כולסטרול בדם

כולסטרול בדם

בן 31, בריא, עוסק בפעילות גופנית מתונה כפעמיים בשבוע באופן קבוע, משתדל לשים לב למה שהוא מכניס לפה (אבל לא תמיד מצליח...), משקל תקין עם חריגה של ק"ג בודדים (כלפי מעלה), אבל זה מבנה הגוף. לאחרונה בוצעו בדיקות דם, עם HDL (כולסטרול טוב) נמוך מדי - משהו שהוא לא בדיוק תקין. תוצאות השומנים בדם: כולסטרול - 124 טריגליצרידים - 78 HDL - 34 LDL - 90 מה צריך לשנות מבחינת אורח חיים/תזונה/תוספי תזונה, כדי לאזן את רמת השומנים בדם?

freearth10

New member
לשחרר את ההגנות

בעזרת טיפול או איזושהי סדנא להעצמה. כדי להעלות את הכולסטרול הטוב עליך לעשות כל מה שעושה לך טוב. זרעי פשתן,טופו,תפוח ושום מורידים כולסטרול ומועילים באיזון רמת השומנים בדם. מאיה

האמת שלא חשבתי בכיוון הזה

למרות שיש לי נגיה בצורה זו או אחרת במודעות. מה הביא אותך לחשוב דווקא בכיוון הזה, כשמדובר בכולסטרול ה"טוב"?

freearth10

New member
וואו זו משימה קשה!../images/Emo13.gif

לנסות להבין את מה שהרגשתי... השומן מרפד, מגן. הצורך הזה בהגנה הופיע גם בתאור חייך, אתה כל כך שומר על עצמך ויחד עם זה מודאג ממצב שעל פניו נראה ממש לא רע. ההגנתיות היתר הזאת היא זו שלא מאפשרת את הזרימה התקינה של הדם ומונעת פעילות תקינה של מה שעוזר לדם להמשיך לנוע. לדעתי מודעות הוא תמיד הצעד הראשון. כשאנחנו מודעים לבעיה נמצא גם את הדרך להתמודד איתה. מאיה

שני דברים בעניין:

1. אני לא מודאג מהמצב. יותר בכיוון של טורח לברר ולא מזניח דברים. גם בודק כדי להשכיל באופן כללי. 2. לגבי ההגנה וכו' - נגעת בנקודה מסוימת...

0 אור 0

New member
לא להלחץ מהמדדים

יש לך מספרים יפים בבדיקות, אתה בכיוון נכון מבחינת השתדלות בפעילות גופנית ותזונה. מה שאתה יכול לעשות זה לשפר טיפה את ההשתדלות - להתייעץ פעם אחת עם תזונאי טבעי (רצוי לא מאלו שמנסים לדחוף לך מאות שקלים בחודש של תוספים אלא לתת לך עצות לתזונה אמיתית) כדי לבחון אם התזונה שלך באמת בריאה כמו שאתה חושב או שאפשר לעשות איזה צעד -שניים לשיפור, איזה דגשון קטן לכיוון איזון השומנים בגוף. ואני תמיד ממליצה לכל אחד, ובמיוחד בריא לקחת למניעה ושיפור הבריאות איזו סדרת רפלקסולוגיה פעם בכמה זמן - לא בגלל שמצבך מדאיג או כי הטיפול הכרחי ודחוף, אלא כי זו הדרך להשאר בריא כל החיים.

כמובן שחשוב לי לדאוג לבריאותי

סה"כ, אני משתדל לשמור על מודעות ואורח חיים בריא (עד כמה שניתן במסגרת אורח החיים הישראלי...) מעניין, לא חשבתי לגבי רפלקסולוגיה... אני שוקל להתייעץ עם תזונאי (אולי דרך קופח), אבל כמאמין גדול ברפואה סינית ומשלימה לצורך איכות חיים, אני מעדיף לבדוק קודם בתחום הזה. אשמח לקבל המלצות נוספות - ספציפית לתזונה ובכלל.

