כיתת אומן (שבוע 12)

perhay

New member
גם סיפור זה נראה כמו סרט ../images/Emo202.gif

והכתוב עובד על כל החושים: חוש הראיה - כל מה שהגיבור רואה לפניו. חוש השמיעה - הפעמון הקטן, הדלת הנטרקת לאיטה, נשים שדברו בלחש. חוש הטעם והריח - כמובן השוקולד שממלא את הנחיריים חוש המימוש - אוחז בידה של האישה הקטנה. נראה לי שזהו הדבר שהכי מאפיין את הסיפור הזה, ואני הייתי שמה דגש על זה. כיצד באקט סיפורי מצליחים להעביר לקהל את כל התחושות האלה רק באמצעות הקול? נכון שיש לכל אחד מהמאזינים את האסוציאציות שלו, אבל עדיין מה שבקלות משיגים בסרט (לפחות בכל מה שקשור לחוש הראיה והשמיעה) או באופן חלקי בהצגה, חסר כאן ומוטל על המספר למלא את הפער. כיצד אתה עושה זאת, ידידי? איך אתה מעביר את הריח והטעם המשגע של השוקולד?. הרי אתה לא טועם שוקולד מול הקהל כמו בהצגה או בסרט. ולגבי הפעמון, האם יש לדעתך מקום להשמיע מעל הבמה צליל של פעמון, או להשאיר זאת לדמיון הקהל? מצפה לתשובתך.

perhay המון תודה

זה היה ממש מעניין לי לקרוא גירסה ראשונית וקדומה זו. הסיפור עבר תהליך ותוספת לא גדולה של טקסט ואני מאמין שיעבוד יותר טוב בכל אופן אני מזכיר כי הסיפור שלי וחברי הפורום מוזמנים לקרוא,אחרי החג אולי גם אצרף את הגירסה המחודשת, אבל לספר רק ברשות ממני-תודה. אני חושב שאת צליל הפעמון צריכים המאזינים לדמיין בעצמם. יש המון חנויות באירופה עם פעמונים קטנים ויש המון סרטי קולנוע שהפעמון מצלצל שם כשנכנסים לחנות אז יש לקהל מהיכן לדלות זיכרון של פעמון שכזה.

perhay

New member
ובמקרה שזה חשוב לך

פרסמת את זה ב17 ביוני 2005. דרך אגב, יש שם תגובה שלי ובה כתבתי: "אהבתי מאד. נתת לי להרגיש שאני שם". עדיין אני מרגישה אותו דבר. אכן אופן התאור שלך כמו סרט, נותן לקורא שלך או למאזין שלך ההרגשה שהוא נמצא באותה סיטואציה.

כלומר, יש איזשהו תהליך

שעוזר לך לכוונן לכך שהסיפור יסופר לקהל פנים אל פנים ולא רק יישאר על הדף. זה מעניין העניין של לעבד סיפור של עצמך, אבל זה בעצם מה שקורה, בדיוק כמו לעבד משהו של מישהו אחר - ללוש עד שמוכן. מה זאת אומרת לא עבד? איך אתה יודע מה כן ומה לא?

זוכרת נכון הגבירה../images/Emo127.gif

הסיפור אכן מתרחש במהלך טיול קצר בפארג. לגבי "לא עבד", זה שילוב של התחושה שלי והתגובה של הקהל, אני הצלחתי להראות להם את חנות השוקולד ואולי גם ממש להריח. אבל הגיבור לא עבר מספיק דרך כדי להגיע לפיתרון והסוף נחת מהר מידי ולא ברור מספיק. אולי לי ישב בדמיון אבל לא הבאתי אותו נכון לקהל שחלקו לא מחה כפיים וחלקו היסס כאילו אמר לי רגע משהו לא בסדר כאן - לא הובלת אותנו בדרך נכונה .

עכשיו כשאני קוראת את הסיפור

אני יכולה לשער מדוע - הסוף מכניס אותם למקום אינטימי בהרבה מההתחלה ויש משהו בתנועה כזו פנימה לתוך סיפור אינטימי שמצריך הכנה. לא כולם יודעים להתמודד עם סוג כזה של תחכום או מקומות בסיפורים בהם רב הכיסוי על הגילוי. בכל אופן, סיפור שווה השקעה. בברכה,

בינדי

New member
אילן, תודה ../images/Emo41.gif !!

תודה לך אילן על השיתוף והתיאור המדויק של עבודתך עם הסיפורים האישיים שלך. החיבור בין אמנות הסיפור לאומנות מעולם לא נכתב ברור יותר: ההקשבה שלך אל נטיות לבך, בחירות אמנותיות מדויקות, תיכנון השימוש בכל הכלים העומדים לרשותך - אפשר לראות אותם בכתוב ולהבין איך תפרת מכל אלה סיפור שאינו מילים בלבד. תודה נוספת על הסיפורים עצמם - את "החבילה מאמריקה" שמעתי אותך מספר (פעמיים!!) ואילו סיפור חנות השוקולד עצר את נשימתי. שמחתי לראות כי יש לך רצון להעלות אותו שוב בפורום. אני סקרנית לראות מה עשה לו הזמן. תודה גדולה - איריס

למעלה