כולם רוקדים עכשיו

• פותח הנושא odery
  • פורסם בתאריך

odery

New member
כולם רוקדים עכשיו

טוב,התלבטתי ארוכות אם להעלות כאן את הנושא,הוכרע שכן. בהופעה האחרונה בעומר קמו מלא חבר`ה לרקוד,ואני הכי תומכת בעולם,(אם היו לי קשרים בנולד לרקוד הייתי מסדרת לכמה מלגות) אבל רציני שניה,הסתכלתי על עמיר הבנ``א חייך והיה די מאושר ממושיקו ואיך קוראים להוא עם ה3/4 הבז` וחולצת הפסים? בקיצ הוא היה מבסוט,אבל ברגע שהתחילו להתערבב שם בנים בנות עמיר עצם עיניים(צ`). למרות שהוא לא ביקש (נראה לי ) מעולם מנשים שלא תרקודנה,נראה לכן שצריך להתחשב בו? אני לא מעלה את הדברים בתור דוסית,כי לי עצמי היה קשה מאד לרסנתצמי ב2 ההופעות האחרונות ולא ממש הצלחתי.אני מעלה ענין שהעסיק אותי,זכות קדימה לתגובות הנשים!

אמנם לא אשה אך בכל זאת...

אני מסכים לגמרי בנושא הזה ואני יודע שזה לא פייר. תאמרנה נשות ישראל הקדושות בטח מה אכפת לך אתה הרי רוקד. אז ככה לפי מה שראיתי זה לא כ"כ מוצא חן בעיני עמיר ואברהם שבנות רוקדות מולם. כל שנותר לבקש מבנות ישראל אחיותי רקדו בכיף בשמחה אך לא מול עמיר ואברהם כבדנה את האמנים שלהופעותיהם אתן מגיעות... שבוע טוב!

נושא חשוב, תגובתי-

בתור דוסית, אני מתבאסת כ"כ בכל הופעה שאני לא יכולה לרקוד בחופשיות.. אני גם ממש מקנאה במי שכן רוקד.. אני בטוחה שלפני כל הופעה עמיר מהרהר בעניין הזה, בייחוד אם זאת הופעה כמו בעומר, בחוץ.. אני בטוחה שלא נוח לו עם זה שבנות רוקדות לו מול העיניים גם אם הוא מבין את זה. אני חושבת שצריך לכבד אותו בעניין הזה ולנסות לרקוד מהכסא, למחוא כפיים או לשרוק כמוני
אני מודה שבעומר וגם בנתיבות לא יכולתי להתעלם מהשמחחח וקצת ככה הזזתי ידיים וגם קצת רגליים אבל בעומר- זה הי המהכסא בשורה האחרונה - עם חברות ובנתיבות זה היה צמוד צמוד לגרצצצ היקרה , מאחורי ברזלים ובתוך המון אנשים. אולי גם זה לא בסדר אבל מה שבטוח זה שצריך לנסות למזער את העניין הזה לפחות מול הבמה, מול העיניים של עמיר. זהו, שיהיה לכולנו שבוע מבורך, מלא שמחה ואור! רק טוב בתאל

odery

New member
בתאלוש

אנחנו שתינו דוסיות (ומושיקו גם בן,גם דוס וגם שובניסט:)) אז זה פשוט לנו,אבל אחרות? אפשר לחשוב שאם עמיר לא אמר עלזה שומדבר,אז מבחינתו זה עובר?

אודליה

זה שהוא לא אומר על זה שום דבר ממש לא אומר שמבחינתו זה עובר.. לא צריך יותר מידיי כדי להבין שזה מפריע לו. הוא דוס ונהיה דוס מרגע לרגע וצריך לכבד אותו כמה שאפשר בעניין הזה. בעז"ה בהופעות שיבואו עלינו לטובה אפשר לשאול אותו או את אחד הנגנים לגבי העמדה הברורה בעניין. ובכל אופן מתוקתי- דובים או לא דוסים- חשוב מאוד להעלות את זה על גבי הפורום- זה פשוט הבעת רגישות ומודעות לעניין וב"ה שכך הקשר שלנו אליו...

odery

New member
בקטנה

כן דוסים,כי מטבע הדברים לנו יש רגישות יתר לענין,ואולי גם מודעות,אפשר שיתוף פעולה פה מעוד חברות? זה דיון!

