כולסטרול בדם

יין אדום ידוע כמנטרל רדיקלים חופשיים

עד כמה שאני יודע, אין לו קשר ישיר לכולסטרול.

0 אור 0

New member
מצב הכולסטרול בדם קשור ישירות לרדיקלים

החופשיים, ולשאר המרכיבים התזונתיים בגופך. בעקרון , הבדיקות של כולסטרול ושאר בדיקות הדם מצביעות על תמונה שהיא תוצאה של יכולת הגוף לטפל ולנצל את מה שנכנס אליו ולהרחיק את מה שצריך לצאת מאידך. לכן, כל המרכיבים חשובים: גם מה שנכנס לפה - שיכיל כל מה שצריך ושלא יכיל מה שלא צריך. גם האיזון בין המרכיבים - שלא יהיה עודף של חומצת שומן מסוג אחד על פני חומצת שומן מסוג אחר גם היעילות של מערכות הגוף בטיפול באותם מרכיבים (ופה החשיבות של נטרול רדיקלים חופשיים) וגם היעילות של מערכות ההרחקה (שמאפשרת להפטר מהמיותר) -- תוספת חשובה: מצב הכולסטרול שלך כפי שמשתקף מהבדיקות הוא טוב, ולא דורש אמצעים דרסטיים בכלל. יש נורת התראה קטנה שמאפשרת לך להעירך בהתאם: לשפר את האיזון ולחזק את הבריאות, עלמנת שלא תתעורר בעיה בעתיד. אבל כרגע אתה מודאג בלי פרופורציה - וגם לדאוג זה לא בריא.

hal767

New member
יין אדום, כמו כל משקה אלכוהולי אחר

אינם תורמים דבר לגוף, ובוודאי לא לנפש. הם גורמי מחלה גם לגוף וגם לנפש. השימוש במילה "כידוע" אינו במקום. ה"מחקרים" שמשבחים את סגולות היין בוודאי שקשורים לגורמים אינטרסנטיים שעומדים מאחוריהם. זה נכון גם ל"מחקרים" המעודדים צריכת שמן זית, מוצרי חלב ושאר מזונות מזיקים שפוגעים בבריאות. מאד אופייני ל"מחקרים" להמציא פתרונות קסם מפוקפקים לבעיות שונות. משם מה אין התייחסות ב"מחקרים" אלה לגורמים האמיתיים של המחלות השונות - תזונה גרועה ואורח חיים לקוי, ששינוי ההרגלים הפסולים האלה יהווה דרך ריפוי אמיתית ויעילה למחלות השונות. הוצאת אדם ממעגל המחלות והסבל הנובע מהם קשור בראש ובראשונה למה שהוא אוכל, כיצד הוא חי ואיך הוא חושב. לא יין, לא תוסף מזון אופנתי כזה או אחר ובוודאי לא תרופות הם אלה שיסייעו לו להיות בריא ולהרגיש טוב פיזית ונפשית. יש להזהר מכל מיני "מחקרים" מפוקפקים שמציעים פתרונות קלים לבעיות.

סליחה. לא התכוונתי להשתמש במילה "כידוע"...

מהי הגדרתך למחקרים מפוקפקים? האם קרדיולוגים מומחים הם מקור מידע מפוקפק? האם חבר בפורום שהמליץ באותו שרשור על יין אדום הוא מקור מפוקפק?

ינוקא1

New member
מבחינת HAL767 קיימת אמת אחת בלבד.

ואין שום מקום לשינויים \ טעויות \ או אפילו לאמיתות אחרות.

hal767

New member
ינוקא1 נכבד.

אני ממליץ לך להזהר בלשונך. אינך מכיר אותי מכל בחינה, בוודאי שאינך מכיר את עבודתי המקצועית, את ניסיוני ואת השכלתי וידיעותי, וטוב תעשה אם תברור את מילותיך ביתר קפדנות כשאתה מדבר על אדם שאינו מוכר לך.

ינוקא1

New member
אני מכיר אותך מתגובותיך לא מעט זמן.

אין ספק שאתה אדם משכיל ומבין בתחום התזונה , ואני מניח שאתה מטפל טוב ומנוסה. אבל ממה שאני רואה מתגובותיך ולא מאתמול , אין אצלך מקום לגישות אחרות בעניני תזונה. דעותיך בנושא הזה מאוד מוצקות. לא משנה איזו הוכחה \ מחקר יביאו לך אתה יודע מה מזיק ומה מועיל וזהו.

hal767

New member
עכשיו אתה סתם מתפלסף.

