כולסטרול בדם

ינוקא1

New member
אכן אצל חכמינו יש ליין תפקיד כבוד כתרופה.

1."בראש כל מרעין אני דם, בראש כל אסוון אנא חמר, באתר דלית חמר תמן מתבעו סממנין" (תרגום : בראש כל המחלות הנני הדם , ובראש כל הרפואות הנני היין, ובמקום שאין שם יין מבקשים את הסממנים כי החולי מתרבה) - בבא בתרא נ״ח ב׳. 2. הקיז דם ואין לו מה לאכול, ימכור מנעלים שברגליו ויספיק מהם צרכי סעודה. מאי צרכי סעודה? רב אמר בשר, משום נפשא חלף נפשא. שמואל אמר יין, משום סומקא חלף סומקא, (תרגום : אם אדם עשה הקזת דם לרפואה , אומרים שימכור אפילו את נעליו כדי לקנות צורכי סעודה כי אחרת מסתכן. מהם צורכי הסעודה הללו ? רב אמר בשר - בגלל נפש תחת נפש. כי הקיזו לו דם , ובשר זה המאכל הכי קרוב לזה. ושמואל אמר שיקנה יין - אדום במקום אדום. כי היין מחזק את הדם). 3.אמר רבא : חמרא וריחני פקחין. (תרגום : אמר רבא : יין ובשמים עשאוני פקח. אגב , גם היום מוכח מדעית שיש ליין אדום אפקט בעיכוב אלצהיימר). 4.וזה מתקשר למאמר הבא : כאשר יוסף בישר לאביו שהוא חי כתוב בתנ"ך : "ולאביו שלח כזאת עשרה חמורים נושאים מטוב מצרים". ושואלים : מאי מטוב מצריים ??? ועונים : יין ישן שדעת זקנים נוחה הימנו (ממנו). וכמובן קיימים עוד מקורות רבים , על תפקידו החשוב של היין ברפואה. הן אצל חכמינו , והן אצל הרמב"ם. כמו כן קיימים מקורות רבים רבים על כמה שהיין מזיק כאשר מגזימים בשתייתו.

0 אור 0

New member
יין ישמח לבב אנוש

וכל דבר שגורם לשמחה לא יכול להיות לגמרי לא בריא, מה גם שההצהרה שבכותרת לאו דוקא נכונה - מדוע יין הינו תעשייתי בכל מקרה? מה עם היין שאנחנו מייצרים בבית בשיטות הסבתא? מה עם יינות בוטיק בארץ ובעיקר בצרפת שם מייצרים את היין באופן לא תעשייתי בכלל? אז לא שאני בעד אלכוהוליזם, אבל כוסית יין טוב מדי פעם שגם מחממת מעט את הלב של הנשמה וגם מכילה את הפלבנואידים שמסייעים ללב הפיזי (אפשר להסתכל על זה כסוג של טינקטורת ענבים) זה לא רע ולאנשים רבים אפילו טוב כאדם דתי אני מניחה שאת תקבלי גם את ההתיחסות לקדושה של קידוש היין

hal767

New member
אני בעד שמחת חיים.