0 אור 0

New member
מטפלים טובים ברפואה סינית

עוסקים גם בהתאמת התזונה על פי הרפואה הסינית ולא רק בדיקור, בכל מקרה אני לא ממליצה על תזונאי קליני אלא על מישהו שבא לתזונה מראיה הוליסטית וטבעית (חלק מהנטורופתים, מטפלים בתזונה טבעונית שמוכנים לקבל את העובדה שאתה לא טבעוני, חלק מהמטפלים ברפואה סינית) כי במקרה של תוצאות טובות כמו שלך זה רק שינוי דגשים בחומצות השומן החיוניות - להוסיף מקורות שומן טבעיים וצמחיים (אגוזים מסוגים שונים, טחינה, אבוקדו, פשתן ...) חד עם הירקות והפירות שמסייעים בעיכול שלהן ולהוריד את השומנים המוקשים והתוספים שלא מאפשר קליטת הטוב וניקוי הרע.

Assaf Feldman

New member
יש גם מטפלים טובים ברפואה סינית

שמטפלים רק בדיקור, ללא תזונה. מכיר כמה כאלה באופן אישי.

כאחד שעשה בעבר טיפולים בדיקור ומאוד תומך בזה

כרגע, אני מעדיף להתרכז בתזונה וכד'.

0 אור 0

New member
מהעדפה אישית או מחוסר ידע?

בכל מקרה, השאלה המרכזית היא מה קורה כשהמטופל צריך טיפול כולל, או דגש טיפולי אחר ממה שאתה נותן? העקרון הכי בסיסי שלי כמטפלת , וכולי תקוה שזה עקרון בסיסי של כל המטפלים כאן ובכלל, הוא טובת המטופל - גם ברמה שאם הטיפול הכי מתאים וטוב לו להערכתי, הוא טיפול שאני לא מסוגלת לתת , אני אפנה אותו הלאה - לפעמים זה ברמה של שיתוף פעולה בין מטפלים, אבללפעמים גם ברמה של ויתור על מטופל שזקוק לשיטה שבה אני לא עוסקת או לרמת מומחיות שאני מרגישה שאין לי או לאופי עבודה אחר משלי. אחת הסיבות שהשתכנעתי ללמוד תזונה ולהשלים את תעודת הנטורופת היהתה שכמעט כל מי שמגיע לרפלקסולוגיה זקוק לאיזו השלמה בנושא אורח החיים ובדרך כלל בנושא תזונה, וחשתי שהידע שלי לא מספיק. בנושא רפואה סינית : יש מטפל ברפואה סינית שכבר שלחתי אליו הרבה אנשים ומטפל גם בבני משפחתי , וכמסתכלת מהצד ראיתי שהשיטה בה הוא מטפל באופן כולל, כשלפעמים הטיפול הוא תזונתי בלבד במשך מספר שבועות לפני שהוא תוקע אפילו מחט אחת - פשוט באיכות אחרת. הוא הוציא אנשים ממצבים שאפילו אני כמי שמאמינה ברפואה משלימה והפניתי אותם אליו לא האמנתי שיצאו מהם (כולל אנשים בני 80+), בעוד שפעמים רבות אנשים שמגיעים ל"דיקור" זכו בהקלה סימפטומטית בלבד. אני מודה שההשוואה שלי היא לאנשים שטופלו בשיטת הסרט הנע בקופת חולים -ולא למטפל שאתה מדבר עליו שאולי מטפל רק בדיקור, אבל מבצע עבודת עומק. בשורה התחתונה: אני נגד אותם אנשים שלמדו "דיקור" בנפרד מלמידה כוללת של הרפואה הסינית - מהכרות עם בוגרים של הקורסים האלו, זה סוג של רפואה מערבית: כשכואב הראש אז דוקרים בנקודות האלו, וכשכואבת הבטן דוקרים בסט ההוא, יש לזה מקום מסוים של הקלה עממית, אבל זה לא ממש טיפול הוליסטי שהרפואה הסינית יכולה לתת. אם אדם למד באופן מלא, ובוחר ליישם רק כלי מסויים, וכאשר צרך כלים אחרים הוא מפנה הלאה, אז אין לי בעיה אתו.

