לשפר את איכות האנושית. בינם אני יכול לציין את תנועת הפרומיתאיזם ששמו לעצמם את המטרה הבאה: We ultimately intend to bring about higher civilization, higher creativity, and higher consciousness to the Universe. What Nature used to do via natural selection, we will now take into our own hands with directed and deliberate creative conscious evolution. We are no longer spectators in the grand plan of cosmic evolution, but now participants We Prometheans are voluntarily coming together to purposefully direct the creation of a new post-human species. A species with higher intellect, creativity, consciousness and love of ones people. A communion of intellect and beauty, for the simple reason that it can be done. This creation is what gives us purpose and meaning. No other justification is required for this program to advance our Promethean species. כאן עלי לציין שאחינו בני ישראל מאז ומעולם השתמשו בעקרונות היוגניקה על מנת לשרוד ולקדם את האינטרסים שלהם. על כך אפשר ללמוד מהקישור הבא:

אוקיי, אנטוליו,

זה היה קצת מעצבן בהתחלה, אבל עכשיו אני אומר ברצינות: אתה מוכן להפסיק לפרסם את עלוני האידיאולוגיה הגזענית שלך? עזוב את זה שזה נורא לא נעים לחלק מחברי הפורום, אבל כבר הבהרנו לך שזה לא מענייני הפורום לעסוק באידיאולוגיה. מדובר בפורום מדעי שעוסק בתת-תחום של מדעי החיים. לא בתכניות שלך לעתיד האנושות.

למעלה