שמחת חיים טבעית הינה חלק חשוב בכל הקשור לבריאות הגוף והנפש. שמחת חיים בריאה היא זאת המושגת באמצעות צורת חשיבה נכונה, פסיכולוגיה חיובית, עיסוק בדברים מהנים (תחביבים, מוסיקה, פעילות גופנית, טיול, חיי חברה בריאים ועוד). אלה מביאים את האדם לשמחה אמיתית, לשלווה, לרגיעה ולתחושה כללית טובה. יין אינו משמח במובן האמיתי של המילה. הוא מטמטם את המוח, בדומה לסמים אחרים. השפעתה הריגעית של תחושת הטמטום עלולה ליצר תחושת שמחה מזוייפת בטווח הקצר, אבל בטווח הארוך יותר נוצרת תחושה הפוכה של עצב ודכאון. וזאת ההשפעה האמיתית של האלכוהול. מה שישפר את תפקוד הלב ושאר מערכות הגוף הינם הענבים. במצבם הטבעי הם חומר מאוזן המכיל סוכרים, ויטמינים, מינרלים, חלבונים ושאר יסודות מזון המצויים בהרמוניה ובשיתוף פעולה ביניהם. משעברו תסיסה והפכו ליין הם למעשה מוצר מקולקל ולא מאוזן. יותר נכון לכנות את היין כמוצר משובש. יש לתת את הדעת לכך שסוכר הנמצא באופן טבעי בענבים ובפירות אחרים משמש ליצירת אנרגיה חיונית בגוף. לאחר שהסוכר הזה תסס (בעת הפיכת הענבים ליין) הוא כבר לא סוכר שהגוף יכול להפוך לגלוקוז החיוני. מאלכוהול הגוף אינו יכול להפיק אנרגיה. הרעל האלכוהולי יסולק במהירות ע"י הגוף דרך השתן. זהו מנגנון של הגנה עצמית הקיים בגוף לסלק החוצה במהירות האפשרית רעלים. לכן אחרי שתיית אלכוהול השותים השוטים מוצאים עצמם רצים לשירותים כדי להשתין החוצה את הפסולת האלכוהולית שהכניסו לגופם. הענבים הטבעיים הינם מזון אידאלי לאדם. בין השאר הם מצטיינים ביכולתם לאפשר לגוף לסלק החוצה רעלים מזיקים. דיאטת ענבים היא לפעמים דרך טבעית בריאה ומבריאה לסלק מהגוף החוצה חומרי פסולת מזיקים כדרך לרפאו. היין הוא פסולת מזיקה. וזה ההבדל בין יין לענבים.

nightriders

New member
סלח לי שאני מפריע לך עם עובדות...

גוף האדם בהחלט יכול להפיק אנרגיה מאלכוהול ויש לו האנזימים הדרושים לכך. חשוב לציין כי אני לא בא לטעון שאלכוהול זו הדרך המומלצת לצרוך אנרגיה.

hal767

New member
ניתן להפיק אנרגיה מאלכוהול

ע"י הדלקתו. אז ניתן ליצור בערה. בתוך הגוף אנרגיה לא נוצרת ע"י שריפת חומר דליק, אלא ע"י חימצון בחמצן. אין לגוף יכולת לחמצן תוצר של תסיסה.

nightriders

New member
פשוט לא נכון, נקודה.

זה שאתה מתבטא בצורה נחרצת לא יכול לשנות את העובדות. אני אצא מנקודת הנחה שאתה טועה בתום לב ולא מטעה בכוונה. לגוף האדם יש יכולת להפיק אנרגיה מאלכוהול, ותכולת האנרגיה היא אפילו גבוהה יותר מאשר מפחמימה באותו משקל. זה ה"דלק" עליו חיים ההומלסים. שוב, אני לא טוען שזו דרך בריאה לצרוך אנרגיה. http://en.wikipedia.org/wiki/Food_energy

Gidi Shemer

New member
../images/Emo45.gif ADH

ADH Alcohol dehydrogenase הוא האנזים שמחמצן אלכוהול ובמסגרת התהליך יוצר אנרגיה.

hal767

New member
אנחנו לא מדברים על אותו הדבר.