דעתי....(ואני לא סודית - אני X דוסית../images/Emo3.gif)

עמיר הוא יהודי מאמין (מצטערת שאני לא מכנה אותו דוס כי הוא בעצמו לא מגדיר את עצמו), אני חושבת שאתן די צודקות בדעות שלכם, אבל במקרה של עומר, האוירה לא השאירה הרבה ברירות, גם אני לא רוקדת בדר"כ בהופעות (אני לא רוקדת בכלל מול אנשים.......), אבל הפעם לא יכולתי לשבת בשקט (היו עוד כמה דברים ואנשים שגרמו לי כזאת שמחה בלב והריקוד היה לא רק בגלל עמיר ואבי), כמו שנאמר "את מכובדי אכבד", כשם שאנחנו מכבדים את עמיר והמעמד הדתי שלו, אני מאמינה שהוא מבין שאנחנו הגענו כל אחד ממעמד דתי כזה או אחר וכל אחד פועל על פי מה שליבו אומר לו, גם אם זה לא מוצא חן בעיניו (כשם שבטוח לא מוצא חן בעיניו שחברים מסויימים שומעים דיסקים שלו בשבת-אני לא.....), הוא לומד לחיות עם זה מה לעשות? לא כולם כמוהו מבחינה דתית ומבחינת אמונה ומותר להם..........אני לדוגמא: רק בגלל כבודם של עמיר ואבי מגיעה להופעות בחולצה ולא בגופיה (קשה לי לשים חולצות) והמאמץ עבורי הוא עילאי ואני נחנקת בחולצה ובכל זאת מחמת כבודם ה"דתי", אני עושה מאמץ ומגיעה בלבוש צנוע יחסית רק בגלל העובדה שבסוף ההופעה אני נפגשת איתם ולא מרגישה בנוח להיות בחברתם בלבוש לא צנוע, זהו אמרתי את דעתי.........

hilaka

New member
אני ממש מסכימה

התחברתי ממש לדברים שלך. גם אני לא שומעת את המוזיקה הזו בשבת מתוך כבוד, ואני חושבת שחשוב שהכבוד יהיה הדדי, ואחד יקבל את אמונתו של השני. פתאום ראיתי שכתבנו נורא דומה. זהו, מה שעוד היה לי להגיד כתבתי למטה...

בדיוק כך-כבוד הדדי../images/Emo26.gif

אין כל סיבה שמהצד של עמיר הוא לא יבין אותנו, כמו שאמרתי, הוא לא נולד "דוס" הוא התחזק עם הזמן והפך להיות יהודי מאמין (ככה עמיר מגדיר את עצמו), הוא היה חילוני כמוני ועכשיו הוא מאמין יותר (לשעבר אני.....), בזכותו אני מתחילה להתחזק ומתקרבת בחזרה לדת שממנה ניסיתי לברוח מהרגע ש"חזרתי בשאלה", עמיר מצד אחד מצליח לחזק את האמונה שבי (בבורא עולם ובעצמי) ומצד שני מצליח להוציא את השמחה שבי - וזו הכוונה בהגדרת הריקוד כ"טהור", בהחלט יש כזה דבר ריקוד "טהור" כמו שנאמר: "מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד, וריקוד היא הבעת שמחה נטו (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), אני אומר לכם את האמת? עם כל זה שגם אני הייתי דתיה פעם, לא זכור לי (באמת, לא ציניות - דווקא אשמח אם תאירו את עיניי), איפה כתוב שאסור לבנות לרקוד (בתורה? או בגמרא?)........אז זהו, אני מקווה שמישהו מכם יוכל לענות לי על שאלתי, אולי אני אקבל את שיחת הטלפון המיוחלת מאבי או עמיר והם יאירו את עיני לפניכם........ אשריכם כולכם והמשך אחלה ערב

גרציה פ

New member
לא כתוב שאישה לא צריכה לרקוד, ההפך....

שגם אישה צריכה לשמוח ולרקוד... את זה שמעתי מעמיר...

גרציה פ

New member
נכון, אבל תלוי איפה ומתי.....כנראה...

