כישופים

nepthys

New member
הפרדה מוחלטת בין קבוצות והיררכיה?

מלבד זאת, מושג כמו "מלאך" לא היה קיים. כמובן שהתבססו על *משהו* פגאני (אחרת לא הייתה הכחשה לכל התאוריית מלאכים-שדים הזו), אבל עדיין יש הבדל.

morning star

New member
הפרדה בין קבוצות והיררכיה

הדבר קיים באופן כבד בנצרות ובקבלה (ואף באיסלאם), אך היו ביטויים לכך גם בדתות הקדומות יותר - הרי היה הבדל בין 12 יושבי האולימפוס לבין שאר האלים, כמו גם השוני של האלים יושבי השאול ושוכני האדמה. אפשר גם לראות היררכיה במבנה הפשוט של אפולו והמוזות, לדוגמא (היררכיה פשוטה של קבוצה פונקציונאלית - אפולו היה האל שהוא ראש הקבוצה והשאר, המוזות, היו "שכירותיו"). שלך הנווד

כרמית מ

New member
אם תיקחי לדוגמא את האסאטרו

שהיא הדת הפגאנית העתיקה של סקדינביה, היו שלוש קבוצות אלים עם היררכיה ברורה: אסיר - קבוצת האלים העליונה, אלי האדם, החברה והסדר (למשל אל הצדק, אלת הפריון, אלת המלחמה). וניר - קבוצת האלים השניונית, אלי הטבע והכוחות הטבעיים (למשל אל הים, אלת הציד). יונתר - למעשה לא ממש אלים, אלא יצורים מן "העולם האחר", למשל פיות, טרולים, אלפים. רובם נחשבו כמזיקים לאדם, גורמים סופות, רעידות אדמה וכדומה.

nepthys

New member
לא ממש הבנתם את הכוונה שלי,

לא התכוונתי לכך שלא הייתה היררכיה של תתי-אלים, ויישויות אחרות. התכוונתי לכך שלא הייתה חלוקה שווה כמו בנצרות של שדים ומלאכים, כולם היו שדים ולכל אחד איכויות משלו - למרות שגם אז היו קבוצות. כלומר, לא היו שני מושגים - מלאכים ושדים.

היי יעל

אני מציעה לך להתחיל מהאתר sacred texts באתר יש אינפורמציה על דתות רבות, ביניהן גם על פאגניזם וניאו פאגאניזם. אולי זה יעזור לך להיות יותר ספציפית כדי שאנחנו נוכל להפנות אותך לעוד אתרים
באופן אישי אני מאוד אוהבת את האתר הזה, משום שיש בו הרבה מאוד אינפורמציה מתומצתת, וזה עוזר בשביל לקבל ידע כללי, לפני שממשיכים הלאה לנושא יותר ספציפי.

moonstone

New member
ג´סטין איזבת אותי

דווקא ממך ציפיתי למשהו רציני ולא לאתר הסוגד לכל סדרות/ספרי מדע בדיוני שפורסמו. עוד מעט תמליץ לי על מכושפות כסדרת תעודה...

nepthys

New member
מד"ב

זה הפילוסופיה המודרנית שלנו. לכן אין לי כל כך בעיה עם השילוב בינו לבין מאגיה, כל עוד כמובן שלא מערבבים בין מציאות לדימיון. והמקשוף דווקא לא רע, כמסמך פרקטי.

moonstone

New member
כן ולא

זו אומנם פילוסופי העכשווית אבל עדיין דברים שקורים שם הם בדיוניים לחלוטין. זה מסמך מעניין אבל אני לא חושבת שניתן ללמוד ממנו על מאגיה יותר מאשר המכושפות נגיד

Justin Angel

New member
ווואו

זה באמת היה מטומטם, אבל מטומטם לחלוטין. פשוט "טמטום בבקבוק", את צריכה לנסות לשווק כזה טמטום בצורתו הטהורה והמקורית, אני בטוח שמטומטים מכל קצוות תבל יבואו וירצו את הטמטום המשובח שיש לך. אני לא מבין את הקשר בין מד"ב לאתר המקשוף, חוץ מהאסוציה שיש כמה ציטוטים של חולית בפתיחה של ראשי פרקים. ותסלחי לי, למקרה שלא ידעת חולית זה ספר! ספר! כזה דבר עם הרבה דפים שיש עליהם דיו! וספר מאוד טוב, מסמך סוציולוגי מדהים ומרתק. לפי דעתי (ולפי דעת מכריי מהמקשוף אני מניח) זה הספר הכי טוב שנכתב מאז פרוקטוקול זקני ציון המקורי (שלמעשה היה סאטירה על נפוליאון) שבה במטרה של להוקיע את כל מגוון החברות שלנו אבל במסווה של סיפור כלשהו. ותסלחי לי, לפני שאת מתחילה לדבר על כמה רע חולית, אז אני מציע שתפתחי את הספר ואולי תקראי כמה עמודים. בשם האלים, אתם באמת לפעמים מטומטמים...

morning star

New member
ואם כבר הזכרנו את חולית - אוף טופיק

אמנם המיני סידרה היא טיפ-טיפה יותר מרשימה מהסרט (אם כי חסרים לי קטעי המחשבות שכן בסרט) ושניהם עושים עוול לספר והמשכיו - גאון מי שהחליט לשדר אותה שוב דווקא עכשיו... אפשר לראות מעט הקבלה בין "חולית" לבין מה שקורה באפגניסטן (+/- כמה דברים, חלקם די עקרוניים). לא? שלך הנווד