אז אעשה סדר. אלכוהול לא יהפוך לגלוקוז בדם. בתהליך הפירוק של האלכוהול באמצעות אנזימים שהוזכרו בשרשור הזה הוא יצטבר בכבד כשומן, וזה ממש לא בריא, ובתנאים מסויימים הגוף יוכל להפוך אותו למקור אנרגיה. אם לא יווצרו תנאים אלה השומן בכבד יפגע באיבר החיוני הזה. אני מניח שתסכים איתי שאנרגיה זאת היא למעשה קלוריות ריקות נטו. כן אני מניח שתסכים איתי שבתהליך הזה נגרמים נזקים רציניים למערכות שונות בגוף (כבד, כליות, מוח, מערכת העיכול ועוד) וכן נזקים נפשיים. להבדיל מפירות, תהליך פירוק האלכוהול מחמיץ את הגוף (פירות מגיבים בסיסית) ובכך גורם לאובדנים תזונתיים משמעותיים ולנזקים נוספים, כולל סרטן. העובדה שהשומן בכבד שנוצר מפירוק האלכוהול הוא עתיר קלוריות, בערך כפול מאשר בסוכרי הפירות למשל, זה לא מחייב שהגוף ישתמש בהם ביעילות כפי שמשתמש בסוכרי הפירות בגלל נזקים שונים שנגרמים מהאלכוהול והחומצות שהוא מייצר בתהליך פירוקו. לא ידוע לי אם ניתן למדוד את הנתונים האלה, אבל ע"פ הבנתי זה כך. עוד נקודה ראויה לציון היא שהגוף צורך אנרגיה רבה כדי לפרק את האלכוהול הרעיל ולסלקו במהירות מהגוף, וכן כדי לתקן את הנזקים שגורם. אינני יודע לחשב זאת, אבל ברור שבגלל אלה יעילות ניצול האנרגיה של האלכוהול היא פחותה. כשאוכלים פירות המצב שונה. עיכול הפירות הוא מהיר וקל, בוודאי שפירות אינם גורמים נזקים לגוף (להפך, הם בונים אותו) ולכן הניצולת האנרגטית שלהם היא טובה. מכאן שלהתייחס לאלכוהול כאל מקור אנרגיה לגוף זה לא נכון. אזכיר בנקודה זאת כלל מאד חשוב באכילת פירות, בו נזכרתי עקב הדיון הזה. פירות תמיד יש לאכול כשהקיבה ריקה לחלוטין. אף פעם לא לאוכלם כקינוח או זמן קצר אחרי ארוחה כשהקיבה מלאה. אכילת פירות כשהקיבה גדושה תעכב אותם בקיבה. בתנאים נכונים הפירות עוברים את הקיבה במהירות רבה. עיכוב הפירות בקיבה יגרום לתסיסת סוכרי הפירות (בגלל טמפרטורת הקיבה, חומציותה, הנוזלים שבה ובגלל היותה כלי קיבול סגור), וזה יגרום לכך שסוכרי הפירות יהפכו לאלכוהול. וכך ניתן להפוך מזון מעולה כמו הפירות לרעל.

Gidi Shemer

New member
שאלה לגבי תסיסת פירות בקיבה

אני לא חושב ש- nightrider טען שאלכוהול בריא הוא פשוט סתר את הטענה שלך שאי אפשר לייצר אנרגיה מאלכוהול בגוף. יש לי שאלה לגבי מה שכתבת בעניין תסיסת פירות בקיבה. בשביל תסיסה צריך חיידקים (או שמרים) או תאים במצב אנאיירובי. אני מקווה שאתה מסכים שהחידקים שבאו עם מזוננו אינם פעילים בחלל הקיבה בגלל החומציות. מה לשיטתך גורם לתסיסתם של הפירות בתוך הקיבה במידה והם נשארים בה זמן רב יחסית?

hal767

New member
תסיסה.

סוכר, כלי קיבול סגור, חומצה, לחות, טמפרטורה =תסיסת סוכרים. באופן טבעי ונכון מזונות צריכים לקבל פירוק ע"י אנזימים. מה שלא מקבל פירוק אנזימטי מקבל פירוק בקטריאלי.

