כולם-יש לי 2 שאלות!

כולם-יש לי 2 שאלות!

אולי אלו שאלות קצת סתומות... אבל אני צריכה תשובות... 1. קודם כל- מה הקטע של מבחן חוזר?? בהתחלה היינו קבוצה של 20 מחוננים בכתה ד' מכל העיר... במשך הזמן הרבה עשו מבחנים חוזרים ועכשיו אנחנו בערך 40! אז מה הקטע אני חושבת שכל תלמיד טוב שילך לעשות מבחן שני יתקבל- כי אחרת אין לי הסבר איך נמצאים שם ילדים שאפילו לא קרובים למחוננות... 2.קוראים לי מאיה ואני בת 13 עולה ל-ח'. אני מחוננת. עשיתי מבחנים בכתה ג' והתקבלתי. אני תלמידה ממש טובה (ממוצע 98). ראיתי בפורום הורים למחוננים שהורים אומרים: "הילד שלי כבר יודע לכתוב מגיל 3" או "הילד שלי מסתדר מצויין עם מספרים והוא רק בן 4". וגם בפורום הזה... יש פה מלא גאונים. ואני- אני לא התיישבתי בגיל 3 חודשים ולא התחלתי לדבר בגיל חצי שנה ולמדתי לקרוא רק בכתה א' וכנ"ל חשבון וכאלה... אז איך הגיוני שאני והילדים האלה מחוננים?? כאילו, יש לי קליטה מהירה וחשיבה יצירתית... כבר בימי הגן ראו שאני חכמה (בלי להשוויץ חחחחח) אבל לא עשיתי שום דבר גאוני כזה... נ.ב אני רוצה רק לציין שאת המבחן הראשון שעשיתי בכתה ג' עברתי עם ציון גבולי. המורה שלי המליצה עלי ואז הלכתי למבחן השני ועברתי (אני גם שייכת ל-1%) אין ספק שאני מחוננת שמדברים איתי קולטים את זה וגם החשיבה והציונים שלי מראים את זה. כמו כן, (לפי המבחן איקיו שעשו בטלוויזיה...) האיי קיו שלי צריך להיות בסביבות 140 ומשהו (שזה בערך אי קיו של מחוננים לפי דברי המורה שלי.) אז פשוט אני לא מבינה! מה יש כמה סוגים של מחוננים? אשמח לקבל תשובות.

meitush123

New member
אפשר להיות מחונן גם בלי לדעת לקרוא

בגיל 3. בקשר למבחנים חוזרים: הבעיה היא שקשה למצוא מבחן שמשקף את המחוננות ולכן יש שניים שונים (הראשון והחוזר)

יש 3 מבחנים

אחד שעושים בכתה ג' אחד למי שעבר את הראשון ואחד שהוא חוזר למי שלא עבר את השני ורצה עוד פעם... (זה די סתום... במקרים מסויימים)

נ גה

New member
סתום?

אינטילגנציה היא לא דבר מוחשי. אין לך הבטחה כלשהי שלא פספסת אף אחד שראוי, או שלא הגדרת מישהו לא ראוי. גם אצלנו, היו 3 מבחנים - > השלב הראשון של המבחן בכיתה ג'. לשלב השני העבירו את 5 הילדים עם הציון הכי גבוה בכל כיתה (אצלנו לפחות). למי שעבר הותנתה הגישה לחוגי העשרה אחה"צ. > השלב השני בסביבות פסח. מי שעבר - התקבל לתוכנית ההעשרה של הבוקר, פעם בשבוע. > כנראה מה שכינית "המבחן החוזר". בכיתה ו' התבקשו המחנכות לשלוח את כל מי שנראה בעיניהן "מוכשר" מספיק, לעוד מבחן. מובן שרוב המחנכות שלחו את רוב הכיתה. מי שעבר - הצטרף לתוכנית הבוקר. מכיוון שכמו שאמרתי בהתחלה, את לא יכולה להיות סמוכה ובטוחה כי רק, וכל מי שראוי יעבור. אישית, התקבלתי לתוכנית רק בכיתה ו'. לעומת זאת, יש ילדים שעברו בכיתה ג', לא הלכו לתוכנית, ובכיתה ו' רצו לנסות שוב, אז הלכו לעשות את המבחן שוב. ולא עברו. ע"י זה שעושים עוד "גיוס", מגיעים לעוד ילדים שמתאימים לתוכנית. ולזה שרשם שישנה אפליה מתקנת לבנות - אני מניחה שזה נכון, אבל אתה צריך לזכור שיש כמות גדולה מאוד של בנות שעוברות ולא מצטרפות, ביחס לכמות הבנים שעושים את אותו הדבר.

לא התכוונתי ש...

