כולסטרול בדם

לקורא הסמוי - ערב טוב לך

ומה עם המצב הרגשי-נפשי-תחושתי. תמיד ניתן להיטיב את התזונה. אבל גם לרוח יש השפעות על הגוף. בהצלחה וליל מנוחה בריאות איתנה ושמחה רעננה,
שלומית נצח

לקורא הסמוי - בוקר טוב ומבורך לך ../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif

אני באופן אישי, אינני מתרגשת מתוצאות של בדיקות. הבדיקות הן, מבחינתי, בערבון מוגבל. 1. כי, פעמים רבות, כל הבדיקות מראות תוצאות טובות - כשהאדם, בכל זאת, מתלונן על מצוקה, כזאת או אחרת. - ולרופאים אין מענה... 2. ישנה מדיניות, כזאת או אחרת להציג תוצאות לפי אינטרס ממסדי -משיקולים שלהם. למשל, לכל קבוצת גיל "מצפים" שתהייה רמת בריאות שונה. היות ובגילאים מסוימים, בני-אדם כבר חייבים להתחיל להיות חולים. = מדוע ??????? ועוד שיקולים, שאינני רוצה להיכנס ולדון בהם. 3. אדם ניגש לבדיקות עם רמת-מתח שלא בהכרח אופיינית לשגרת חייו. השפעת הנפש על הגוף יכולה להיות רגעית-קצרה קיצונית - כך, שלא ישקפו הבדיקות את מצבו הבאמת-אמתי. ההתרגשות יכולה להיות מעצם הבדיקות. אוי ואבוי - מה ימצאו אצלי - בטח משהו נורא ואיום. וכדומה. 4. כל מיני סיבות שכבר כתבו לך קודמיי. 5. אם אתה קם בבוקר עם שיר בלב ושמחה לקראת היום החדש - כמו ילד קטן. ואם אתה הולך לשון שמח וטוב-לב - אחרי יום מוצלח שחווית. ואם אתה מתמודד בהצלחה עם בעיות בחייך. ואם אתה אינך פוחד להתעמת ולהתאמת עם נפילותיך והפגיעות שמנסים לפגוע בך אנשים יקרים בחייך. ואם אתה אוכל מזון בריא בשמחה ובכיף - ולא כי, במכון כושר או כך במקום אחר כלשהו, הכתיבו לך ולכן אתה מציית. והאם אתה חש רגוע בעת האכילה ואחר-כך ומערכת העיכול מתפנה בקלות ובטבעיות ממש בעת המתאימה. והאם תוצרי-מערכת העיכול - המעיים, הכליות ויתר הפרשות הגוף - באמת מבטאות בריאות מאוזנת עבורך. ואם אתה מפעיל את גופך באופנים מגוונים ולא בהגזמה - כי, היכן הם גבולותיך. ואם אתה חי בתשומת-לב ולא בהקפדה. הקפדה = חיים מתוך שימוש לפי השכל. תשומת-לב = שימוש בשכל ובלב בהרמוניה שמתאימה לך באמת. ולא תמיד המעשים קובעים - אלא, התוצאות. ולפעמים - להפך. מה מניע את חייך ולאיזה יעד אתה שואף להגיע. ..........ועוד ועוד ועוד. = כך, תבחן עצמך וכך = תהייה בריא יותר ויותר. עד מאה ועשרים. והמדדים הקונבנציונליים של גיל 60 שלך יתאימו בע"ה למדדים של גיל 30 אצל אדם בריא. ומה מסתתר מאחורי הכינוי שלך "קורא סמוי" וגילך "13" = עדיין אינני מבינה מדוע אנשים צריכים להסוות עצמם בכינויים ופרטי-זיהוי מוזרים - מה אתה צריך ורוצה להסתיר ? - אינני שואלת את כל בשביל לקבל תשובות אישיות עבורי. כל אלה חומר למחשבה עבורך ולבדיקה עצמית. = היעד והמטרה והשאיפה לחיות חופשי, מאושר ומשוחרר - בשמחה ובטוב-לבב. ואין שמחה - אלא, כהתרת הספקות. ומה אתה עושה עבור ולמישהו אחר-כלשהו, ולא רק עבור עצמך הפרטי. בברכת יום טוב
ובשורות טובות תמיד בע"ה יתברך,
שלומית נצח

בוקר טוב

מספר דברים: 1. כפי שכבר הבהרתי (ואני חושב שיותר מפעם אחר בשרשור) - אני לא "מתרגש" מהתוצאות! לקבל נתון מסוים וללכת לבדוק אותו, לא הו]ל אותי לחרד מהעניין. זו כבר פרשנות אישית של הקורא... 2. נכון שמצב נתון (רגשי או אחר) עלול להשפיע על תוצאות בדיקות כלשהן, אך במקרה הספיציפי, בדיקות הדם לא מושפעות מזה שבאותו בוקר קמתי שמח, עצוב וכו'. 3. אני פחות מתייחס לגבולות ולסוגריים של בדיקות הדם, כי בכל קופה הטווחים שונים והם גם משנים אותם מתקופה לתקופה. בגלל זה ציינתי את המדדים הספציפים. העניין הזה בכלל לא רלוונטי. 4. מה מסתתר מאחרוי הכינוי שלי? מה זה משנה?! למה מי שפותח את הפורום צריך להיכנס לי לווריד ולראות את תוצאות בדיקות הדם שלי (שאני פירסמתי לצורך התייעצות)??? מי אמר שאני רוצה להסתיר משהו?! רק בגלל שבכינוי שלי יש את המלה "סמוי"?! שוב, זה שאת שואלת מה יש לי להסתיר, זו כבר פרשנות שלך. בכל אופן, תודה על התגובה המפורטת.