Gidi Shemer

New member
סוכר, כלי קיבול סגור, חומצה, לחות, טמפרטורה =

תסיסת סוכרים, בנוכחות חיידקים או שמרים. סוכר לא תוסס מעצמו, כי צריך אנזימים. כמו שכתבת בצדק בסייפא, אנזימים חייבים לפרק את הסוכר. אם אלו האנזימים שלנו, או האנזימים של החיידקים. דרך אגב, גם החיידקים צריכים את האנזימים לתורך פירוק הסוכר ותסיסתו. הם לא עושים הוקוס פוקוס. אבל, בוא נלך קדימה עם העניין המרכזי שאנחנו מסכימים איתו. במידה ואלו לא האנזימים שלנו, אלה יהיו חידקים. עכשיו, אתה הסברת בהתחלה שהפירות יתססו בקיבה. חידקים אינם פעילים בקיבה בשל החומציות הרבה. למעשה, החומציות מהווה א אחד מגורמי ההגנה הראשונים שלנו (אם כי לא הראשון) כנגד המיקרובים אותם אנחנו אוכלים. אני מסכים שיש לנו ה-מ-ו-ן חיידקים במערכת העיכול, אבל הם יושבים להם במעי הגס, הרבה אחרי שהפירות יצאו מהקיבה. אז שוב, מה יגרום לתסיסה בקיבה?

hal767

New member
אין פעילות חיידקים בקיבה?

למה לא סיפרו להם את זה? הם שם.

Gidi Shemer

New member
חיידקים פעילים? בקיבה?

אילו חיידקים פעילים בחומציות של הקיבה אם מותר לשאול? רק שיהיה ברור, העובדה שאני לא יודע על פעילות כזו בבן אדם בריא לא אומרת שאני צודק. אולי פספסתי משהו ואשמח ללמוד ממך. הליקובקטר מצליח לשרוד אצל אדם לא בריא, אבל אילו חיידקים מתסיסים את סוכר הפירות בקיבה באדם בריא? עוד שאלה אם כבר, אילו חיידקים בקיבה מצליחים לפרק את הפרוקטוז שנמצא בחלק גדול מהפירות, עוד לפני שמתחיל תהליך הגליקוליזה וההתססה?

nightriders

New member
אתה עושה באלגן ולא סדר

בשום מקום לא כתבתי שאלכוהול הופך לגלוקוז אז מדוע אתה מכניס לי מלים לפוסט? כתבת שלא ניתן לנצל אלכוהול לאנרגיה וזה פשוט לא נכון. ואלכוהול מנוצל לאנרגיה לא ע"י הפיכתו לשומן כמו שכתבת אלא ע"י הפיכת NAD ל NADH שיכול להכנס למעגל קרבס ושרשרת הנשימה. לכן הוא בהחלט יכול להוות מקור אנרגיה לגוף. השינוי השומני בכבד הוא כתוצאה ממטבוליטים של אלכוהול אצל אנשים שצורכים אותו באופן כרוני בכמויות משמעותיות. אין שום קשר לאנרגיה שמנוצלת. כמו שאמרתי קודם - דיבורים במונחים ביולוגיים או בביטחון לא הופכים אותך לצודק. אתה כותב דברים שהם בפירוש לא נכונים. הדבר היחיד שאני מסכים איתך שצריכת אלכוהול איננה בריאה לגוף.

hal767

New member
ראה איש חביב.

