כיול פיפטור גילסון pipetman neo

snusnu

New member
כיול פיפטור גילסון pipetman neo

שלום לכולם,

אני מחפשת דרך לכייל פיפטור גילסון מסוג pipetman neo.
מישהו מכיר?
לא הצלחתי למצוא מידע באינטרנט, גם לא מידע לגבי מפתחות כיול מתאימים.

תודה!

snusnu

New member
עלויות בשמים

מחיר כיול פיפטור, הכי זול שקיים כיום בשוק, הוא 100ש"ח לפיפטור.
אלו עלויות מטורפות כאשר עובדים במעבדה שעושה המון qPCR והדיוק מאד חשוב.

אני יודעת שיש אפשרויות לכייל פיפטורים באופן עצמאי במעבדה ואפילו יש המון מעבדות שעושות את זה. הבעיה היא שלא מצאתי הוראות כיול לפיפטורים החדשים של גילסון (מסדרת neo).

FPNH

New member
מי שיש לו כסף לעשות המון ריל טיים

ולקנות פיפטורים של גילסון... אני בטוח שיכול למצוא 100 ש"ח בשביל לכייל את הפיפטור פעם בכמה חודשים.

בכל מקרה, תתקשרי לסוכן שמוכר את הפיפטורים האלה (אגנטק?) ותבקשי ממנו הוראות.

snusnu

New member
תקציב מעבדתי אינו בלתי-נדלה

טוב, התגובות פה לא באמת רציניות.

על מנת להעמיד qPCR יש להשתמש ב-5 פיפטורים. לשלוח אותם לכיול כל כמה חודשים יעלה 500ש"ח כל פעם. זה לא תקציב ריאלי למעבדה ממוצעת. יש דברים הרבה יותר חשובים להשקיע בהם כסף, כמו Illumina sequencing.

למה לא לחסוך איפה שניתן על מנת להשקיע את הכסף בתחומים הרבה יותר חשובים?

FPNH, שווה לך לחשוב על זה. אולי תבין למה לך אין כסף ל-qPCR או פיפטורים של גילסון.

ofsher

New member
ממש לא נכון

ממתי בשביל ריל טיים צריך 5 פיפטורים?
ולמה לכייל כל כך הרבה?
תשקלי מים ותבדקי אם בכלל דרוש כיול
וזה ממש לא קריטי שיהיה סופר מכויל לריל טיים - בשביל זה יש רוקס ROX
ו - 500 שקל פעם בכמה חודשים זה מעט מאד מאד בשביל מעבדה ממוצעת

deathcaster

New member
התגובות כאן מאוד רציניות

ומאנשים עם "קצת" ניסיון בתחום.

לא רק שפיפטורים (כמו כל מכשיר אנליטי) צריכות לעבור כיול אצל אדם מקצועי ומוסמך... הם חייבים לעבור כיול כזה. זה שברוב המעבדות האקדמיות זה לא מבוצע לצערי, לא עושה את זה בסדר.

" יש דברים הרבה יותר חשובים להשקיע בהם כסף"- תלוי מי קובע את סדר העדיפויות.... אין כיול של פיפטורים, הטרנספקציות/PCR/שקר כלשהו אחר לא מדוייק.... ואח"כ שוברים ת'ראש מדוע אין לניסויים הדירות ואח"כ מחרטטים טרנספורמציות ב-SPSS
כולנו היינו שם.... בשכונה האקדמית, חלקנו עדיין שם.... ואין אחד כאן שאינו יודע על מה אני מדבר, כולל את.

לשקול נפחים עם פיפטור זה כיול שכונתי, בנפחים גדולים אולי זה עובד...

וסתם ללא קשר.... אני שונא את הפיפטורים של גילסון.. יקרים ולא נוחים (ביחס למשל לאחרים).

ofsher

New member
שקילת מים היא רק מדד

לפי זה אפשר לדעת אם הפיפטור רחוק מכיול וצריך לכיילו.
בכל אופן, כיול מומלץ פעם בשנה.

deathcaster

New member
אין המלצות בכיול

יש מה שנקרא הערכת סיכונים שמורכבת מתדירות השימוש בפועל במכשיר, ובחומרים שהפיפטור שואב (קורוזיביים?) וזו לא המלצה, זו הערכה מחייבת.

תדירות הכיול נעה בין 3 חודשים לשנה בהתאם לצרכי המעבדה.

