כיבוי אורות

• פותח הנושא drall
  • פורסם בתאריך

danigl

New member
גם נסיון חלקי הוא נסיון

בארס יקירי. כדאי לרחוץ אוזניים, לפחות פעם בחודשיים, בין אם צריך או לא. זה מבטיח לך שתוכל לשמוע דברים שבאים גם ממאוד מאוד גבוה. כל מה שאני מדבר עליו, אני מדבר מתוך ניסיון. יכול להיות שלא מניסיון מלא לגמרי. אבל, לפחות, מניסיון חלקי. כן, אני מדבר מהחיים שלי. כנראה, שזה היה בזמן בו לא היית. בהארה, כתבתי אז, אין לבן ושחור. אין 'עובר זרם' או 'לא עובר' הארה היא לא משהו דיגיטאלי. זה משהו שמתפתח. הארה היא 24 שעות ביממה במוחלט, בטרנסנדנטלי, אבל, תסכים אתי, שגם 20 שעות ביממה במוחלט, זה גם משהו. מה לגבי 15 שעות? שעה אחת ביממה? זו ההתנסות של כל מתרגל TM מתחיל. השקט האינסופי, העומק, המנוחה, זה לא משהו שמסתיים כשחולפות 20 הדקות של התרגול. זה משהו שנמשך אחרי התרגול. לכמה זמן? תלוי!! לפעמים לכמה דקות, לפעמים ליותר. הסדירות בתרגול מבססת את המצב הזה יותר ויותר. שאל כל מודט TM מתחיל, ותראה שאין כאן לדבר גבוה. זו ההתנסות היומיומית של כל אחד ואחד שמתרגל נכון ובסדירות. ההרגשה שלי שאכן, יהיה קל הרבה יותר לדבר אתך על האקזמה שברגליים מאשר על אהבה. כשאני קורא אותך, נראה שהדבר הזה שנקרא אהבה, הוא רחוק ממך ונדיר לך. אבל, אתה יודע מה? בכל זאת, יש תקווה!! דניאל

chataka

New member
כל עוד בלבב פאא ניאי מההההה

שוכנת התקווה, או בשמה השני- אמונה, או בשמה השלישי- ענווה כנה אל מול האי ידיעה נפש מזדככת, מתעצמת, מגדילה קניינה (בהרבה עבודה קשה) דניאל, הייתי רוצה לאחל לך שהלוואי ותדע אהבה לא תלויה בדבר. העניין הוא שמנסיוני (מה זה נסיון חלקי? לא הבנתי), בדרך לרכישת אהבה צלולה שכזו, בטלים הרבה דברים- הם בטלים, נלקחים, גוססים, מרקיבים ומתים, פוצעים ונלחמים ונפגעים - אל תשאל. ולא הייתי רוצה לאחל דבר כזה לאף אחד. catch 22 שכזה. אז אני יודעת אני יודעת, מ"ט היא מטוס סילון שחוצה שמיים עם ענני צמר גפן מתוק בדרך להארה, כפי שהיא מובנת לך (ולמספר חוקרים מדעיים)... אבל... טהרה- תום לב- טהרה נקנית בדם וקורבן. לפחות לחלק מהאנשים. אני מקדישה את מיעוט פירורי האהבה שרכשתי, תוך השפלת מבטי מפני האל הטוב
מחשש הרמייה העצמית וזילות המושג.. לאקזמה שבין אצבעות רגליו של הערס האוריגינל- הלא הוא בארס!

danigl

New member
הגבתי למה שכתב בארס

chataka יקרה קצת פחות כבדות!!!! אם את מוציאה את דברי מהקשרם, כתבתי דברים נוראיים. אם את מייחסת אותם כתשובה למה שכתב בארס, תראי שאין בהם כלום שאיננו אלא טהרה, תום לב, אהבה. התנסות חלקית היא, לאכול לא 15 כדורי גלידה על הגביע, אלא 3. התנסות חלקית היא להיות בן-אדם, לא 24 שעות ביממה, אלא רק 23. התנסות חלקית, היא חדר לא לגמרי חשוך, אלא מואר על ידי מנורה של 60 ואט. החיים זה לא מחשב, 0 או 1. יש גם חצי, יש רבע, ויש אפילו 99%. הארה, ותקני אותי אם את מבינה זאת אחרת, היא, אני מצטט מהתרגום של הפרק הראשון במדע ההוויה: "....קיום, חיים או הוויה הם המציאות הבלתי-נגלית של כל מה שמתקיים, חי או הווה. ההוויה היא המציאות האולטימטיבית של כל מה שהיה, הווה או יהיה. היא נצחית ובלתי מוגבלת, הבסיס של כל תופעות הקיום של החיים הקוסמיים. היא המקור של כל זמן, מרחב וסיבתיות. היא הכל-ישנו והכל-כלה של הקיום, התחום הנצחי החדור-בכל של האינטליגנציה היצירתית הכל-יכולה. אני הוא אותה הוויה נצחית, אתה הוא זה, והכל הוא אותה הוויה טהורה בבסיסי של טבעה. ההתנסות מראה שההוויה היא תודעת אושר עליון, מקור כל חשיבה, כל הבריאה הקיימת. היא נמצאת מחוץ לקיום היחסי היכן שהמתנסה או התודעה נותרים בעצמם, במודעות מלאה לעצמם בלי שום התנסות באובייקט...." זה, ורק זה - 24 שעות ביממה, זו הארה. הארה מהירה לך, לכולנו דניאל

chataka

New member
:))))

