כוח בלתי מתכלה

the YOOK

New member
איך בדיוק "כוח אלקטרומגנטי מסביר

את כל התופעות הפיזיקליות"? (נניח שהתכוונת לתיאוריה הא"מ) למה היא מסבירה יותר מאשר התיאוריה של ניוטון? האם היא מסבירה מה זה מטען? האם היא מסבירה מדוע יש כוחות בין מטענים? בדומה גם לאור וחום. אם החוקים של ניוטון היו נכונים, אז בוודאי שהייתה להם נגיעה לכל הדברי הנ"ל.

sagima

New member
צודק

פשוט לא ידעתי איך להסביר את הפואנטה וזה מה שיצא לי, מה שניסיתי להגיד, זה, שנגיד תאורית הא"מ מסבירה שמטענים הפוכים דוחים זה את את זה, משמע מפעילים כוח אחד על השני, ובמכניקה הניוטונית לא מדברים על הסיבה שבגללה יש כוח, מדברים על מה קורה כשהכוח הזה כבר פועל על הגוף. אני מקווה שהפואנטה שלי קצת יותר מובנת עכשיו

avinamal

New member
לא נראה לי שזה מובן

יותר מדוייק לאמר שזה לא נכון. איך מה וממתי התיאוריה הא"מ "מסבירה שמטענים הפוכים דוחים זה את את זה" ? אני בכלל לא שמעתי שהפיסיקה מסבירה משהו. הפיסיקה מתארת את העולם כפי שאנו רואים אותו.

deathcaster

New member
הפואנטה שלך לא נכונה

שנגיד תאורית הא"מ מסבירה שמטענים הפוכים דוחים זה את את זה - זה לא הסבר, זה תיאור.

yonatan230

New member
הבהרה והרחבה

קודם כל אני שואל על אנרגיה ואני מבקש מכל מי שמגיב לנסות לחשוב עם ראש פתוח ולא דווקא לפי חוקים יוצא לי להרהר המון בנושא הזה למשל ידוע שקור חזק גורם למתכת להתכווץ ובתאוריה אפשר להפוך את ההתכווצות הזאת לתנועה סיבובית שתפיק אנרגיה. דבר שני ידוע שחור שחור בולע את כל מה שנקרא בדרכו כולל אור --> ז"א שאם נשווה את זה לסוללה אז האלקטרונים נעים מהקוטב החיובי לשלילי אז מה שאני מבין זה שאור זורם לחושך

Levos

New member
לגבי הראשון, מה רצית לומר?

לגבי השני- האור נע בקו ישר ואינו מושפע מכמות האור שנמצאת במקום ממנו הוא בא או לאן שהוא הולך.

nunquam

New member
קור זה לא אנרגיה הוא גורם לשינוי מצ

קור זה לא אנרגיה קור גורם לשינוי מצב צבירה בגלל שהוא גורם לחלקיקים לנוע יותר לאט, לכן בעצם כמה שיותר קר יש פחות! אנרגיה כי יש פחות אנרגיית חום. בטכלס אין דבר כזה קור אלא רק רמות שונות של חום (טמפרטורה) אז עזוב את הגדרת הקור אוקי. דבר שני חור שחור זה דבר שונה לחלוטין עוד לא הוכח שחור שחור באמת קיים זו עדיין תאוריה ע"פ נבואי פיזיקלי של אינשטיין שעוד לא הוכח שקיים. חוץ מזה חור שחור לא בולע אור זה לא משאבת אור זה יתר מעיין חלקיק קטן עם כוח משיכה של משהוא ענק. בערך... בכל אופן לא ידוע איך חור שחור מתנהג זה הכל תאוריות פיזיקליות לא מוכחות. אור לא זורם לחושך חושך זה פשוט היעדר אור! אור נע בצורה מסויימת (או בשתי צורות מסויימות) הוא לא נע במיוחד לכיוון שיש פחות אור (חושך). אני ממליצה לך לקרוא חומר בסיס בפיזיקה אפילו תיכונית לפני שאתה מתחיל לחשוב כל מיני מחשבות על אנרגיה כי אתה כנראה לא כל כך יודע מה זה...

deathcaster

New member
תגובה

אנרגיה נוצרת מהפעלת כוח. כך שאם אתה מדבר על אנרגיה, דיברת על כוח. קור=העדר חום= הקטנת התנועה של המולקולות. חור שחור בולע את כל מה שנקרה בדרכו ולא את מה שנקרא בדרכו. אתה יכול להשוות אור לסוללה, אבל ההשוואה, גם אם זה נראה לך מבריק ונחמד, איננה נכונה. "אז מה שאני מבין זה שאור זורם לחושך" - אור זה לא מים, הוא לא "זורם", ובטח שהוא לא "זורם" לחושך. "אני מבקש מכל מי שמגיב לנסות לחשוב עם ראש פתוח ולא דווקא לפי חוקים" - אפשר לעשות את זה, אבל אז נצטרך להגרר לעולם הפנטזיה ולא למציאות

sagima

New member
איך בדיוק אנרגיה נוצרת מהפעלת כוח?

אנרגיה לא נוצרת, היא משנה צורה, כדי להפעיל כוח אתה צריך להשקיע אנרגיה, ואז ב"צד השני" "יוצאת" אנרגיה ששווה לאנרגיה שהושקעה.

deathcaster

New member
תיקון טעות.

כדי להמיר אנרגיה, יש להפעיל כוח, כלומר לבצע עבודה. אכן אנרגיה במובן של חוק שימור האנרגיה אינה נוצרת, אלא אם כן אתה בריאתן. אך ייצור אנרגיה במובן התעשייתי של המילה שאליו התכוונתי , הוא מושג מקובל לחלוטין. סבבה ?

למעלה