כוח בלתי מתכלה

yonatan230

New member
כוח בלתי מתכלה

האם זה נכון לומר שהמגנט הוא בעצם כוח בלתי מתכלה? ואם כן האם קיים עוד איזה סוג כוח שלא נעלם ? אור השמש זה לא דוגמא כי הוא נעלם בלילה יכול להיות שלכל מקור כח בכדור הארץ יש מקור כח נגדי? (ז"א לחשמל יש צד שלילי וחיובי, כנ"ל מגנט האם אפשר לומר שהצד השלילי של האור זה החושך והצד השלילי של החום זה הקור? אני שואל מבחינת אנרגיה

sagima

New member
1. לא.

2. לא. 3. השמש לא נעלמת בלילה (אם עץ נופל ביער...). 4. אנרגיה או יש או אין, חושך הוא העדר אור, קור הוא העדר חום (ושלילי וחיובי זה בחשמל ומגנטיות לא קשורים לכל זה בכלל).

אמִיר

New member
למה לא?

למה שכוח יתכלה בכלל? אולי מגנט נשחק ומאבד את המגנטיות שלו, אבל כוח הכובד, חשמלי, וכו'.. "יכול להיות שלכל מקור כוח יש מקור כוח נגדי", כן, יכול להיות שקוראים לזה גם החוק השלישי של ניוטון.

sagima

New member
"אני שואל מבחינת אנרגיה"

אז עניתי מבחינת אנרגיה.

deathcaster

New member
סליחה

כל כוח מתכלה גם כוכב אינו שורד לנצח, בגלל זה כוח הכובד אינו נמשך לנצח, וכח חשמלי אינו נמשך לנצח , אנרגיה חשמלית נוצרת ע"י אנרגיה אחרת. כח חשמלי בסיסי בין 2 מטענים גם אינו נמשך לנצח אבל זה כבר נכנס לחפירה רצינית...
החוק השלישי של ניוטון הוא יפה וטוב אבל לא תופס מבחינת אור וחושך....

אמִיר

New member
אתה יכול להרחיב?

לא הבנתי למה אתה מתכוון, למה שכוח לא יימשך לנצח?

nunquam

New member
כשאתה מדבר על כוח למה אתה מתכוון?

יש אנרגיה שכמובן לא מתכלה ישנו חוק שימור האנרגיה שאומר שכל אנרגיה לא יכולה להעלם אך עלולה לשנות צורה (אנרגיה פוטנציאלית לקינטית לחום וכו') אנרגיה היא כביכול נצחית. כשאתה מתכוון להפכים של חום ואור שהם קור וחושך - אלה רק הגדרות, האמת היא שזה לא דבר והיפוכו, אלא כמיות שונות של אנרגיה, כלומר יותר חום או פחות (טמפרטורה) יותר אור או פחות אור. אין דבר כזה אנטי אנרגיה יש רק חוסר אנרגיה. כשאתה מתכוון לכוח המשיכה גם הוא אינו מתכלה לכל דבר יש כוח משיכה כל חלקיק וחלקיק כולל אני ואתה. כשאתה אומר שכוכב "מתפרק" כוח המשיכה אינו נעלם לכל חלקיקי הכוכב עדיין קיים הכוח משיכה שלו. כמובן שיש עוד תהליכים פיזיקלים כשכוכב מתפרק אבל בשורה התחתונה כח המשיכה אינו נעלם!

אמִיר

New member
אני מתכוון לכוח של חוקי ניוטון

חוץ מזה- כתבת כאן "אתה" לשלושה אנשים שונים לפחות למען האמת, עכשיו כשאני חושב על זה, אני לא יודע מה ההגדרה של כוח..

sagima

New member
החוקים של ניוטון קשורים

לתנועה של גופים, הם מאפשרים לנו לדעת מיקום, מהירות, תאוצה וכו' בכל רגע נתון, הם לא קשורים בכלל, לחשמל, מגנטיות, אור וחום.

