כישופים

moonstone

New member
וואוווו, סליחה?!

א. דבר ראשון אני יודעת מה זה ספר... דרך אגב נראה לי ששכתת לציין שיש גם כריכה בספר... ועוד משהו לא כל מה שנכתב שווה קריאה אבל זה לא העיקר כרגע.... וכן קראתי את חולית! והוא עדיין ספר פנטזיה!!!!!!!!!!!! ב. דבר שני כשטיילתי עוד קצת באתר ראיתי גם ניתוחים מאד מעניינים של מינבאר... ועד כמה שידוע לי זה לקוח מסדרת טלוויזיה סוג ב´ או ג´ שנקראת בבילון חמש ואני לא חושבת שהיא יותר מאשר מדע בדיוני קלאסי... ג. מה נותן לך את הזכות לקרוא לי מטומטמת רק בגלל שאני לא חסידה של חולית או בבילון חמש ולא רואה בהם את התנ"ך המודרני. אם כל הכבוד לך ולכך שנפטיס רוממה אותך מעל שאר הפורום מסיבותיה היא ואתה רואה את עצמך כהתגלמות האל, זה לא נותן לך שום זכות לקרוא לי מטומטמת רק בגלל שהבעתי דעה שאינה תואמת את שלך... ד. ודבר אחרון... אפשר להתווכח עם קצת יותר כבוד אחד לשני... אני ממליצה שתקרא כמה הודעות אחורה של נפטיס בנושא... זה יכול לעזור!!!

morning star

New member
תשחררי לחץ...

את לא תצליחי לשנות את ג´סטין... כבר רבים אחרים ניסו לשכנע אותו (בדרכים שונות) לכתוב בצורה יותר "תרבותית", אבל הוא בשלו. פשוט תתעלמי מהירידות שלו (ובואי לא נתחיל להכנס לניתוחים פסיכולוגיים מעמיקים שכבר נראה לי כי ניסו את כולם). לעיתים ספרות מד"ב ופנטזיה גוררות את האדם למחשבות של "מה היה אילו", וחלק מהסופרים נשענים דווקא על יסודות די מוצקים - אך במקום לכתוב עוד ספר יבש על "רוחניות", הם עוטפים מסרים שונים בעטיפה יותר מהנה (רעיונות יפים אפשר לראות את זלאזני, כותב סדרת אמבר, אצל פראצ´ט ואדאמס (אפילו שהם "קומיקאים"), פרנק הרברט ועוד...). דומה הדבר למסרים בשירים, אגדות ומחזות (בעיקר המחזות היוונים העתיקים וכן בכמה ממחזותיו של שייקספיר) - מסרים סמויים (סמויים פחות וסמויים יותר) שזורים בתוך גוף העלילה. כבר בעבר עמדתי על הרושם של "הרצינות" הנוצרת בעקבות צירוף קטעי מד"ב בפורום של ה"מקשוף" עצמו - התשובה שקיבלתי הייתה מתנשאת ולא רצינית ומשום כך אפילו לא טרחתי לענות עליה. ורק לשם הפרוטוקול - "חולית" הינו ספר מד"ב (SF) ולא פנטזיה... שלך הנווד

כרמית מ

New member
אוף טופיק לנווד

האם לא קיבלת המייל שלי מלפני מספר שבועות? התכתבנו ופתאום נאלמת ונעלמת..

morning star

New member
כרמית חביבה

שלחתי מענה למייל שלך, אך לא קיבלתי תשובה... ייתכן והמייל לא עבר? אם כך, אשלח לך שוב את המייל. שלך הנווד

nepthys

New member
ובכרונולוגיה...

א. אני דוגלת בשימת קו מפריד בין פנטזיה למד"ב, אבל כבר העירו לך על זה אז אני אשתוק. ב. להגיד כזה דבר על בבילון - לא יפה. אם היית באייקון היית מבינה כמה אנשים לוקחים את זה ברצינות..:) ג. עניין הזכות של ג´סטין להתנהג ככה זה באמת עניין משמעותי. זה לא כאילו שאני מרגישה טוב עם לתת לו לעשות את זה - אני פשוט מרגישה שהוא תורם לפורום המון, ואם הוא מתנסח ככה - שינסח ככה. רבים וטובים מאיתנו ניסו לשנות אותו, ואני אישית חושבת שלא צריך לשנות אותו. לכל אדם יש דרך להתמודד עם מטומטמים ממנו - יש אותי, שפשוט עוקצת; יש את מורנינג, שמנסה כמה שיותר להשלים עם הטמטום ולעזור לו; ויש את ג´סטין, שמתעצבן כל פעם מחדש. זו פשוט הדרך שלו. והתנשאות זה דבר בריא. ד. ג´סטין קורא לכולם מטומטמים בשלב זה או אחר, ככה שאני הייתי רואה את זה כסתם כינוי ללא משמעות. ומלבד זאת - אני לא חושבת שמישהו באמת לוקח את ההערות שלו ברצינות.

