כיפור בחוץ

stאסתי

New member
כיפור בחוץ

היי, דיברתי עכשיו עם מישהו שאני מאוד מעריכה את דעתו וסיפרתי לו שבכיפור התוכנית הנוכחית היא קמפינג בצפון עם חברים הוא ממש כעס ושאל למה יום אחד בשנה אי אפשר לכבד ולא לעשות על האש בחוץ. גם הוא לא שומר כיפור ולא צם אבל הוא עושה את זה בבית והוא חילוני לגמרי . מה דעתכם על זה? אני לא הולכת לבטל את התוכניות או משהו אבל זה יושב לי בראש ומציק לי מאז השיחה איתו יש בזה משהו במה שהוא אומר..או שלא?

urmey

New member
מי אמר שצריך לעשות דווקא

"על האש"? זה באמת יכול להיות קצת בעייתי. הריח, האש, החגיגה מסביב. אפשר בהחלט לכבד אחרים.

stאסתי

New member
התכנון הוא

על חוף הכנרת ולא קרוב לעיר עצמה ז"א שמי שיהיה שם על החוף זה בדיוק אנשים כמונו שבאו לעשות את אותו הדבר כך שהריח והאש לא יפריעו לצמים...

babylon_a1

New member
וגם לי קרה

שחילונים עיקמו את הפרצוף ששמעו מה אני עושה בכיפור אבל זה לא מוזר בעיניי שהם חושבים ככה

לכבוד מה על האש?

אם אנחנו סוברים שיום כיפור הוא כיום רגיל וכך מחשיבים אותו למה שנעשה על האש דוקא ב י תשרי ולא ב יא תשרי? בגלל שיש חופש מעבודה?

stאסתי

New member
כי יש יומיים חופש

ומשעמם במרכז וכווולם בחופש גם עובדי המשמרות למינהם.. אז מנצלים את היום

תעשו את זה

"את מכבדי אכבד ובוזי ייקלו" את מי את רוצה לכבד? אנשים שלא מכבדים את ההומאים שלא מכבדים את החופשי שלא מכבדים את המיזרחיסטי שלא מכבדים את הפרעינק.

לפני יומיים...

הוקרן סרט על אדם שיצא לפולין כדי להעלות את עצמות משפחתו שנרצחה ע"י הפולנים בשואה. היו קבוצה של בערך חמישה פולנים שהסתירו אם וכמה בנותיה תמורת סכומים גדולים של כסף, וכשנגמר להם הכסף, אנסו את הבנות לעיני אמם, ולאחר מכן חתכו את אחת הבנות עד שנפחה נשמתה, ולאחר מכן אצחו את כולן. הנכד נסע לפולין כדי להעלות את עצמותיהן, ושם התברר שאחד הרוצחים עדיין חי. הוא התיישב לידו, ואז סיפרו לפולני מי הוא זה שיושב לידו. אח"כ בראיון, אמר הנכד שכשישב ליד חית האדם הזו שרצחה את סבתו כל מה שרצה לעשות הייתה לתפוס ולחנוק אותו (וזה לא היה כ"כ קשה, הוא נראה גם כך חצי מת) ואז הוא אומר, "אבל לא עשיתי זאת, כי הוא רוצח, ואני לא."

babylon_a1

New member
לדעתי

אם יש שני בקבוקי קולה במקרר ומנערים אחד במשך 5 שעות שיפתחו את שני הפקקים ביחד, התגובה של המנוער תהיה שונה לגמרי צריך להסביר ??

לכעוס??

אז את לא כיבדת את המנהג של סבתא ללכת פעם בשנה עם חצאית אדומה עם פרחים לזכר הגינה הנהדרת של סבא. אז מה??

Le Fay

New member
צודקת! יש בזה משו, ובמת צריך לכבד -

במה שיירד מהמנגל, ואם לא קשה לכם, גם בסלטים ובירות. לא רק צריך לכבד, אפילו כדאי, כי זה דבק מצויין לחברוּת עם אלה שיעשו קמפינג באוהלים לידכם. ואם אתם לא מביאים כלי נגינה כדאי להביא מוזיקה צרובה או מוקלטת. מסיבות דומות. לדעתי הבחור שאת מעריכה את דעתו פשוט מתבלבל קצת בין שני דברים שונים: כשאת חיה בבית משותף וחלק מהשכנים שלך אולי מתפללים וצמים, במת לא יפה לעשות להם על-האש או בתנור תחת האף, בבניין או לפני בית הכנסת השכונתי, כי הריח ישגע אותם; אבל אם הם צריכים לנסוע עד אלייך כדי שהריח יפריע להם, הטיעון הזה נופל. יום כיפור הוא לא יום השואה או יום הזכרון לחללי מערכות ישראל, אלא מועד שנקבע להתחשבנות עם איזה אלוהים. גילויי השמחה שלך לא מבטאים חוסר התחשבות בצערם של אחרים: יתכן שאת והאלוהים הזה סגורים על איזה סידור אחר, זה לגמרי ביניכם ולא מעניינם של אחרים.

אה!

בימים כתיקונם היו מעלים את כולכם על המוקד! בתור אחד שכן הולך לבית כנסת ביום כיפור, אני לא נפגע מכך שיש כאלה שעושים מנגל ביום כיפור, אתם תשרפו בגהנום, לא אני
(לכל התמתלהמים, קצת ציניות אף פעם לא הזיקה) "אבינו שבשמיים, יתקדש שמך, תבוא מלכותך, יעשה רצונך כבשמים כן בארץ. את לחם חוקינו תן לנו היום, וסלח לנו על חטאינו כמו שסולחים גם אנחנו לחוטאים לנו. ואל תביאנו לידי ניסיון, כי אם חלצנו מן הרע, אמן."

ועוד מדברי המשיח בענין הצום...

כאשר אתם צמים, אל תהלכו קודרים כמו הצבועים, המשנים את פניהם כדי להראות צמים לבני אדם. אמן אומר אני לכם, שכרם אתם. ואתה כאשר תצום משח את ראשך בשמן ורחץ את פניך, כדי שלא תראה צם לבני אדם כי אם לאביך אשר בסתר, ואביך הרואה במסתריפ הוא יגמול לך".

Le Fay

New member
אה, אילו הגענו לכלל דיון בחטאי

בימים כתיקונם, חוששתני שלא היו רק מעלימותי על המוקד, אלא גם מקדימים לזה גלגול בזפת ובנוצות וסקילה פומבית בכיכר העיר. אל תפילת 'אבינו שבשמיים', למרבה האירוניה, התוודעתי בגיל ארבע עשרה באמצעות אירווין שו, סופר יהודי אמריקאי שקראתי אז את הרומנים שלו בזה אחר זה. רק אחר כך נודע לי כמה נפשות (שהוריהם דאגו ללמד אותם לשנן אותה) היא הצילה במלחמת העולם השניה. דרך אגב, אני גם אוכלת בשר בימי שישי. אתה?

"למה לעשות דפקא"

"למה ללכת מקיצוניות לקיצוניות" אלו משפטים שאני שומע מכל חילוני שני, מהשותף שלי לדירה ועד לשיחה אקראית בצ'אט, אם יש לי כוח ומצפרוח אני מסביר להם שאני חילוני מתוך הכרה ולא בגלל שכיף לי או נוח לי, בגדול זו טענת העמך המובהקת ("בגלל שהיית בחברה קיצונית אתה מתנהג ככה"), לרוב מושמעת מפי מסורתיים או מסורתיים למחצה, למדתי לא להתייחס ולהעביר הלאה.

למעלה