כוהן זקן אחד בדרך...

Nihau

New member
כוהן זקן אחד בדרך...

לשחק כוהן לפי ספר השיטה של מו"ד זה לשחק מן סוג של פלסטר קסום מהלך בשילוב עם תרסיס נגד אל מתים. בספר לא מציגים את דמות הכוהן מנקודת המבט של המעמד החברתי והשלכותיו, חובותיו, מטרותיו וזכויותיו. כל מי שפגשתי עד היום משחק כוהן הגיע לא רחוק מהתמונה המצורפת* לא בדיוק הטיפוס הרוחני, פילוסופי ואלטרואיסטי. איך הייתם בונים את דמות הכוהן שלכם בתוך קבוצה כך שתשמש משענת רוחנית לקבוצה? אחת הבעיות שיש לקבוצות מ"ת לשחק דמויות כמו כוהנים נובעת מהציניות כלפי דת בעולם ממוצא מתובלת בציניות כלפי דת מהעולם שלנו. אף אחד מאיתנו לא הולך להתוודות אצל כומר או אצל רב כדי לקבל שיעורי בית בסגנון קרא חמש פעמים את ספר דניאל לפני ארוחת הבוקר וקבל מחילה שלמה לקראת העולם הבא. אף אחד מאיתנו גם לא מחפש הדרכה רוחנית (לפחות לא במוצהר) מאיזה נציג אלוהי עלי אדמות, ומי שכן זוכה למפלי ציניות וסקפטיות. זה מתבטא בכך שקשה מאוד לשחק נכון דמות של כוהן. כשחקנית של כוהנת דת שיפצתי את מערכת היחסים בין הדמות לאליה כך שתתאים לי אבל גם אני לא הצלחתי לשחק את התפקיד החברתי של הדמות וכאשר לדמות אחרת בקבוצה היה משבר אמונה לא עלה בדעתו של השחקן לפנות לדמות שלי לעזרה רוחנית. כמנחה אתאיסטית בעלת סלידה עזה לדת לא השכלתי לבנות את המערכת הדתית בצורה מפורטת ואינטגרלית לתוך עולם המשחק שלי מההתחלה ועכשיו יש לי קצת בעיות להמחיש לשחקנים את מה שהדמויות שלהם יודעות- שיש אלה ויש לה חלק חשוב מהותי ואמיתי באיכות החיים הגבוהה של כל מאמיניה. עצות, רעיונות ותככים ניבזיים מתחת לשולחן יתקבלו בברכה. * כלומר יצור אלים, חמוש, צדקני למטרותיו האישיות ומידי פעם בא לדבר עם האלים ישירות.

TheRedEye

New member
בתור שה"ם

המצאתי חוק לכוהן שעובד את אל המוות שלפעמים הוא צריך להקריב לאל שלו קורבנות וללכת להתפלל ולתרום למקדשיו אחרת הוא מאבד את כוחותיו הקסומים.. הדבר גורם לו למשוך את החבורה למקדשים ולעלילות לא נעימות במיוחד.. בקשר לדמות רוחנית - אני לא יודע נשמע מופרח

גישה צינית לאלים ציניים

הדת ברוב עולמות הפנטזייה היא דת אלילית, אז שהאלים יוציאו בבקשה את הצלב מהתחת, לשם נתחב ע"י גישה אמריקאית-מתחסדת של יוצרי רוב המשחקים, ויתחילו להתנהג כמו אלילים. ולא, אלילים הם לא הרכיכות הרופסות האלה שהחבר'ה מפורום פאגאניזם מלקקים להן. הם לא ערימה שנטיפית של נשים דדניות וגברים גלוחי-שת, אלא כנופייה קפריזית, גחמנית ומתנשאת. הם יותר חזקים ממך, ואתה מתפלל אליהם כדי שהם לא ירביצו לך. אם תתפלל מספיק יפה, הם יעשו לך טובות. התפיסה היוונית היא המתאימה ביותר - היווני העתיק התמקח עם אלוהיו, הזכיר להם את כל הטובות שעשה להם, והבטיח לעשות להם טובות בעתיד. האלים לפעמים נטפלו לאנשים, ואילו על אחרים העטירו חסדים רבים. הם גם מסוכסכים ביניהם, ופגיעות באל אחד יכולות לקנות לך נקודות זכות אצל אל אחר. לחשים? לחשים הם משהו שהחכמים במקדש מלמדים אותך מתוך ספר עתיק שהאל כתב או במזמור שמועבר מפה לאוזן, לא צינור קסם שמחובר לאל ועובר דרכך.

Kalla

New member
בדיוק.