קורא סמוי שלום וברכה לך../images/Emo13.gif

מסכימה עם גישתך ותפישתך. ומי אני שאנהל את חייך, שמותיך, וכינוייך ? ולא לחשוף ולספר ולגלות - רק מה שאתה חפץ - זכותך המלאה וזה נפלא וטוב. העיקר - האמת, מה שאכפת לי, שיהיה לך רק טוב יותר. בברכת בריאות נאמנה לרעננות שמחה בקלות וברננה ושנה טובה מאושרת ויפה,
שלומית נצח

יעל ND

New member
שלום קורא סמוי,

אכן, הכולסטרול הכללי שלך נראה נמוך מאד. אבל יש אנשים ויש אנשים. לא הייתי נכנסת מזה לחרדה לפני שהייתי בודקת היטב את המצב. למשל, קורה ויש כולסטרול נמוך/גבוה תורשתי. והגוף מסתדר ומתפקד היטב ללא תקלות. - הבאתי לשם דגמא בלבד. הייתי גם חוזרת על הבדיקה, כי לפעמים הערכים נפלים/עולים אקוטית והם נורמאלים באופן כללי. זה לא אומר שזהו המקרה שלך דוקא, אבל יש לבדוק. בקיצור: אני ממליצה לך לפנות לאבחון יסודי וכן לחזור על הבדיקה. אני גם לא ממליצה לך להתבסס על ההמלצות בפורום בעניין שלך, כי מטבע דברים הן יכולות להיות אך ורק כלליות ביותר, כפי שאתה בוודאי מבין. כך גם לא ניתן לענות לך על שינויים באורח חיים/תזונה תוספים לפני שבוחנים את המצב של היום. גם את זה לא ניתן לעשות בפורום. כדי שתבין היטב שלא ניתן לעשות דברים כאלה בפורום, אגיד לך רק, שכאשר אני מאבחנת, אבחנה התחלתית לוקחת לפחות שעתיים.

חברים - הבהרה../images/Emo36.gif

ביצעתי בדיקות דם, וכאחד שמאמין ברפואה משלימה ובאורח חיים בריא, אני בודק את העניין. אני לא חרד, לא דואג ולא היסטרי מהעניין - סה"כ בודק ומתעניין גם כדי לדעת בלי קשר לזה שמדובר בי. ההתייחסות לתחושות שעלו אצלי לכאורה בעקבות המקרה, לא רלוונטיות בכלל ומשאירות טעם לוואי לא כ"כ מקצועי...

barakshiatsu

New member
בנוסף למה שכבת כתבו,

אמנם הכולסטרול נמוך יחסית, אך כל אדם מוצא את עצמו במקום קצת שונה על הסקאלה, ומה שחשוב הוא היחס בין הכולסטרול HDL לכולסטרול הכללי. יחס של 1:4 ומטה הוא בהחלט יחס תקין ורצוי. בנוסף, ככל הידוע לי, רמת HDL ספציפית כמעט ואינה מושפעת מתזונה. (למרות שבכל מקרה תמיד טוב לבדוק את התזונה מבחינה סינית ומערבית, ותזונה מתאימה תמיד משפיעה באופן מיטבי על כל הגוף). הדרך להעלות את רמת HDL היא לעשות פעילות אירובית בעצימות גבוהה מספר פעמים בשבוע לאורך זמן. כלומר, פעילות מתונה של פעמיים בשבוע לא מספיקה, ויש להעלות לפחות ל4 פעמים ולהגביר מאוד את האימון האירובי, אחרי כחודשיים תוכל לחזור על בדיקת הדם ולראות אם אכן הרמה השתנתה (מוזמן לעדכן אותנו
) שיהיה בהצלחה, ברק.

daniel354

New member
אני לוקחת בשביל בעיה דומה

תוספי תזונה שעוזרים ביותר- כבר בבדיקות האחרונות הערכים השתנו לטובה בהרבה. זה תוסף שנקרא בטא 1,3 גלוקן Beta 1,3 Glucans של סולגאר. זה פועל וזה עוזר. אני יכולה לשים לך פה קישור שתקרא על זה יותר. בהצלחה לך, העיקר אל תלחץ, תטפל.

0 אור 0

New member
../images/Emo18.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif אסור באיסור חמור לקחת תוספים

אפילו תמימים לחלוטין, על סמך העובדה שהם התאימו למישהו אחר, וללא בדיקה של הצורך וההתאמה האישית. במקרה הטוב זה נזק רק לכיס, במקרים אחרים ניתן להגיע גם לנזקים בריאותיים (וראה מקרה התה הטיבטי שכולם צרכו בתור משהו "טבעי" עד שהסתבר שבשימוש ארוך הוא פוגע בתנועתיות המעיים ויוצר בעיהחמורה מזו שהיה אמור לפתור)

0 אור 0

New member
אז זהו

כשכמתייעצים עם נטורופת הוא אמור לבצע אבחון מקיף ולהתאים את התוספים בהתאם לצורך ולהפסיק את נטילתם כשאין צורך. רופאים בדרך כלל לא מבינים בהתאמה תזונתית ותוספים , למרות שכמובן יש חריגים עם ידע מדהים. החשיבות בהתייעצות עם הרופא המטפל היא בבדיקה כוללת של כל מה שמכניסים לגוף לוודא שאין קונטרה-אינדיקציות וסתירה / העצמה בין החומרים השונים. בנושא הזה של סיכונים והתנגשויות לא פעם דוקא הרופאים חשופים למידע יותר עדכני מאתנו.

למעלה