כוחות-עזרה

כוחות-עזרה

נתון :WA-5 N WB-4 N מיו-0.2 גוף במהירות קבועה חשב את F כשהגוף A עולה גוף A יורד ----------------------------------- זו הדרך פתרון שלי האם היא נכונה ? ------------------------------------------ סיגמא Fy=0 (T+N)-(WA+WB)=0 T+N=WA+WB T+N=9---> N=9-T T-WA=0 T=WA=5 N=9-5=4 סיגמא FX=0 FK+T-F=0 T+N X mk=F F=1.8+0.8T F=4+1.8=5.8 N ---------------- כשהגוף יורד: אני אמור לשרטט את F לכיוון ימין? ואז לפתור רגיל או שאני משאיר אותו באוותו כיוון?

deathcaster

New member
תשובה

ראשית החלק הראשון נראה נכון נתון שהגופים נעים במהירות קבועה, אז לא משנה מה כיוונם.. שקול הכוחות הוא אפס, כך שגודלו וכיוונו של F אינם משתנים (כי לא נתון אחרת), הכוח היחיד שמשתנה כאשר הגוף יורד הוא כוח החיכוך (החיכוך תמיד פעול בניגוד לכיוון התנועה). בהצלחה

לא משנה שF לכיוון שמאל?

כלומר כשהגוף בעצם יורד אז הכוח אמור לפעול לצד ימין לא? לפי מה שאתה אומר אז יש לי סיגמא FX=0 T-FK-F=0 F=T-N*MK

deathcaster

New member
תגובה

F הוא כוח חיצוני, וככוח חיצוני הוא תלוי רק בגורמים החיצוניים של המערכת וממש לא מעניין אותו מי יורד ומי עולה
(אלא אם כן נתון לך אחרת)

deathcaster

New member
הערה טכנית

אני מניח שאתה משתמש ב-MATHTYPE ובכן להבא, אני ממליץ להמיר את קבצי האופיס ל-PDF או לתמונה ולהעלות אותם כי לא כל אחד יכול לראות אותם

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אבל בתואר השני שלך אני מניח שאתה גם משתמש

ב-LATEX? קשה לי לראות מישהו במדעים מדוייקים שלא משתמש בLATEX.

deathcaster

New member
תגובה

אתה יוצא מנקודת הנחה שאני במדעים המדויקים ? ובכן הנחתך שגויה
אני בתואר שני במדעי החיים, ואני מסתדר עם MATHTYPE מצוין (למען האמת... בתואר השני השתמשתי בה רק בקורס אחד בסמסטר הראשון) LATEX היא חינמית ? מה טוב בה לעומת MATHTYPE ? היא גם בעלת פלאג-אין ליישומי אופיס ?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
זה תלוי דיאגרמות פיינמן ככל הידוע לי לא ניתן

להציג בMATHTYPE לא שאתה צריך את זה (קרוב לוודאי). ממה שאני הבנתי זה די הנורמה להקליד את עבודות הודקטורט והתיזה במדעים מדוייקים ב-LATEX, מבחינתי מדעים מדוייקים זה כולל גם ביולוגיה למרות שיש את ההפרדה הזו בענייני אדמינסטרטיביים.

Smertonos

New member
אני בדיוק מסיים להקליד את התזה

ב MS WORD כל הנוסחאות הוקלדו ע"י MATHTYPE LATEX זה איחסססססססססססססססססס.

נברא

New member
אם MS-WORD זה סוברו שנת 82

אז LATEX זה F22A מודל 2010. נכון, לא חיבים לנוע במטוס על קולי משוכלל כדי להגיע מת"א להרצליה (אם כי הוא יעשה זאת ב-6 שניות). מצד שני, אם אתה צריך להגיע לאירן וגם להשאיר שם כמה מתנות... LATEX היא מערכת מדהימה. אין לה אח ורע בעולם הכתיבה המדעית (והכתיבה בכלל).

deathcaster

New member
סבבה

אבל אם אני צריך להגי מחיפה לקרית חיים, אני אבחר בדרך הפשוטה עם הסובארו ולא ב-F22 עם קונקשן בבסיס ח"א האמריקני אנדרוז
אם לא צריך LATEX , אז לא צריך.
ולכתיבה מדעית לא צריך אותה (אלא אם כן אתה מגדיר "כתיבה מדעית" בצורה אחרת מהצורה שאני מגדיר אותה), לכתיבה מתמטית.... אולי
ואני לא רוצה להגיע לאירן ולא רוצה להשאיר שם מתנות

נברא

New member
נו טוב... זו רק היתה אלגוריה...

אני בטוח שלא צריכים לרשום טקסט על עקומה בביולוגיה....

למעלה