בקבוצה שלנו, למשל, יש כהן לאלת המזל. הצורה שבה הוא מבטא את מסירותו לאלה שלו ועובד אותה היא הימורים וכל המרבה הרי זה משובח. המקדש שלו הוא כל קזינו הנקרה בדרכו. כמעט תמיד הוא, כמובן, מפסיד ולא פעם ולא פעמיים הוא איבד בדרך זו את ציודו יקר הערך, שנקנה במיוחד ממיטב כספי החבורה, בהימורים שכאלה, אך כמובן אין סיכוי שהוא ילמד לקח. פעם, כשבלהט הרגע, אמר שהוא לא מוכן להמר, אלת המזל התעצבנה והוא איבד את כל כוחותיו והיה צריך לעמול קשה, לבצע משימות כמעט בלתי אפשריות ולהתחנף הרבה לאלה שלו כדי להשיבם. בתור כהן לאלת המזל, הוא ויתר על כל היכולות הקשורות לאל-מתים ותמורתן קיבל יכולת לזרוק זריקה נוספת אם יוצאת לו תוצאה גרועה בקוביה. אך הכהן הזה מתאפיין בדרך כלל בביש מזל כל כך גדול שהזריקה השנייה יוצאת לו לרוב עוד יותר גרועה מהראשונה. כולם צוחקים עליו בגלל ביש המזל התמידי שלו, אך הוא, בנאמנותו הרבה לאלה, טוען שגם מזל רע הוא מזל ושעצם העובדה שלמרות כל הצרות שהוא מרבה להיקלע אליהן הוא עדיין חי היא ההוכחה לכך שהאלה עומדת לצידו. האלה שלו היא אכזרית ונקמנית (כמו יתר האלים) והוא וכהנים אחרים, כמו גם סתם יצורים תמימים המאכלסים את העולם, משמשים כלי שרת בידי האלים במאבקי הכוחות שלהם.

Remirat

New member
בלש... באמת...

"ולא, אלילים הם לא הרכיכות הרופסות האלה שהחבר'ה מפורום פאגאניזם מלקקים להן" .. ... ... לא יפה. למה ככה?

מדוע אני מזלזל בניאו-פאגאניזם

א) מדובר בהנפצות חדשות שמתיימרות להיות עתיקות: לדתות ממוסדות יש מסורת ותיקה ומסודרת - הן מהוות סוג של "זיכרון קולקטיבי" עם משמעות והיסטוריה, בעוד שניאו פאגאניזם הוא אוסף של המצאות פרי מוחו הפרטי של מישהו, שמערבבות כל מיני אמונות זניחות וחצי-מוכרות מהעבר, יחד עם כל מיני מושגים מודרניים שבוודאי היו גורמים לעובדי האלילים המקוריים לשפשף את עיניהם בתדהמה. נכון - כל דת בעולם נולדה כהמצאה פרטית של מישהו, אבל בדתות, כמו בצבא, צריך פז"ם כדי לקבל כבוד. ב) חוסר רלוונטיות: הדתות הפאגניות המקוריות היו מאוד קשורות למקום ואזור מסויימים, ולא פעם הוצגה זיקה בין האליל ל"גניוס לוקי" או "רוח המקום". התחייה הניאו-פאגאנית היא אירופית בעיקרה, ואגב - קשורה לא פעם לתנועות גזעניות וניאו נאציות שעוטפות את האלילים בלאומנות של דם ואדמה. אין לה שום קשר ושום זיקה לתרבות וההיסטוריה המקומיות, והן בסך הכל יבוא זר ותלוש. ראבאק, יש לארצנו הקטנה די והותר אלילים מגניבים משלה שנסגדו בה בעבר, ומקדשיהם עדיין פזורים בה - אם כבר רוצים לחדש איזו אמונת-הבל דבילית כתחליף לדת המדינה הרשמית והדי-דבילית, למה ללכת רחוק ולתקוע כאן את קרנונוס המקפץ ודיאנוס התיש המגניב ואת השמנה ההיא שעשויה מבוץ? למה לא ללכת לחבר'ה שקצת יותר שייכים לאזור כמו בעל, הדד ועשתורת? ג) אלים מסורסים ומרוככים: דתות פאגאניות בעבר ניחנו בעזוז מסויים, שנעדר לחלוטין מהניאו-פאגאניזם. במקום אלים יצריים ויוצרים, יש לנו חבורת שאנטי-באנטי רכרוכית שלא מצפה לכלום, לא מציעה כלום, ועוטפת אלילים שבעבר תוארו כפעילים וגחמניים במין סיסמא היפית של "תזרמו, חבר'ה, תזרמו". ד) פנתיאון זניח וחסר עומק: האלים הניאו-פאגניים, שפי שציינתי מהווים חבורה עטופת הנפצות, חסרת הקשר ונטולת עסיסיות, הם אולי הפנתיאון הפאתטי ביותר שנסגד אי פעם. אם כבר לא אוהבים את הדתות המונותאיסטיות, לא חסרות בעולם דתות אליליות רציניות עם היסטוריה ששווה משהו. למה לסגוד לפוחלץ של אליל זניח של איזה שבט פראים בורים מאירופה שלפני התיקונים המועילים שהכניסו בה הרומאים והכנסיים הקתולית, כשאפשר להתפלל לאלים ההינדיים שהם עדיין רלוונטיים, נסגדים במדינה של כמעט מיליארד תושבים שלה כלכלה פורחת, השפעה עצומה בעולם השלישי ואף נשק גרעיני? ואם כבר מעלים באוב אלים נשכחים של עמים נכחדים, למה דווקא איזה דביל שאחראי על ציד האיילים בשבט שלא ידע קרוא וכתוב? למה לא אלים עם חתימה רצינית על ההיסטוריה כמו זאוס, פוסידון ושאר אליהם של עמים שהותירו אחריהם קצת יותר משרידי בקתות בוץ וערימות סלעים טיפשיים?

