כיבוי אורות

• פותח הנושא drall
  • פורסם בתאריך

drall

New member
כיבוי אורות

כמעט כל אחת מטכניקות המדיטציה האמיתיות יוצרת קשר עם התת מודע ומשנה אותו. זה נובע מהלחץ התמידי שמפעיל התת מודע על המבנה האנרגטי של האדם ולכן , טכניקה אמיתית , שכאמור פועלת על המבנה האנרגטי , יוצרת באופן הגיוני גם אינטראקציה עם התת-מודע. לא כל כך משנה באיזו טכניקה אוטנטית מדובר , מקונדוליני ועד ויפאסנה , כל אלו ברגע שהן יוצרות את השינוי האנרגטי הן גם משנות את התת מודע. התופעה הזאת מאוד שכיחה וידועה והיא מתבטאת בעיקר בשינויים התנהגותיים מובהקים שעוברים על האנשים שמתרגלים טכניקה אמיתית. עם כל זה , פעולת הטכניקה על התת מודע היא בד"כ עקיפה מאוד. בדרך כלל מדובר באיזושהי מניפולציה מטבולית/אנרגטית שמשחקת עם הרב שכבתיות האנושית כדי להביא אותה למצב מדיטטיבי ומכיוון שהתת מודע שייך למערכת הזאת , באופן טכני הוא עובר טרנספורמציה כזו או אחרת. אבל יש טכניקות שפועלות על התת מודע באופן ישיר. זו מסקנה מאוד לא טרוויאלית שכן , התת מודע אינו רק מרתף חשוך אלא גם מרתף סגור ונעול. יש אליו מעט מאוד דלתות וגם הן פתוחות לעיתים רחוקות . אולי אחת מהבעיות הגדולות של הפסיכולוגיה היא אותו מסתורין של התת מודע. ולכן באמת ראוי לציין שיש כמה טכניקות שאכן פועלות על התת מודע ובתוכו. רוב הטכניקות האלו מסובכות מאוד ודורשות הרבה ידע ורגישות אבל יש אחת לפחות שפועלת תמיד , וגם מתאימה למתחילים. זאת הטכניקה שמכונת "חושך" או "כיבוי אורות". הביצוע שלה הוא מאוד פשוט. צריך לשבת במשך שעה בעיניים פקוחות במקום חשוך לחלוטין. יש לוודא שלא רואים אף קרן אור או מקום מואר וזה כל. כמה טיפים למי שמתכוון לנסות: א. רצוי שהישיבה תהיה בתנוחה מאוד נוחה. ב. רצוי שהחושך יהיה "טרי". כלומר יש לבצע אותה מוקדם ככל האפשר עם רדת החשיכה. לא כדאי להתפתות ולתרגל לפני שהולכים לישון כי אז לעיניים יש את הנטיה להעצם ואז הטכניקה אינה אפקטיבית. בעונה הזאת כדאי להתחיל בשמונה בערך. בחורף אפשר ורצוי להתחיל השש. יש דבר מאוד יפה שהטכניקה הזאת מגלה למי שמתרגל אותה. התת מודע , אינו כפי שחושבים המדענים , אותו אוסף של הדחקות וזכרונות נשכחים שמצטברים במוח. אלו רק הסימפטומים שלו. התת מודע הוא עצם האנרגיה המודחקת. לא כל כך משנה איך הוא נוצר ומה גרם לקיומו. הוא קיים בתור דפורמציה אנרגטית משתנה בלי קשר לנסיבות ההתחלתיות שלה. לכן באמת הדרכים המדעיות לפתירון בעיות תת מודעות , כמו היפנוזה ובחקר החלומות אינן מוצלחות במיוחד. המדע מכיר אך ורק את הסימפוטומים ולכן אין לו את היכולת להתמודד עם השורש. אני חוזר ומזכיר שלמדיטציה האמיתית אין שום יומרה להחליף את הפסיכואנאליזה או בכלל לפתור בעיות פסיכולוגיות. אבל מי שיתנסה בטכניקה כמו "חושך" יידע על התת מודע שלו כפי שמדענים לעולם לא יוכלו לגלות. דרול

hary_i

New member
לא הבנתי כלום

שוב גיבוב של מילים שלבור כמוני לא ממש מובנות. חיפשתי תכלס כיצד מבצעים את הטכניקה ולא ממש הבנתי. טוב, כבר הבנו שאני בור וצריך הסברים מיוחדים אבל האם האחרים הבינו? אם מישהו הבין (חוץ מדרול) שינסה להסביר לי.

