כוהן זקן אחד בדרך...

אני דווקא מאוד ליברלי

אני מזלזל בכל הדתות, אבל לא מעוניין לרדוף אנשים דתיים, ובהחלט לא מתכוון למנוע ממישהו להאמין בשטויות. אם מישהו עד כדי כך בז לעצמו ולמין האנושי עד שהוא צריך איזה ארנב בלתי נראה או ציור של איש מקורנן שממזמז כבשה כדי לתת משמעות לחייו, זו הבעיה האישית שלו, וזכותו להשתטות כרצונו - אבל זכותי גם ללעוג לזה. מה שמאוד שיעשע אותי זה ההאשמות כלפי ב"בורות". ראשית, אני מעדיף להעשיר את השכלתי בנושאים שאינם מנהגי החינגא סביב כל מיני אלים, שכפי שהודית בעצמך, מהווים הלבשה של רעיונות מודרניים על כל מיני מיתוסים בלתי-רלוונטיים. שנית, דומני שאני מכיר קצת יותר טוב את ההיסטוריה האמיתית של הניאו-פאגאניזם מאלו שרצים להאמין בכל אליל שאיזה שבט דבילי הנפיץ על פני הגלובוס. התחייה האלילית היא עניין של המאה ה19 - אמנם עוד קודם לכן נפוצו בקרב כפריים בורים כל מיני אמונות הבל (פאגאן במשמעו המילולי הוא "כפרי"), ובתקופת הרנסנס האלים היווניים הוצאו מהנפטלין כעקרונות אסתטיים (אבל אף אחד לא סגד להם או משהו), אבל ה"תחייה" האמיתית החלה כתגובת-נגד לנאורות, ונכנסה לואקום שנוצר עם ירידת כוחה של הכנסייה. העולם גם התרחב - במערב נחשפו לתרבות המזרח הרחוק, ועתיקות הפרעונים החלו להתגלות. גם במערב רצו שורשים יפים ועתיקים כאלה. עליית הלאומיות יצרה צורך במקור פרימורדיאלי לאומה - צורך אותו שירת ריענון של האלילים הישנים והגסים של אירופה הטרום-נוצרית, והעדפתם על פני אחדות-עמים תחת הצלב האחד. זה אפיין במיוחד מדינות לאום שזה-מקרוב-באו או נאבקו על שחרורן (בצורה דומה, הכנסייה האנגליקנית טענה עם היווצרה כי הנצרות הגיע לאיים הבריטיים ישירות עם יוסף הרמתי, ללא תיווכה של הכנסייה הרומית והמסיונרים שלה, ועל כך נכתב ב"התנ"ך והחרב" לברברה טוכמן). על הרקע הזה, עלו להם שרלטני העידן החדש והאליליות הממוחזרת. בלווצקי הנוכלת (שלא הייתה בת אצילים וכנראה גם לא רוסיה) יצרה את התיאוסופיה שלה, על בסיס "כתבים עתיקים" שאף אחד חוץ ממנה לא ראה, והתיאוסופיה הולידה אגודות מיסטיות - מצד אחד את האנתרופוסופים המתוקים והלא-מזיקים, ומצד שני את "אגודת תולה" ושאר גופים שחברו לנאציזם ועיצבו את דמותו. היה לנו גם את הקשקוש ההוא, "ענף הזהב" של פרייזר, וכמובן, את ספר היסוד של הנפצת הוויקה - "פולחן המכשפות במערב אירופה" של מרגרט מוריי, שמאפיין בצורה טובה את הבלות הפאגאניזם החדש: נטען שם ללא כל ביסוס רציני שפעם היה-הייתה לה באירופה דת אלילית שבמרכזה נשים נשיות שבכוח נשיותן הנשית בלה-בלה-בלה, ואז לפתע הגיעו כל מיני נוודים אסיאתים מגעילים (רק אני מריח פה גזענות?) וכפו על אירופה את דתם הפטריארכלית המאוסה שבמרכזה אל גברי וקצת ערס, ודיכאו את הדת הנשית והמחוברת לטבע שקדמה להם, שבסך הכל רצתה להמשיך לעשות אורגיות בחיק הטבע ומידי פעם להמליך איזה גבר דבילי ואח"כ להקריבו לאלה השמנה שלהם. באירופה של המאה העשרים ואף של ימינו, פאגאניות הולכת לא פעם יד ביד עם אנטישמיות. כשיש לנו אלים ותיקים של דם ואדמה, ששייכים לאומה מסויימת, לנטע זר אין כל כך מקום. וזה עוד לפני שהגענו לחבר'ה מוזרים באמת כמו סוויטארי דווי ומיגואל סרנו, עליהם אפשר לקרוא בספר Black Sun העוסק בחקר הניאו-נאציזם האיזוטרי. בנוגע לטענה שאני "מבלבל" בין משחקי תפקידים למציאות בה פועלים האלילים. נו באמת. משחקי תפקידים הם תחביב. ידוע לי שיש בקהילת שחקני התפקידים כל מיני טיפוסים שעבורם מדובר ב"סגנון חיים אלטרנטיבי", אבל לא תודה, זה לא הקטע שלי. "משחק תפקידים" הוא תחביב כמו דיג או באולינג, לא דרך חיים. אם כבר, אולי כמה מהפאגאנים החדשים מבלבלים בין פיקציות משעשעות שנועדו לבדר מאלתרי סיפורים חביבים, לבין דרך שבה יש לחיות. שוב, אני לא יכול למנוע מאף אחד לסגוד לעז החלל האיומה והנוראה ושאר בריות בדויות (היי, לכו תוכיחו שעז החלל לא קיימת! היא אמיתית בדיוק כמו אודין שלכם, ולפחות יודעת עברית!) אבל אני גם לא מתכוון להתחיל לכבד את זה.