אני מודה שהפתעת אותי מעט בתשובותיך, והתרשמתי שיש לך ידע בנושא, ולכן התייחסתי לתגובותיך ברצינות רבה. לכן החלטתי לבדוק את הנושא בשנית. פתחתי מחברות ישנות (בנות גילך בערך) והתייעצתי עם מומחה ברפואה (רופא גאסטרו ומנתח שנחשב מומחה) איתו יש לי קשר מקצועי מזה זמן רב. הוא קרא את תגובותך המלומדות וקטל אותן לחלוטין. אני נשאר בדעתי הראשונית. מדבריך ניתן להסיק שאלכוהול ישמש את הגוף האנושי כחומר אנרגיה בעל ערך הגבוה מזה של מזונות אנרגטיים שונים (פירות למשל), ומזה אנחנו אמורים לחשוב שאלכוהוליסט אמור להיות טעון אנרגיה כמו מנוע טורבו. אלכוהוליסט, ע"פ גישתך, גם צורך הרבה אלכוהול וגם אמור לקבל ממנו אנרגיה מרובה במיוחד. אז תחשוב בהגיון לאור המציאות שאלכוהוליסט הינו אדם רדום ומטושטש, בעל מוח מטומטם שמוכיח את ההפך - הוא חסר אנרגיה לחלוטין וישן שינה עמוקה מתשישות הנובעת מהשפעות האלכוהול. ברפואה יש לעיתים להפעיל הגיון שנצמד למציאות ולא להצמד לתאוריות שמקורן בניסויי מעבדה ונוסחאות כימיות. גם מהספרות המקצועית, וגם מהניסיון שלי בתחום הבריאות הטבעית במשך כ- 30 שנה אני בדעה שהפירות, אם נאכלים על קיבה ריקה, הם הם "פצצות האנרגיה" הטובות והמתאימות ביותר לאדם. בניגוד לאלכוהול, אם הם מגידול אורגני, הם מביאים לאדם גם מזון טוב, גם אנרגיה מעולה וגם כלי לריפוי עצמי יעיל ביותר. בכל אופן, אני מודה לך על תגובותיך. ברור לי שכוונותיך טובות. ומותר לנו להשאר חלוקים בדעותנו.

Gidi Shemer

New member
הרדימות והטשטוש של אלכוהוליסט

נגרמת לא בגלל עודף או חוסר אנרגיה, אלא בגלל שאלכוהול מעכב את פעילות מערכת ה- reticular formation שבמח שמבקרת את מצב העירות שלנו. אני לא חושב שהמגיב לך טען שאלכוהול טוב ופירות רעים. הוא באופן פשוט ביותר הגיב לטענה ספציפית שלך שאלכוהול אינו יכול להתחמצן בגוף והוא סתר את הטענה הזו.

nightriders

New member
אכן...

לאלכוהול יכולות להיות השפעות שונות. הוא גם מבצע מודולוציה על רצפטורים מסוג GABA (יש לרצפטור זה אתר קישור בו אלכוהול משפיע), זוהי הסיבה לאיסור צריכת אלכוהול עם תרופות מסוג בנזודיאזפנים או ברביטורטים. הטשטוש לא קשור בחוסר אנרגיה. כמו שעצמך שמת לב האל במקום להשיב לעניין מנסה לחזק את טענותיו על ידי סתירת דברים שממילא לא אמרתי (כמו שאלכוהול עדיף מפירות- היכן כתבתי שאלכוהול בריא?) , דרך ביטול מרומז של דברי עקב גילו המבוגר יותר (עיינתי במחברות בגיל שלך) ועד טיעון מתוך סמכות (שוחחתי עם גסטרואנטרולוג שקטל אותך) ללא שום הפנייה למקור רשמי אמיתי. הוא בכלל התחיל זה שאמר שהדרך היחידה להפוך אלכוהול לאנרגיה היא ע"י הדלקתו באש. כנראה שאין טעם להמשך דיון במקרה כזה.

ינוקא1

New member
שבוע טוב.

