כיצד הייתם נוהגים??????

...Blue

New member
טוב, את כבר אחרי או במהלך השיחה,

אז אני מקווה שעשית ואמרת את הדברים הנכונים
ושהדברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר..

מורכב על אף ההסבר

לגבות את הילד אבל בהגינות
אם את אומרת מראש שהילדה חצופה , תכפילי בשלושים ותנסי להבין מה מורה מרגישה
לא כולם חצופים אני יודע - אבל זה גוזל אנרגיות משיעור שכולה אורך 45 דק
לגבי התנהגות המורה והמנהלת - יש גם מפקחים ואפשר להתלונן אם הדבר בדוק ולא נזון משמועות
לגבי ההורדה ל3 יחידות , זה ניתן ליישוב לדעתי
אבל באים בלי מתח , עם ראש פתוח וגישה חיובית
אבל הילדה חייבת להתרסן , כי בעצם היא תיפגע ואתם דרכה
זה שנתתם לה מנה , זה מבטיח התנהגות טובה ?

קסומה

New member
גיביתי

בהגינות
ומיציתי מולה את הנושא שכלל הרצאה שלמה לגבי היררכיה, קבלת מרות ואופן הגשת תלונה (למי? מתי? ואיך?)
אני מניחה שהלקח נילמד ושעוד נצטרך לרענן נוהל פה ושם.
בגדול, כל הסאגה הזאת לימדה את כולנו לקח...

להבין ולהאמין לילד שלך גם אם דבריו עומדים מול דברי איש חינוך
לתת לו גיבוי מתון כשמגיע לו ועונש כשצריך
לברר טוב טוב את האירוע לפני שמאשימים
לא להתקפל לפני מערכת החינוך כי לא תמיד הם צודקים.
וש- כולנו בני אדם וכדאי שנלמד מהטעויות שלנו....

אגב, הילדה נשארה ב- 4 יחידות עם אופציה ריאלית לעלות ל- 5

לפעמים ילדים לא מודעים על הורדת ציון במקצוע , בגלל בעיית התנהגות
שיהיה לה בהצלחה

סורגייט

New member
הצעתי לך תפרידי בין הרגשות שלך כהורה מהילד/ה

את מכירה אותה ויודעת/מרגישה שנעשה לה עוול תעמדי לצידה
ותתמכי בה .....
בתיכון שבני לומד כרגע למדו שני ילדי הגדולים יותר וגם אני הייתי רשום בו......
יש החלטה שלא נותנים לנערים/לנערות לצאת לשרותים במהלך השיעור
שנה שעברה ג׳וניור היה מצונן ומנוזל והוא ביקש לצאת החוצה לקנח את האף... המורה המקצועית לא איפשרה לו ואמרה
תקנח בכיתה אין יציאות
הוא שבמילא לא הכי הסתדר איתה פשוט קם ויצא קינח את האף וחזר לכיתה היא לא הסכימה שיחזור ודרשה שישאר בחוץ
ורשמה לו חיסור... הוא לא הסכים לצאת ונשאר בכיתה ... השיעור המשיך והמורה רשמה לו חיסור בכל זאת וכך התקרית עברה את כל שרשרת הפיקוד ... למחנכת, לרכזת השכבה ולמנהלת... וכמובן אלינו .... עם השהייה מבית הספר עד לשיחה עם שני ההורים.......
אני קיבלתי טלפון בהול הייתי כמה ימים בים המלח ( קרוסלע בשלב הזה הופכת לירוקה ) ....... לא היה באפשרותה של אישתי להגיע לבית הספר למחרת והיא ביקשה ממני לדבר בטלפון עם המחנכת......
התקשרתי למחנכת והסברתי לה שמחר אנחנו לא נוכל להגיע ואישתי תגיע מחרתיים לקראת 14:30-15:00 ושהבן יכול להיכנס לכיתה... היא סרבה בכל תוקף והטענה שלה שחזרה על עצמה שזה שבירת מנהיגות
ובכל מקרה זה לא מספיק שרק אישתי תבוא גם אני צריך להיות נוכח...... וזה כבר לא בידיים שלה והיחידי שיכול לאשר לו
להיכנס לכיתה זה רכז השכבה ( שלא הייתה זמינה בטלפון באותו ערב )
היו עוד איי אלו חילופי דיבורים בנינו ולבסוף היא טרקה לי את הטלפון........
( אני חייב לציין שהבן שלי באמת ילד טוב אכפתי ומתחשב בזולת , ולפעמים אני חושב שהוא קצת חנון לטעמי )
הרמתי טלפון מיד למנהלת ( שלמדה באותו תיכון שנתיים מעלי ) היא כבר ידעה פחות או יותר על המקרה בכיתה....
הייתי מאד החלטי בטלפון איתה והסברתי לה שאין באפשרותנו להגיע מחר לבית הספר ומחרתיים אישתי תגיע ואם אני צריך
להיות גם נוכח אני אאלץ לעזוב את הקבוצה אבל לא לפני שימצאו לי מחליף .... וזה כמובן יהיה הספד כספי ניכר שאותו אקזז משכר הלימוד ( ״ האיום ״ עזר מאוד כי שנה אחת לא שילמתי שכר לימוד לבית הספר ... סיפור בפני עצמו )
לבסוף הבן נכנס לכיתה ... בערך כ 10 ימים מאוחר יותר היינו בשיחה עם המנהלת , היועצת , רכזת השכבה והמחנכת
היועצת פתחה ונתנה סקירה חיובית על הבן והתנהגותו בכלל ........
בקיצור הייתה שיחה עניינית למקרה הספציפי , רכזת השכבה ניסתה להגן על המחנכת , לא נתתי לה טון הדיבור שלי היה שקט אך תקיף לאורך כל השיחה..... בסופו של דבר ...... הבן הוזמן לשיחה ב 4 עיניים עם המנהלת , המחנכת התנצלה בפני הבן על טון הדיבור כלפיו ועל טריקת הטלפון כלפיי , המורה המקצועית התנצלה בפני כל הכיתה על המקרה
ולסיכום ( כיוון שאני רודף צדק כיאה לבן מאזנים ) ולמורת רוחם של הצוות לבן שלי יש אישור לצאת משיעור ללא בקשת אישור

