ובכן,
מחקרים מפוקפקים, וישנם רבים כאלה, הם אלה שמסמנים מראש את התוצאה הרצויה. במקרים רבים זה נעשה ע"י אנשי מדע מקובלים במימון של גורם אינטרסנטי. כך למשל, תעשיית החלב אחראית למימון מחקרים רבים שמטרתם לשבח ולהלל את סגולות החלב ומוצריו כמזון ראוי ואף חיוני, למרות שהמציאות היא הפוכה. התופעה מאד בולטת גם בתחום תוספי המזון. מידי פעם, לא בהכרח לעיתים קרובות, מייצרים אופנה בתחום באמצעות מידע חלקי או אפילו שיקרי לחלוטין, כביכול מבוסס על מחקרים, כשמי שעומד מאחורי כל זה הינם גורמים אינטרסנטיים מהתעשיה הזאת. כיום האופנה היא אומגה 3, בעבר זה היה הסידן, לפני כן זה היה ויטמין סי ואי, וגם תעשיית המוצרים להרזיה נוטלת חלק במשחק האומלל הזה. מדוע "משחק אומלל? כי מפברקים תוצאות "מחקר" כדי לקדם מכירות של מוצרים, ומי שעומד מאחורי כל זה הינם סוחרים ממולחים ומתוחכמים שיודעים באמצעות כספם להמציא מדע שיקרי באמצעות אנשי מדע מקובלים, להם הם משלמים הרבה כסף בעבור "עבודתם". התוצאה של מסע פירסום שיקרי כזה היא "התנפלות" של רבים על תוספי מזון מזיקים ובלתי מאוזנים המזיקים לגוף ומשבשים את פעולתו, וזאת במקום ללמוד להיזון נכון באמצעות מזון מתאים בריא ומבריא. סוג אחר של מחקרים מפוקפקים הם אלה שמתייחסים לטיפול סימפטומטי מזיק והרסני כאל דרך בריאותית. "מחקרים" כאלה מביאים לציבור באמצעות התקשורת מיידעים שלא ישפרו, ואף יזיקו, לבריאותו. אלכוהול, שהינו חומר המחבל בבריאות הגוף והנפש, גם אם יסייע זמנית להורדת כולסטרול, הינו פתרון מאד גרוע לבעיה. גם בגלל שהוא מזיק (במיוחד בשימוש קבוע, כפי שמומלץ ע"י רופאים), וגם כי אינו עוסק בטיפול בגורם האמיתי של הבעיה. אם אין מטפלים בגורם הבעיה אז היא ממשיכה להתקיים, גם אם היא אינה באה לידי ביטוי מיידית בבדיקות הדם. כאן יש להדגיש שמה שגורם לבעיית עודף כולסטרול בגוף מהווה גורם גם לבעיות רפואיות אחרות. אינני מפקפק ברצונם הטוב של רופאים שונים לעזור למטופלייהם. הבעיה היא שהם לא למדו את תורת הבריאות. המימסד הרפואי שמכר עצמו לתעשיות התרופות והמזון טועה בדרכו בתחומים רבים. וכך נוצר מצב שלרופאים אין מושג בכל הקשור לבריאות, לתזונה נכונה, לאורח חיים בריא, וכל עיסוקם הוא טיפול סימפטומטי תרופתי, כירורגי וכד' שמטפל סימפטומטית בבעיות, אך אינו מביא את החולים לבריאות. הם הופכים לחולים כרוניים. הרופאים אינם אשמים בזאת. הם הקורבן של השיטה, פשוט לא לימדו אותם בריאות. מורי הגדול, ד"ר רזון ז"ל, נהג לומר: "שבע שנים למדתי רפואה באוניברסיטה. 5 שנים למדתי פארמקולוגיה, כלומר, איך להרעיל את המטופלים שלי בסמים ורעלים, תזונה ובריאות לא לימדו אותי, כלומר, לא לימדו אותי לרפא".