כיצד הייתם נוהגים??????

קסומה

New member
כיצד הייתם נוהגים??????

הבת שלי נקראה לשיחה עם המנהלת בגלל שענתה למורה המקצועית שלה בחוצפה והוציאה עליה את חמתה. הבנתי שהיא לא הפסיקה לצרוח על הבת שלי על כך שהיא חוצפנית ושהיא מתכוונת להוריד אותה ל- 3 יחידות (כרגע היא ב- 4 עם ממוצע 90 ושאיפה לעלות ל- 5 יח') בעוד הילדה שלי בוכה לה ומנסה להסביר לה את מה שקרה. בסופה של שיחה שנערכה לפני חנוכה נקבעה לי פגישה איתה להיום.
לדבריה של הבת- המורה המקצועית באנגלית לא הסכימה לה ללכת לחדר מורים ולהביא בטריות לווקמן שבו היא משתמשת למבחן. הילדה שלי לא נכנעה לתשובתה ועמדה על הצורך בסוללות. אני מניחה שהטון של הילדה שלי לא היה מתחנחן ושהיא לא הייתה הכי נימוסית בעולם. מה גם שזו לא הפעם הראשונה שהיא חושבת שמותר לה לדבר למבוגרים ממנה כפי שהיא חושבת לנכון.
בכל אופן, את המנה שלה היא קיבלה בבית ממני ומאביה.

לאחר שיחה עם חברות לכתה והורים לתלמידים שמכירים את הנפשות הפועלות בבית הספר הבנתי שלצערי לא כל המורים "דבש" ושהרבה פעמים מורים לא מתנהגים לילדים בצורה הכי לא חינוכית שיש.. ובמקרה הזה המורה הזאת ממש שנואה על הילדים..ושהמנהלת ממיטה טירור בבית הספר גם מול התלמידים וגם מול הצוות שלה...ובכלל, הזדעזעתי לשמוע שמנהלת צרחה על הבת שלי במקום לשבת וללבן איתה את הדברים בצורה רגועה, מנומסת וחינוכית...

עכשיו לשאלה....
האם אתם הייתם מפרידים בין הכעס האישי שלכם מול הילדה ומגבים אותה מול המנהלת? האם המנהלת בכלל יכולה להוריד אותה ל-3 יחידות באנגלית בשל חוצפה? האם לעשות דיון מעמיק עם המנהלת והמורה ולהבין מה בדיוק קרה שם (אני לא רוצה שישנאו את הילדה עוד יותר)? האם להעמיד את המנהלת על התנהגותה המוגזמת ועל האופן שבו היא טיפלה בנושא?
הצילוווו..... בעוד שעה וחצי אני נפגשת עם המכשפה.....

mar nina

New member
עצתי אלייך

לשמוע את מה שיש להם לומר עד תום.
אל תגיבי לדבריהן גם אם זה ישמע לך מקומם למדי.
קחי אוויר.... ורק אחר כך תשדלי להגיב הכי ענייני שאפשר.
השתדלי לשדר כמה שפחות שפת גוף הכדי לא לתת להן רמז על שמתחולל בראשך.

השתדלי להצמד בתשובותייך לנושאים שהן מעלות בלבד.
ואם את כבר מתכוונת להכנס באמאמא שלהן, עשי זאת בשפה מאוד גבוהה וללא הסברים ומלל מיותר.

תני גיבוי מידתי לבת שלך. לא מדי (כי עליה גם לשאת באחריות) ולא פחות מדי, (כי בכל זאת את אמהּ וזה תפקידך).

מה שבטוח, אסור להן לגעת באפשרות שלה להבכחן ב-4 יח' או 5 כמובן!

סהצלחה!

mar nina

New member
בגלל שמהרתי לענות לך (ובטח גם פיספסתי)

אז כמובן טעיתי כי לא עשיתי הגהה..
הן*
תשתדלי*
בכדי*
להבחן*
ואחרון אחרון חביב - בהצלחה!*

קסומה

New member
יש לי הרגשה שדיברתי עם אשת חינוך :)

תודה על העצה. בהחלט נראה לי עצה טובה ומועילה.

אגב,
האם למנהלת יש אפשרות להוריד את הילדה מ- 4 יחידות ממוצע 90
ל- 3 יחידות בגלל התנהגות?
חשוב לי לדעת כדי להתכונן נפשית לאופציות שעומדות בפניי

קרוסלע

New member
מותר גם להוציא ממגמה/מסלול עקב בעיות משמעת

אבל רק כשמדובר במקרים קיצוניים. כל עוד יש מקום לדין ודברים כדאי ואפילו רצוי להמנע מפגיעה במבחני הבגרות מסיבות ברורות.

קרוסלע

New member
נכון

mar nina

New member
אני כמעט בטוחה שלא

במאת האחוזים שלא.
אלא אם כן למרות ציוניה הגבוהים היא מפוצצת שיעורים.

אם ההפרעות שלה הן מינוריות, הרי שזה סתם איום סרק כדי להפחיד - כך בכל אופן זה נדמה לי.

ו.....כולנו אנשי חינוך. זה התפקיד שלנו בתור הורים הלא כן?

קסומה

New member
צדקת...

זו הייתה הפחדה שמלווה באולטימטום...
תתנצלי מול כולם או שתרדי הקבצה...

יש לך אפשרות אחת

את ממלאת את תפקיד האו"ם. כלומר כולם מקבלים ממך על הראש מחד ולטיפה מאידך.

במקרה הספציפי הזה
הילד צריך לדעת שהוא צודק, אבל ככה לא מתנהגים. והוא יענש בגלל ההתנהגות שלו.
ביה"ס צריך לדעת שהילד צודק בדרישה שלו אבל לא בצורה שהתנהג.
תשארי קרה, בלי להרים את הקול (קשה קשה). ובואי עם מוכנות לשמוע, לא רק לצעוק את הצד שלך

אני לא יודע בת כמה ה'נסיכה', אבל אפשר להגיש אותה לארבע יחידות ולתת לה ציון מגן כזה שרק יהרוס לה.

וכדי להגן על האינטרס שלך, תקליטי את השיחה, ועם זה את יכולה להגיע גם למפקח/תקשורת/פייסבוק <-מוצא אחרון

היא לא מהאום. היא האימה של הילדה.

והיא צריכה לגבות אותה כמובן. שהילדה תדע גם בעתיד שיש לה משענת, שיש לה על מי לסמוך. זה לא אומר שצריכה להצדיק התנהגות לא נאותה. צריכה לברר עם הילדה מה היה באירוע, ואיך עליה להתנהג בעתיד. גם ללמד אותה שכשיש צורך התנצלות איננה בושה או חולשה.
לגבי המורים אני מצפה שיגלו יחס הוגן ולא נקמני. ולהוריד לשלוש יחידות בגלל התנהגות זאת נקמנות לשמה. לא מקובל עלי.

(וככל הידוע לי אני לא אמורה להפגש עם האימא היום
).

יש מרחק בין שני התפקידים שההורה צריך לבצע

הילד צריך לדעת שאבאמא יגנו עליו מפני "אנשים רעים", אבל הוא יחטוף אם הוא לא היה בסדר. ושני הדברים חיים בכפיפה אחת.
אם ההורה רק מגן על הילד, טוב... ככה נראית המדינה.

קסומה

New member
שאפו....

אהבתי את התגובה...

ולאור מה שקרה, מזדהה עם תגובתך עוד יותר

למעלה