קסומה

New member
חחחחחחחחחחחחחח גדול

ועצוב.
עצוב שיש מורים שהם כל כך אטומים, חדורי רצון ורדיפה אחר כבוד וכוח.
עצוב שיש מורים שלא מבינים שילדים בגיל ההתבגרות זקוקים לאוזן קשבת וגישה חיובית. במקום לעורר בהם את המרדנות והעקשנות שכל כך אופיינית להם בתקופה זו, יעשו בחוכמה אם יתקרבו אליהם בגישה מכבדת ונעימה.
וזה לא קשור להצבת גבולות שגם היא הכרחית ללא כל ספק.

קסומה

New member
וגבי המקרה שלכם

האמת, אין לי מילים
נראה לי הזוי שמורה לא מאפשרת דבר שכזה.
לא סתם יש תלמידים שמשווים את בית ספר לכלא....

מה נסגר איתם?

costaet

New member
לא מפריע לך

שהבן שלך לא מבין מה זאת סמכות? צורת פעולה נכונה במקרה הזה הייתה להשמע להוראות המורה ולהבהיר איתה את המצב אחרי זה. במקום זה הוא עשה מה שבראש שלו למרות שגוף סמכותי אסר אליו, ולא רק זה, אלא הוא קיבל חיזוק שהוא פעל נכון. עצם העובדה שהוא פעל בדרך שבא פעל מעידה על כך שהוא לא מבין מה זאת סמכות ולא נשמע לה.

אני לא אומר שהמורה פעלה נכון, אולי זה לא נכון לבקש ממנו לקנח את האף בכיתה (למה לא? אבל שיהיה), לפי דעתי זה ממש לא נכון מצד הבן שלך להפר סמכות בגלל משהו כל כך מינורי כמו לקנח את האף בתוך הכיתה ואני מקווה שלמרות שצוות בית הספר התקפל מולכם כמו נמושות בגלל שהם צריכים את הכסף אתם עדיין הבהרתם לבן שלכם שהוא לא פעל נכון.

וסתם עוד נקודה קצת בוטה, למה לשלם אקסטרה כסף עבור בית ספר כאשר בכל מקרה אתם מבטלים את החינוך שהם מנסים להעביר לו?

