כלבה בהריון

d a n a 25

New member
כלבה בהריון

שלום, יש לי כלבת לברדור עם תעודות ולפני כמה ימים זיווגנו אותה באישור רכז הגזע שמתי לב שהצלעות שלה התרחבו מאוד,זה הגיוני?, ונהיה קצת השחרה סביב הפטמות התחתונות שלה, אבל בבטן התחתונה היא מאוד מאוד רזה, מתי היא תתחיל להשמין בבטן התחתונה? האם אוכל פרופלאן לגורים מגזעים גדולים יהיה טב להאכיל אותה בזמן ההריון? אתה יכול לאמר לי את השלבים של ההריון, מתי הפיטמות יתנפחו וכל זה תודה, דנה

סבלנות דנה

מגיעים אליך - לא לדאוג אני לא רואה הרבה קשר בין התופעות שאת מתארת ובין ההריון - ההריון בשלב כה מוקדם כמעט לא מתבטא. השמנה מתרחשת יותר מאוחר - לקראת שבוע 4-5 בהריון, ובמיוחד לקראת סופו. אפשר בסביבות יום 25 לבצע אולטראסאונד לוודא שאכן היא בהריון ולספור את הגורים. לא כדאי להאכיל במזון לגורים בזמן ההריון - מזון זה עשיר בסידן וטוב לתת אותו לאחר ההמלטה. פרו פלאן רגיל לבוגרים או לכלבים אנרגטיים (פרפורמנס) יתאים יותר בשלב זה.

d a n a 25

New member
אבל מה אם הכלבה עצמה

נחשבת לגורה? היא בת 9 חודשים וההשחרה סביב הפטמות היא לא סימן להריון?

היא זווגה באישור רכז הגזע

בגיל 9 חודשים??? התשובות לא שונות בגלל זה, אבל זה נשמע קצת תמוהה

d a n a 25

New member
יותר נכון קרובה ל

10 חודשים, עשיתי את זה בשביל שאני יוכל לעקר אותה כמה שיותר מוקדם וכך להפחית סיכוי למחלות חוץ מזה כששאלתי ווטרינר הוא אמר שבגיל 10 חודשים הוא לא רואה סכנה לא הבנתי, אז להחליף לאוכל של בוגרים?

ניל´´י

New member
דנה שלום...

ראשית קשה לי להאמין שרכזת הגזע, סמדר זקס, תאשר הרבעה בגיל כזה... זה כנראה הייחום הראשון שלה... לגבי אוכל, אני חולקה עם הדר' הנכבד, אני כן מאכילה באוכל גורים מהשבוע ה 5 להריון... בגלל גילה הצעיר הייתי שמחה לו היית פונה לוט' שיגרום להפלה לכלבה... בגילה היא אינה בוגרת מספיק להיות אמא... סבתא ניל"י....

d a n a 25

New member
אוקיי אני יחשוב על זה,אבל בשבועות ה

הראשונים זה בסדר להאכיל באוכל גורים במידה והיא גורה? אני אתייעץ עם עוד וטרינר ואם הוא ימליץ אני יעשה לה הפלה, בריאותה מעל הכול

ניל´´י

New member
"זום" ילדתי היקרה.. כמה ימים, יכול

3 ימים או 7 ימים או 10 ימים... זריקת הפלה ניתן לתת עד ליום ה 15, רק לידיעתך חמודתי... סבתא ניל"י...

zooom360

New member
דנה

לא מדובר רק על בריאות פיזית אלא בריאות נפשית ואי יכולת של גורה לגורים כמו שלילדה אין יכולת להיות אמא לילד. הכלבה עדיין גורה את לא יכולה לאפשר לה להיות אמא.

hold your horses

רק רגע, בבקשה. אני מסכים שהרבעת לברדורית בת 9-10 חודשים איננה דבר מומלץ. קשה לי להבין איך התקבל אישור הרבעה מהגזע, הרי היא אפילו צעירה בשביל צילומי אגן. נכון שהיא צעירה מידי פיזית ונפשית. עם זאת, אני חושש לא פחות מתופעות הלוואי של כל זריקות ההורמונים השונות להפלה. כדאי לחשוב גם על הנקודה הזו. מה גם שהיתה התנפלות עזה על דנה. בקיצור, דנה - לכי לוטרינר, בררי את כל הנקודות וקבלי החלטה לאחר הבנה של היתרונות והחסרונות של כל דבר. וכן, בררי גם איך ניתן אישור ההרבעה.

d a n a 25

New member
בסדר תודה, אבל עד שאני אלך לברר, בנ

ובמידה שאני אחליט שהיא תמליט(אם זריקת ההפלה מסוכנת יותר...) זה בסדר להביא לה במשך כל ההריון אוכל לגורים? תודה רבה על התשובות ואני אעדכן בהמשך...

אני לא מאמינה שרכז גזע יאשר הרבעה

כזו! הכלבה גורה בעצמה וזה פשוט לא לענין. היא בכלל עדין לא מסוגלת לעבור צילומי אגן אז איך אשרו את ההרבעה?? טעות מרה להרביע כלבה בגיל צעיר כל כך הפתרון הכי טוב עכשיו הוא עיקור.

d a n a 25

New member
אוף אוף הבנתי כבר,אתה לא ראית שרש

שרשמו לי את זה כבר?, ואמרתי שאני אלך לוטרינר ויברר ואם ימליץ אני יעשה לה הפלה, אני לא עושה דווקא עכשיו, אם יש לך תשובה לשאלה ששאלתי בקשר למזון לגורים אז תענה, ואם לא, אני מבקשת שתפסיק לחזור על דבריי אחרים

Twinsen2005

New member
דנה..

תני לה מזון לגורים, אם לא כי היא בהריון אז כי היא גורה בעצמה... זואי שלי (חתולה) המליטה בגיל 11 חודשים.. קיבלתי הרבה בראש על זה שאישרתי הריון בשלב זה אבל למזלי הכל עבר בשלום והיא והגורים בריאים ו-No harm was done... אבל הרבה מסקנות הוסקו. לעומת זאת הוסבר לי שהפרוצדורה אצל כלבים אכן הרבה יותר מסובכת.. אז איך בעצם באמת אושר הזיווג? מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד בהקשר הזה?

d a n a 25

New member
אני רק יודעת שהכלבה שלי עברה את הבד

הבדיקות וכך גם הזיווג שלה, כולל אגן אני לא מבינה כל כך בנושא אז לא לשאול אותי שאלות קשות תודה על התשובה

אלבה

New member
רכז הגזע אישר לך לכתוב כאן?

לא מבין את כל המסחרה הזאת. זה כלב, לא תמונה.

למעלה