כישופים

כישופים

אני רק מתחילה ללמוד על כל הנושא הזה. אם מישהו מכיר אתר טוב עם הסברים ו\או כישופים אנא שלחו תודה

nepthys

New member
אני מאוד ממליצה על

אווטר כמנוע חיפוש. ולגבי ההסברה - אני פשוט לא יודעת מה לתת, אז אני מניחה שתצטרכי צמצם אפשרויות. את מחפשת מידע על פגאניזם, כישוף נוצרי, יהודי, או פשוט כישוף וויקאני? רק כהתחלה - "פגאני" פירושו בעברית "עובד אלילים", למרות שזה כינוי גנאי. רוב עוסקי הכישוף בחרו להיות עובדי אלילים כי הנצרות והיהדות אוסרות על כישוף. כישוף נוצרי הוא כישוף שפותח בד"כ בימי הביניים ולרוב היחס אליו לא היה חביב, מכיוון שהוא אכן הושפע מכמה תפישות שאינן מתאימות לנצרות (וכמובן מהסיבה שכישוף אסור לנוצרים). וביהדות - ישנה הקבלה, שהיא פילוסופיה רוחנית יותר מכישוף, וישנו כישוף עצמו. את הקבלה חלק מהאנשים טוענים שיש להוציא מהיהדות, ולגבי הכישוף היהודי - כמובן שגם אותו. וויקה זו הדת הניאו-פגאנית (כלומר, פגאנית אבל מודרנית) הכי נפוצה. יצא לך לקרוא עליה עד כה?

moonstone

New member
לנפטיס למורנינג או ג´סטין ../images/Emo13.gif

היי אני ממש מעוניינת בחומר על מאגיה רפואית, אבל לא הרבליזם על זה יש לי הרבה חומר. אם את מכירה ספרים/אתרים משהו אני אודה לך מאד...

morning star

New member
מאגיה רפואית

אני לא ממש מכיר שכל עיסוקם היא מאגיה שנועדה לרפואה. בכמה ספרים שונים מוצאים פה ושם כשפים ודברים אחרים הקשורים לריפוי. אולי תמסי לחפש באוואטר www.avatarsearch.com כל מה שקשור לנושא, או בהוצאות ספרים כמו Weiser (אין לי מושג אם יש להם אתר... תנסי לחפש www.weiser.co) או Llewellyn (להם יש אתר די מפורט www.llewellyn.com). שלך הנווד

לא מכירה אתר ספציפי על מאגיה רפואית

אבל יש כמה מקומות ששווה לנסות לחפש בהם: http://www.paganportal.com וגם: http://paganwiccan.about.com/ אני די טובה בלמצוא אתרים באינטרנט, אם תגידי לי איזה מילות מפתח את צריכה (באנגלית) אני אנסה לחפש לך בכל מיני מקומות.

RainBird

New member
למון סטון כבר שאלת 3 פעמים על מאגיה רפואית ואני בכול חיפושי ברשת לא מצאתי אני חושב שהמיסטיקה מסכמת יפה מאוד את הרייקי והארומתרפיה וצמחי המרפא אכן, יש כשפים כלליים לבריאות ולהחלמה אבל אלו כלליים מאוד מאוד. ובכלל אני חושב שצמחי המרפא מוצלחים מספיק כבר הצלחתי לרקוח מרתח שסתר פעולה של רעל שהציל ילד ששתה בטעות חומר ניקוי וזה גם יותר בטוח מאשר כשפים הפכפכים שאת לא בטוחה מתי הם יפעלו ריינבירד

Kfirwi

New member
למרות שהפנייה לא היתה אלי-

הנה אתר חיפוש שלדעתי הוא מספק בהחלט- http://www.esoterism.com/ יש שם בעמוד הזה למעלה מקום קטן שנראה כשולי ביותר .. שם יש לכתוב את הדבר שמחפשים אחריו.. מקווה שהייתי לעזר כל שהוא..

nepthys

New member
אווטר (אני מקווה)

יימכר וישאר אונליין בבעלות אחרת. אם לא ימצאו קונה, אני מניחה שאני אוכל להציע את כל שאר המנועי חיפוש כמו אומפלוס וארידנה ספיידר.

