כיצד מתנבאים?

מכאן

בכדי לדעת מה זה מעלה באוב איננו צרכים להרחיק יש בספר שמואל עצמו דוגמה מצוינת לתפקידו ולפונקציה שמילא המעלה באוב "וישאל שאול ב ה' ולא ענהו ה' גם בחלומות גם באורים גם בנבאים .ויאמר שאול לעבדיו בקשו לי אשת בעלת אוב ואלכה אליה ואדרשה בה ויאמרו עבדיו אליו הנה אשת בעלת אוב בעין דור" "לפנים בישראל כה אמר האיש בלכתו לדרוש אלוהים לכו ונלכה עד הראה כי לנביא היום יקרא לפנים הרואה " "ויפשט גם הוא בגדיו ויתנבא גם הוא לפני שמואל ויפל ערם כל היום ההוא וכל הלילה " אתה יכול להבין לבד כי למרות ההבדל בכינוי(אולי סוג של רמה מקצועית) רואה, ובעל אוב משמשים לאותה מטרה כשאנשים רוצים לדרוש אלוהים או לחפש חמורים אבודים הולכים אל איש האלוהים תמורת פת לחם או לבעלת אוב ידועה ומפורסמת ומקבלים תשובות מאלוהים .גם כשהטכניקות המקובלות ביהדות כמו אורים ותומים לא מצליחות דווקה הטכניקות של בעלת האוב מצליחה להעלות את אלוהים בעצמו כדאי שתבין לפני שלושת אלפים שנה מגרשי רוחות רופאי אליל אורקלים אצתגנינים מנבאים בכבד חוזים בכוכבים וכ"ו היו עיסוק נפוץ ורווח וזה היה העיסוק של שמו אל לפני המלכת שאול למלך על ישראל

יוסי ר1

Active member
זה ששאול העלה באוב, זה כתוב מפורש.

מכאן להסיק ששמואל העלה באוב, מסוגל רק לב אברהם. מסקנה שקולה בערך למסקנה שאתה עוסק בקבלה מעשית, כי בימינו יש "עיסוק נפוץ ורווח" של כל מיני שרלטנים בקבלה מעשית. צר לי, נראה לי שמיציתי את מידת הסבלנות שלי כדי להבין מהיכן לך ששאול הנהיג מרד בפלישתים לפני פגישתו עם שמואל, או כדי להבין מהיכן אתה מסיק ששמואל עסק בהעלאה באוב. בקיצור, לא מהכתובים, אלא מדעתך בלבד. לילה טוב.

קבלה מעשית

אם שמואל לא מעלה באוב כדבריך כיצד לדעתך נהג למצוא חמורים וכבשים וכ"ו לכל האנשים שנהגו לבקש את עזרת ו הרי שמו אל היה מוכר בתור איש שזה היה מטה לחמו אם כן באיזה דרך לדעתך עשה זאת (קבלה מעשית) מעולם לא טענתי ששאול מרד בפלשתים לפני פגישתו עם שמו אל נהפוך הוא לדעתי כל החיפוש אחרי האתונות הוא מסווה להכנות המרד בכובש הפלשתי הנציג הבכיר של שבט בנימין (שאול בנו של קיש )מסווה את מסעו מפני ה(שלטון נציבים פלשתים) לפגישה מתוכננת עם נציגי שבט יהודה השכן במטרה לגייס אותם ולשכנע אותם להשתתף במרד שמואל א פרק ט פסוק 22 "ויקח שמואל את שאול ואת נערו ויביאם לשכתה ויתן להם מקום בראש ה ק ר ו א י ם והמה כשלושים איש" ולכן כל האותות בדרך חזרה משבט יהודה חזרה לשבט בנימין המצפים לתשובה לפי הכתוב ניתן ללמוד שלא כל השבטים הישראלים הצטרפו למרד בתחילתו וחלקם הצטרפו ברגע האחרון לאחר הפעולה הראשונה של יהונתן "ויזעק שאול וכל העם אשר איתו ויבאו עד המלחמה והנה היתה חרב איש ברעהו מהומה גדולה מאוד ו ה ע ב ר י ם היו לפלשתים כאתמול שלשום אשר עלו עמם במחנה סביב "