0Pandemonium0

New member
אתה צודק במובן מסוים.

טכנית, אדם שגר בארץ באמת לא יכול לעבוד את קרנונוס, כי האלים הפאגאניים היו יחודיים למקום, וקרנונוס מגיע מאירופה.

בעל והדד הם אותו האל: "בעל הדד"

ויש בארץ פגנים שעובדים עם אלים מקומיים כנעניים, וגם פגנים שעובדים עם אלים שהיגרו ארצה כמו אלים מצריים, מסופוטמיים ויוונים. אני חושב שכדאי אולי שתלמד עוד על ההתחדשות הפגנית כדי שתראה שלא כֻּלָם "שאנטי-באנטי" ורכרוכיים. יש מגוון רחב מנאו-וויקה, דרך וויקה מסורתית, ריקליימינג, פֶרי ודתות קוממיות (כמו כנענות, חמט, הלניסמוס, רליגיו רומאנה, רומובה ועוד), ולכל מסורת תפישה שונה של מהות האלוהות ומערך ערכים שונה. אתה מוזמן תמיד לקפוץ לפורום פגניזם בישראל (337) ולשאול שאלות, אם אתה רוצה להעמיק. וגם, הייתי ממליץ שתקרא את שרשור התגובה. חג סוכות שמח ויום טוב, -רובין עוטה המגבת.

אכן, לא "חוויתי את האלוהות"