תודה

עד כה נהדר. חלק מהמושגים אני מכירה אני יותר מתענינת בכישוף ביהדות וכמובן קבלה. תודה רבה

nepthys

New member
כישוף בקבלה

לגבי קבלה זה ממש קל למצוא חומר, יש קורסים וספרים לרוב. אני חושבת שההכי מומלץ ששמעתי עליו היה "קבלה באור בהיר", לא זוכרת כרגע את שם המחבר. לגבי כישוף יהודי, גם לזה יש ספרים בארץ. אני די מקנאת מהבחינה הזו, לכישוף פגאני אין כלום כמעט וחייבים להזמין מאמזון..:(

shabaz

New member
זה לא הספר הכי טוב שלו....

הסופר הוא יגאל אריכא.... ויש לו עוד ספר...שהוא יותר פרקטיקה מאשר פילוסופיה...(שכחתי מה השם שלו), וקבלה באור בהיר הוא בדיוק ההפך... אז זה נתון להחלטתך מה לקנות...

shabaz

New member
זה לא הספר הכי טוב שלו...לפי דעתי!!

ונזכרתי איך קוראים לספר... (כמה פשוט) "קבלה מעשית" ע"י יגאל אריכא...

mishmish18

New member
לגבי ה"נאו-פאגאניזם" (או הוויקה)

אני לא מכירה את הוויקה, אבל אצלנו בקבוצה, הרעיון של פאגאניזם הוא שלאלים, אלילים, מלאכים ותת-מלאכים יש היררכיה.

mishmish18

New member
הקבוצה שלנו כוללת:

דרואיד, קוסמת חיזוי, מכשף צללים ושני קוסמי אנרגיה (שאני אחת מהם..)

morning star

New member
נשמע כמו משחק תפקידים

יותר מאשר עיסוק רציני במאגיה ונגזרותיה. למה כוונתך בכל אחד מהשמות ומה המקורות מהם למדתם? או שמא החלטתם כי מי שעושה רייקי גם הוא סוג של קוסם/מכשף? שלך הנווד

nepthys

New member
ערבוב בין מלאכים לאלים

די מעצבן אותי, למרות שאני מבינה אתכם במידה מסויימת. סה"כ, רוב האנשים מביטים על השדים והמלאכים היהודיים/נוצריים כחזרה לפגאניזם. למרות זאת - זה ערבוב בין שני מושגים שאינם קשורים (ולכם אתם נקראים ניאו פגאניים ולא פגאניים). זה פשוט תלוי מהם המלאכים והשדים שלכם. בכללית, הפגאנים האמינו גם הם בשדים, ללא איכות טובה או רעה. רק היהדות/נצרות הפכה את זה לטובים (מלאכים) ורעים (שדים). אז אם אתם משתמשים ב"מיתולוגיה" של שדים ומלאכים, שתדעו שזה לא פגאני בכלל. אם אתם משתמשים בנוסחים הפגאניים - למה לא?

morning star

New member
לא בדיוק

גם בדתות פאגאניות היו בעצם שדים (אשר לא היו ממש אלים) אשר נחשבו "מרושעים" (אם כי הרשע שלהם היה "רשע הכרחי", ז"א - לשמירת האיזון). במיתולוגיה השומרית למשל, קיים ח´ומבבה (מעלילות גילגמש) אשר אינו אדם ואינו אל (תפקידו היה לשמור על יער הארזים, תפקיד אשר הוטל עליו ע"י אנליל) אך מצוייד "בשבע קרניי האימה" - ומתואר במיתוסים ובתמונות כיצור מפלצתי ענקי ואיום. פרט קטן נוסף (מאגדת דומוזי, הוא האל תמוז) הוא שהמילה "שדים" בשומרית משמשת גם ל"שוטרים". בדת זאראטוסתרא, אולי הצעד הראשון כלפי מונותאיזם, אך עדיין לא, ישנה רוח-רעה, אהרימן (אגרה מיניו) אשר נלחמת באהורמזד (אהורא מאזדא, האל המיטיב והחכם) בשליטה בעולם (וייתכן כי מכאן לקחו מאוחר יותר את קונפליקט האלוהים-שטן) ולשם כך יוצרת שדים ומפלצות. שלך הנווד

למעלה