ינוקא1

New member
אני אישית פחות מטפל בתזונה

אני מתמקד בדיקור טווינא , ביואנרגיה. לפעמים גם דמיון מודרך. הסיבה היא לא בגלל שלא למדתי , הסיבה היא כי קיימות כל כל הרבה שיטות וגישות , עד כדי קושי רב להכריע בינהן - "מי צודק ?". אני מאמין שבשורה תחתונה אין תזונה אחת המתאימה לכולם - הראיה היא למשל שיש אנשים האלרגיים למזונות מסוימים וזה יכול להביא אותם עד כמעט מוות (מאגוזים ושקדים ושומשום ועד חלב ועד ביצים וגלוטן וכו' ) ועל אנשים אחרים זה לא ישפיע כלל ואפילו מזונות אלו יתרמו לבריאותם. יש גם הרבה אנשים האוכלים "לא בריא" לפי דעת הרבה מטפלים וחיים חיים ארוכים , לעומת מקרים הפוכים. מאחר וכך , אינני חושב שצריך להתאים את כולם לאותו "שטאנץ". קיימים דברים מסוימים המזיקים לכל הדיעות כמו סוכר לבן , קמח לבן , מזון מתועש עם צבעי מאכל וכימיקלים וכו' ועל זה אני כן ממליץ. כמו כן לעיתים אני משתמש בביואנרגיה כדי לשאל האם מזון מסוים מתאים לאותו אדם. יש גם בעיות מסוימות בהן כן אמליץ על שינוי תזונה. אבל בדרך כלל אשתדל להמליץ על הדברים המוסכמים , ובנושא הדברים שעליהם יש מחלוקת אשאיר את המטופל בדעתו. כמו כן עם עלית רמת המודעות , בדרך כלל גם האדם משנה את התזונה מעצמו.

0 אור 0

New member
פחות מטפל זה דבר אחד ומטפל רק בדיקור אחר

לחלוטין. כשאתה מטפל בבן אדם ,אתה בוחר בין השיטות שאתה מכיר את מה שהכי מתאים לו לדעתך, וכמו שכתבת - יש בעיות מסויימות בהן תמליץ על שינוי תזונה. גם אני מעדיפה לתת לאנשים המלצות כלליות וידע ולא תפריטים מפורטים של דיאטניות שממילא אף אחד לא עומד בהם. אני דיברתי נגד אותם "מדקרים" - שבמקרה הטוב הם מטפלים ותיקים בכל מיני שיטות, שלמדו אמנם רק שנה דיקור אבל אולי הידע הנוסף שלהם מאפשר לחפות על חוסר הידע ברפואה סינית, ובמקרה הפחות טוב הם "יודעים" דיקור ואולי גם נרות הופי וכוסות רוח ומטפלים בשמחה וששון באנשים שחושבים שהם מקבלים טיפול הוליסטי.