אמרת גלידה? יש פאפאיה?? (שששלום- השמיע קול, לאן נעלמת?) תראה, אהבתי את התאור מתוך מדע ההוויה.. זה לא אומר שככה אני תופסת הארה, למען האמת- אני לא משתתפת בדיונים על הארה כי אני לא יודעת מה זה ואין לי תפיסה על\של זה אז אני מעדיפה לא לזהם את המוח שלי יותר ממה שהוא כבר מזוהם בדעות ותפיסות ורעיונות ותאוריות וכו (שזה לא מעט בבלת למוח כה קטון) אני יודעת שיש רבדים.. ויש רובד בו החיים נתנים לתיאור כ 0 ו 1 . כן. אני, שלא כמוך דניאל, לא שואפת להארה לכל דכפין, אני אפילו לא בטוחה שאני שואפת להארה בשביל עצמי. אני חושבת שזה חתיכת קארמה רצינית וייחודית להוולד עם הפוטנציאל ההתכנותי להארה מלאה.. עניין לבודדים.. דווקא אהבתי את תיאורית הפופקורן שלך, ואני אכן מאמינה שיש עניין של critical mass, כי האוטנטיות היא עניין מדבק, למי שחי את הוויותו יש כוח השפעה עצום על הסביבה שלו ויכול לקרב אחרים אל עצמם. יש טבע אמיתי, אפשר להתקלף אליו (אליי) אפשר להתכוונן, האם זה יוביל אותי למצב שאותו אתה מתאר? אולי. שוב- אני לא יודעת מה זה תודעה מוחלטת זה ממש לא אומר לי כלום. גם ככה הסטיות הכי גדולות והטעויות הכי גדולות שעשיתי היו מזה שפיתחתי רצונות ויעדים לגבי הדרך שלי, אני משתדלת להמנע מזה עד כמה שאני יכולה. יום יפה, ותודה על הכוונה :)

danigl

New member
מהי תודעה מוחלטת

היי chataka אני מעדיף לדבר על תודעה שמתנסה במוחלט, מאשר על תודעה מוחלטת. לא יודע למה, זה נראה לי יותר נכון. זה לא אומר שתודעה מוחלטת היא לא דבר נכון. בכל אופן, בתודעה זו, מתנסה כל TM'ניק, החל מהמדיטציה הראשונה שלו. יכול להיות שההעדפה שלי היא ל'תודעה שמתנסה במוחלט' בגלל משהו שדוגמה קטנה תוכל להבהיר: השמש זורחת בכל מקום באותה צורה. היא משתקפת מכל דבר. איכות ההשתקפות שלה תלוייה באיכות הרפלקטור (זה שבו היא משתקפת). הבבואה - השתקפות של שמש מקיר לבן, יש לה איכות אחרת מאשר השתקפות של שמש ממראה. נדמיין לנו כוס עם מים. מים מלוכלכים, ירקרקים, עכורים. גם ההשתקפות של השמש בתוכה תהיה מלוכלכת, ירקרקה, עכורה. אבל.... אנחנו מתחילים בתהליך של טיהור המים. ככל שהמים יהיו יותר נקיים, כך גם ההשתקפות של השמש בתוכם תהיה דומה לשמש עצמה. יום יפה אחד, המים יהיו טהורים לחלוטין. ההשתקפות והשמש יהיו זהים. כוס מים קטנה תוכל לומר בגאווה: 'אני שמש'. והיא צודקת, בתוכה יש השתקפות של שמש שזהה לגמרי לשמש עצמה. כך גם בחיים שלנו. מכל מערכת עצבים משתקף המוחלט, האטמה, הטרנסנדטלי, הבורא. איכות ההשתקפות תלויה באיכות מערכת העצבים. ככל שיש לנו יותר מתחים, ההשתקפות תהיה פחות דומה למקור. אבל, וכאן נכנסות הפירסומות, אנחנו מתחילים בתירגול של TM. בכל מדיטציה מתפרק עוד ועוד מתח. יום יפה מגיע והמערכת טהורה לגמרי. זה המצב של הארה. זה המצב שבו ה'אני' הקטן, האינדיוידואלי שלנו, מקבל על עצמו את כל התהילה של ה'אני האוניברסאלי'. זו הגשמה עצמית. זה מה שהאופנישדות כותבות: 'אהאם ברמהסמי'. אני הוא זה (המוחלט), והכתוב ממשיך, אתה הוא זה, וכל מה שקיים הוא שום דבר אחר מלבד זה. כך אני מבין הארה. אז דרך צלחה. להתחיל בנקיונות של פסח. אגב, זה בדיוק חג פסח, זו היציאה מעבדות לחירות. מהמצב של גבולות, למצב של להיות בלתי-מוגבל. אז תחשבו על זה. דניאל

