כוונות לנשק

Itamaro

New member
לקחו קלצ'ניקוב?../images/Emo132.gif

ואם כבר - מה גרם לכך שבאמת החיילים האמריקאים בויטנאם לא השתמשו בAKאים אלא נשארו עם האמ 16 שלהם למרות שהם היו פחות עמידים ותחמושת הייתה פחות בשפע? ודווקא שמעתי את הקטע עם המעצורים איפשהו אבל שכחתי

ramimaz

New member
אתה לא ממש צודק....

דבר ראשון האמריקקים לא לקחו קאלץ כי הם יי'צרו את הM16 ולא הי'ה להם מה לעשות איתו וגם אני לא חושב שהם יכלו לקנות כמות קזו כי הרוסים יי'צרו אוו והם תמכו בצפון!!! . וגם אל תישכח של M16 היו יתרונות....הוא יותר מהיר...יותר מדויי'ק..וזהו בערך... התשובה לשאלה אני לא יענה עד מחר... ובן לא לגלות!!

לא נודע

New member
דבר ראשון

אני יודע את התשובה ואני לא אגלה כדי ש"תמתח" אותם (חחחחח מי ישמע ) ודבר שני אני מאמין או רוצה להאמין שזה שענה לך התכוון שהם לקחו מהשטח ולא קנו , לא היה כזו אופציה בכלל לקנות מהרוסים כי הם היו אויבים של האמריקאים , למעשה הקומוניזם (רוסי,סיני -תבחר ) הוא זה שגרם לאמריקאים להכנס לנאם.... :)

kokoloko5

New member
שימו תמונות של הכוונות בצהל

יאללה שימו תמונות והסברים על הכוונות זה מעניין !!

matan5165

New member
כן...!

באמת זה מצויין ויעזרו לאנשים בורים בתחום ( כמוני )

drop foot

New member
עוד יתרון

עוד יתרון שניתן לראות אותו והוא לא קשור לפלטופ לעומת מקוצר כי זה יכול להיות גם סוגי נשקים אחרים: עצם העובדה שהפלאטופ חדש יותר מן האמ 16 הקצר והישן ובעל פחות בלאי גם נותנת לו אמינות כלשהי הרי הפלאטופ נכנס לצהל רק ב96 לעומת האמ 16 שהגיעה כמו כל צה"ל ב73.. ככה שהוא לא שחוק כמו רוב הרובים בצבא..

ס ח י

New member
קצת הסברים ותמונות...

אני יתחיל עם הגרסה הפשוטה ביותר של M16 שקיימת, זו שהגיעה לצה"ל בשנת 73'..." בתמונה רואים את הגרסה הרגילה למעלה ואת ה M16M203 מה שנקרא אצלנו מטול. המשך יבוא....בקרוב מאוד

ס ח י

New member
המשך...

בגלל שה- M16A1 היה נשק בעייתי מאוד יצא לו תיקון שהוא בעצם שינוי די כולל לנשק...שימו לב בתמונה למתפס השונה (מתפס = איפה שמחזיקים את הנשק מקדימה), הסתרשף שנהפך גם למפצה רתע (סתרשף = הבליטה בקצה הקנה), כמו כן הוספה ידית אחיזה ארגונומית. זהו ה - M16A2. ברוב הרובים שיוצרו מסדרה זו בוטל המצב האוטומטי בנצרה מכיוון שבמלחמת וייטנאם הירי האוטומטי המוגזם של החיילים (שיטת Spray and pray) הוכח כמאוד לא יעיל...

ס ח י

New member
המשך...

לנשק הנ"ל יצא עוד שיפור בשם M16A3. עד היום משתמשים בו בצהל כנשק קלעים...אין הבדלים משמעותיים חוץ מכוונת יום\לילה ודורגלים. בשנות ה-90 הגיע לארץ שיפור נוסף ל - M16 לסוגיו בשם M4. ה - M4 הגיע לצה"ל במגוון גרסאות. הרגיל - M4A1 מה שיש בתמונה. קנה מעובה - M4A2. גרסת קלעים - M4A3 עם כוונת יום\לילה ודורגלים + קנה מעובה. זהו הנשק שנפוץ ביחידות המיוחדות או אצל קצינים, קיימת גם גרסה מקוצררת שנקראת "קומנדו". חשוב גם להוסיף כי בצה"ל רוב ה"מקוצרים" אינם M4 אלא M16 שניסרו לו את הקנה והרכיבו לו קת משוכללת יותר, זה הנשק שקיים אצל רוב החיילים כיום M16 מנוסר.