וגם לא חוויתי קדחת ביצות - דבר מועיל ומרומם נפש באותה מידה. ולא, אין לי שום חשק להתעמק באלילים פיקטיביים וחסרי תועלת, כשם שאין לי שום חשק להתעמק באל היהודי, באללה, בישו וכו'. הטקטיקה הזולה הזו לא עובדת למחזירים בתשובה יהודיים, ולא תעבוד גם לאלו שממציאים המצאות משלהם בנוגע לאלים ומדביקים אותן על המצאות טיפשיות שיובאו מחו"ל. אני מוותר על הדתות הממוסדות (שלפחות שוות משהו והותירו חותם על ההיסטוריה) וגם על אלילי-המקדונלדס המחוממים-מחדש שלכם. לכל מסורת תפיסה שונה של מהות האלוהות, ומערכת ערכים שונה - אם כך, מה הטעם בבלילה פוסטמודרניסטית זו? מה לי ולאוסף של אלילים שמעתיקים אחד מהשני, ואפילו לא מרגישים צודקים מספיק כדי לומר שהאליל של הבחור מעבר לנהר מדבר שטויות? מכיוון שלא יכול להיות שכולם נכונים ותופסים נכון את מהות האלוהות, כנראה שאין בכלל מהות כזו, ומדובר באוסף של שטויות. בבית הכנסת הם לפחות מציעים לך תרבות ושפה עם ותק, וטקסים שחזרו על עצמם מאות שנים. לכנסיות הקתוליות יש לפחות ויטראז'ים יפים, הפרוטסטנטים מעודדים אותך להרוויח כסף, ולאיסלאם יש המון רובי סער לפקודתו. אם כבר להאמין בשטות, אז יש שטויות קצת יותר מסודרות בחיים מאלילי הנפצות שלא סגורים על עצמם. בנוגע להערות על תפיסת האליליות המזלזלת שלי כמושפעת ממשחקי תפקידים: במשחקי תפקידים פנטסטיים רבים מוצגים אלים ואלילים. הם "אמיתיים" בדיוק כמו האלילים שלכם, והם הרבה יותר מועילים מהם - אני ממציא אותם להנאתי ולהנאת ידידי, יוצר בצילם עלילות מופרכות, ולמעשה שולט בהם, ובהחלט לא משתחווה להם. הם גיבורים בסיפור שאני ממציא ומאלתר, וממלאים בו את אותו תפקיד שממלאים שודדי דרכים, חולדות, מרגלים ומלחים שיכורים. אני לא סוגד להמצאותי המשעשעות, ואף אחד אחר לא סוגד להן. בנוגע לעתיקות הדתות הפאגאניות - עם יוצאים מן הכלל כמו היוונים, הרומים, ההינדים ותושבי הסהר הפורה, מרבית העמים מהם באים אלילים פופלריים היו חבורה של אנאלפבתים, ולא הותירו אחריהם מסורות ברורות. ראבאק - רוב מה שידוע לנו על הדתות הקלטיות מגיע מכתביו של יוליוס קיסר, שבכלל היה אוייבם, וזה משול ללמידה על יהדות מיומנו האישי של חסן נסראללה. ומכאן, שרוב המסורות ה"פאגאניות" הן מומצאות למדי. הן אפילו לא התפתחו לאורך זמן, אלא הונפצו מחדש בגל האנטי-נאורות של המאה ה19, שהוליד גם את הנאציזם (לקריאה נוספת - The Fascist Revolution של ג'ורג' מוסה, בפרק שעוסק בשורשיו האוקולטיסטיים של הנאציזם). וכאן אנחנו חוזרים לפרט קטן שרוב חובבי העידן החדש שמאמצים כל מיני רעיונות מיובאים מאירופה אוהבים לשכוח - באירופה האליליות החדשה (במיוחד בגרסאות הנורדיות שלה) הולכת יד ביעד עם לאומנות וגזענות מהסוג האיום והנתעב ביותר. סמלים אליליים משולבים תדיר באיקונוגרפיה הניאו-נאצית, ואימוץ הדתות האלילות מהווה לא פעם התרסה כנגד ה"נטע הזר", היודו-נוצרי, המקלקל את רוח העם ופוגע בטוהרו. אליליות היא אנטי-נצרות, ושלובה במידה רבה בשנאה גזענית מבחילה למדי ל"אחותה הגדולה", היהדות. אני בטוח שכל מיני חסידי התחדשות ארית-נורדית וקוממיות קלטית היו מתפוצצים מצחוק כשהיו רואים את היהודונים המתרפסים שמתחנפים בפני אליליהם. רוב הדתות למיניהן מתועבות בעיני, ומהוות דרך להתחמקות מאחריות אישית - ה"דת" שלכם סתם נלעגת.

שום טקטיקה

באמת שאין לי שום עניין במיסיונריות משום סוג. רציתי שתקרא עוד כי אתה מדבר מתוך בורות, לדעתי, אבל איך שאתה רוצה. כמו שניסיתי להסביר לך מקודם, לא הכל מיובא מחו"ל, ויש פגנים רבים בארץ שעובדים עם "חמר מקומי". מה שבטוח הוא שאם לומדים לעומק יהדות, מגלים שכל התרבות העברית שזורה בפגניות המקומית. מכל מקום, להגיד שאין כאן "שפה ותרבות עם ותק" זה קשקוש. אם היית פתוח ללמוד עוד קצת היית מגלה שהפגניות הקוממית הגרמאנית הנאו-נאצית היא תופעת שוליים בנוף הנאו-פגני. בכל מקרה, אין לי עניין להמשיך להתווכח אתך. הבהרת את עמדותיך. אני יכול להבטיח לך שאני לא פוסטמודרניסט בשום צורה, יש לי אמת ברורה מאד עם השלכות ממשיות על החיים שאני חי, על הבחירות שאני עושה ועם תפישה פוליטית וחברתית ברורה. אבל אם אתה מעוניין לקרוא לכל זה (מבלי להכיר אותי) "בלילה פוסטמודרנית", אל תתן לי להפריע לך. ובקשר למשחקי תפקידים - גם אני שחקן. גם אני נהנה לברוא לי עולמות ומערכות אמונה. אני מקווה שאתה לא מאמין שאני "סוגד להמצאותי המשעשעות". יום טוב, -רובין עוטה המגבת.

