דר' אסף....
אני לא מתנפלת.... אישורי הרבעה באמת לעיתים נמצאים אצל רכזי גידול שרלטניים... אולם תעודות שמונפקות ע"י ההי"ל אינם מסחרה.... לכל חוג/מועדון יש את תקנון היגדול שלו, לטעמי, הייתי רוצה תקנונים יותר מגבילים... שלא יווצר מצב שכל כלב עם תעודות יורבע, לדעתי רק כלבים ברמה גבוה שיכולים לתרום לגזע יש להרביע.. לצערי בחלק מהחוגים/מועדונים של כלבים גדולים/ענקיים אין חובת צילום אגן, לו כל החוגים/מועדונים היו מחייבים בצילום אגן, היינו רואים פחות בעיות אגן... כנ"ל בעיות עיניים תורשתיות.... דבר נוסף, שופט מקיף לא תמיד מודע לבעיות גנטיות בגזע, לדוגמא בגזע שאני מרכזת אותו הווסטי, נולדים גורים עם זנב שבור או מעוות, בכל העולם כלב כזה יצא ממעגל ההרבעות גם אם הוא בנוי כהלכה בהתאם לתקן, היות וזנב שבור הינו גנטי, ומתוך נסיון של מגדלי ווסטים ותיקים הם ראו כי באותו קו של זנבות שבורים נולדים גם גורים עם כך שסוע.... לצערי אותם שופטים נותנים ציון מצויין לכלב/ה עם זנב שבור, ואני כמרכזת הגזע אינני יכולה למנוע את הרבעת הכלב/ה.... כי "השופט יודע יותר טוב ממך".... שופט אינו מגדל ואינו מחפש בעיות גנטיות בשיחות עם מגדלים ותיקים ממני... בדני הענק, לי יש כחולה, גם אין צורך בצילום אגן, אני עשיתי לכלבה שלי בגיל שנה וחצי צילום בכדי להיות בטוחה שאוכל להרביע אותה.... לשמחתי היא עם אגן נקי כמו כל השושלת ההולנדית/בלגית שלה.... אגב, ההמלטה היתה לפני 10 ימים, היו שלושה גורים, זכר אחד נולד מת ולא הצלחנו להחיותו... נותרנו עם זכר ונקבה... הם נולדו כ 140 גרם ונכון להיום הזכר שוקל 364 גרם והנקבה 384 גרם, היא פרסרית כפייתית... סבתא ניל"י....