סורגייט

New member
בחור צעיר תקרא שוב את מה שכתבתי

אני חסכתי ממכם איי אלו פרטים כדי לא להכביד
אענה לך בשיא הרצינות

א׳ ההחלטה שאין יציאה לשירותים בזמן השיעור התקבלה ע״י מועצת התלמידים ומועצת המורים עם גיבוי של ועד ההורים
אחת המסקנות הייתה שאם נער/ה שחוזרים מהפסקה של 5-10 דקות ואחרי 20-25 דקות מבקשים לצאת בהחלט יכולים להתאפק עוד 20-25 דקות עד לסיום השיעור

ב׳ הבן שלי היה מצונן ומנוזל והעדיף להיות בבית הספר במקום להשאר בבית הבקשה שלו הייתה לצאת מעבר לדלת לקנח את האף ולשטוף ידיים לאחר מכן , בגדול הוא גם התבייש לקנח בכיתה

ג׳ לטענה שלך ״לקנח בכיתה ולפתור זאת אח״כ״ , באותה נימה עם המורה הייתה חכמה הייתה מניחה לעניין ומלבנת את הנושא איתו אח״כ , הרי מה קרה שהוא חזר היא התווכחה איתו ומהלך השיעור הופרע והוא לא הסכים לצאת , אם אני הייתי המורה וחושב שפעלתי נכון הייתי מפסיק את השיעור ויוצא מהכיתה...... אבל היא הבינה שהיא טעתה והמשיכה את השיעור
אבל בגלל שהיא כביכול ״ הסמכות ״ היא הוסיפה שמבחינתה הוא לא בכיתה והיא רושמת לו חיסור וזה גרר עוד ויכוח

ד׳ בית הספר התקפל כי המנהלת הבינה שהמורה טעתה , אנחנו גרים בעמק יפה ולא גדול במיוחד , מוקף בשדות ירוקים ומטעי פרי , ישובים חקלאים , ובית ספר תיכון אזורי אחד, וכולם מכירים כמעט את כולם , חלק מהמורות הן בנות מחזור שלי,
המנהלת למדה שנתיים מעלי
בשיחה שהייתה כ 10 ימים מאוחר יותר אני לא הסכמתי שהמורה המקצועית תהיי נוכחת , הסברתי למנהלת ולרכזת השכבה
שכל מה שהיא תגיד אטען שהיא משקרת

הי לגבי התשלום , אין פה תשלומי אקסטרה , אני אמרתי שאקזז משכר הלימוד הבסיסי ( וכל העמק יודע שפעם לפני 9 שנים לא שילמתי שכר לימוד לשנה אחת מסיבה אחרת לחלוטין ולבית הספר לא הייתה אפשרות להכריח אותי לשלם )
ושתדע לך שלמשרד החינוך אין יכולת/דרך/אפשרות חוקית להכריח אותך לשלם שכר לימוד

ו׳ ולסיום הוסכם שלבן יש אישור לצאת מהשיעורים , והצעתי לו ( האישה התנגדה ) לצאת מהשיעור של המורה הזו 5 דקות אחרי תחילת השיעור וכמה דקות לפני סיומו וכך היה במשך תקופה של חודש וחצי( 3 פעמים בשבוע ) ... בשיחה עם אחת המורות נודע למורה הנוכחית שזה קורה רק בשיעור שלה , כשהיא פנתה לרכזת השכבה ( שבנתיים התחלפה ) התשובה הייתה ״ תתמודדי עם מה שיצרת ״
כל זה קרה בנובמבר שנה שעברה , המורה הזו לא נמצאת בסגל המורים.

ז׳ ( ידעתי שנגיע לזין ) תאמין לי שהפרדתי את כל הרגשות שלי כהורה לבן ( זה גם מה שיעצתי לקסומה שפתחה את תיבת פנדורה הזו ) ומאמין שפעלנו נכון

costaet

New member
פספסט לחלוטין את הנקודה שלי

לא אכפת לי אם המורה צדקה או לא, או מה הוחלט על ידי מועצת התלמידים או ועד הבית... המורה אולי תעטה בכמה היא התווכחה, והאם זה הכי טוב לשיעור, או לתלמיד או לא משנה למי. ז"א ברור שאכפת לי ועצוב לי שרוב המורים בארץ ברמה נמוכה, אבל זה לא קשור לנושא.

הנקודה שלי היא כזאת, יש חוקים? יש, יש סמכות למורה? יש, הבן שלך שם פס על כל אלו? בהחלט! האם הוא הבין בכלל שהוא עשה משהו לא טוב כששם פס על מה שהמורה אומרת? ממש לא כי גם אתה לא מבין את זה. וזה מה שעצוב.