Serpent Axis

New member
אגב נאצים ופאגאניזם\אוקולטיזם

נתקלתי בספר הזה: http://www.amazon.com/Secret-King-Maria-Wiligut-Himmlers/dp/1885972210/sr=1-8/qid=1160062025/ref=sr_1_8/002-5688200-7285615?ie=UTF8&s=books נראה מעניין לכל מי שרוצה לדעת על מקומם של האוקולטיזם והפאגאניזם בנבכי הטירוף הנאצי. מצד שני, נראה שיש כמה אנשים בין המגיבים שם שמתעניינים בספר מסיבות אחרות... וזה גורם לי לתהות על קנקנו של הספר ומחברו.

Serpent Axis

New member
נ.ב - כשאני אומר "מחבר"

אני מתכוון לסטפן פלאוארס ולא לקארל מאריה ויליגוט (במקרה שלו, ידוע שהוא היה מטורף ושהוא אושפז כמה פעמים בחייו).

Lion_Heart

Well-known member
עמדתי בנושא הזה../images/Emo46.gif

בלש
דיברת הרבה...הבעת את דיעותך על ניאו פאגניזם (נכונות או לא, זה נושא לדיון אחר לדעתי) אבל את מה ש באמת חשוב שכחת... אתה לכלכת
...אתה לכלכת עלי
, על האלה שלי,
על האמונה שלי
וזה לא עובר ככה סתם כאן אני משער שאתה אומר "למה לכלכתי בכך שהבעתי את דעותי? אז זהו...שלא הרכיכות הרופסות האלה שהחבר'ה מפורום פאגאניזם מלקקים להן ...זה ציטוט ישיר ממך אני כותב בפורום פאגניזם לפעמים ...איך אתה מעז לעשות הכללה כזאת עלי(ועל כל פורום פאגניזם)...אתה מכיר אותי? מכיר את האלה שאני מאמין בה שאתה יכול להכריז בבטחון כה רב שהיא "רכיכה רופסת" ? "מלקקים " ? אתה מתחיל להגעיל שדיברתי עם חבר שלי עם מה שכתבת הוא אמר לי שהגישה שלו לדת היא "חיה ותן לחיות" אז נסה את זה...ותפסיק להתקיף

מירטל

New member
הבעיה היא....

שהחבר'ה שנוטים למות למען הדת שלהם, אוהבים מאוד את הרעיון של לקחת איתם אי אילו אנשים אחרים, כמה שיותר, יותר טוב

Serpent Axis

New member
שאהידים

ברמה הרעיונית, אני אוהב את החבר'ה האלה - הם חוסכים במקום, בחמצן, במזון (ואללה יודע שכל אלו ילכו לאנשים שזה מגיע להם יותר). הבעיה היא, כמו שאת אומרת, שהם מפחדים מדי לעשות את זה לבד (כמו שאר האידיוטים "המדוכאים והאומללים" שלובשים שחור ומתבוססים בצער ומוות כמו חזירים בבוץ). הם צריכים קבוצת תמיכה... אם כל העניין הזה הוא "מחאת התנגדות לכיבוש הציוני", למה שהם לא יתאגדו במקום מרוחק ומבודד וריק מאדם - כמו המדבריות או אולי הכנסת? - ושם הם יוכלו כולם להתפוצץ ביחד במחאה אחת גדולה? הם גם יוכלו לפרסם מודעה בעיתון כדי שכל שאר "המדוכאים והאומללים" בעולם ישמחו (הם ישמחו) להצטרף אליהם. מאידך, הם מדגימים בצורה יפה את "היופי הדתי" שג'אפו הזכיר מקודם. בפרט, לאן דתות יכולות להוביל בני אדם. ....כבר הזכרתי שאני שונא אנשים? החיה הכי מגעילה ביקום.