chataka

New member
גבולות

ההשתקפות והשמש יהיו זהים. כוס מים קטנה תוכל לומר בגאווה: 'אני שמש'. והיא צודקת, בתוכה יש השתקפות של שמש שזהה לגמרי לשמש עצמה. היציאה מעבדות לחירות. מהמצב של גבולות, למצב של להיות בלתי-מוגבל ***** כוס מים היא כוס מים. גם המים הטהורים ביותר אינם מחממים את כדור הארץ. מים טהורים יכולים לשקף כל דבר, זה לא אומר שהם הינם הדבר הזה, שהם רכשו צברו וטיפחו את איכויות הדבר. רק כדי להבהיר- אני רואה רוטציה בין תהליכים של הסרה והתרוקנות - טיהור- לבין תהליכים של צבירה וטיפוח של איכויות הטוב, שהם גם טיהור. כך או כך כוס מים היא כוס נוזל בעל תכונות x ו Y ותפקיד a ו b וכהנה וכהנה, מים לא יהפכו להיות שמש רק מפני שניתן לראות את השמש משתקפת בם. אני חושבת שיש עבודה כפולה- מהפנים אל החוץ ומהחוץ אל הפנים. באחרון מדובר בעבודות נקיון והסרת מכשולי אגו, בראשון מדובר בטיפוח איכויות הטוב האוניברסלי. בראשון אתה לומד להאיר ולחמם ובשני אתה מסיר את הכתמים שחוסמים את האור. בסופו של דבר, יכול להיות שזה מוביל לאותה תוצאה אבל אלו שני סגנונות עשייה\ אי עשייה שונים. וצריך את שניהם, בזמן מקום ומינון המתאימים. לא ברור לי למה אתה מתכוון כשאתה אומר- מצב בלתי מוגבל.

danigl

New member
לפעמים אני לא יודע מתי את מתבדחת

chataka יקרה הדבר נכון לגביך (ולעיתים מאוד קרובות, גם לגבי drall). קשה, לי לפחות, לדעת מתי את מתבדחת ומתי דברייך רציניים. אני מקווה שהדברים הפעם הם היתוליים. ודאי שלכל אנלוגיה יש הגודל שלה. מים לעולם לא יהיו שמש. את יודעת, פרופסור שלי בתורת ההסתברות הסביר תופעה מסויימת. גבר ואישה נמצאים 10 מטר אחד מהשניה (או אחת מהשני, אני לא שובניסט). בכל מהלך, הם מקצרים את המרחק ביניהם בחצי. הוא סיכם שנכון, לעולם הם לא יגיעו האחת לשני, but for all practicle purposes, הם יהיו די קרובים. כך גודלה של אנלוגיה. היא לעולם לא תוכל להחליף את המציאות, אבל, היא משמשת לתת תאור פלסטי כדי להסביר בפשטות משהו מורכב יותר. לאנלוגיה של השמש יש סימוכין בכל הדתות, בכל הפילוסופיות ובכל התרבויות העתיקות. אצלנו ביהדות, וכבר צטטתי זאת בכמה הזדמנויות, אדם נברא בצלם אלוהים. אני חושב שיש לזה איזו שהיא משמעות. נכון!!!!!!!!! הוא לעולם לא יהיה אלוהים. but for all practicle purposes, הם יהיו די קרובים. לדעתי, לא מדובר בשני סיגנונות עשייה - חימום וטיהור. הם פועל יוצא האחד של השני. באותו תהליך שבו אתה מחמם, אתה מסיר את הכתמים. ,...ונעבור לפירסומות'. אני מכיר את הדרך הפשוטה ביותר, מחד, והיעילה ביותר מאידך, שעושה זאת. סנו מסיר כתמים, וסנו מחמם את הלב. שוב, אני יכול גם להסביר באופן תיאורטי, וגם להדגים באופן מעשי, למה אני אומר את מה שאני אומר. הרבה חום ואור (אני לא מאמין שכתבתי דבר כזה!!!) דניאל

בארס

New member
יש לי דקה :)