L i z a r d

New member
הממ

מתוך ההודעה: "הביצוע שלה הוא מאוד פשוט. צריך לשבת במשך שעה בעיניים פקוחות במקום חשוך לחלוטין. יש לוודא שלא רואים אף קרן אור או מקום מואר וזה כל. כמה טיפים למי שמתכוון לנסות: א. רצוי שהישיבה תהיה בתנוחה מאוד נוחה. ב. רצוי שהחושך יהיה "טרי". כלומר יש לבצע אותה מוקדם ככל האפשר עם רדת החשיכה. לא כדאי להתפתות ולתרגל לפני שהולכים לישון כי אז לעיניים יש את הנטיה להעצם ואז הטכניקה אינה אפקטיבית. בעונה הזאת כדאי להתחיל בשמונה בערך. בחורף אפשר ורצוי להתחיל בשש" זה נראה לי די ברור. אמנם בדר"כ הציפייה היא ליותר הוראות אבל זה כנראה טכניקה שחזקה באותה מידה שהיא פשוטה.

hary_i

New member
מה מדיטציה בזה?

לשבת שעה במקום חשוך זה סתם לחשוב מחשבות מזה לא משתחררים ממחשבות, אפשר רק להשתגע. מאד לא מומלץ לאנשים עם בעיות נפשיות. בגדול נראה לי לא מומלץ בכלל הטכניקה הזו ואולי אפילו מסוכנת לאנשים מסויימים.

drall

New member
מה מדיטציה בכל דבר?

נסה ותראה , לשם כך פירסמתי את ההודעה הזאת.

hary_i

New member
אתה ממשיך להראות את בורותך

לשבת לחשוב מחשבות בחושך, זה מדיטציה... אתה ממש מגוחך אם זו מדיטציה אמיתית בשבילך אז אתה באמת אינך מבין מהי מדיטציה. מה שאתה מתאר כאן הוא דבר מסוכן עבור אנשים רבים, הישיבה הזו בחושך ולחשוב מחשבות עלולה להעלות מחשבות לא נעימות ולאנשים מסויימים זה עלול להיות מזיק. אז המלצה אישית לחברי הפורום, אל תנסו "מדיטציה" זו, היא עלולה להיות מסוכנת.

chataka

New member
הארי

אנלא מאמינה שאני מבקשת את זה אבל.. הנה זה בא- אולי בבקשה תחזור לדבר רק על המ"ט?

hary_i

New member
את חושבת שמה שאמר דרול הוא מדיטציה

אני לא רוצה להכנס להגדרה של מדיטציה או לא. מה שאמר דרול הוא אכן מדיטציה. אבל הבעתי את דעתי הכנה שמדיטציה זו עלולה להיות מסוכנת לאנשים מסויימים. וברגע שאני רואה דבר שעלול לפגוע, לדעתי זו חובתי להביע את דעתי.

בארס

New member
סכנות.