ינוקא1

New member
אני מתנגד מאוד ללימודים מקוצרים למינהם

וכל זה למרות שאני עובד לא בשיטה המקובלת. אני פשוט חושב שאחריות על בריאותם של אנשים צריכה להילמד ב4 או שלוש שנים כמו כל תואר , וצריכה לכלול ידע נרחב ברפואה מערבית גם כן. למרות זה אני חושב שיש מקום לשקול קיצור תהליכים למטפלים וותיקים - היום גם עושים את זה לרופאים מערביים בתמיכתה של האגודה לרפואה סינית. אינני רואה סיבה למה מטפל במגע עם נסיון מוכח של נניח 7-8 שנים , יהיה פחות מרופא מערבי בתחום הזה. או שמחליטים על ישור קו לכולם , או שמביאים הקלות שונות לכולם. השאלה היא גם כן האם יש הצלחות וכמה לאותם מטפלים שלמדו שנה. זו נקודה שצריך לתת עליה את הדעת ולחקור אותה. אני לא פוסל את זה שיתכן שיש להם גם הצלחות כמו לכאלה שלמדו 4 שנים. (כנ"ל גם לגבי רפלקסולוגיה). כמובן צריך גם לחקור האם ותק טיפולי במקצועות אחרים משפיע על שיעור ההצלחות. קיימות היום המון שיטות דיקור , חלקן טכניות מאוד , חלקן פילוסופיות מאוד , חלקן סותרות זו את זו. אף אחד לא יכול להכריע גם כאן מה נכון יותר. אני טוען ותמיד טענתי שהמצב הזה הוא מצב שגורם לחוסר יכולת אמיתי לחקור דברים. ובטווח הארוך הוא יגרום להתפרקות של כל המבנה. אם רוצים להיות מטפלים טובים אז צריך להגיע למצב כזה שאנחנו מרגישים את מה שהרגישו הסינים , או מה שהרגישו אלו שכתבו את מפות הרפלקסולוגיה. אחרת אנחנו סתם קופים. לצערי לא מלמדים את הדברים הללו כמעט , וממילא קם ההוא שלמד שנה קם וטוען : "אם כל מה שיודע לעשות ההוא שלמד 4 שנים זה לבחור נקודות מתוך ספר , אז גם אני יכול" - תוכיחי לו שהוא טועה. אני בכל זאת תומך בקו אחיד של לימודי 4 שנים לכולם - כי זו אחריות על בריאותם של אנשים והכבוד למקצוע. לא יעלה על הדעת שהנדסה לומדים 4 שנים ולטפל באנשים לומדים שנה.

0 אור 0

New member
אכן יש הבדל בין מטפל ותיק לסתם אדם מהרחוב

אחת הסיבות שאני מאמינה בצורך בלימודים ארוכים היא לאו דוקא הידע הנרכש, אלא התהליך האישי שעוברים תוך כדי הלמידה. בלימודי רפלקסולוגיה למשל, לפחות 50% מהזמן הם לא מול לוח או מסך, אלא מול רגליים - אם זה בניתוח משותף של כף רגל של אדם, אם זה בטיפולים בין התלמידים או באנשים אחרים , כל זה תוך עצירה וניתוח של מה רואים ומה לומדים ומה חשים. גם הדיון התאורטי מעמיק בנושאים ובשיטת חשיבה שכאדם מערבי לא בדיוק גדלנו אתם (משמעות והשפעה של האלמנטים, של הצ'אקרות, איברים מקבילים). כשיש מורה טוב, ואני מאמינה שצריך ללמוד רק עם מורים כאלה, אז לאחר כל תקופת לימודים אתה מוצא את עצמך לא רק עם ידע נוסף, אלא אחרי שלב נוסף בהתפתחות האישית, עם עוד נדבך בהבנה, עוד נדבך בתחושות. השילוב של הלמידה הנוספת, הנסיון מול מטופלים, התרגול האישי מביא לכך שאתה מתפתח כאדם ומטפל ויש לך יכולות נוספות. אז ברור שאדם כזה יכול ללמוד תחום נוסף שקשור למה שעשה בעבר בצורה מקוצרת - גם אני אישית קיבלתי הרבה מאד פטורים כשהשלמתי לנטורופת ע"ס ידע קודם, ואני מאמינה שזו הדרך הנכונה לבנות מסלול מקוצר - להשלים את הידע על פי הידע שחסר לאותו מטפל. כמי שמגיעה מרפלקסולוגיה, מעיסוי הוליסטי מעולם של 4 אלמנטים ושל צ'אקרות, אני מבינה את התפיסה של אנרגיות ושל איזון, את הגישה למטופל - אבל כשלמדתי שנה של אבחונים מתקדמים עם מורה שמגיע מהגישה של 5 האלמנטים והמרידיאנים, היו לא פעם נקודות בהן המידע לא עבר באופן מלא, כי האדמה והמים שונים ומתכת בכלל לא קיימת - אז החשיבה האסוציאטיבית מפספסת במקום שמישהו שמדבר "בשפה שלי" אני אתרומם אתו לגבהים אחרים.

