כיצד מגדלים סקרנות ?

שרוֹן

New member
שאלתי את המלומד,

עלי הגביע נמצאים מתחת לעלי הכותרת, שזה לא קשור לאברי הרבייה. לפי יובל, השאלה היא כמה עלי שחלה יש לפרח התפוח (משפחת הוורדניים). הזהרי בארץ.

irisgh

New member
../images/Emo6.gif באמת לא הבנתי למה התפוח מסוכן

דווקא בארץ

צימעס

New member
ואני לא הבנתי למה המלומד מסוכן

בארץ. או שמא זו את שמסוכנת?
אני אפתח. הוא למטה.

צימעס

New member
זכרתי ורדניים.

נדמה לי שהכל שם בשישיות. *הולכת לזהרי* הנה (ורדניים): "עלי גביע 5 (לעת"ר 4), עלי כותרת כמספר עלי הגביע, או 0 ... מספר האבקנים גדול פי 2 או 4 ממספר עלי הגביע, או מספרם אינו קבוע ... השחלה בעלת 1 או הרבה שחלילים, מפורדים או מאוחים". באגס, חבושית, ובן-חוזרר, "הפרי עשוי 2-5 שחלילים". תפוח אינו מופיע, כי אינו צומח בר בארץ. אשאל עוד מומחה, ואחזור אליך.

שרוֹן

New member
טרם.

כהשחלילים (הרבה שחלות?), מופרדים או מאוחים זה משפיע על המופע הסופי? כלומר, זה מה שעושה את ההבדל בין תפוח (פלחים מאוחים) לתפוז (פלחים נפרדים ברקמה)?

אייבורי

New member
המום מהמידע הרב

מאחר וביולוגיה לא היה תחום לימוד שלי אז אולי קצת סדר להדיוט. בתודה אייבורי

צימעס

New member
מהמושגים אל תהיה המום -

העתקתי ממגדיר צמחי הבר של ישראל (זהרי הוא כינויו של הספר, ע"ש מחברו הראשון). לא הייתי זוכרת הכל ככה בשלוף. מה היה לנו? עלי כותרת (צבעוניים), עלי גביע (ירוקים, סביב עלי הכותרת, אתה בטח מכיר את זה מכמה פרחי נוי, פשוט הסתכל מתחת לפרח), שחלת הפרח מתפתחת לפרי (כנראה השחלילים הם חלקי השחלה, בפרי [תפוח, תפוז, בננה, עגבניה, אפרסמון] רואים חלוקה ברורה למספר חלקים). היה עוד משהו?

צימעס

New member
אין לימושג, אבל:

שימי לב שמה שאוכלים בתפוח, הוא הציפה, זה החלק הלבן הלא אכיל בתפוז. החלק הפנימי של התפוח לא לגמרי לא-פריד, ומאידך, פלחי התפוזון הסיני, לא לגמרי פרידים.

שרוֹן

New member
קילפתי את התפוח ב"בזבזנות"

אדירה ונשארנו עם כדור, שמחולק ע"י רקמה ירוקה עבה לפלחים. חתכתי אותו באמצע וראיתי ככה: 5 עמודים (לשעבר שחלות?), שמיצרים בינהם חמישה חללים שנראים בחתך כמו פרח, שבתוכם הגרעינים (עשרה מפותחים, חמישה ספק גרעינים ספק שארית מהשחלות/אבקנים). כל ריקמה עבה של פלח פוגשת ברווח שבין החללים, או בשפיץ של חלל. כך שיש עשרה פלחים בספציפי הזה. יש עוד חלוקה עמומה בפנימית. לא הצלחתי לפענח. עידו מחזיר את הגרעינים למקומם

צימעס

New member
טוב, הצצתי בהגדרות והסברים של זהרי:

שחליל: עלה-שחלה. אחד החלקים שמהם מורכבת השחלה, ואחרי ההבשלה גם הפרי. "השחלה מורכבת מחלקים, או מ"עלים" אחדים, שרגילים לקרוא להם עלי שחלה, אך מכיון שאין הם עלים, בחרנו לקרוא לחלקים אלה שחלילים. מספר השחלילים בכל שחלה קבוע פחות או יותר, אבל לא תמיד קל לבפור אותם בגלל קוטן השחלה. בהרבה מקרים אפשר לקבוע את מספר השחלילים לפי מספר הצלקות. בפרי קליותר לראות את מספר השחלילים מפני שרוב הפירות מתפרקים ליחידות או לקשוות (ראי הגדרה) שמספרן כמספר השחלילים [ויש עוד פירוט לגבי שחלילים מאוחים או נפרדים וההשפעה על הפרי]" קַשׂוָה: חלק מדפן הפרי, הקשוות נפרדות או ניתקות זו מזו עם הפתח הפרי. ענבה: פרי עסיסי או בשרני, בלתי נפתח, שזרעיו מרובים עפי"ר (בציור זה נראה כמו חצי תפוז) ולגבי מספר הזרעים,
שכמוני! ברור שבכל תא כזה יש לפעמים 2-3 גרענים! שכחתי לרגע... עכשיו עוד שאלה למומחים שלנו (ת"ע והמומחה הסודי שלי) - האם יש קשר בין מספר השחלילים למספר עלי הכותרת? (האם השתמע מדבריו קודם שלא בהכרח?) אה! בטח שלא בהכרח! כל הורדניים עם 5 עלי גביע/כותרת, ויש בהם צמחים עם מספרים שונים של שחלילים - למשל - אגס עם 3-5 (כך בזהרי), פטל עם מליון. טוב. כל השאלות נענו. הבאבתור.

צימעס

New member
והנה דברי המומחה:

לתפוח 5 עלי-שחלה, המתפתחים בפרי לחמש מגורות. בכל מגורה 2 זרעים, אך לא תמיד כל הזרעים אכן מתפתחים. לכן יש לתפוח זרעים אחדים, מקסימום 10. כך שהמספר 10 אכן "חי בשלום" עם מספרם של עלי הכותרת, וזה שלא תמיד ממצה התפוח את כל הפוטנציאל שלו - הרי זה מה שקורה גם לנו.

שרוֹן

New member
../images/Emo45.gif תודה על החיפושים

דווקא פגשתי היום את המומחה המקומי בקונצרט, אבל הוא לא יכל לשלוף. בכל אופן הדבר היחיד שנשאר תעלומה הם הדברים שנדמו לי כמו גרעין לא מפותח והם לא יכולים להיות גרעינים מכיוון שכבר ספרנו עשרה גרעינים. מה שכן הם היו חמישה, אז הם אולי קשורים למערכת הרבייה. אולי איזה חלק שבשלב הזה כבר אין בו צורך. בונה, חמשה חמשה, תפוח הוא פרי מאוד ממוזל...

צימעס

New member
בסדר גמור, תודה ../images/Emo6.gif

על מה את מדברת - ביום בו אני חולה, נגנבת מהילדים, מזעיקה את בעלי מהעבודה כדי להציל את הבית לפני שמישהו עושה משהו רע למישהו אחר (וממש ממש לא ברור מי למי), לפחות היה לי נושא מענין לעסוק בו...

למעלה