כלבה בהריון

רק אל תתנפלו עלי

אבל עדיין, לדעתי חלק לא מבוטל מנושא הכלבנות בארץ, כולל אישורי הרבעה ותעודות הוא מסחרה לשמה, כך שאני לא מופתע. אכן יש שיפור בשנים האחרונות, ואין בכוונתי להכתים את כל העדה, ובכל זאת אינ לוקח הכל בערבון מוגבל.

ניל´´י

New member
דר' אסף....

אני לא מתנפלת.... אישורי הרבעה באמת לעיתים נמצאים אצל רכזי גידול שרלטניים... אולם תעודות שמונפקות ע"י ההי"ל אינם מסחרה.... לכל חוג/מועדון יש את תקנון היגדול שלו, לטעמי, הייתי רוצה תקנונים יותר מגבילים... שלא יווצר מצב שכל כלב עם תעודות יורבע, לדעתי רק כלבים ברמה גבוה שיכולים לתרום לגזע יש להרביע.. לצערי בחלק מהחוגים/מועדונים של כלבים גדולים/ענקיים אין חובת צילום אגן, לו כל החוגים/מועדונים היו מחייבים בצילום אגן, היינו רואים פחות בעיות אגן... כנ"ל בעיות עיניים תורשתיות.... דבר נוסף, שופט מקיף לא תמיד מודע לבעיות גנטיות בגזע, לדוגמא בגזע שאני מרכזת אותו הווסטי, נולדים גורים עם זנב שבור או מעוות, בכל העולם כלב כזה יצא ממעגל ההרבעות גם אם הוא בנוי כהלכה בהתאם לתקן, היות וזנב שבור הינו גנטי, ומתוך נסיון של מגדלי ווסטים ותיקים הם ראו כי באותו קו של זנבות שבורים נולדים גם גורים עם כך שסוע.... לצערי אותם שופטים נותנים ציון מצויין לכלב/ה עם זנב שבור, ואני כמרכזת הגזע אינני יכולה למנוע את הרבעת הכלב/ה.... כי "השופט יודע יותר טוב ממך".... שופט אינו מגדל ואינו מחפש בעיות גנטיות בשיחות עם מגדלים ותיקים ממני... בדני הענק, לי יש כחולה, גם אין צורך בצילום אגן, אני עשיתי לכלבה שלי בגיל שנה וחצי צילום בכדי להיות בטוחה שאוכל להרביע אותה.... לשמחתי היא עם אגן נקי כמו כל השושלת ההולנדית/בלגית שלה.... אגב, ההמלטה היתה לפני 10 ימים, היו שלושה גורים, זכר אחד נולד מת ולא הצלחנו להחיותו... נותרנו עם זכר ונקבה... הם נולדו כ 140 גרם ונכון להיום הזכר שוקל 364 גרם והנקבה 384 גרם, היא פרסרית כפייתית... סבתא ניל"י....

d a n a 25

New member
פחחחחח

ולמה בדיוק אני צריכה אישור בשביל לכתוב בפורום?? אני בסך הכול לא הבנתי את הנושא כמו שצריך אני הייתי בטוחה שאם יש שני כלבים עם תעודות,ושנהים עוברים בדיקות, אז אחרי שנולדים הגורים מקבלים את האישור להוצאת התעודות ומהרכז, עכשיו גיליתי שזה לא ככה מה את מתנפלת?? אני באתי לשאול שאלה ולא לפתוח דיון על המלטות מאושרות, אני ציינתי שלכלבה יש תעודות בשביל שלא תהיה התנפלות עליי והטפות מיותרות , אבל זה השיג בדיוק ההפך זה לא אשמתי שהוטרינר אמר שאין בעייה בהריון בגיל 10 חודשים, זה אשמתו של מי שלימד את הוטרינר הזה ואני חוזרת-אם יש סיכון אני יעשה הפלה! אז למה להמשיך לתקוף? סתם כי משעמם?

עדיגונן

New member
אנחנו היינו ממש בבעיה

מיקי שלי (לברדור חלק שער מעורב בגולדן) התייחמה בגיל חמישה חודשים, ושבגיל שישה חודשים באנו לעקר אותה גילינו שהיא בהריון, ולאבא שלי לא היה לב, אולי בגלל תפקידו (גניקולוג) לעשות הפלה! תוצאה: 4 גורים, שלוש זכרים ובת, כל הבנים נראו כמו רטריבר חלק שער ורק הבת כמו גולדן ! ! כולם נימסרו! אצלינו זה עוד יותר בעיה כי אנחנו במושב! רק מעטים קושרים את הכלבים ביום יום , חוץ מלמי שיש כלבים תוקפנים ואז אין על מה לדבר... נ.ב : האבא התגלה כהפודל הענק הגיזעי של השכנים.

הסבר לגבי נושא המזון

אם הכלבה אכלה עד עכשיו מזון גורים, אין מניעה להמשיך לתת אותו. הסיבה שמומלץ מזון גורים לאחר המלטה היא כפולה - 1. עשיר יותר באנרגיה וחלבון. 2. עשיר בסידן שדרוש לייצור החלב. אם מזון זה ניתן במהלך כל ההריון, זה מוריד את יכולתה של הכלבה לספוג סידן מהמזון (כשיש הרבה לא צריך להתאמץ ולספוג וההורמונים המעורבים בויסות הספיגה לא מתעוררים). אם מחליפים את המזון לאחר ההמלטה, ההורמונים כן ברמה גבוהה והספיגה משתפרת. לנילי - זה שאת נותנת והכל בסדר, לא אומר שזה הדבר הנכון. במקרה זה, בגלל שהיא גורה (ואת התשובה הראשונה כתבתי לפני שידעתי שהיא גורה..) אנמי כן חושב שכדאי להמשיך עם מזון הגורים. בנוסף - הבעיה יותר משמעותית בגזעים קטנים ולא צפויה בלברדורים. לגבי אופצית ההפלה - אני דווקא חושב ששווה לשקול אותה, או אפילו (ויכול להיות שזה לא מתאים לכם, אבל מבחינה רפואית זה הדבר הכי נכון בעיני) - לעקר אותה.

למעלה