עדכונים- פשוט לא להאמין!!!!!!!!!
מאחר שאני כל כך להוטה לספר לכם מה קרה, עדיין לא קראתי את כל התגובות...
אני כבר עוברת על כולן... אין כמוכם...
אז היינו בפגישה... הבת, המנהלת, המחנכת והמורה- שהגיעה באיחור קל.
המנהלת הוציאה דף והחלה מקריאה לנו, בתקיפות יש לומר, את מהלך ההפרעות של הילדה מתחילת השנה, אני והבת שותקות.
המחנכת מנסה לרכך את הנושא בעוד אני מעלה את התהיה מדוע לא פנו אלי עד כה אם המצב כל כך חמור?
המנהלת ניסתה להפיל את האשמה במחנכת, אבל מאחר שאני כל כך מעריכה את המחנכת- מצאתי את עצמי מגנה גם עליה.
עברתי לשלב ב' שבו אני מנסה את מזלי בכך שמדובר בנושא נקודתי.. המנהלת מכחישה ומקריאה עוד כמה הערות של מורים נוספים... חשוב לציין שההערות הן מאוד לקוניות ולא ממש משקפות ילדה בעייתית אלא יותר ילדה שעומדת על שלה ואומרת את מה שהיא חושבת...
ואז המורה הגיעה, מטיחה באדוה האשמות על כך שהיא הושפלה, על חוסר מרות של הילדה כלפיה ועוד כהנה וכהנה...
הילדה המסכנה שלי ניסתה להתגונן אך נתקלה בהרמת קול אסרטיבית מצד המנהלת.
רציתי לסיים את הדיון המביש הזה ואמרתי להן שנסגור את הנושא בכך שהילדה תתנצל. המנהלת עמדה על כך שההתנצלות תתבצע מול כל התלמידים בכתה "כמו שהשפלת אותה מול כולם, כך תתנצלי מול כולם". הבת שלי בכתה והתחננה על נפשה לסגור את הנושא מול המורה בלבד ואפילו הציעה לכתוב מכתב התנצלות. אך לא עזר לה מאום. גם המורה וגם המנהלת התעקשו על התנצלות פומבית.
הוחלט שהמורה תהיה איתי בקשר, הילדה שלי תוריד פרופיל לאחר ההתנצלות ונמשיך הלאה....
ביציאה משם הילדה בכתה וניסיתי להסביר לה שהתנצלות היא לא בהכרח דבר רע ושתסיים את הסאגה הזאת וזהו...
באותו הבוקר הילדה שלי הלכה ליועצת של בית הספר והיועצת (המקסימה ביותר שיש) עזרה לה לגייס את עצמה למטלה וסייעה לה בניסוח ההתנצלות.
לקראת סוף היום הילדה מתקשרת אלי בוכה... ממררת בבכי... כששאלתי אותה מה קרה, היא סיפרה לי את הסיפור הבא:
המורה נכנסה לכתה, עוד לא הספיקה להניח את התיק וכבר הודיעה לכל הכיתה ש.. "ל..... יש משהו חשוב לומר.. " ואז היא פנתה לבת שלי וקראה לה לעמוד לידה... הבת שלי עמדה מבויישת ואמרה "אני רוצה להתנצל אם המורה חושבת שהשפלתי או פגעתי בה"... המורה אמרה מול כולם "חושבת??????????" אז הבת שלי תיקנה "אם פגעתי"... המורה פסקה מול כולם שההתנצלות שלה לא אמיתית ושהניסוח לא מקובל עליה ועל הבת שלי לכתוב לה מכתב התנצלות".. הילדה חזרה לשבת במקומה ואז המורה ראתה שהנייד שלה על השולחן ומצאה לה סיבה להתנפל עליה בזו הלשון: "אני רואה שאת לא לומדת.. הטלפון שלך לא בתיק. מה הבטחת אתמול בשיחה עם המנהלת ומול אמא שלך? אמרת שלא תאכזבי אותה. את הבטחת... אמרת.... אני אצטרך להודיע להורים על ההתנהגות שלך... וכך היא המשיכה והמשיכה עד שהילדה פרצה בבכי... התלמידים התערבו וביקשו מהמורה שתניח לילדה ושהיא התנצלה, ומה עוד היא רוצה... המורה ענתה "אל תיפלו לדרמות שלה, היא תמיד כזאת" ואף סרבה שאחת התלמידות תיתן לבת שלי טישו... פה הילדה שלי כבר לא התאפקה ו... ברחה מהכיתה ליועצת...