כולנו חרא

כולנו חרא

תקראו את השורה הבאה, תחשבו עליה כתמצות של רעיון מפותח ושלם למשפט אחד, ולא כמשפט מתמטי וקר בפני עמו, ותנסו אתם להקיש ממנו מה שאתם רוצים. תנגדו אותי, תסתרו עלי, תזרקו עלי דברים, זאת המטרה של הפורום אחרי הכל, רק תחשבו על זה קצת לעומק לפני שתתחילו להשחיז את הסכינים. > כולנו חרא, בהגדרה, כולנו חרא. גם הבן אדם הטוב ביותר, נמשך אחרי > החרא עד שהוא גם הופך לחרא. > אין פרט אחד בחברה שהוא לא חרא. מצטער על השימוש הנרחב במילה חרא, היא פשוט המילה עם המשמעות הכי קולעת. יש לי עוד הרבה מה לומר על המשפט הזה שאני בכוונה שומר בשביל הדיון, אחרי הכל, זה פורום פילוסופיה או לא פורום פילוסופיה?

neko

New member
מממממ... הכל יחסי. לדעתי, המילה

"חרא" בהקשר אנושי כוונתה הרמה הכי נמוכה, ומכיוון שלא כולנו ברמה הכי נמוכה שקיימת (אם כי ברור שלכולנו יש את האגואיסטיות האישית שלנו), אתה טועה.

יחסי או מוחלט?

לי נראה שהוא לא טוען שחרא הוא משהו יחסי (הרמה הכי נמוכה) אלא משהו מוחלט, אבל את זה נשמע ממנו.

ל נ צ ח

New member
האדם נמשך אחרי האוויר וכל שמחייהו.

ומי שרואה חרא שקוע הוא עד צוור עמוק בחרא שהוא עצמו חש אותו כאשר הוא רואה אותו את כולנו בחרא שלו שלפי דעתו היא של כולנו. לדעתו הוא מאמין למרות שעדיין אינו יודע שכך פירש את כולנו ממוחו הסתום-עיוור מהחרא שלו עצמו. ועל שכזאת ראייתו עיוורת קצרת האופקים נאמר: <<< הוי האמרים לרע טוב ולטוב רע שמים חשך לאור ואור לחשך שמים מר למתוק ומתוק למר >>> * ישעיה ה * (יח) הוי משכי העון בחבלי השוא וכעבות העגלה חטאה: (יט) האמרים ימהר יחישה מעשהו למען נראה ותקרב ותבואה עצת קדוש ישראל ונדעה: (כ) הוי האמרים לרע טוב ולטוב רע שמים חשך לאור ואור לחשך שמים מר למתוק ומתוק למר: (כא) הוי חכמים בעיניהם ונגד פניהם נבנים: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ואני הייתי אומר

שיש אנשים שנוטים לסתום את העיניים ולהאשים את ההשקפה של אחרים על ידי סימואם. החכמים שביניהם עושים את זה לפני שהבן אדם אפילו הסביר למה הוא מתכוון.

ל נ צ ח

New member
הבנתי חדה כתער ידידי.תבחוש בחרא

ולא תצא ממנו עד תשנה זאת תפיסת-עולם מעוותת שלך. חכם ותבין למשל הילד ההוא שזרק חרא על כולם הילדים ועל המורה שבכיתה אדם בוגר הוא היום ושנים הרבה מבין שהיה הוא ולא הם החרא. שבת-שלום. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

אני לא זורק חרא על אף אחד

אני זורק שושנים וורדים כי החרא שהצגדתי התחלה הוא לא באמת חרא, וקוצר הרוח שלך מנע ממך בכלל מלשמוע למה.

אני לא זורק חרא על אף אחד

אני זורק שושנים וורדים כי החרא שהצגדתי התחלה הוא לא באמת חרא, וקוצר הרוח שלך מנע ממך בכלל מלשמוע למה.

hagit32

New member
אני הייתי אומרת שכולנו אגואיסטים

ולדעתי כל אחד בסוף יגיע לזה שהוא אגואיסט ורודף רק אחרי תענוגים אז אתה קורא לזה חרא... זה מה שנקרא השלב של הכרת הרע...אתה רואה שהטבע שאיתו נולדת לא יביא לך את הישועה..את האושר... ואולי יש משהו אחר? אולי אם ננסה לצאת מהטבע שלנו נוכללהגיע למימוש? תחשבו על זה...

יצר ההישרדות

היצר החזק אצלינו הוא יצר ההישרדות. זה טבעינו מקידמת דנא. וזה גורם לנו להיות אגואיסטים. אבל אנחנו גם רוצים שיאהבו אותנו ולכן לא נפגע באחרים. כלומר אנחנו לא צריכים "לצאת מהטבע שלנו" כמו שאת אומרת כדי להביא את הישועה.

hagit32

New member
ומה יצא עד היום מהאגואיזם?

העולם היום נראה לך טוב ומיטיב? לפי מה שכתבת צריכה לשלוט הרמוניה בכל.... ואנחנו יודעים שזה לא המצב. בראו אותנו עם אגואיזם,אבל תפקידנו הוא לרתום את האגואיזםשלנו למטרות נעלות יותר, לעלות מעל הטבע שלנו...כדי לחיות כמו שצריך, כמו שמטרת הבריאה הועידה לנו...

אנחנו לא מרכז הבריאה

הבריאה לא הועידה לנו שום דבר. לא לכל דבר שנוצר ישנה מטרה נעלה. יכול להיות שנוצרנו כתופעת לוואי של משהו אחר ולא כמשהו עם מטרה נעלה.

שלוימלא

New member
החרא בעייני המתבונן-או

בנחירי המריח. ההגדרה שלך מאד חוויתי וסובייקטיבית.

erezsh

New member
אם זו הדרך שלך

לקרוא לעצמך חרא, אז בסדר. אבל למה לערב אותנו?
גם לי יש משפט בשבילך: כולנו מנגו, בהגדרה, כולנו מנגו. גם הבן אדם הטוב ביותר, נמשך אחרי מנגו עד שהוא גם הופך למנגו. אין פרט אחד בחברה שהוא לא מנגו. מצטער על השימוש הנרחב במילה מנגו, אבל היא המילה הכי קולעת. מחכה לתגובות.

שלוימלא

New member
אם זו הדרך שלך-

לקרוא לעצמך מנגו,אז בסדר. אבל למה לערב אותנו?(סמיילי) זה עלול להיפסק?

למעלה