ליכלכתי על המון אמונות

אז האלה שלך נמצאת במקום טוב מתחת לרגל שלי, ביחד עם הנגר אלוף הבריחות מהקבר, הארנב הבלתי נראה של היהודים שיקרע לך את הצורה אם לא תתחנף אליו, ומוחמד חובב הקטינות וסוסו האהוב אלבוראק, שחנך 1400 שנה של אנשים שמוכנים להרוג בשביל חנייה בירושלים. וזה עוד לפני שהגענו למה שאני חושב על אסטרולוגיה, נומרולוגיה, סיינטולוגיה, תיאוריות קונספירציה, התנגדות לחיסונים וטמפלרים. נו, אם האלה שלך באמת אלוהית כל כך, אז היא בטח תבוא לסגור איתי חשבון בעצמה - אתה אפילו יכול להתפלל אליה ולבקש ממנה, הרי בתור אלה רבת עוצמה היא בטח תדע איפה אני גר. אם היא לא תצליח להזיק לי, כנראה שאני חזק יותר ממנה - ואז מה דעתך לסגוד לי במקום? אני חושב שזה רעיון לא רע - אם תקריב לי סטייק משובח אשכרה תוכל לראות (ולשמוע!) איך אני אוכל אותו, חוץ מזה - אני יודע איך אתה יכול להוציא ציון ממש טוב בבגרות באזרחות, וזה בטח טריק ששום אל לא יכול לעשות, גם אם תתפלל אליו עד שאוזנייך יכחילו.

Ihavenonick

New member
אז במה אתה כן מאמין?

תשפוך קצת מחוכמתך ותספר לעולם: במה אתה כן מאמין?

0Pandemonium0

New member
אין צורך להתעצבן.

הבלש רק הביע את דיעותיו, אז אתה לא צריך להתעצבן, כמו שציינת. ובאשר לבלש, הוא באמת צריך ללמוד להביע את דיעותיו גם בצורה שלא פוגעת באחר. בלש, אפשר להתכווח גם מבלי לפגוע. פולמוס הוא חירות, אבל לא כשכולם סובלים.

Serpent Axis

New member
לא מסכים

כשמישהו יורד על אמונתך, יש לך כל זכות לזעוף ולנזוף. פשוט שמי שמתיימר להיות "רוחני יותר" מהאחרים, יאה לו אם יפנה את הלחי השנייה כשזה נוגע לדיונים באינטרנט. הבלש לא יגיע לLION הביתה וידרוך לו על המזבח הביתי שלו, אחרי הכל. הוא גם לא ישרוף את הספרים שלו או יגרור אותו לאינקוויזיציה של הפגאניזם. הוא יביע את דעותיו בדיון באינטרנט, כן - זה נעשה בשפה מזלזלת. מצד שני, היית מעדיף שהוא יזלזל בו בחריקת שיניים, במסווה של "דיון מתורבת"?

Lion_Heart

Well-known member
העדפה אישית

העדפתי האישית? חוסר זלזול. לא אומר שהוא צריך להאמין. heck הוא אפילו לא צריך להראות שמץ של אכפתיות. אבל מפה ועד זלזול מלא רעל בצורה שהוא מביע אותו? למה? אני לא מזיל רעל על אתאיזם נכון? גם אם זו לא דרך האמונה שלי... ודרך אגב... נוצרים מפנים את הלחי השנייה...