לא התכוונתי שזה סתום המבחן השני ולא התכוונתי שמי שעושה אותו אז הוא סתום. אני רק אמרתי שאצלי 90% מהילדים שעשו מבחן שני התקבלו ושלדעתי זה לא צודק. לעומת זאת יש כאלה שעשו את המבחן החוזר ועברו אותו והם מתאימים לחלוטין... לא התכוונתי לפגוע או להעליב.

hitchkok

New member
אז ככה

מכירה את הפירסומת של לחמן ("קיבלתי תשעים וחמש במתמטיקה, קיבלתי תשעים וחמש במתמטיקה" "קיבלתי 100 במתמטיקה""למדה איתי בלחמן, חרשנית לאללה") אז כמו שההבדל בין תשעים וחמש למאה הוא כמה שעות חרישה טובות, ההבדל בין ללמוד לקרוא בכיתה אלף או בגיל שלוש הוא הורים שרוצים להוכיח לכולם שיש להם גנים טובים.

lepidus

New member
תשובות

1. כבוגר 9 שנים במסגרות לימודיות באחריות המחלקה למחוננים במשרד החינוך, אני יכול להגיד שציון במבחן IQ הוא רק אחד השיקולים לקבלת ילדים לכיתת מחוננים. לדוגמא, אחת הבעיות המוכרות בכיתת מחוננים היא המחסור בבנות, ולכן ידוע שרף הקבלה לבנות נמוך מזה של הבנים (וגם אז יש רוב מוחץ לבנים). בית הספר צריך למלא כיתה, ואם יש לו פחות ממס' מסוים של תלמידים, הוא יוריד את הרף ויקבל ילדים שהם לאו דוקא עונים על ההגדרה הפורמלית של מחוננים, אבל ההישגים שלהם בלימודים מראים שהם יכולים להשתלב בכיתת מחוננים "בכבוד". ככלל, ככל שמדובר בילדים קטנים יותר, כך תכנית המחוננים מקפידות יותר על "מחוננות אמיתית" (עניין של הצע וביקוש). ילדים שהתקבלו לתכנית המחוננים "של הבוקר" ללא ספק ראויים לתוית שהוצמדה להם. 2. לא משנה כמה ילד גאון, הוא לא ילמד לכתוב בגיל 3 אם לא ילמדו אותו. תראי, זה כמו שמתחילים ללמד אנגלית בכיתה ד' (לפחות בזמני, נדמה לי שהיום זה מתחיל בכיתה ג'). הרי ברור שגם ילדים בכיתה א' מסוגלים ללמוד שפה שניה (ובארה"ב נהוג בחלק מגני הילדים כבר ללמד ספרדית), אז זה לא שילדים צעירים יותר לא מסוגלים ללמוד אנגלית, אלא שמשתלבים פה כל מיני שיקולים אחרים של מערכת החינוך... להגיד לך שאי אפשר ללמד את כל הילדים לקרוא ולכתוב כבר מגיל 3? לדעתי דוקא אפשר, אבל המערכת לא בנויה לזה, ולכן ילדים עם הורים משקיענים יכולים לבוא לכיתה א' עם נקודת פתיחה הרבה יותר גבוהה משאר בני גילם, אלא שזה לא אומר הרבה על האינטליגנציה שלהם, אלא על עומק הכיס של הוריהם. 3. תתעלמי ממבחן ה-IQ שעשו בטלויזיה. הוא לא שווה את החשמל שהטלויזיה שלך צרכה כשצפית בו.

yotamde

New member
בקשר למבחן IQ שעשו בטלוויזיה

הוא כל כך בולשיט! יצא לי IQ 104 ויש לי 100 בבגרות 5 יחידות במתימטיקה. לשבת בסלון ולעשות מבחן איקיו עם כל המשפחה אלו לא תנאים טובים למבחן! אם אינני טועה, מבחן איקיו בודק שבעה סוגים של אינטליגנציה, ואילו בטלוויזיה בדקו רק שלושה סוגים.. טפשי!

אז...

אממ בן כמה אתה? כי המורה שלי אמר שזה קשור לגיל... התוצאות של המבחן בטלוויזיה הם מגיל 15 לי יצא 116 והמורה שלי אמר לי איך מחשבים את זה לגיל שלי (לא זוכרת איך...) מסכימה איתך לחלוטין שהמבחן הזה לא שווה הרבה... אבל זה ברור שלאדם טיפש לא יצא פתאום 150...

yotamde

New member
הממ..

טוב נו.. היו כמה שאלות שלא הייתי ליד הטלוויזיה כששאלו אותן אז פספסתי, אבל עדיין.. מבחן טפשי!

GOTN

New member
בטח שהגיוני!

סילבסטר סטאלון קיבל 160 במבחן IQ... וכולם יודעים שהוא נעל...

Ekrembo

New member
מעניין איך אתה לא עולה לעצמך על

העצבים...כי שלי מעוכים.

למעלה