אז ככה אני חוזר על דברי: אדם לא מואר לא יודע להסיק מסקנות נכונות וזו משימה קשה (במובן היכולת להצליח בה ולא במובן המאמץ) גם לאדם מואר. תבין... אין ולא היה לי מעולם ויכוח עם מה שכתוב בוודות הבעיה היחידה איתן היא איך שאנשים מפרשים אותן ואיזה שימוש הם עושים עם העיוותים הלא מושכלים שלהם אותן. כמויות הסתירות בדבריך הן מעל ומעבר לכל דימיון והדבר האחרון שהוא המטרה שלי בפעולות שלי כאן הוא להראות לך אותן הן מפאת כבודך בפני אחרים והן מפאת כבודך מפני עצמך...שכן לחשוף את הסתירות האלו , זו העבודה שלך. אני כן יכול לומר מספר דברים שנוגעים באופן ישיר לסתירות האלו ולהבנת משמעות ההארה...אולם אעשה זאת בדרכי...זו שמעריכה רק דברים שיש בהם אמת נגישה לבני האדם...ולא פילוסופית סטרילית שבינה לבין אותנטיות אין ולא כלום. להלן מספר אמירות נכונות אובייקטיבית: אדם מואר לא טועה והוא אומר רק אמת. אדם מואר לא יודע כל. אבל יש לו את היכולת ללמוד באמת משהו ...אם מתחשק לו. ואת זה אפילו הניסיון היחסי שלך היה אמור ללמד אותך, רק שמשום מה יש את הניסיון שלך ויש את העולם הדימיוני שלך ואיך שהיית רוצה שהעולם יהיה, ובאמצע יש מנגנון מסורבל שמונע ממך להכיר באמת את איכויותיו של הניסיון הזה. (הניסיון שלך ב"שקט" הגלובלי לא לימד אותך תורכית למשל). אדם מואר לא טועה ואומר רק אמת...כי הוא מדבר רק על מה שהוא מכיר באמת ואומר רק את אשר הוא יודע...הוא לא יכול אחרת. אדם מואר...הוא אדם מקשיב, וזה עוזר לו להבין מול מי הוא עומד וזה עוזר לו להבין מה הוא באמת יודע ומה הוא לא...ובשל כך ...הוא לא ממהר להסיק מסכנות עקומות. אבל "אצלנו"...עד שאנחנו פתאום מתחילים להרגיש שאולי אנחנו לא תמיד יודעים מתי אדם רציני או לא, ומה טיבו של אדם זה או אחר ....שזו באמת אבחנה אותנטית של אדם על עצמו...עד שזה קורה "אנחנו" פולטים בלי הבחנה ערמות רבות של שטויות שכל מקורם הוא בפחדים העצמיים שלנו...רק שהם "כאילו" מוסווים ב"ניתוח" מושכל של אדם שלישי. עכשיו את כל זה אני יודע ממש לא ממזמן, עיניין של כמה שנים בסך הכל אבל לך...היה את כל זמן התרגול ...עוד מלפני שנולדתי בכלל בכדי להבין את זה...וזה עוד לא קרה...ניחא...תיקווה זה באמת ערך עליון. יש מסר מאוד חשוב וחיובי שניתן ללמוד ולהעביר לשאר האנשים ובעיקר לצעירים: מדובר בתהליך ארוך...ושיכול לקחת שנים רבות ... תתכוננו. עכשיו לעיניין המ"ט... אנחנו כבר יודעים שאתה לא יודע הכל ואנחנו גם יודעים שלא התנסית כמעט בשום דבר אחר חוץ מהמ"ט אז כשאנחנו שומעים אותך קובע שהמ"ט שלך היא הטכניקה הטובה בעולם אנחנו פשוט משתינים מצחוק הבעיה היא שאני באמת לטובת המ"ט אין לי דבר וחצי דבר נגדה אני חושב שהיא מוצר מעולה עבור טיפוסי האנשים שנמשכים אליה אלו לא אנשים שהיו הולכים לשום מסגרת אחרת ובגלל שאני אוהב את כולם ומבין את הערך של הטכניקה הזאת עבור אלו שהיא מתאימה להם אני ממש רוצה לעזור בשיא הרצינות! אבל בשביל שזה יקרה אתם צריכים להתחיל לעזור לעצמכם ! ובגלל שרוב האנשים כאן יודעים שאין כאן אף אחד מלבדנו, ובטח שאין כאן ממש פוטנציאל של אנשים שעשויים להצתרף למ"ט, קשה לי להמנע מהמסקנה שיכול מאוד להיות שהמהרישי שלך אותך לכאן בשביל ללמוד משהו ולא בשביל ללמד. אז אתה מוזמן לשכב על הספה ולספר מה כואב לך ולא .. הריח של האקזמה לא מביך אותי, זו בעיה פעוטה ואנחנו נשתדל לדבר בעיקר על מה שיש לנו ולא על מה שאין לנו וכשנקרא לכל ילד בשמו....הדלת תיפתח. כי העבודה היא כאן! ולא בראש שום עץ. יום טוב.