נפנה לאלו שמבינים יותר בהלכות...

אז זה מה שעשיתי....פניתי לנושא השרשור......

ואני ממתינה לתשובת אחד מהם, בתקווה שתהיה לי אחת כזו ומהר, אני אעדכן אתכם ובזה נשים קץ ל"תהיות"

leka27

New member
תשובה..

לפי מה שידוע לי, אין איסור על נשים לרקוד, להיפך יש בזה הרבה דברים גדולים וחיוביים בריקוד, אלא- שלגברים אסור לראות נשים רוקדות ולכן המשימה מוטלת גם עלינו כדי שלא יכשלו בגללנו. בקשר להופעות נראה לי שראוי לכבד את עמיר ולהשתדל שהנשים שביננו לא ירקדו, כי בסופו של דבר לא נראה לי שמשהי רוצה שבגללה הוא (או כל גבר אחר) יכשל. אני מקווה שלא תראו את זה בכיוון השלילי שאומר " מה זה בעיה שלי שיכשל, שלא יסתכל עם הוא לא רוצה.." וכו' כי זה הרבה יותר מורכב מזה... לילה טוב!

או.קיי.

אז ככה תורתנו היא תורת חיים והיא ממש לא אוסרת על נשים לרקוד נשים מחויבות לשמוח לא פחות מגברים! אך ישנה בעיה אחרת והיא שאסור לגבר (לא משנה אם הוא דתי או לא מספיק שעשו לו ברית מילה) לראות אשה רוקדת. אי לכך ההלכה אסרה על נשים לרקוד מול גברים בלבד ולא כשהן לבד בין נשים. ולכן כאן אנו מבקשים מנשות הפורום (לכל הפחות) לכבד את עמיר ואברהם ולרקוד במקום שבו הם לא יכשלו. השובניסט...

....

אני אישית יודה שרקדתי בצד ואז נזכרתי שמשו שמושיקו אחי אמר לי והפבקתי ולחשתי בשקט ובנימוס לאחת הבנות שרקדה עם חבר שלה משו על זה שתפסיק לרקוד מול עמיר והיא הסתכלה עליי צחקה ואמרה "חחח מי את שתגידי לי מה לעשות..?" אמרתי לה זה לא אני זה עמיר מעדיף אז היא שוב צחקקה ואמרה "מי שם עליו בכלל?" אז הלכתי אבל חשבתי לעצמי איזה גועל נפש אם היא לא שמה עליו ועל הדעות שלו מה היא עושה בהופעה הזו??? אני לא יודעת אם זו מישי מהפורום אבל זה היה ממש מגעיל..!

hilaka

New member
בהמשך לדיון על הריקודים

אני חייבת לומר שקראתי את מה שכתבתן בצהריים, ומאז אני מהרהרת בזה עם עצמי. אני לא דוסית, אבל מחוברת למוזיקה של עמיר בכל נימי הנשמה. המוזיקה שלו מצליחה לעורר בי דברים מופלאים עמוק מתוך הבטן. אני חושבת שמי שקם לרקוד, לא קם מתוך החלטה רציונלית. משהו במוזיקה מניע את הגוף כמעט בלי לרצות או להתכוון. התחושה שלי היא שזה גם הדבר שמניע את עמיר בסופו של דבר. הוא מבין שלא כל הקהל שלו דתי, ואני לא חושבת שהוא שואף לכך שכל הקהל שלו יהיה דתי (אולי אני מתיימרת). נראה לי שמה שמשמעותי לכולם שם על הבמה זה לראות את העונג שהם גורמים ולראות איך המוזיקה שלהם מרגשת ומניעה אנשים. נדמה לי שכל אמן היה רוצה להוציא כאלה אמוציות מהקהל שלו, אבל עמיר זוכה להתפרצות רגש כזו באופן די קבוע. זו זכייה גדולה להנות ממנו כך ולהביע את האהבה הזו. גם די ברור ההבדל בין הריקודים שהיו בהופעה שהיו באמת התעלות של הנפש, לבין ריקודי בנים בנות במועדון שנועדו אולי למטרות אחרות. זה היה כל כך טהור וכל כך מהלב, שאי אפשר היה שלא להנות מזה.

למעלה