אתה לא מכיר אותי, נקודה. ממליץ לך לא לעסוק בי ובדעותי. יהיה יותר טוב לכולם אם תנסה להביא בפורום הזה תרומה חיובית יותר בכך שתעשיר את הגולשים בידע ובניסיון שלך.

hal767

New member
ובכן,

מחקרים מפוקפקים, וישנם רבים כאלה, הם אלה שמסמנים מראש את התוצאה הרצויה. במקרים רבים זה נעשה ע"י אנשי מדע מקובלים במימון של גורם אינטרסנטי. כך למשל, תעשיית החלב אחראית למימון מחקרים רבים שמטרתם לשבח ולהלל את סגולות החלב ומוצריו כמזון ראוי ואף חיוני, למרות שהמציאות היא הפוכה. התופעה מאד בולטת גם בתחום תוספי המזון. מידי פעם, לא בהכרח לעיתים קרובות, מייצרים אופנה בתחום באמצעות מידע חלקי או אפילו שיקרי לחלוטין, כביכול מבוסס על מחקרים, כשמי שעומד מאחורי כל זה הינם גורמים אינטרסנטיים מהתעשיה הזאת. כיום האופנה היא אומגה 3, בעבר זה היה הסידן, לפני כן זה היה ויטמין סי ואי, וגם תעשיית המוצרים להרזיה נוטלת חלק במשחק האומלל הזה. מדוע "משחק אומלל? כי מפברקים תוצאות "מחקר" כדי לקדם מכירות של מוצרים, ומי שעומד מאחורי כל זה הינם סוחרים ממולחים ומתוחכמים שיודעים באמצעות כספם להמציא מדע שיקרי באמצעות אנשי מדע מקובלים, להם הם משלמים הרבה כסף בעבור "עבודתם". התוצאה של מסע פירסום שיקרי כזה היא "התנפלות" של רבים על תוספי מזון מזיקים ובלתי מאוזנים המזיקים לגוף ומשבשים את פעולתו, וזאת במקום ללמוד להיזון נכון באמצעות מזון מתאים בריא ומבריא. סוג אחר של מחקרים מפוקפקים הם אלה שמתייחסים לטיפול סימפטומטי מזיק והרסני כאל דרך בריאותית. "מחקרים" כאלה מביאים לציבור באמצעות התקשורת מיידעים שלא ישפרו, ואף יזיקו, לבריאותו. אלכוהול, שהינו חומר המחבל בבריאות הגוף והנפש, גם אם יסייע זמנית להורדת כולסטרול, הינו פתרון מאד גרוע לבעיה. גם בגלל שהוא מזיק (במיוחד בשימוש קבוע, כפי שמומלץ ע"י רופאים), וגם כי אינו עוסק בטיפול בגורם האמיתי של הבעיה. אם אין מטפלים בגורם הבעיה אז היא ממשיכה להתקיים, גם אם היא אינה באה לידי ביטוי מיידית בבדיקות הדם. כאן יש להדגיש שמה שגורם לבעיית עודף כולסטרול בגוף מהווה גורם גם לבעיות רפואיות אחרות. אינני מפקפק ברצונם הטוב של רופאים שונים לעזור למטופלייהם. הבעיה היא שהם לא למדו את תורת הבריאות. המימסד הרפואי שמכר עצמו לתעשיות התרופות והמזון טועה בדרכו בתחומים רבים. וכך נוצר מצב שלרופאים אין מושג בכל הקשור לבריאות, לתזונה נכונה, לאורח חיים בריא, וכל עיסוקם הוא טיפול סימפטומטי תרופתי, כירורגי וכד' שמטפל סימפטומטית בבעיות, אך אינו מביא את החולים לבריאות. הם הופכים לחולים כרוניים. הרופאים אינם אשמים בזאת. הם הקורבן של השיטה, פשוט לא לימדו אותם בריאות. מורי הגדול, ד"ר רזון ז"ל, נהג לומר: "שבע שנים למדתי רפואה באוניברסיטה. 5 שנים למדתי פארמקולוגיה, כלומר, איך להרעיל את המטופלים שלי בסמים ורעלים, תזונה ובריאות לא לימדו אותי, כלומר, לא לימדו אותי לרפא".