danigl

New member
גם אני מצאתי דקה

בארס היקר נכון, אדם לא מואר לא יכול להסיק תמיד מסקנות נכונות. אבל, תסכים אתי, שכל אחד, מידי פעם, מסיק מסקנות נכונות. בהארה, המסקנות, תמיד, במאה אחוז, נכונות. וכאן שוב הדרך להארה: ככל שאדם קרוב יותר להארה, אחוז המסקנות הנכונות שלו גבוה יותר ויותר. אז אולי מישהו המסקנות הנכונות שלו מהוות רק 10% מכלל המסקנות בכלל, אחר כך זה יכול להיות 25%, 47%, 80% וכו'. באחת התשובות שלי לשמש ירוקה, ציטטתי , שני פסוקים מהוודות. הוודות לא יתנו כלום, ממש שום דבר, למי שהתודעה שלו לא מעוגנת במוחלט. ידע מעוצב בתודעה. בתרגום ופרוש שלו לבהאגווד גיטה, מהרישי, לשם הדגמה, לוקח פסוק אחד, ומפרש אותו בצורות שכל אחת מהן מתאימה לכל מצב תודעה: ערנות, שינה, חלימה (היחסיים), תודעה טרנסנדנטלית (הגשר בין מצבי התודעה היחסיים לבין הארה), תודעה קוסמית, תודעת אלוהים ותודעת אחדות (מצבי תודעה של הארה). כך שברור, שאדם שאיננו בהארה, הוודות יתנו לו, לפי מצב התודעה שלו, רק משמעות מאוד מוגבלת. לגבי הסתירות בדברי. תאר לך כותרת בעיתון: חבר כנסת נמצא בוגד באשתו. והכותרת ממשיכה, אבל, מפאת כבודו, לא נפרסם את שמו. מה עושה כותרת כזו? מתחילה חרושת של שמועות. מכפישה למעשה את כל חברי הכנסת. כל אחד מדמיין לו חבר כנסת תורן, וחושב כמה מסכנה אשתו. אני חושב שהמטרה האמיתי של פורום כזה היא ללבן דברים. לא לעשות כמו שיודעים כמה ממשתתפיו הקבועים של הפורום, להשמיץ בלי שום ביסוס וטיעון. מצאת סתירות בדברי, בבקשה, העלה אותן. נדבר על זה. נראה מה לא נכון בדברי, או מה לא נכון בדרך שבה אתה הבנת אותם. זה מה שיכול לעשות פורום שכזה משהו חי, נושם מפתח. אז, בבקשה, אני מזמין אותך להעלות את הסתירות שמצאת. לגבי הידע של אדם מואר. אם אני זוכר נכון, כתבתי שאדם מואר נמצא 24 שעות ביממה, במקור של כל ידע, לכן הוא כל-יודע. אבל, גם אתה צודק. הידע הזה לא מטייל לו כל הזמן בראש. לפי צורך הנסיבות, 'נשלף' כל סוג שהוא של ידע, כשהמצב מחייב זאת. הוא לא מתעסק כל הזמן בכל הידע, אבל, הוא יכול, כשהוא רוצה זאת, או כשזה נדרש, להגיע לתובנה של כל ידע שהוא. היו לי מספר לא מבוטל של מקרים, בהם נוכחתי, שראיתי איך זה עובד אצל מהרישי. מקרים קיצוניים של ידע מאוד ספציפי, שלא הייתה שום דרך בעולם שמהרישי אי פעם למד אותו, הוא דבר עם אנשי מקצוע מהרמה הגבוהה ביותר, והדריך אותם בשאלות המאוד ספציפיות הללו. באחד המקרים, זו הייתה הדרכה של חתן פרס נובל לפיסיקה (פרופסור בריין ג'וספסון מאנגליה), 'שנתקע' במשהו בתיאוריות שלו. כשהוא העלה את הדבר לפני מהרישי, ברור שהפיסיקה שלמד מהרישי באופן פורמאלי, לא הייתה ברמה של פתרון הדבר. שני משפטים שלו, וראיתי מעין נורה נדלקת בפניו של בריין, הוא הוציא דף נייר, כתב איזה שהן נוסחאות, ואחר כך סיפר ששני המשפטים האלו של מהרישי, נתנו לו את קצה החוט שהעניק לו את פרס הנובל. כשאדם מואר מקשיב, הוא לא מקשיב כדי לדעת, הוא מקשיב כדי שהמדבר ירגיש בנוח. אורך הזמן שנדרש להארה, הוא מאוד אינדיווידואלי. יש אנשים (ברי המזל) שנולדו ממש מעט מאוד לפני הארה. יש גם כאלו..... שעשרות שנים או מאות גלגולים לא יספיקו כדי להביא אותם להארה. כששואלים אותי האם מי שמתרגל TM יותר נחמד, יותר בריא, או יותר חכם ממי שלא מתרגל, ברור שהתשובה היא, שזה תלוי במידת ההתפתחות שלו לפני שלמד TM. יכול להיות מישהו, שלא שמע על TM והוא הרבה יותר חכם, נחמד ובריא ממני, שעושה TM, כמו שכתבת, עוד מלפני שנולדת, או אפילו לפני שנולד אותו אדם אחר. אבל.... בהשוואה למה שאני הייתי לפני 30 שנה, או לפני 10 שנים, או בהשוואה לאתמול, במצב של היום, עברתי כברת דרך ענקית. כך גם יוכל לעבור אותו אדם, מאותו מקום מתקדם שבו הוא יתחיל, וכך גם תוכל לעבור אתה. לא התנסיתי, לא 'בכמעט שום דבר חוץ מ-TM'. לא התנסיתי ממש בשום דבר אחר חוץ מ-TM (בתחום המדיטציות, כמובן). כשאני כותב ש-TM טובה יותר, הכוונה היא, וזה מה שאני כותב, לפי מה שמראה התנסות של מיליוני בני-אדם, ולפי מה שמראה מחקר מדעי אובייקטיבי ביותר. נדמה לי שזה התחיל באיזו שאלה על התמודדות בחרדות. יש מחקר השוואתי, שעשה ניתוח סטטיסטי מקיף (meta analysis), של כל מחקר שנעשה אי פעם עד היום בעולם כולו (סה"כ 146 מחקרים) לגבי כל שיטות המדיטציה שנבדקו, כל שיטות הרפיה והטכניקות האחדות. מולן מתרגלTM מתמודדת בחרדות פי שניים טוב יותר. אותו דבר לגבי תוצאות רבות אחרות. כבר מזמן אמרו חכמים: מכל תלמידי השכלתי. אני משוכנע, שבכל מקום, כולל הפורום הזה, אוכל ללמוד הרבה, ואשמח ללמוד הרבה. אני לא בדעה שיש רק 10-15 איש בפורום הזה. אנשים פעילים, אולי כן, אבל לך דע כמה אנשים קוראים את הדברים כאן. בצורה קבועה, או באופן מזדמן. אולי הם אלו אליהם אני פונה. אולי אל האמת הצרופה, אליה אני פונה. שיהי רק טוב שבת שלום לך דניאל