ראשית , אכן לגבי נשים ההמלצה היא פחות יין מאשר גברים - בכל המחקרים. אינני מכיר ספציפית לגבי סרטן השד , אבל ידוע שבכמות גדולה זה מזיק לכבד. לגבי השאלה : "אז כיצד דבר שהוא רע לאיבר אחד (לשד) יכול להיות טוב לאיבר אחר? (ללב) " בוודאי שיכול להיות. וזה שכל התאים היו בהתחלה ביצית מופרית לא אומר שלכל התאים יש את אותן תכונות. ברפואה הטבעית הקדומה (זו שהתבססה על 4 היסודות או 4 המרות : מרה לבנה , מרה אדומה , מרה ירוקה\צהובה , מרה שחורה) או ברפואה הסינית של ימינו , ידוע ומפורסם כי איבר אחד מעדיף טעמים וצבעים מסוימים , על פני איבר אחר שיעדיף טעמים וצבעים אחרים. כך שאין כאן שאלה כלל. החוכמה ומילת המפתח היא - איזון !!! (למשל אני יכול לראות שומן כהתגברות המרה הלבנה. אז יתכן ואם אוסיף יין אני מגביר מרה אדומה שמאזנת את זה) לכן בוודאי ובוודאי שזה לא נכון לכולם , ויש אנשים שיין מזיק להם ואני אומר את הדברים בצורה כללית. ושוב כפי שכתב הרמב"ם יין באופן כללי יועיל יותר למבוגרים מאשר לצעירים. יש אדם שמטבעו יש לו התגברות של המרה האדומה , ויש אדם שמטבעו יש לו התגברות המרה הלבנה , שניהם צריכים המלצות תזונה שונות. ולשניהם גם תהיינה פתולוגיות שונות. אבל אינני רואה סיבה להתנגד למחקרים הללו שזה כמה וכמה מחקרים , שהראו שזה נכון. ואם כבר דיברתי על זה , ועכשיו בדיוק מוצאי שבת , אז אביא משהו מפרשת השבוע : יש בפרשת השבוע מצווה שאדם לא ישקר וירמה במידות ומשקולות - "לא יהיה לך בכיסך אבן ואבן , גדולה וקטנה " כלומר שאם אדם הוא מוכר אז שלא תהיינה לו משקולות גדולות מהרגיל בהן הוא קונה סחורה , ומשקלות קטנות מהרגיל בהן הוא מוכר סחורה. אלא שהמשקולות שלו תהיינה מדוייקות ואחידות ללא שום רמאות. הבן איש חי , גדול המקובלים בעיראק בדור הקודם , קישר את זה באופן מאוד יפה לארבעת המרות. הוא מסביר כי בריאות הגוף תלויה באיזון של ארבעת המרות , ואם האדם מקלקל את האיזון שלו בעניני המידות והמשקולות בחנות , אז גם בגופו מתקלקל האיזון של ארבעת המרות ! ולכן כדי שאדם ישמור על בריאותו , הוא צריך להיות ישר ואמיתי ומאוזן ביחסיו עם אנשים. לא להתנהג באופן שונה עם האנשים להם הוא נותן , מאשר עם האנשים מהם הוא לוקח - שיהיה אמיתי גם כאן וגם כאן. כך ישמר גם האיזון שבגופו , ולכן כתוב גם בסוף מצווה זו "למען יאריכון ימיך". כי היושר ביחסים עם אנשים הוא סגולה גם לבריאות גופו. (ואלו דבריו : והנה ידוע דהמרות של האדם מוטלים בכיס, ועיקר בריאות האדם הוא שיהיו שקולים במדה שקצב להם השי"ת בטבע שלא תעלה ותתגבר אחת על חברתה, ואם האדם יעשה במאזניים שתעלה כף זו על חברתה בדרך עול ומרמה, אז גם במרות יתקלקל המשקל המוטבע בהם ותעלה אחת על חברתה שלא כראוי, ובזה יהיה קלקול גדול בבריאות האדם ויחלה, וז"ש לא יהיה לך בכיסך הוא כיס המרה אבן ואבן הם שתי המרות שיש לך שם, גדולה וקטנה ר"ל לא תתגבר אחת על חברתה שיהיו אז גדולה וקטנה, אלא יהיו שקולים ושוים, אם תרצה כך אז צריך אתה להזהר שלא יהי הלך בביתך איפה ואיפה גדולה וקטנה, כי אם תקלקל בזה אז גם משקל המרות שבגופך יתקלקל שלא יהיו שקולים ביחד אלא תגבר אחת על חברתה ויהיו אז שתיהם אחת גדולה ואחת קטנה, ולז"א למען יאריכון ימיך על האדמה כי בראיות האדם וחייו תלויה בזה שלא יתגברו המרות אחת על אחת, וא"ת למה כ"כ יהיה חמור עון זה שנוגע בחיות האדם לז"א כי תועבת ה' אלהיך כל עושה אלה שהוא פוגם בשם הוי"ה כאמור).

למעלה