מיקושה

New member
נושא רגיש

באופן כללי קחי בחשבון שהמורה (לפי איך שהתנהגה
)קצת מפחידה
ומה הקשר בין מחט לתחת למה היא רוצה להוריד אותה ל3 יחידות???
מה האיום הזה??היא מנצלת את מעמדה כמורה מול תלמידה חסרת אנים.
הילדים בגיל הזה מגבשים את האישיות שלהם אז נכון היא כעסה ודיברה לא יפה..אבל בסופו של דבר עמדה על שלה.
אבל לפעמים..מגיע למורות מהסוג הזה שיתנהגו כך מולם.
עצתי בכל זאתצ שני בוגרים בבית.
לאורך כל השנים זרמצתי עם המורים קצת מכה קצת מלטפת אין ברירה. אבל פעם אחת נתקלתי במורה איומה לערבית ..
מיותר לציין איך טיפלתי בה?8-}...
הגרוע יותר היה כשהדרדקית התחילה ללמוד אצלה והייתה מצטיינת עד שגילתה שהם אחים..
אז בכלל טיפלתי בה.
אני חושבת שאת צריכה בשיחה נוכחות של יועצת / מחנכת יחד עם הילדה תהיי למענה ותילחמי בעדינות בעד הצדק.
לא תמיד הם לא בסדר הצעירים מול המבוגרים.
בהצלחה בובה

קסומה

New member
איזה כיף לקרוא אתכם

אני מכה על חטא שהסכמתי עם המנהלת והמורה שאדוה צריכה להתנצל בפני כולם ולא עמדתי על כך שתעשה זאת מולה לבד...

ומה קרה בסוף?

בכוונה לא כתבתי כאן קודם מה אני הייתי עושה...
אני קצת או הרבה קיצונית בדברים האלה...

אני הייתי הולכת למורה ואומרת לה בדיוק מה אני חושבת על שיטות החינוך שלה, הייתי מסבירה לה שזה לא חוכמה להיות החזקה והשולטת בכיתה, היא צריכה להיות אשת חינוך ואני מאוד מקווה שהיא לא שכחה זאת. אחר כך הייתי הולכת למחנכת הכיתה ומשתפת אותה וממשיכה למרכזת המגמה ומתלוננת על המורה ואחר כך גם למנהלת. במידה ולא הייתי מצליחה הייתי ממשיכה לאגף החינוך של העיריה ומבקשת את הטלפון של המפקח/ת על בית הספר ובמקביל גם הייתי פונה ליושבת ראש ועד ההורים של בית הספר.

כמו שאת רואה אני מאוד בקיעה בתהליכים האלה ולא בכדי, אני מאוד פעילה בבית הספר של שלושת ילדיי, פעילה בועד ההורים ויודעת היטב איך לטפל במצבים שכאלה... וכשהיתה בעיה עם אחד מילדיי בכיתה ט' עם המורה למתמטיקה, טיפלתי בזה והיום הוא כבר ביב' ועושה 5 יח' מתמטיקה ובטח לא בזכות המורה הטיפשה שהיתה לו.

תמיד תלכי עם תחושות הבטן שלך והכי רחוק שאת יכולה. למורים יש אחד את השני ואת המנהלת לגיבוי... ומה יש לבת שלך?

aphanisis

New member
לגמרי מסכימה איתך במיוחד עם המשפט האחרון שלך

וגם יישמתי את זה בעבר
היום הגדולות שלי גדולות ..אבל הקטנה בתיכון יודעת שאמא תמיד שם בשבילה
כך שגם אם היא טועה היא מודה בפני ואומרת לי אמא אל תתערבי אני אסתדר כשארצה עזרה אבקש

מיקושה

New member
פעםהוא אמר לי..שאם היה יודע איזה

"ערסית" אני יכולה להיות..חח הוא לא היה מתחתן איתי..
וזה כשהגדול היה בגן

קרוסלע

New member
פששש...

שלחת אותה לכל העולם חוץ מלדאוג שהבת שלה תכין ווקמן מבעוד מועד ולא בתחילת המבחן ו/או לדאוג שתמיד יהיו לה סוללות ספייר בתיק.

קרוסלע

New member
אלופה

הפתעת אותי עם התגובה הזאת

במקרים רבים תקריות כאלה נוגעות לנו במשקעים ואז יוצאים מפרופורציות..
אני בעד לסגור דברים בצורה שקטה כדי שהילדה לא תיקח את זה איתה הלאה..
אם צריך אז לכתוב מכתבים וליידע את כל העולם ואשתו, אבל לעולם לא להשפיל או להעמיד מורה במשפט ציבורי כזה, כי מי שייפגע בסופו של דבר הם הילדים וביה"ס.
הורים שוכחים לפעמים שאין כאן מלחמה בין המערכת לבינם, מדובר על אינטרס משותף, לפחות זה שמצהירים עליו ורק על זה צריך להסתמך בשיחות, במפגש עם המורה/מנהלת/מחנכת וכו'..

למעלה