בארס

New member
חרב האמת.

בקצרה... 1. לגבי מסכנות, הייתי אומר שאדם שנמצא בשמונים אחוז מההוויה שלו באמת, המסכנות שהוא יפיק מניתוח המציאות שלו יהיו נכונים רק בשמונים אחוז, ומכאן ...מאחר והאמת היא מוחלטת ויחידה....הוא יתעה באופן מלא. כי אין חצי אמת. כך גם האשליה בצדקתם של הקרובים לאמת הולכת וגוברת עם כל צעד והאחריות על מוצא פיהם גדלים מאוד. 2. לגבי הסתירות. הסתירות בדבריך רק מחריפות...עם כל הצער, אבל אני עיקש בדעתי שאין ביכולתי לעזור לך בסוגיה זו...ואני אסביר: ראית פעם מלחמה שלא התחילה בשיחות שלום?...ברצון לברוא עולם טוב יותר? זה קורה לנו מול העיניים כל הזמן...זה אפילו קרה כאן בצורה קיצונית עם כניסתו של הארי לניהול הפורום. כולם התחילו להתנשק ולנסות לעזור אחד לשני....והכל הסתיים כתמיד בעריפת ראשית המונית. היסודות של בניית עולם חי שבו כל אחד עוזר לשני, כמו שאני מבין ומכיר אותם, מושתתים על הרצון, האינטרס, ההבנה והדחף העצמאי של כל אחד בפני עצמו לחשוף את מכשלותיו. ככה כל אחד מפסיק להסביר את האדם השני...ומפסיק לנסות להבין את האחר....ולדעת מה טוב עבורו....הוא עוסק בעצמו בלבד...משתמש עצמאית בסביבה כדי לגלות בעצמו היכן הוא טועה...כי הוא טועה ובגדול...ואין הוא חייב בדין וחשבון כלפי אף אחד מלבד עצמו....ויבין לבד, יפנים וכולם יהנו מתוצאות הבנתו....זו , אם לא שמת לב...המשמעות היחידה של האימרה הכל כך שגורה שאם אתה רוצה למצא את האמת אתה צריך למצא אותה בפנים, כמעט אף אחד לא מבין את זה ככה. עכשיו זו הדרך היחידה ואין ולא יכולה להיות אחרת, וכמו כל פיסת אמת , רואים את הייתרונות המלאים שלה ביחס לכל...כל....האספקטים....ואפשר לכתוב על זה אנציקלופדיות, אבל אני מעריך אותך מספיק כדי שתבין לבד. אין לי ברירה אחרת ואין לי עיניין אחר. חרב האמת היא דבר מופלא...אתה יכול לראות אותה, אתה יכול לגעת בה...וגם אם זכית לאחוז בה אחר כבוד...ברגע שתניף אותה למטרה לא לה...תגלה לפתע שאתה אוחז בחרב השקר והרוע..והדבר היחיד שאתה עורף הוא את ראשך אתה. אתה רק יכול לשרת את החרב הזאת ולתת לה להוביל...תוך כדי יראה. לפעמים היא יעילה רק בשביל לקצוץ מלפפונים....לפעמים היא מלמדת. אז אני חוזר ומצביע ...על זה שהצ'אנס היחיד שלנו ללמוד וללמד הוא ע"י עיסוק במה שיש לנו ולא במה שאין לנו. דרך זה נבטא את איכויותיה של האמת שצברנו...וכל משימתנו כלפי אנשים אחרים תהייה לעזור להם באופן ישיר להכיר אמיתות שחיות בתוכם מזה זמן רב , רק שאינם מסוגלים להכיר בהן...ומתוך הכרת האמת הזאת יבחר כל אדם את הכיוון המתאים לו באמת. את הפרסומות נשאיר במקומות שראוי שהן ישארו בהן....במקום הזה הן עושות שירות דב לכל אינטרסנט.