ס ח י

New member
המשך...

הגרסה האחרונה שיצאה לשושלת ה - M16 הוא מה שקרוי אצלנו "פלאטופ", מדובר למעשה ב - M4A3 ללא ידית הנשיאה ובעל קנה מעובה... בתמונה נראה "פלאטולון", שהוא פלאטופ עם מטולון, נשק שסביר שנראה רק ביחידות מובחרות וללא ספק אחד הנשקים היפים. בקשר לויכוח שהיה מקודם לפלאטופ אין שום יתרון על פני ה - M4 הרגיל חוץ מהנוחות שבחלפת כוונות ועוד מסילה להרכבת עזרים בתחתית המתפס.

Abu

New member
ועוד הנפצות

- פלאטופ זה כל M4 או M4A1 שאין לו 'ידית'. - בתחתית המתפסים אין שום מסילה (בנשק מקורי). אם תוסיף מסילה, יהיה לך מסילה. אחרת זה מתפס רגיל. - אין דבר כזה M4A3. - היתרון של רובה 'פלאטופ' על פני רובה אחר הוא בצמצום המרחק בין קו הכוונת לקו הירי. ככה משתמשים במסלול פחות תלול באיפוס. יתרון הנוחות הוא משני. אתה רוצה להפסיק עכשיו?

Abu

New member
מלא הנפצות

M16A3 אין בצה"ל. זה M16A2 בלי ידית. פלטופ ארוך. בצה"ל יש M16A2 שמרכיבים עליו כוונת ודורגלים.. לא מיצרים את הדורגלים והכוונות עם הרובה. בקשר ל-M4 כל מה שרשמת זה שטויות. לכל ה-M4 יש קנה מעובה חוץ מלקומנדו. אין דבר כזה M4A2, או M4A3.. שום דבר לא מיוחד בקומנדו. אותה הערה על הארוך תקפה גם כאן: הדורגלים והכוונות לא מורכבים בארץ. לא נותנים לרובה שם חדש בגלל שבישראל מרכיבים לו דורגלים של האריס. אתה מבלבל בין מקוצר למנוסר. מקוצר זה M16A1 באמת שקיצרו לו את הקנה ל-14.5" (אורך של M4). מנוסר זה יותר קצר מזה, בערך 13". מקוצרר זה כמו בקומנדו ולפעמים פחות. זה אומר בערך 11" (קומנדו זה 11.5"). לצורך השוואה, ב-M16 ארוך (A1-A4) יש קנה של 20".

ס ח י

New member
קטנוניות....

אני לא חייל ואין לי שום מושג איזה דורגלים מרכיבים בצה"ל ואיזה לא... מה שכתבתי מדבר בכלליות... יש M4A2 וגם A3....אתה מוזמן לבדוק.... בקשר למנוסר \ מקוצר אני חושב שאתה מסתמך יותר מדי על iSayeret ששם עשו סלט ענקי מכל הנושא... מה אתה עושה בצבא?

Abu

New member
לא Isayeret

סיימתי צבא. מה שכתבת אולי מדבר בכלליות, אבל הוא פשוט לא נכון. אין M4A2, לפחות לא של קולט (יש עוד 5 זכיניות ל-AR15). לא נוזף בך, לא נלחם איתך. פשוט אל תכתוב דברים לא נכונים.

ס ח י

New member
לא של קולט...אבל בהחלט יש...

הגרסאות הכי מעניינות ומיוחדות של ה-M4 לא מיוצרות ע"י קולט, אתה כאילו אומר שאם זה לא של קולט אז זה לא נחשב....

Abu

New member
אתה כבר טועה

למה אתה חושב שברוב הרובים בוטל המצב האוטומטי? ה-M16A1 לא היה נשק בעייתי בכלל. ה-M16 היה בעייתי (מה שנקרא בקולט AR15), וכתגובה אליו הוציאו את ה-M16A1. M16A2 זה רובה משנת 1978. משתמשים בו עד היום בצבא ארה"ב. בישראל משתמשים בו קלעים (לא בחי"ר) והוא נקרא "A3" בסלנג הצבאי. ההבדל העיקרי בין ה-A1 ל-A2 הוא בקנה. מעובה 1:7 מצופה כרום לעומת 1:12 דק ושברירי.

למעלה