moonstone

New member
לא הבנתי למי התכוונת בא´

נכון אמנם לא הייתי באייקון ולא ראיתי כמה רציני אנשים לוקחים את בבילון חמש... אולי כי אני לא לוקחת את כל הז´אנר הזה ברצינות ולכן לא הייתי שם... דבר שני המשקוף הוא בהחלט אתר שסוגד לז´אנר ואין לי שום בעיה עם זה, זה לגיטימי, כי לי שלא כמו לג´סטין אין בעיה עם אנשים שחושבים שונה ממני. הבעיה היחידה שלי הוא שהוא מפורסם פה בפורום כתשובה לשאלות שנוגעות למאגיה וכישוף ולאו דווקא למדע בדיוני, שדווקא יש פה פורום שלו. אחרי זה את עוד מתפלאת למה ילדים באים לפה עם שאלות שקשורות למשחקי תפקידים שגם הם מעוגנים במדע בדיוני... וכרגע אני מנסה להבין אם גם את בדעה של ג´סטין (בקשר למנת המשכל שלי).

nepthys

New member
מנת משכל של אנשים זה לא לענייני

לפחות לא בד"כ. לפעמים הם פשוט מגזימים. מכל מקרה, המקשוף הוא לא רק אוסף ציטוטים. יש בו מידע לא רע למדי (שלדעתי כתוב בצורה לא כל כך טובה, אבל זה עדיין מידע שימושי). כל עוד במקשוף לא משתמשים במונחים של מד"ב ופנטזיה, זה לא מפריע לי. הוא כתוב בצורה יחסית רצינית. לא רשום שם איך לעשות טלפורט..:)

Justin Angel

New member
חחח

סוף סוף מישהו עם טיפה תעוזה. א) למעשה אפשר להגיד שספר בעל כרירה רקה הוא לא באמת ספר עם כריכה, אלא זאת כריכה רק בגלל שלספר אמורה להיות כריכה. וגם למקשוף כספר אלקטרוני אין כריכה פר סה. ב)את בבקשה יכולה להפנות אותי לניתוחים של מינבאר? ההתייחסות היחידה שזכורה לי היא שוב פעם רק כציטוט בראש פרק. חשוב להזכיר מכיוון שאני רואה שזה לא הובן, מה שרשום בראש פרק הוא רק ציטוט הקשור לעניין של הפרק שחברי המקרשוף החליטו שמתאים, התוכן של הספר לא נכתב בגלל הציטוט ולא בא מהציטוט. אז ככה שניסיון עלוב לטעון שכל הספר מבוסס על כמה ציטוטים ולהכפיש אותו בגללם זה טיפה מוגזם. ד"א הציטוטים הוספו בסוף בעריכה הסופית שאני עשיתי (איתם) ,אז ככה שקודם נכתב הספר ורק אז הציטוטים. ג) אני לוקח את הזכות והרשות לקרוא לך מטומטמת, כי את התקשת בלהבין שהציטוט הוא לא התוכן וזה ברור מאליו שלא באמת קראת את הספר כי אם כן לא היית מקשקשת על הציטוטים הקטנים שבראש כל פרק. יש הבדל בין "דעה" לבין "עובדה". עובדה - הציטוטים לא משפיעים על התוכן. דעה - הספר לא טוב בגלל הציטוטים. אבל כאשר הציטוטים לא משפיעים על תוכנו של הספר אז זה באמת עצוב שאת שופטת את הספר בגלל אמצעי אומנותי שהם הכניסו... ד) כבוד שמבוד, תרבות דיבור זה לאנשים שמדחיקים. אני כועס עכשיו ולא שומר את זה להתמוטטות עצבים אחר כך (למרות שתמיד עדיף לחסוך).

moonstone

New member
תודה על המחמאה

ההתייחסות למינבאר הייתה בכל שאר האתר ולאו דווקא בספר... טיילתי לי גם קצת באתר בשביל לנסות להבין אתכם יותר טוב וכל מה שראיתי זה ראשי פרקים של דברים שקשורים יותר מדי לבבילון חמש... אבל די נמאס כבר מהוויכוח הזה נוא לא מביא לשום דבר ולא אני לא מתקפלתאלא שיש לי דברים חשובים יותר לעסוק בהם...

Justin Angel

New member
את בבקשה

יכולה להפנות אותי למיקום שיש בו איזכור למינבאר? נ"ב אם את מדברת לזה שבמדור הספרים מוכרים את הספר חולית, מה רצית שימכרו? "מאגיה מעשית"? "101 מיסטיקנים"? חולית הוא ספר מושלם לכל מי שעוסק במקשוף לכל תחומיו ובעיקר באקספט הרוחני והדתי.

morning star

New member
אקרובט רידר

Acrobat Reader ניתן להורידו בחינם מכמה מקומות, אחד מהם הוא www.abika.com שלך הנווד

morning star

New member
אין לי שמץ של מושג

למה הם החליטו לעשות את זה ככה. אולי כך היה להם נוח יותר לעשות זאת (באקרובט, שהוא לא מעבד תמלילים, אין אפשרות לשנות את הכתוב או לשנות את הקובץ, דבר אשר מסייע בשמירת זכויות יוצרים - וזו סיבה מספיק טובה) שלך הנווד

למעלה