יוסי ר1

Active member
זה טוב שאתה מתחיל להכיר שטעית,

אבלאתה לא צריך להתפתל ולנסות לשכתב את הודעותך כדי לצאת מהסבך. עכשיו אתה כותב "מעולם לא טענתי ששאול מרד בפלשתים לפני פגישתו עם שמו אל" ? הנה, כאן טענת: "כידוע לך (מקריאה) שאול המלך המיועד ומנהיג המרד הישראלי בכובש הפלשתי לא הכיר את הידעוני משבט יהודה ורק נערו או עבדו הכיר את האיש " (ציטוט מהודעה שלך). וגם כאן: "בעני לעומת זה ברור שאם מנהיג המרד הישראלי אינו מכיר את האיש למרות שהוא ער לצורך בתשלום לאותם אנשים והעובדה שעבדו או נערו הוא דווקה מכיר את שמו אל וגם יודע על אותו ידעוני " (ציטוט מהודעה שלך). וגם כאן: "שאול נעשה מלך על ישראל בזכות מרד שמרד בשלטון פלשתי ולא אחרת, לפני שהתרחש המרד לא היתה יכולה להיות שום מלחמה בין שאול לבני עמון ..... ... כידוע לך שמו אל לפני הכרזת המרד היה בסכה"כ רואה ידעוני מדרגה נמוכה הסובב במרכזי פולחן ומתנבא לפרנסתו תחת שלטון פלשתי " (ציטוט מהודעה שלך). ובעוד הודעות, אבל נראה לי שמיותר להמשיך ולצטט. איך שמואל מצא אתונות והורה את הדרך? כתוב בפירוש, ויותר מפעם אחת, "ויקרא ד' אל שמואל". "ואתפלל בעדכם אל ד'". "ויזעק שמואל אל ד' בעד ישראל, ויענהו ד'". וכן הלאה. ממש לא העלאה באוב. ממש לא "קבלה מעשית". לא סתם נאמר "'משה ואהרן בכהניו ושמואל בקראי שמו", וחז"ל דורשים ששמואל היה שקול כנגד משה ואהרן. לא סתם ידעוני זוטר, אלא אחד מגדולי הנביאים, ששני ספרי תנ"ך נקראו על שמו. האם אתה מכיר עוד נביא שזכה לזה?

בעברית פשוטה

איפה מצאתה אותי מתפתל אני חוזר ומבהיר לך המרד של שאול החל לאחר המפגש של שאול עם נציגי שבט יהודה(הקרואים) באותה עיר שבה גר גם שמו אל רק אז אם בכלל יכל לפגוש את שמואל ואני חוזר ומדגיש שאול מנהיג המרד הישראלי לא הכיר את הרואה לפני כן . שבעה ימים לאחר אותו מפגש החל המרד הישראלי כנראה גם ללא השתתפות שבט יהודה האם לדעתך בכל פעם שחקלאי איבד את הכבשה שלו ופנה לשמו אל שמואל הזעיק את ה' לעזרתו .למצוא את האבדה ??? בבדאי שחז"ל אמרו ששמואל שקול נגד משה ואהרון ואני אמרתי לך את זה במילים אחרות שההגזמה בתארים על שמואל העמידו אותו מעל כל מנהיגי ונביאי ישראל מאז ומעולם וכל זאת בשל העובדה הפשוטה שמו אל אינו כהן ולא בן כהן ואין לא כל קרבת משפחה לבית עלי וכידוע לך בית עלי הם צאצאי אהרון הכהן כלומר בית עלי הם שושלת הכהנים הישראלית הראשונה שנוסדה כבר במצרים לאחר יום האסון שבו נכחדה שושלת אהרון ובית עלי נוסדה שושלת כהנים חדשה ש-שמו אל הוא מייסדה. היות ולפי דיני הכהונה המקוריים אין ל שמו אל כל זכות לרשת את בית עלי לכן בטקסט מקבל שמו אל כל גושפנקה אפשרית למעמדו החדש. עד כדי חילול השם החל מהרותו בחסדי האל לאימו העקרה בעודו טהור אחרי שנגמל מחלב אימו כבר הוקדש אלוהים ולמקדש בנערותו כבר ישן בקודש הקודשים לצד ארון האלוהים והאלוהים בכבודו ובעצמו התיצב למראשותיו בכדי לבשר לו שהוא הוא נבחר לרשת את בית עלי. אלוהים דיבר אליו מפה לאוזן כדבר איש אל רעהו לעיתים שמו אל היה אומר ו ה' היה מבצע. והשיא הגיע כשבעלת האוב העלתה אותו מן השאול והיא המנוסה היתה בטוחה שזה בעצם אלוהים ורק בזכות המעיל שלבש גם בשאול הבחינו בינו לבין האלוהים בכבודו ובעצמו הרושם

פלגיה

New member
בנבואה הוא מצא

זאת הדרך. הוא נביא, וכך הוא עוזר לאנשים. הוא לא צריך להשתמש באוב ובאיסורים אחרים לשם כך.

כשאת אומרת נבואה למה את מתכוונת

אם לדעתך הוא השתמש בטכניקה אחרת שונה מבעלי האוב הכנענים או העמונים או הפלשתיים לא אתווכח איתך אין לי ידיעות כל כך נרחבות אבל אין ספק שלא הזעיק את הקדוש ברוך הוא בכל פעם שמישהוא רצה למצוא תייש או חמור ואפילו את תודי בכך

פלגיה

New member
לא אני לא מודה בכך

מכך התחלנו, שזו היתה תקופה שבה התנבאו על כל תיש או חמור. אני לא חושבת שזה "להזעיק את הקב"ה". הקב"ה נמצא בכל מקרה, רק צריך היה ליצור את הקשר איתו (וכמובן - בדרך שונה מהותית ממה שעשו בעלי האוב)

גרי רשף

New member
ל-לב אברהם

נכנסתי לפורום כדי לנהל דיונים תרבותיים עם אנשים משכילים ולא עם עם הארץ כמוך. לך קרא קצת בתנך לפני שאתה מבלבל לי במוח, אתה מתווכח בלי שקראת בו ולו פרק אחד, ומצא לך גננת שתגדל אותך קצת.

ממה הבנתי פעם..כשמתנבאים, שרים, מזמרים

ובעיקר שקועים בטרנס.

למעלה