squalus

New member
מעניין אותו מה הקריטריונים שלך

למחקר לא מפוקפק. אולי תעדכן אותנו, ונדאג שהקהילה המדעית תוכל לישר קו עם הסטנדרטים המחמירים של האל. מעניין גם מי הם אותם "גורמים אינטרסנטים". מעניין איך זה לחיות בעולם בו אתה משוכנע שכל המדע זה תאורית קונספירציה אחת גדולה נגדך.

mic26

New member
גם אני נגד יין אדום

לקח לי זמן להבין את זה, דווקא בצרפת, שם כן צורכים יין על בסיס יומיומי, בהמלצת הרופאים. אז קודם כל, כל מה שרופא צרפתי אומר אני ממליצה בחום לקחת בערבון מוגבל. הידע המקצועי של רובם מוטל בספק ומשוחד. שנית, היה זה דווקא המורה שלי לרפואה סינית שהמליץ לי להפסיק לחלוטין לשתות יין, ובמיוחד יין אדום, שהוא כבד ומכביד. אם כבר, יין לבן עדיף. אבל אי אפשר לומר ששתייתו רצויה. למרות שאין בו את הצבע האדום וכל מה שאומרים. ניסיתי ונוכחתי שהוא צדק.

ינוקא1

New member
זה מאוד תלוי

כמו כל דבר בתזונה , במבנה של האדם. באופן כללי יין אדום הוא מאוד מחמם , ולכן הוא יותר טוב למבוגרים מאשר לצעירים (וכך גם כתב הרמב"ם שהיין והדבש טובים למבוגרים ופחות טובים לצעירים). לי למשל יש תקופות מסוימות בהן יין אדום עושה לי טוב , ויש תקופות בהן אני שותה רק בירה ולא נוגע ביין בכלל. כמובן הכל צריך להיות במידה ובכמויות קטנות.

mic26

New member
אם כבר יין אדום

אז שיהיה אורגני, או באיכות מאוד טובה. ההרגשה שאחרי שתיית יין פשוט וזול שונה לחלוטין מההרגשה אחרי יין מושקע. ואני מדברת על הבטן, הראש, לא רק השיכרון.

ilan91

New member
במחקרים אחרים הם טוענים שיין גורם לסרטן השד

אז כיצד דבר שהוא רע לאיבר אחד (לשד) יכול להיות טוב לאיבר אחר? (ללב) - הרי התאים של השד כמו התאים של הלב התפתחו מאותו תא יחיד של ביצית מופרית... וכיצד זה שיין בכמות X מיטיבה (כביכול) עם הבריאות ויין בכמות X פלוס חצי כוס כבר מתחילה להוות נזק?.. וכיצד אפשרי בכלל להכליל בכמות לגבי כל בני האדם? עקרונות הבריאות הטבעית לא מכירה חוקים כאלה המנוגדים למדע האמיתי...

hal767

New member
צודק

האלכוהול הוא רעל לגוף. הוא סם לכל דבר. ענבים זה מזון. יין הוא תוצר של קלקול הענבים. הטבע נתן לנו מזון איכותי, מתאים ומאוזן. האדם מתמחה בהפרת האיזון החשוב הזה ובפגיעה בערכים תזונתיים של המזון המושלם. באשר לכמויות - מעט יין מזיק מעט, הרבה יין מזיק הרבה.

היין הוא תעשייתי בכל מקרה

וכל מה שיש בטבעי - מוטב עדיף ובריא יותר ומדוע לקלקל על-ידי מאכל מסוים ואחר-כך לחפש עם מה ל'תקנו' . וזה נובע מתוך תאווה של בני-האדם, שכך מצדיקים את תשוקתם המעוותת. לכן, בדיעבד, נתן ה' היתר ליין, כמו לאכילת הבשר. ומתוך כך, רבים לוקחים את זה לקיצוניות. וכל אחד מצדיק את מה שיש לו ומעוניין לשווקו. כמו לגבי אהדת הצרפתים את היין ושתייתם בכמויות גדולות. והרי, ישנם יקבים רבים בצרפת... מכאן, גם בתורתנו הקדושה ואצל חז"ל ישנן הצדקות בדיעבד. ומה ההבדל בין נביאי-אמת לנביאי-שקר - וכבר כתבתי על כך - תוכן, איכות, אופי וצורת אכילתם. בברכת שבוע טוב למחשבות צלולות ומוטב להיות שיכורים ולא מיין,
שלומית נצח

למעלה