הייתי רוצה להרחיב מעט את זויות ההתיחסות לסוגיה הזאת וזאת בעיקר מאחר ומזה זמן רב אני מעכל את הבעיתיות שקיימת ברעיון ההתפתחות הרוחנית בכלל, וב"דרכים" (אסכולות) רוחניות פרטניות. מה שאני אציב בהודעה זו יהיו בעיקר שאלות להתיחסות כל בעלי העיניין. כשאני, מניסיוני והבנתי בוחן את הצעתו של דרול לתרגול טכניקת החושך וכמו שהיא מוצעת כאן לכל מי שיקרא אותה אני נתקל בערב רב של בעיות. ואת חלקן, בהחלט, מציג הארי. שכן, בשביל שאדם יגיע למדרגה שממנה הוא יכול להתמסר באמת לתרגול עקבי ובריא....הוא אמור לעבור תקופת הכנה ארוכה ויסודית. אדם שבמובנים רבים, לא "מחונך" כראוי ולא "מוכן" להתנסות באמת...עלול לזרוק את עצמו לסיטואציות שליליות בהחלט. החל מהתנסות שתפורש בצורה מוטעית ותהייה לרועץ עבורו וכלה בתאונות רוחניות ממשיות (ואני עדות , אולי חריגה, אבל ממשית מאוד לכך). מצד שני, כל דרך רוחנית היא בעייתית...ובהחלט עשויה להיות מסוכנת, בכלל זאת כל אותן דרכים מונחות ושיטות בדוקות ו"ידועות" שמנוהלות ע"י אנשים "מוארים" כביכול...שיכולים בקלות למשוך אדם אל עבר סגירת עולמו בצורה הרמטית וסופית. וכל זאת מבלי ידיעתו ואולי גם מבלי ידיעתם הם. ובכן, אני לא יכול לענות על השאלה...מה יותר מסוכן עבור אדם שמתעניין בחיפוש רוחני? האם לקרא תיאור של טכניקת מדיטציה ברשת ולנסות אותה לבד יותר מסוכן מ"להתגייס" אחר שיכנוע למנגנון המשומן של המ"ט? בהתחשב בכך שכדי שאדם יפגע באמת מתרגול בסיסי של מדיטציית חושך, הוא אמור להיות קצת מופרע, ובדרך כלל יש מספיק הגנות למי שלא מוכן עדיין, אני רואה את הנזקים שעלולים להתפתח מ"המלצה" כזאת (לתרגל חושך) בעיקר כתואמים את הסכנות שדרול הצביע עליהן מתרגול הויפאסנה של גוואנקה, אולי קצת פחות. (להתייחסותך דרול!) בהצתרפות לדרך המ"ט, אני רואה סכנות מורכבות יותר מכך ונקודת המוצא שלי היא שאדם שמחליט להצתרף למ"ט ..לא יכול לעמוד על טיבה בכוחות עצמו בשום אופן. גם כאן יש לו לאדם המיושב מספיק הגנות כדי לא לצאת לגמרי ב"שן ועין" מהחלטה כזאת, אולם ה"מופרעים" ינזקו ויזיקו קשות נוכח הצתרפות רצונית למנגנון הממטטי. איך אתם מתמודדים עם הסוגיות ה"מוסריות" שעולות מדברי?

yaga1

New member
בכל הכנות....

למה כל דבר צריך להפוך לדיון על מ"ט ? לא נמאס לכם מזה ? הפורום הזה הפך לפורום "בעד ונגד מ"ט" דייייייי

בארס

New member
בכל הכנות יאגה...

מ"ט היא נושא לגיטימי בפורום הזה כמו כל נושא אחר. והיא מייצגת דרך רוחנית ויש לה מקבילות באספקטים רבים. אם לא נהפוך את זה לדיון "בעד ונגד" נגלה שיש גם סוגיות רלוונטיות מאוד שמזמינות בחינה כנה ועצמית ולטובת מי שעוסק בכל מה שהוא עוסק. תראה את זה כהזדמנות נוספת לשועי הפורום להתאפס על עצמם.

hary_i

New member
אכן נושא לגיטימי

אבל אין צורך להכניס את הנושא לכל הודעה. בתגובתי להודעה של דרול לא היה אפילו רמז למ"ט כי ממש לא היה קשר. הבעתי את דעתי הכנה וזה הכל. בכל זאת נתייחס לדבריך. מדיטציה טרנסנדנטלית הוכחה זה מכבר שאין בה כל סכנות. אחרי הכל מדובר בטכניקה הוותיקה ביותר במערב. מדובר בטכניקה שנחקרה מדעית יותר מכל תרופה או טכניקה רפואית הטכניקה נלמדת בצורה אחידה בכל העולם אך ורק ע"י מורים מוסמכים. לאדם שרוצה ללמוד מ"ט, יש את האמצעים הבאים להבטיח שאין כאן סכנה: 1. לשאול אנשים אחרים שתרגלו 2. לקרוא את המחקרים 3. המורה שילמד אותו הוא תמיד מורה מוסמך לכן, הנושא של מ"ט ממש לא רלוונטי לעניין, במקרה של מ"ט מדובר בטכניקה שונה לחלוטין בגלל הצורה בה היא נלמדת. אין בה כל סכנה וזאת אחרי ניסיון של 50 שנה במערב שלא לדבר על 4000 שנה במזרח. בכל טכניקה רפואית או תרופה יש הרבה הרבה יותר סכנה.