Serpent Axis

New member
לא סיפקת שום תשובה אמיתית

אתה טוען שאין לך עניין במסיונריות, נכון - פשוט שאתה מעדיף להפנות אותו "לקרוא עוד" במקום באמת להתייחס למה שהבלש אמר. כי ניאופגאנים נוטים להניח שמי שלא מסכים איתם, מי שחולק עליהם ומי שמדבר באופן שנשמע להם מזלזל ותוקפני, וודאי מדבר רק מתוך בורות ולא מתוך ידע או הבנה. <<אם היית פתוח ללמוד עוד קצת היית מגלה שהפגניות הקוממית הגרמאנית הנאו-נאצית היא תופעת שוליים בנוף הנאו-פגני.>> אתה צודק, ה"פגאניות הקוממית הגרמאנית הניאו נאצית" היא באמת תופעת שוליים יחסית לתנועות לאומניות וגזעניות דומות בקרב הרוסים והאמריקאים סוגדי קרנונס מאשר בקרב הגרמנים - למרות שגם בגרמניה ובנורווגיה לא חסרים חבר'ה כאלה. בכלל, בתקופה האחרונה הניאו נאצים פונים יותר לקלטים ולסלבים מאשר לנורדים. <<אני יכול להבטיח לך שאני לא פוסטמודרניסט בשום צורה, יש לי אמת ברורה מאד עם השלכות ממשיות על החיים שאני חי, על הבחירות שאני עושה ועם תפישה פוליטית וחברתית ברורה.>> שים לב - הבלש הבהיר את עמדותיו, אתה ערפלת את שלך. במקום באמת להציג את התפישה הלא-פוסטמודרניסטית והברורה שלך, אתה פשוט אומר שיש לך אחת.

אני בטוח שאתה סוגד להמצאותיך

ובמקרה הטוב להמצאותיה של טלה בר (שאמרה, ואני מצטט "ממילא לא יודעים מה היה בתקופת האבן, אז התיאוריות שלי טובות כמו כל דבר אחר" - נו נו, מישהו לא עשה שיעורי בית במבוא לשיטות מחקר?) ובמקרה הרע להמצאותיו של איזה אירי גזען. הרי אתה פאגאן, לא? אגב - בכל דת יש כמה שרידים לאמונות הבל פאגאניות, זה לא מצדיק את הפאגאניזם, רק מעיד על האיוולת של הדת. אבל לדתות ממוסדות עדיין יש רקורד ביצועי שלטרנד האלילי החדש לעולם לא יהיה (ולו בגלל שמדובר בהנפצה-על-הנפצה של אנשים פרטיים ולא בממסד).

0Pandemonium0

New member
בעל הוא אינו בעל הדד, כי אם צורה

מקומית אחת שלו. האל בעל הוא אל "כללי" שבכל מקום כונה בשם אחר: בעל זבול, בעל פעור ובעל הדד, לדוגמא. אגב, אם כבר, השם "הדד" מגיע משמו של אל הסערה הבבלי "אדד", אז אולי הם בכל-זאת לא אותו אל. ועכשיו אני שואל בכינוי, אם אתה כזה פאגאני ובאמת מאמין שאחד האלים הקדומים יושב לו שם למעלה, מתי בפעם האחרונה שלחת צבי או תיש לאדון?

Serpent Axis

New member
אתה לא מבין, נאופגאנים

לא הורגים חיות ולא מקריבים אותן כקורבן. קארמה שלילית בנאדם... תתעלם ממה שהפגאנים העתיקים האלה עשו.

"בעל" פרושו "אדון"

בעל הדד, בעל אדד או אלאין בעל הם שמות של אל הסערה. יש עוד "בעלים" שהם אלים מקומיים: בעל כרמל, בעל חרמון, בעל זבול ועוד. אני מוסיף קישור למאמר שמפרט יותר בנושא.

Nihau

New member
בלש serpent ורובין...

אמונה אינה משהו הגיוני וככזו לא צריכה שום הצדקה מנוסחת בהגיון. אמונה זה רגש שחלק זקוקים לו וחלק לא. אם אתם לא זקוקים לו לעולם לא תבינו למה אחרים כן. אם אתם כן זקוקים לו לעולם לא תבינו למה אחרים לא. ביזוי אמונות של אחרים שווה ערך לזלזול בכל צורה של הפגנת רגש- חסר טאקט ורגישות כמו להגיד למתאבל "דמעותיך הם דמעות תנין". הדתות עצמן הן ישויות סיפוריות שבאות לעטוף את הצורך ברגש האמונה במשהו מוחשי יותר להתלות עליו כי קשה לקיים רגש טהור כל הזמן. תפסיקו להציק לאורח.

למעלה