כולנו חרא

neko

New member
תכונות? לאדם יש תכונות "רעות"

או "טובות", אבל שוב - הדבר תלוי הגדרה. בסופו של דבר ברור שהאדם אגואיסט ודואג לעצמו, אבל בכ"ז רוב האנשים דואגים בשלב זה או אחר גם לאנשים\דברים אחרים. האם הדאגה הזו נועדה לספק צורך של "דאגה לזולת"? אולי, אבל אם כך כלל אין לאן להמשיך...

לא הייתי משתמשת דווקא בדימוי ...|פר

בו בחרת להשתמש... אבל אני חושבת שאני יכולה להבין מאיפה זה בא. הייתי מגדירה זאת אחרת... מידי יום עומד האדם מול הפיתוי של הטוב מול הרע... לא לחינם אומרת התפילה: "ואל תביאנו לא לידי חטא, ולא לידי עברה ועוון ולא לידי נסיון,ולא לידי בזיון, ואל תשלט בנו יצר הרע, והרחיקנו מאדם רע, ומחבר רע, ודבקנו ביצר הטוב..." הבט... רק בשורות האלו בכמה נסיונות אנו עומדים יום אחר יום... לסיכום אדם בוחר את דרכו יום אחר יום אחר יום... אמת שהקל ביותר הוא להיהפך לעוד חוליה בשרשרת בלתי ערכית זו. אולם השביל בו מוביל יצר הטוב הוא שביל הזהב... ולכן תמיד עדיף להישאר ייחודי ונאמן לעצמך ואז הסיכוי שידבק בך ח.. קטן. כל אדם עושה עבודה על עצמו ברמה זו או אחרת... אשרי האדם שמצליח לשייף פאותיו...

אוקיי, אני משנה את השאלה שלי

תקראו שוב, בעיון > כולנו חרא, בהגדרה, כולנו חרא. גם הבן אדם הטוב ביותר, נמשך אחרי > החרא עד שהוא גם הופך לחרא. > אין פרט אחד בחברה שהוא לא חרא עכשיו תגידו לי, למה המשפט הזה, וכל מה שכתבתי בהקשר אליו, נראים פסימיים לחלוטין, אבל בדיעבד מביעים מתחת לפני השטח ראיית מצב אופטימית?

hagit32

New member
אני מסכימה איתך אבל שוב

הייתי קוראת לזה אגואיזם. האגו שלנו, הרצון לקבל שאיתו נבראנו הופף אותנו לכאלה. וזה אופטימי כי אנחנו יכולים לשנות את זה. ע"י זה שנשתווה לכח שברא אותנו, שהוא כולו טוב, בעלתכונות השפעה.

אמיר96

New member
כמשתמשים במילה "חרא"

לתאר אנשים, בדרך כלל מביעים אכזבה\ שאט נפש \ סלידה. אז לא משנה כמה המסקנות שלך אופטימיות, הן לא יכולות להיות לגמריי אופטימיות עם המלה הזו. אתה לא יכול לברוח מהמילים שאתה משתמש בהן.

שלוימלא

New member
חרא=פסולת , עודפים,חומר

לא מעוכל ששליש מנפחו הם חיידקים מתים. לרוב מלווה בצחנה. מופיע במצב צבירה נוזלימאד עד מוצק וכואב,יש אפשרות לPH קיצוני שיכול להסב סבל לבעלי תחורים ופיסורות למינהן. נסה- כולנו צואה כולנו קקי כולנו בבה בקיצור החרת במינוח לא מתאים, למילים יש משקל. אבל אולי תמשיך עם מהות הרעיון אולי נבין את הפואנטה ולא נתפס לתפל. ביי

אמ סי

New member
לא יודע אם לחלוק או לתקן אותך...

לא "חרא" .. אף אחד לא חרא... פשוט אגואיסט .. כולם אגואיסטים.. העולם בנוי על אינטרסים.. התחשבות ואיכפתיות.. לדעתי הן ויסות של אינטרסים .. או ויתור.. למען אינטרס אחר. זה בטבע שלנו.. ככה אנחנו חיים.. אם תגדיר את זה כ"חרא" בסדר.. אבל תכליל גם את עצמך כמובן... וגם אותי. וגם את אנשי הפורום החביבים.. ואת כל העולם הזה.

למעלה