Serpent Axis

New member
אני לא יודע מה שמעת וממי

אבל: <<אני לא מזיל רעל על אתאיזם נכון? גם אם זו לא דרך האמונה שלי...>> נכון. כי אתאיזם זה לא "דרך אמונה". <<ודרך אגב... נוצרים מפנים את הלחי השנייה...>> בולשיט. בודדים הם אלו שבאמת מיישמים את זה ואחד מהבודדים האלה היה ישוע (וכולנו יודעים איך זה הסתדר לו). איפה היית כשהוכרזו מסעי הצלב? יודע מה, איפה היית כשהנשיא בוש יצא למלחמה בכל דבר שזז? מאוד לא נוצרי מהנשיא המאוד נוצרי של אמריקה המבולבלת... ובקשר לזלזול - הבלש מביע את דעתו ודעתו היא שהדת הפגאנית (אוקסימורון) היא מושא ללעג ולקלס. איך היית מנסח את זה בצורה לא-מעליבה ולא-מזלזלת? הרי דעתו היא שהדת היא משהו זול.

marco star

New member
אפשר לתאר את עלייתו/ם של אל/ים

וככה, לאט ובהדרגה, חוקי הדת מתחילים להתרחב, להתגבר ולהחזק, ויחד איתם גם מעמדו של הכהן יעלה. העלייה יכולה להיות על חשבונם של אלים אחרים וחלשים (כמו ברשומות רומח הדרקון, או להבדיל, כמו בזמני עלייתן של כל אחת מהדתות הגדולות המוכרות לנו כיום [היהדות, הנצרות, האיסלאם, הבודהיזם, ועוד...]), ואפשר גם בלי האלים שיורדים מגדולתם. האלים החדשים והחזקים יכולים להופיע להם לפתע פתאום, ולהתחיל לתקן את העולם ולהכניס בו קצת חוכמה. משהו סטייל מה שהיה קורה לסיפור המבול המפורסם, אם רק לאלוהים הייתה קצת יותר סבלנות ללמד את ילדיו... הכהן שלך יכול, כמובן, להיות השליח של האל החדש. או להבדיל, להיות שליחו של האל היורד מגדולתו (שגם ככה לא הייתה ממש גדולה). אבל מי אמר שחייבים לשנות את העולם בצעדי ענק?! אפשר להוביל את השחקנים אל מחוז חדש, בו תהיה לאנשים אמונה חזקה מאוד שתשבה אותם ובמיוחד את הכהן. אם האמונה תשבה אותם בדרכי שלום, כמו מקרהו של ישו, הרי שהכהן יכול להפוך לאחד ה"שליחים", שבאו בספק ויצאו בבשורה, או להבדיל - בדרכי מלחמה, כדרכם של המוסלמים הראשונים (והאחרונים?) שהתרוצצו ברחבי המזרח התיכון והרביצו באנשים תורה. בלי לשכוח את חודה של החרב, כמובן. כל אלה יכולות להיות דרכים מעולות להכניס את כל עניין הדת למשחק!

Nihau

New member
זה טוב אבל לא למקרה הזה

המקרה שלי מתאר מצב בו האלה חיונית לקיום איכות החיים הגבוהה המוכרת כיום ברחבי כל מאמיניה ומצב זה נמשך כבר חצי מילניום אבל לא הצלחתי להעביר לשחקנים שלי את התחושה הזו של תלות והערכה כלפי האלה לפני שקרו אירועים ששמו את הדמויות בצד הלא נכון של אותה אלה פטרונית. כרגע יש מצב בו השחקנים והדמויות שלהם חלוקים בנושא היחס לאלה. השחקנים לא מעריכים אותה כלל אבל הדמויות שלהם לפי הרקע הן דמויות דתיות מאמינות ובצדק. זה נטל כבד על יכולת המשחק שלהם ואני מחפשת דרכים להכיר להם אפילו במצב הנוכחי את הצד השני של המטבע- למרות שפנאטים מנסים לרצוח אותם כיום... כן התעוררתי קצת מאוחר מידי מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא. יש לך רעיון שיעזור?

marco star

New member
יש לי רעיון

מה עם פנאטים שלא ממש מעודכנים במצב? נגיד, נזירים אמיתיים שחיים להם על הר בודד איזה 50 שנה או משהו כזה, ומעולם לא שמעו על אדם שהאלה לא ממש מחבבת אותו... או על משהו אחר אם בכלל. זה יכול להיות פרק נחמד! שלו ורוגע כזה, הכל טוב ויפה... אלא אם את לא אוהבת את הרעיון של נזיר בעל אמונה עמוקה באלתו, שלא ממש קולט שהאנשים העומדים לפניו הם כופרים, אז את יכולה לעשות ...שהנזיר יקבל יום אחד הודעה בדרך כלשהי מהאלה, וככה פתאום יתייחס אל השחקנים בצורה רעה, משהו שלגמרי יטלטל את עולמם!

למעלה