Optimus

New member
המיני סדרה של חולית

היא אולי יותר "מרשימה" אבל היא גרועה בצורה מזעזעת! הסרט הרבה יותר טוב. אבל באמת זה מזכיר קצת אפגאניסטן :) (ערבים גרים במערות במדבר ותרבות הרבה יותר מפותחת טכנולוגית מתקיפה אותם)

morning star

New member
סרט, סידרה

הכי טוב זה הספר... לא רק מהבחינה הזו מזכיר את אפגאניסטן - בן עשירים (בן לאדן הסעודי) בורח לקצה הציביליזאציה (אפגאניסטאן) ומשתמש בדת המקומית (איסלאם) ובידע והחינוך אותו רכש (סכ"ה למשפחתו יש הרבה כסף, רובם עורכי דין, כלכלנים ועוד, כך שסביר להניח שיש לו ידע "מערבי" רב) בכדי להלחם באימפריאליזם (ארה"ב) שמנסה למוחקו מעל פני האדמה בטקטיקות של לוחמת גרילה (הטאליבן מול צבא ארה"ב) כאשר הוא זוכה לתמיכת האוכלוסיה הפאנאטית (Need I say more) ולא רק בתחומי "שליטתו". והדמיון רק גדל בין השניים (עוד מעט גם בטח יופיעו העקלתונים
) שלך הנווד

korinalir

New member
אממ...

מישהו אמר לי פעם שהספר נכתב במקור ע"י מישהו שבאמת חקר את האיסלאם וכתב אותו על העולם המוסלמי במזרח התיכון (בלי קשר אלינו אנחנו לא מעורבים בכל דבר:) אז ההקבלה שאתם עושים היא מאוד נכונה אם הוא צודק יש כאן הרבה שמבינים בספר שמתי לב, יש אמת בדברים הוא נכתב על העולם המוסלמי?

sphinx

New member
פרנק הרברט באמת חקר את האיסלאם

ואם תשים לב יש בספר הרבה ביטויים ומילים שלקוחים ממנו,שלא לדבר על כל דרך החיים של הדררים.לעומת זאת עמנואל לוטם(המתרגם) טוען שיש בספר הרבה טעויות מהבחינה הזאת.

Justin Angel

New member
יש גם לזכור

כי פרנק הרברט כתב תוכן סתמי. לוטם הראה את זה הכי טוב הרצאה שלו שהוא הזכיר את הדת "זנסוני" , שהיא שילוב בין "זן" ו-"וסוני", וזה ברור מאליו ששתי הדתות האלו לא מתחברות. מה שהרברט באמת ניסה להגיד זה שלא משנה מה התוכן של דת, העיקר שיהיה את המרכיבים העיקריים, מאמינים אידאולוגיה ומנהיג. אחרי זה כל השאר זה פרטים. כמובן שהרברט לא סתם כתב את הדררים בעלי דימוי לאיסלמיים ,אבל זה לא העיקר. הרברט למי שמכיר את שאר כתביו גם באופן מאוד נדיר מתכוון לתוכן שלו אלא למסר. ותפסיקו עם האנאלוגיות, אני יכול גם לטעון שפול מואד´דיב זה ג´ורג´ בוש. הרי בפעם הראשונה שפול מאוד´דיב לא ראה משהו (גורני שחשב להרוג את ג´סיקה) הוא נכנס למשהו כמו התקף היסטריה, ובפעם השנייה (שהרגו לו את הבן) הוא קיבל את זה בצורה הרבה יותר מתונה. ככה גם אם מתקפת הטרור על ארה"ב, פעם ראשונה הם בהלם היסטרי ובפעם הבאה הם ירגעו. כרגע הדגמתי שניתן לעשות אנאלוגיה לתוכן של חולית לסתם מצב שבחרתי ובדיוק ההפך ממה שצפיתם. רק להתייחס למיני סדרה, היא נהדרת. מושלמת, לא הייתי משנה כלום. אהבתי את האספקטים הגרפיים (תפאורה, תלבושת ,אביזרים...) ואת האקספט הסיפורי שבורר שהיה צריך לשנות כי אי-אפשר לשמוע את המחשבות של הגיבורים (וחלק מאוד גדול מהספר זה מחשבות). והסרט ממוצע ,הוא מדגיש כמה אסקפטים בספר שאף אחד לא חשב עליהם באותה תקופה (כמו שנווד הגילדה באמת מסוגל לתקשר, הוא מכניס את saphoo לספר הראשון וככה מעלה מספר שאלות בקשר למטאנטים) , סה"כ סרט חביב אבל לא יותר מדי טוב.

sphinx

New member
אני קראתי כל מיני הקבלות

לאיסלאם,וגם לישראל אבל יכול להיות שכמו המורים לספרות הם סתם מחפשים משמעות במקום שהיא לא קיימת, אבל מצד שני אי אפשר להתעלם מההבדל.ד"א גם אני לא הבנתי את הקשר בין כישוף למד"ב מוכן להסביר?

WhiteWolf

New member
ולמי שקרא את זה בעברית

המושג קפיצת הדרך תורגם מהמקור "kwizats hadarak" .. רק שתדעו..

למעלה