danigl

New member
חרב האמת היא לפעמים אולר

שלום בארס מאוד מרשים אותי הביטחון שלך במה שאתה כותב. יחד עם זה, למרות הביטחון, יש דברים שפשוט הם אינם כמו שאתה מתאר אותם. למשל: אדם שנמצא 80% בהוויה,המסקנות שלו יכולות להיות ב-100% נכונות, ו....יכולות להיות לגמרי לא נכונות. במובן הזה, אין גם אמת מוחלטת אחת. שוב, ידידי, 'ידע מעוצב בתודעה'. גם האמת מעוצבת בתודעה. בכל מצב תודעה הידע הוא שונה. ניקח את שלושת מצבי התודעה שכל אחד מכיר. עירנות, חלימה ושינה. שלושת מצבי התודעה היחסיים: קח את החדר בו אתה יושב, אז זה חדר מאוד מוגדר, אני מניח שיש בו שולחן, לפחות כסא אחד, מחשב וכו'. זה במצב עירנות. במצב שינה, החדר לא קיים. נעלם. נמוג. בחלימה זה אותו חדר, אבל הוא יכול להיות ג'ונגל, עם אריות ונחשים עצים אדירים. והנה... מזנק עליך פתאום נמר. הידע משתנה בכל מצב תודעה. ודברתי כאן רק על מצבי התודעה היחסיים. לא הכרתי את הפורום הזה, לפני שהארי נכנס לנהל אותו. אני מכיר כמה וכמה פורומים על מדיטציה, ישראליים ובינלאומיים. הפורום הזה, מלא חיות, תוסס, לרוב עם נושאים מעניינים. בקיצור, הוא מנוהל בצורה מצוינת על ידי הארי. הרצון ליצור עולם שבו אדם עזור לשני, מבוסס על כמות המתח של אותם אנשים. אני מכיר כמה אנשים, יקרים, שכל היום יש להם חיוך לכל אחד. מילה טובה. תמיכה. לא פעם שמעתי אותם אומרים, שכשהם חוזרים בערב הביתה הם סחוטים. מרגישים כאילו דרס אותם סמי-טריילר. כשזה לא בא מבפנים, 'להיות כל הזמן נחמד' זה דבר קשה לאין ארוך. בעוד שאצל כל TM'ניק מתחיל, האושר שבא מבפנים, שמחת החיים, ההבנה, הסבלנות והסובלנות, הם דבר שבא באופן טבעי, מבפנים. לא צריך להעמיד פנים בלהיות נחמד. כבר כתבתי בעבר. לא בכל המקרים צריך להיות נחמד. לפעמים יש מצבים, קח למשל, הורה, שצריך להרחיק את הילד מהאש על ידי דחיפה חזקה. הילד לא יראה בדבר משהו מאוד נחמד. אבל חייו נצלו – מלשון להציל ולא ניצלו – מלשון להיצלות. לשום דבר אין דרך אחת ויחידה. ראה את הדוגמה שלי לנסיעה מניו יורק ללוס אנג'לס. עיסוק במה שיש לנו ולא במה שאין לנו, גם זה לא מדויק. נכנס אל סוכן נסיעות מישהו שרוצה טיול לאפריקה. הסוכן מעולם לא היה באפריקה. אבל הוא יכול לסדר לו יופי של טיול. עם אפשרויות הנסיעה הנוחות ביותר, מלונות מצוינים, מסעדות מעולות, אתרי תיירות יוצאים מהכלל. הוא שמע עליהם מאלו שביקרו שם. הוא עצמו לא היה שם מעולם. וכשהאיש חוזר, הוא יודה לו על כך. יספר לסוכן על הטיול שעשה, על דברים חדשים שלמד. לנוסע הבא, יהיה לסוכן הנסיעות עוד יותר מה להציע. ביחסי (כשמו כן הוא) אין מוחלט. במוחלט, אין יחסי. אתה לוקח לפעמים אמת שמתאימה ליחסי ומנסה לשייך אותה למוחלט ולהיפך. זו כמובן ראיה שגויה של הדברים. אבל, כמו שאמרתי קודם, אתה משתדל. אתה רוצה להתקדם ולהתפתח. זה דבר מצוין. המשך ככה דניאל

בארס

New member
יפה

חרב האמת היא כל דבר ...חץ מנשק. וצריך לזכור את זה . עכשיו...איתי...אפשר לדבר רק על מה שיש, זה לא שאנשים יכולים ממש לעשות את זה כי מטבע הדברים אנשים חושבים שיש להם את האשליות שלהם אז הם מיד מתחילים לדבר עליהם אבל זה תנאי התקשורת איתי וכל אחד ילמד את זה בדרך שלו. יש קלות יותר ויש קשות יותר. :)

hary_i

New member
סתירות בדבריו של דני?