בארס

New member
אוקיי...

...ככה אתה מתמודד עם השאלות המוסריות שהעלתי בהודעה הקודמת. והתשובה שלך מובילה אותנו קצת עמוק יותר בסוגיה הזאת; האם יש בכלל סכנות ... בדרכים הרוחניות? זאת שאלה מהותית. והכוונה שלי היא לסכנות שמשמעותן היא שמ"פעולה" מסויימת עלול להתפתח מצב מזיק, שכלל לא שייך למה שנהוג להכיר כקארמה שבסופו של דבר מייטיבה עם האדם. אני מדבר על נזק טהור. זו לא שאלה טריוויאלית בכלל, וביסודה ניצבת חידה גדולה מאוד שקשורה למהותו של העולם בכלל ולמהותם של תופעות מסויימות, וממנה נגזרים תהליכים שראויי שיקרו באופן מסויים ולא אחר. באם קיימות סכנות, אז על אילו סכנות מדובר? ייתכן וקיימות עשרות רבות של סכנות ואולי מאות ואלפים. אני אשתדל להרחיב בתגובה לצ'אקאטה.

hary_i

New member
סכנות...

למיטב ידיעתי בדרך כלל אין ממש סכנות בדרך הרוחנית. לאנשים מסויימים, טכניקות מסויימות שקשורות במחשבה עלולות לא לעשות טוב בכל מקרה זה השפעות זמניות למיטב ידיעתי ולכן אני לא רואה כאן סכנות. כדי להמנע מהשפעות אלו, מאד רצוי לתרגל בהדרכת מורה, זה יחסוך את הפחדים והמתחים המיותרים.

drall

New member
יש ויש

אין דבר יותר מסוכן מזה. תשאל אותי עוד שבוע , נעשה את זה בצורה מסודרת. דרול

בארס

New member
עוד שבוע?

? אני כאן רק לביקור קצר...בבלה. קצרצרון. שכבר מאיים להתארך באופן שלא תואם את ... סדר העולם הבארסי החדש. נותיר לטאו..... להפליא. אני עוד כאן :)

drall

New member
אני אוהב שמדברים על חושך

זאת טכניקה מושלמת. מעבר לזה , נוכל לדון בה שנים בלי לדגדג אפילו את האף שלה. הנה ההתיחסות שלי בארס. אין ולא יכולה להיות סכנה בחושך. יש בה , בטכניקה הזאת מנגנון איזון מופלא שכן האנשים חיו בחושך המוחלט ,או לכל הפחות בחושך הטיבעי במשך מיליוני שנים. האורות ההם המלאכותיים , הם מטרידים את הפיזיולוגיה האנושית , הם מעיקים עליה , לוחצים עליה. חושך מרפה את המתח הסמוי הזה , היא משיבה לאדם נתח מקיומו האבוד. היא מרגיעה , מרפאה ומעבר לזה היא מביאה למצב מדיטטיבי. דרול

בארס

New member
טוב ...אז נתחיל :)

שתי שאלות בחינה עבור טכניקת החושך, בהתאמתה לילד בן 14 שקורא הודעה ברשת שמתארת טכניקת מדיטציה...או בקיצור...כשהיא מוגשת באופן פתוח לכל. (אלו השאלות הראשונות שצצו במוחי) 1.מה החשיבות של ציפיותיו של אדם כשהו ניגש לבצע את הטכניקה? 2.מה בדבר אדם שנמצא בלחץ נפשי סמוי...מן רצון מעוות מעט, להביא את עצמו ל"הארה" ויהי מה....ומתחיל לאלתר סביב הטכניקה, גם באופן הביצוע וגם במינון?

drall

New member
שתי תשובות

א. שום דבר ב.אין "חושך" או טכניקה אמיתית כלשהי מתיימרת להביא להארה. מי שהוא חשכן כפייתי... זאת שאלה כל כך יפה. החושך תרפא אותו מהכפייתיות , שכן זה מה שהיא עושה. או למעשה מה שכל טכניקה אמיתית עושה. אתה לא יכול ממש לרצות דברים כשאתה נמצא במצב מדיטטיבי , אתה לא יכול להלחיץ את עצמך. דרול

למעלה