כוחות-עזרה

Smertonos

New member
לא צריל אלגוריות :)

כתבתי תגובה נהדרת למטה :) אה כן, אוי שכחתי, הרי הדרעשה בפקולטה להנדסה לכתוב תיזה בעיברית... זה בטח כיף לכתוב בעיברית ב LATEX :)

נברא

New member
LATEX בעברית זה תענוג צרוף. יצא לי

לתקתק ספר שלם ב-LATEX בעברית (במקרה זה אני הייתי המתקתק, לא המחבר)... יצא נהדר והעבודה הייתה הנאה צרופה.

Smertonos

New member
:) אהא

תעשה לי בבקשה תבלה של 3 עמודות - שם תלמיד, שם משפחה, ציון. תכניס ערכים של 30 תלמידים.... ועכשיו.... תסדר לי את זה בבקשה לפי שם משפחה. בהצלחה BECAUSE YOU ARE GONNA NEED IT!!

נברא

New member
זה קל... אבל זה לא היעוד של המנוע

כשאתה כותב תזה אתה צריך למיין לפי אלף בית 1) ביבליוגרפיה, 2) אינדקס מילים ומונחים 3) גלוסרי 4) טבלאות, גרפים, תרשימים 5) תוכן עניינים... ועוד אין ספור מיונים ומיספורים של משוואות נוסחאות סעיפים ותתי סעיפים שאלות ופתרונות proofs remarks lemmas propositions corrolaries comments ומה לא.... וב-LaTeX זה מיידי ואלגנטי. המיון נעשה באופן אינטראקטיבי כלומר מותר לך להתערב בכל שלב ושלב, להכניס איזה שינוי שאתה רוצה ומתי שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה, וקומפילציה תארגן הכל מחדש באופן אוטומטי. מכל מקום, לשאלתך: 1) עשה זאת ב-OO או ב-Exel יצא כ-pdf ושבץ היכן שאתה רוצה במסמך Tex. 2) ככל שידוע לי יש מנועים ממיינים לתוכן של טבלה גם ב-LATEX אבל זה לא היעוד שלה ולכן צריך להפעיל חבילות מיוחדות.

deathcaster

New member
תגובה

אז עושים מה שכולם עושים כותבים ב-WORD, מתמטיקה כותבים ב-MATHTYPE או בעורך המשוואות שזה אותו דבר, תוכן העניינים של WORD 2007 הוא נהדר, ואת הביביליגרפיה עורכים ע"י ENDNOTE או REFWORKS כאשר כל מאגרי המידע משולבים עם התוכנות הללו (מה שלא קיים בלטקס) והתוכנות הללו משולבות עם הוורד.. ושוב והכי חשוב, גם מי שבודק את העבודות מכיר את התוכנות הנ"ל... ולא את לטקס

נברא

New member
צריך להכיר את LATEX כדי לדעת

שכל האלטרנטיבות האחרות מוגבלות לאין שיעור. לא מכיר מישהו במדעים המדוייקים שלא יודע לעבוד עם LATEX ומעטים הם שיודעים ומעדיפים WORD... וכמובן, LATEX היא תכנה חופשית לחלוטין. אגב, רבים מהמפתחים הם פיזיקאים/מתמטיקאים/מהנדסים/כימאים בעצמם. ויש גם מוזיקאים ואמנים... ומי יודע יותר טוב מכל אותם אנשים מהם הצרכים האמיתיים שלהם עצמם?

deathcaster

New member
בקיצור

נראה לי שאתה מאוהב קשות

Smertonos

New member
עכשיו אתה מכיר!

אני מכיר את LATEX מצויין וכתבתי מספר עבודות ע"י המנועה הזה. השתמשתי בשיטות שונות ובמעטפות שונות החל מ NOTEPAD ועד Texmaker או LED. ואין מה לעשות לא נוח!!!!!!!!!!!!!!

נברא

New member
LATEX זו שפה של טקסטים וטקסט כותבים בעט

ולא עם עכבר. לכן היא גם כ"כ טבעית מרגע שרוכשים אותה. השימוש במנועים הוא באמת מלאכותי ולא נוח. מצד שני לימוד קצר של השפה מביא אותך מהר מאוד למיומנויות גבוהות ויחודיות. לשם כך עליך להשתמש בעורך סטנדרטי. באקדמיה יהנדס עבורך איש המחשבים את xemacs. בבית, עבוד עם עורך פשוט של KDE. אם אתה מתכננן לעצמך עתיד עם מחקר, עבור ללטך (לא תצטער על כך). אם לאו, זה כנראה באמת לא משנה.

Smertonos

New member
כן....

LINUX FOREVER, MICROSOFT MUST DIE אני צריך להכיר אותך לאחד הפרופסורים במחלקה לפיזיקה של BGU. יש לכם דעות זהות עד שזה חשוד!

deathcaster

New member
תגובה

דיאגרמות פיינמן - אני לא צריך את זה, ולמען האמת זו הפעם הראשונה שאני שומע על הקללה הזו
בתזה של מדעי החיים מעולם לא ראיתי צורך להשתמש ב-תוכנות מיוחדות לכתיבה מתמטית. MATHTYPE היא רק לצורך נוחות. למעט אולי כימיה חישובית, מעבר לאקסל ותוכנות ייעודיות ליישומים ביולוגים/כימיים לא נדרשים יישומים מתמטיים ממוחשבים לעבודות במדעי החיים. מבחינתי מדעים מדויקים זה רק מתמטיקה ופיזיקה.

deathcaster

New member
קראתי

לא התרשמתי, ובמיוחד הרושם שלי ירד מהתגובות, כשאין אפשרות ל"עקוב אחרי שינויים" זה די יורד מהפרק... לא בגללי אלא בגלל אלה שהולכים לבדוק לי את התזה, והם יעשו זאת במחשבים של האוניברסיטה שלא יותקן עליהם LATEX וכמובן שהם מקובעים מחשבתית על יישומי אופיס.

למעלה