אני קראתי את כל ההודעות שלו (טוב אני קורא את כל ההודעות בפורום...) ומעולם לא מצאתי סתירה בדבריו, לדעתי הוא העקבי ביותר מכל כותבי הפורום הזה. נכון, דני לא התנסה בטכניקות אחרות אבל הידע שלו ומה שהוא למד בהחלט מספיקים לו לחוות דעה. טכניקות אחרות מבוססות על ריכוז או על התבוננות או סתם מחשבות (כמו חושך של דרול) טכניקות כאלו, אינן מביאות אדם למצב הטרנסנדנטלי, המצב של מעבר למחשבות בצורה כזו, הסבירות שאדם יגיע להארה היא נמוכה. זו הסיבה שדני אמר שטכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית היא הטובה ביותר. והיא לא רק טובה לאנשים מסויימים היא טובה לכולם.. נכון שכולם יכעסו עלי ויאמרו שכל אדם בנוי אחרת אבל... טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית עובדת במישור הטרנסנדנטלי ששם כולנו אבל כולנו אותו דבר. הטכניקה מותאמת אישית ע"י המורה לתלמיד (מתן המנטרה הנכונה), מעבר לזה הלימוד הוא אותו לימוד אבל התוצאות... אצל כל אחד הן מגיעות אחרת, לפעמים מהר יותר לפעמים לאט יותר, אצל כל אחד השיפור יהיה בדברים אחרים וזה בגלל ההבדלים בין אדם לאדם.

drall

New member
אתה יכול לחשוב מה שמתחשק לך

יש בערך עשרים הגדרות להארה , שאני מכיר לכל הפחות, ואף אחת מהן אינה האמת המוחלטת כי זו מטיבה אינה ניתנת להעברה במילים. אני לא רואה סיבה לןהיכנס לרשימת ההגדרות הזאת כי אני לא רואה בזה כל תועלת. הבה נסתפק בזה שמי שלא מואר , הגדרה כזאת לא תועיל לו ומי שמואר לא צריך אותה. דרול

chataka

New member
טוב הארי

אני מכבדת את דעותיך הכנות ואת תחושת החובה שלך :) בוקר טוב

L i z a r d

New member
אוקיי.

אתה סבור שעניין החושך עשוי להיות מסוכן לאנשים מסוימים, והצורך שלך להזהיר את אותם אנשים מובן. אך, בהנחה שלא ניסית... זה לא נראה לך קצת מגוחך לקבוע דברים כאלו כמו שקבעת? לא נראה לי שמישהו יעז לכתוב על מדיטציה כשכל מה שיצא ממנה זה שמישהו "ישב בחושך ויחשוב מחשבות". במיוחד כשהוא לא רוצה לצאת כאידיוט. נראה לי שעדיף לנסות ולחוות, ואם לא, אז לא לדבר.

danigl

New member
אינני מתייחס כלל ל'חושך'

אבל L i z a r d היקר אם לא התנסינו במשהו מסוכן, זה מפחית במעט מהסכנה שלו? מעולם לא נסיתי, ואני מקווה שגם אתה לא, לחתוך את הורידים. האם זה עושה את זה פחות מסוכן? מעולם לא נסיתי לקפוץ מכולבו שלום. האם לכן, קפיצה מכולבו שלום לא מסוכנת? שוב, אני לא מביו דבר וחצי דבר בתירגול של 'חושך'. אם מישהו יסביר לי בצורה מפורטת, מה בדיוק עושים בו (והאמינו לי, אין לי שום רצון להבין, אני את המדיטציה שלי כבר מצאתי), אז לפי התיאור, הידע והניסיון שלי, אוכל לבדוק, בצורה די פשוטה, עלול (לא בטוח!!! רק עלול,) להיות מסוכן, או לא. שווה משהו או לא. מה שאני יודע, זה שבלי התנסות יומיומית במוחלט, בטרנסנדנטלי, במקור החשיבה - אי אפשר, בשום פנים ואופן - להשתמש במלוא המוח שלנו. בלי שימוש במלוא המוח שלנו, זה ממש בלתי אפשרי להגיע להארה. אם הארה היא מטרתו של כל אחד מאיתנו, או אפילו של חלק מאיתנו, הרי שכל דבר שאינו מאפשר לנו להתנסות בשדה המאוחד של התודעה, במוחלט, לא יביא אותנו להארה. שבוע טוב לכולם דניאל

elike

New member
../images/Emo18.gif

בכל הנוגע למדיטציה אם אינך יודע מה לעשות,מוטב לא לעשות דבר,מכיון שכל דבר שתעשה בלי לדעת יסבך את הדברים יותר משיפתור אותם. יתכן שהוא יתברר כמעשה קטלני,יתכן שהוא יתברר כהתאבדות. .....אז זכור זאת:אל תעשה דבר ללא עזרה, לפני שאתה מתחיל להשתמש בטכניקה, תהיה ערני מאוד וברר שהבנת זאת אם אתה מרגיש מבולבל,ואינך יודע באמת מהי הטכניקה,מוטב שלא תשתמש בה. אושו-מדיטציה ,ראשית החופש ומהותו

למעלה