הנה הסיפור "חנות קטנה של שוקולד"../images/Emo70.gif ../images/Emo215.gif
(אילן, אכן צדקת! הסיפור קיים בפורום. רק שהפעם במקום לחפש "חנות קטנה של שוקולד" , חיפשתי פשוט פראג) חנות קטנה של שוקולד בתוך הרובע העתיק של העיר פראג בפינת רחוב קטן מול כיכר עם מזרקה קטנה ושני ספסלים ירוקים נמצאת חנות קטנה של שוקולד. תיירים רבים חולפים על פני החנות בדרכם אל כיכר השעון הגדולה ולא יודעים מה הם מפסידים. גם אני חלפתי על פני חנות השוקולד הקטנה לפחות פעמיים ולא הבחנתי בה. בתום היום השני לשהותי בפראג כשרגלי כבר שלחו למוחי אותות מצוקה ישבתי לי לנוח בצל עץ ערמונים גדול על ספסל ירוק קטן ליד מזרקה עגולה עם פסל של גברת האוחזת בידה שרביט ומתוכו זולגים לאיטם המים. בעוד אני יושב על הספסל נפתחה דלת של חנות קטנה ממש מאחורי ופעמון קטן צלצל. הבטתי לאחור, הדלת הייתה פתוחה אחזה בה אישה קטנה עם תיק בד בצבע חום. לאישה היה שיער ארוך שהגיע עד לישבנה וריח נעים של שוקולד יצא מהחנות ודגדג את נחירי. כמו תחת כישוף קמתי וצעדתי אל עבר החנות, ככל שהתקרבתי הריח של השוקולד התחזק והתרגשות אחזה בי. ממש ליד הדלת הגברת סיימה את שאמרה אל תוך החנות פנימה ופנתה אלי. פניה היו יפות להפליא והיא חייכה אלי וסימנה לי להיכנס. היא הניחה לדלת להסגר לאט ושוב הפעמון הקטן צלצל. עקבתי אחרי האישה הקטנה עם הפנים היפות והשיער הארוך דרך דלת הזכוכית עד שנעלמה מעבר לפינה. מעבר לדלפק עמדה סבתא ומטפחת קטנה לראשה. היא פנתה אלי בצ'כית , "אני רק רוצה להריח" אמרתי לה בעברית וסימנתי עם האצבע על האף. הסבתא חייכה והושיטה לי קוביית שוקולד ממגש שהיה מונח לידה והיה עמוס בשוקולדים קטנים בכל מיני צורות. הנחתי את השוקולד על הלשון ורטט עבר בכל גופי . הוצאתי שטר של כסף, הושטתי לסבתא וסימנתי שאני רוצה שקית עם כל הדוגמאות. יצאתי את החנות לצלילי הפעמון הקטן וכל אותו הערב צעדתי בסמטאות הצבעוניות של העיר העתיקה ואכלתי מהשוקולדים. בלילה בעודי שוכב במיטה בחדר הקטן שלי בבית המלון הציורי והקטן שבסמוך לעיר העתיקה חשבתי על האישה הקטנה עם הפנים היפות שכנראה גם אוהבת שוקולד. החלטתי לארוב מחר ליד החנות הקטנה ולקוות שהיא תופיע, אני חייב לראות אותה שוב. חציתי את גשר קרל העתיק והמשכתי עד לכיכר הקטנה עם המזרקה. היססתי לרגע ואז נכנסתי לחנות. חשבתי לקנות לי כמה קוביות שוקולד ואז לשבת על הספסל הירוק תחת עץ הערמונים ולהמתין עד שהאישה הקטנה והיפה תופיע. דחפתי את דלת העץ הירוקה והפעמון הודיע על בואי ,שוב הפעמון צלצל כשהנחתי לדלת והיא נטרקה לאיטה. מעבר לדלפק הביטו אלי פניה של האישה הקטנה, נאלמתי דום. היא חייכה אלי ושאלה משהו בצ'כית אבל לא יכולתי לזוז ולא לפצות את פי, היא שוב שאלה משהו וסימנה בידה אל מדפי הזכוכית הקטנים המכילים שוקולדים קטנים בכל מיני צורות וצבעים אבל שוב לא יכולתי להגיב. לפתע הוסט וילון קטן ונכנסה הסבתא מאתמול , היא זיהתה אותי ומיד נטלה שקית כמו זאת שהכינה לי. אמרתי "לא,לא תודה אני רוצה אותה" והצבעתי על האישה הקטנה עם הפנים היפות. לרגע עמדה החנות מלכת ורק ריח השוקולד המשיך לטייל באוויר. "מי אנד יו דריק קופי פליז" בקשתי וסימנתי אל הדלת. הנשים דיברו בלחש, הן הבינו מה בקשתי, אני חושב שהסבתא היא דודה שלה. יש לי רק עוד יומיים בפראג ואז אחזור הביתה אני חייב שהסבתא תסכים. בזמן שהן דנו בבקשתי יוצאת הדופן נתתי לעצמי להתבסם מריח השוקולד. על אחד ממדפי הזכוכית ניצבו דמויות של בתים קטנים משוקולד אפילו גשר עתיק עם מגדלים. ופתאום גם אני הייתי שם על המדף אוחז בידה של האישה הקטנה עם הפנים היפות והשיער הארוך. פצפוצי שוקולד לבן נושרים עלינו כשלג מתוק ואנחנו מאושרים. דחיפה קלה העירה אותי מחלומי המתוק, האישה הקטנה עמדה לידי ללא הסינר ודרבנה אותי בצ'כית לצאת מהחנות. "קם, אי טייק יו נייס קופי שופ" היא אמרה לי באנגלית רצוצה ונטלה את ידי . בלילה שכבתי בחדרי הקטן בבית המלון, היה לי רך וחם וריח קל של שוקולד הנעים את האוויר סביבי. כשהסתובבה והניחה את ראשה על החזה שלי נשרה השמיכה הקטנה שלה וחשפה את הגב הקטן שלה ושיערה הארוך החליק לה עד הישבן.