ינוקא1

New member
בדיוק !

לכן גם אני תומך גדול בלימודי 4 שנים. גם אני עברתי תהליך מדהים במכללה שלמדתי בה , ומי שלא עובר תהליך ומשתנה בעצמו , לא יכול לטפל באחרים ולהעביר אותם תהליך גם כן. כנ"ל צריך נסיון ותרגול רב , גם אם לא תמיד לומדים דברים חדשים.

Assaf Feldman

New member
היי אור

מה כוונתך ב"טיפול כולל"? כל אדם צריך טיפול כולל! בשביל זה הוא מגיע לטיפול! צריך לעשות כאן סדר בהגדרות. רפואה סינית מכילה מספר ענפים, ואין צורך לשלוט בכולם על מנת להעניק טיפול טוב ושלם. היום בסין נהוג ללמוד את הבסיס לרפואה הסינית (שזה 3 שנים לדעתי) ואז לבחור במסלול אחד - דיקור או צמחים או טווינא. סה"כ רופא סיני לומד 8 שנים בערך לפני שהוא מתחיל לטפל באנשים. מטפלים בארץ שלמדו מסלול מלא של רפואה סינית שאורכו כ- 4 שנים , אכן למדו כמה מתודות, ובאופן טבעי בסופו של דבר כל אחד מתמקד בדברים שמדברים אליו. יש מטפלים ששמים דגש על התזונה, יש כאלה שרק עושים דיקור, יש כאלה שנותנים בעיקר צמחים, ויש כאלה שמשלבים הכל. לדעתי מה שחשוב הוא שמטפל יתמקצע בתחום שלו, ולאוו דווקא שילמד עוד 100 תחומים כי הם גם יכולים לעזור. להגיד שמטפל מוסמך ברפואה סינית שעושה רק דיקור מטפל רק בסימפטומים ועובד "טכני" בלבד זאת אימרה שמראה על חוסר ידע בתחום ובתור אחראית על הפורום אני חושב שזה לא במקום. טובת המטופל היא המטרה שלנו - מסכים איתך, אבל כל איש מקצוע מתעסק במקצוע שלו ועושה את המיטב בדרכו. אין צורך להתפזר יותר מדי. ולגבי המטפל שאת מדברת עליו שנותן כמה שבועות של תזונה, יתכן שהוא מטפל מעולה - אבל הוא דבר ראשון מטפל בתזונה ולאוו דווקא מדקר, לכן הדוגמא הזו פחות רלוונטית.

0 אור 0

New member
אסף

אני חושבת שלא קראת את כל דברי, אני בהחלט מכבדת את המטפלים שלמדו רפואה סינית והתמחו בדיקור, אין לי גם ספק שמטפל כזה ימצא לנכון להפנות למטפל אחר אם הוא ירגיש שיש צורך בחיזוק תזונתי, בדיוק כפי שאני כרפלקסולוגית הפניתי בעבר לאחרים לצורך יעוץ כזה - והטיפול הוא איכותי והוליסטי לכל דבר. הבעיה שלי היא עם אנשים שלמדו בקורס המקוצר - לא יודעת אם יצא לך לדבר עם כאלה. לי כן, וכולל אחת שעובדת בקופת חולים כמדקרת. לפי מה שהבנתי מדבריה על שיטת העבודה שמלמדים אותם , זה דומה למישהו שעשה סדנת רפלקסולוגיה, ויודע שכדי לעבוד על מערכת העיגול צריך לעבוד במעגלים באיזור הרך של הקשת הפנימית, שכמובן יש בזה משהו נכון - אבל זה לא כל מה שהרפלקסולוג המקצועי יודע לתת.

למעלה