הממוצע למעבדה ביולוגית הוא אחת לחצי שנה וכך גם מבוצעת ונאכפת תדירות הכיול בבתי חולים בישראל (לפחות מעבדות שאני מכיר), והן בתעשייה (לפחות התעשייה שאני מכיר) ע"פ ISO 9001

באקדמיה זה שכונה.... אין טעם לנסות להגן על כך

deathcaster

New member
תיקון לשורה שנחתכה, עבור עופר

"לשקול נפחים עם פיפטור זה כיול שכונתי, בנפחים גדולים אולי זה עובד... "- מעניין אם המאזניים עברו כיול כמו שצריך?

ofsher

New member
כמובן

וכמובן שמדובר באנליטי

ובכל אופן, מניסיון אישי אם שומרים עליהם כמו שצריך, פיפטורים לא יוצאים מכיול כל כך מהר

ואת הדבר החשוב ביותר לא אמרו - תמיד כדאי להשתמש באותו סט פיפטורים לסט מסוים של ניסויים

ועוד דבר - נדירים הניסויים שבהם יש משמעות אמיתית לרמת הכיול - כל עוד הפיפטור יחסית מכויל - אין לזה רלוונטיות לניסוי

deathcaster

New member
תגובה

"ובכל אופן, מניסיון אישי אם שומרים עליהם כמו שצריך, פיפטורים לא יוצאים מכיול כל כך מהר"- מסכים, רק שבמעבדה אקדמית שיש לך סטודנטים חדשים ופרוייקטנטים לתואר ראשון שרק חושבים שהם יודעים לעבוד עם פיפטור, זה לא עומד במבחן המציאות

"תמיד כדאי להשתמש באותו סט פיפטורים לסט מסוים של ניסויים"- וזה גם לא עומד במבחן המציאות במעבדה אקדמית שעובדת על כמה ניסויים במקביל וכמה סטודנטים במקביל. אני גם אוסיף ואומר שבמנדף ביולוגי צריך לעבוד עם סט של פיפטורים שמעולם לא יוצאים ממנו (למעט כיול) ולא נכנסים אליו אחרים..... גם זה לא עומד במבחן המציאות.

"נדירים הניסויים שבהם יש משמעות אמיתית לרמת הכיול - כל עוד הפיפטור יחסית מכויל"- spoken lik a true student
"יחסית מכוייל" = קצת לא מכוייל. ואז בתעשייה זה אומר שאין ולידציה לניסוי שלך = הניסוי שלך לא שווה כלום ואז אני מחזיר אותך להודעה הקודמת שלי ששם אני מסביר במילים יפות איך כולנו אוהבים לטייח יושר אקדמי ועבודת מעבדה נכונה, זאת למרות שאנו משוכנעים שאנו יותר קדושים מהאפיפיור.
רלוונטי מאוד לניסוי, ואתה לא הפדנט היחיד שבדק את זה

ofsher

New member
אני מניח שזה תלוי מה אתה עושה

אבל אני מעולם לא טייחתי דבר, לא הוצאתי חזרה חריגה אלא חזרתי על ניסוי, ולא השתמשתי בכלים סטטיסטיים שגויים/מופרכים לאנליזה.
ואני לא מכייל את הפיפטורים במעבדה יותר מפעם בשנה...

אגב, אצלנו יש לכל סטודנט סט משלו, אבל אני מניח שזה לא מתאים לכל מעבדה.

יצא לי גם לעבוד עם חברות בתעשייה די הרבה, ולא התרשמתי שהתוצאות שלי פחות טובות, או לא מתאימות להם. נהפוך הוא, אנליזות מאד מעמיקות שעשינו לטיב החזרתיות הראו תוצאות מעולות.

דבר נוסף, אני כבר לא סטודנט :)

deathcaster

New member
תגובה

"אבל אני מעולם לא טייחתי דבר, לא הוצאתי חזרה חריגה אלא חזרתי על ניסוי, ולא השתמשתי בכלים סטטיסטיים שגויים/מופרכים לאנליזה.
ואני לא מכייל את הפיפטורים במעבדה יותר מפעם בשנה..."- לא טענתי שאתה טייח, אבל לא נראה לי שהדברים שאני מדבר עליהם זרים לך כל כך

וכן, כפי שרשמתי קודם, זה בחלט תלוי מה אתה עושה.

"אגב, אצלנו יש לכל סטודנט סט משלו, אבל אני מניח שזה לא מתאים לכל מעבדה"- אתה מניח נכון.

"דבר נוסף, אני כבר לא סטודנט"- DITTO

squalus

New member
לנו יש סט לכל בנץ'

ובנוסף סט לג'לים, סט ל-RNA וסט למנדף, אבל לא סט אישי לכל סטודנט\עובד

squalus

New member
יש לכם בנץ' לכל אדם?

זה כנראה קשור לאינטנסיביות עבודת הבנץ'
אצלנו זה די חצי עבודת בנץ' וחצי ביואינפורמטיקה, אז כמעט תמיד יש בנץ' אחד פנוי לפחות.

Sonic hedgehog

New member
אבל איפה המרחב שלך?

איפה אתה שם את הבופרים ושלל התמיסות שלך? איפה אתה יוצר אי סדר משווע?

למעלה