אמִיר

New member
ברור שהם קשורים

הם קשורים לכוח החשמלי ולכוח המגנטי. יש הגדרה אחת לכוח, ואמרתי שאני מתכוון אליה, זה הכל.

sagima

New member
הכוח של ניוטון

הוא מכפלה של מסה בתאוצה, ואין לו שום קשר לכוח אלקטרומגנטי, כוח אלקטרומגנטי הוא אחד מ4 הכוחות הבסיסיים בטבע ( אלקטרומגנטי, גרעיני חלש, גרעיני חזק וגרויטציה), 4 הכוחות הללו מוסברים במודל הסטנדרטי, וכמו שאמרתי, לא קשורים לניוטון. אם אתה מדבר על אנרגיה, זה כבר עיניין אחר (ושוב, לא קשור לניוטון).

alon678

New member
עבודה שווה לשינוי באנרגיה

כמו שמתקף שווה לשינוי בתנע

sagima

New member
הנוסחה הזאת לא אומרת שום

דבר מבחינה פיסיקלית (וגם כמו שנאמר כבר זה עבודה ולא אנרגיה ויש הבדל קל)

אמִיר

New member
עדיין, קשור לניוטון

כל הכוחות האלה מקשיבים לחוקי ניוטון. כן, יש תיקונים יחסותיים, או קוונטיים במידת הצורך, אבל הם עדיין עובדים. מה גם, שכוח (כן, ניוטון), זה גם הנגזרת של האנרגיה (במידה והשדה משמר). אבל לא על זה אני מדבר. (אבל זה מה שה עוד אחד כתב, במילים אחרות)

sagima

New member
מה זאת אומרת מקשיבים?

מה הקשר של הכוח הניוטוני והכוח האלקטרומגנטי?

deathcaster

New member
תגובה

אני לא כ"כ מסכים איתך : אתה כתבת : "החוקים של ניוטון קשורים לתנועה של גופים, הם מאפשרים לנו לדעת מיקום, מהירות, תאוצה וכו' בכל רגע נתון, הם לא קשורים בכלל, לחשמל, מגנטיות, אור וחום" כח אלקטרומגנטי מתייחס לתנועה של חלקיקים טעונים, חום הוא בהכרח תנועה של מולקולות, ואור הוא תנועה של פוטונים. לכן בהכרח כח ניוטוני הוא כמו כח חשמלי לצורך העניין. ולכן אנרגיה קינטית היא בהכרח אקוויולנטית לאנרגיה חשמלית/חום/פוטונית, אחרת החוק הראשון של תרמודימיקה לא היה מתקיים. כח הוא הנגזרת לפי המיקום של האנרגיה, או אם תרצה , היכולת לבצע עבודה. כך שבהחלט אם אנרגיה מומרת מסוג אחד לשני, השינוי ( הכוח ) חייב להיות זהה בגודלו בין 2 הסוגים.

sagima

New member
...

אתה יכול בעזרת החוקים של ניוטון לחשב תנועה של חלקיקים טעונים, אבל אז אתה לא מתחשב בסיבות ובמה שהתנועה שלהם גורמת לסביבה, חום הוא תנועה של מולקולות, ואתה יכול לחשב את התנועה שלהן בעזרת החוקים של ניוטון אבל אז אתה גם מסתבך וגם מפספס תכונות פיסיקליות (בגלל שעל חום יותר קל להסתכל במאקרו ולא במיקרו). הכוח הניוטוני הוא רק אמצעי כדי לעשות חישובים קינמטים, החוקים של ניוטון לא מסביר על הסיבה לתנועה ולדברים שמתרחשים בגלל התנועה הזאת (להבדיל מכוח אלקטרומגנטי שמסביר את כל התופעות הפיסיקליות), בעצם כוח ניוטוני הוא רק כלי ולא קיים במציאות.

למעלה