כואבת עלינו

הוא אמר מילים אחרות

ואני מצטטת כי ממש חטפתי עצבים.. "זו נראית בחורה שלא אכפת לה מעצמה, בחורה שמנהלת אורח חיים לא בריא"

תודה לך דיקלה!

אני ממש המומה! פורצת לי בקריאות מחאה ממקום מושבי הצפוני והרחוק! אבל עכשיו באמת: מה שאמרה נגה כ"כ נכון! גם בחורה שנמצאת עמוק בתוך סיחרור חדר הכושר 5 שעות ביום (וקיימים דברים כאלו, אני לא מגזימנית), ועסוקה כל היום בלספור את מה שאי אוכלת, ולעיתים קרובות את כל מה שהיא לא אוכלת, שונאת את עצמה על כל פירור שהוא מעבר למה שהקציבה לעצמה, שעסוקה לא פעם בלספור לאחרים מה הם אוכלים ושוכחת מה היא אהבת-אדם, כל-אדם, בין אם הוא שוקל 50או 150 גם היא לא מנהלת אורח חיים בריא, לא פיזי ובטח שלא מנטלי. אז כנראה שאני לא אפרסם שום דבר אצל הבחורצ'יק אבל אני אפרסם בגאווה גדולה איך בחורה שמנה יכולה לאהוב את עצמה, להעריך את עצמה וגם להיות נאהבת. איך אפשר לשתות קולה, ולאו דווקא דיאט ולחיות עם עצמך בשלווה. שמחה לדגמן שלוות נפש. אם מישהו ישמע על שידור חוזר אני אשמח לראות. לילה טוב, ממני אביטל. (המטופחת להפליא בימים כתיקונם)

בריאות ביד הלשון

בעברית - "בריא בשר" הוא אדם שמן. "דל בשר" הוא אדם רזה. הכל עניין של מוסכמות. הזיהוי של הרזה עם הבריא הוא בן פחות ממאה שנה ובהחלט ייתכן להפוך את הזיהוי הזה על פיו ולחזור לראות באדם בעל בשר - סמל הבריאות.

הפעם זה לא כזה פשוט...

בעידן הבריאות, הספורט והתזונה הנכונה שמן לא יחזור להיות בריא. אולי הרזון החולני יחלוף, אך קשה לי להאמין שאדם שמן יחשב שוב בריא, גם לא במאה שנה הקרובות. נ.ב -

ליאורי

אין שום סיבה בעולם ששמן יחזור להחשב בריא.אנחנו שוכחים פה משהו מאוד חשוב. רוב השמנים שונאים את עצמם!רוב השמנים עסוקים באוכל מהבוקר עד הערב. רוב השמנים נוטים לבולמוסי אכילה הרסניים לגוף ולנפש. הדבר הכי נורא שמערכות הבריאות מזלזלות בהפרעות הרגשיות של האדם השמן ומפנות אותו לדיאטה וכושר וחושבות שפה הן עשו את שלהן (ובדרך גם יורדות על אותו אדם). לתופעת האנורקסיה יש הדים חברתיים ואפילו טיפול מוכר ע"י קופות החולים במרכזי הפרעות האכילה ( המעטות אם יורשה לי). כן, אנורקסיה ובולמיה הן רעות חולות ישירות של תקופתנו ויש להילחם בהם בחורמה. אבל גם ההשמנה המופרזת והבולמוסים הרגשיים. יש פה בפורום מעט מאוד נשים שיכולות לומר שהן שלמות ו/או אוהבות את עצמן. יש פה מעט מאוד נשים שמטפחות את עצמן גם פנימית (לא מדברת על לבוש ואיפור), הכוונה היא לתזונה איכותית ובריאה לגופן ועשיית פעילות גופנית, זה בהחלט טיפוח. בהחלט מאמינה שהכל מתחיל ביכולת לכבד את עצמך כאן ועכשיו, בכדיי לאפשר איכות חיים וטיפוח פנימי. יש היום עלהום על האדם השמן. עלהום שעוסק רק בחיצוניות שלו ובצורך שלו להתאים עצמו לחוקי החברה. וזה המוקד שמתחבר לאנורקסיה. אנחנו שניי קצוות של אותה רעה חולה. רק שבהן מטפלים בכפפות של משי...אולי בגלל המראה השביר( שוב חיצוניות
), ועליינו מעדיפים לטפל או להפיל רגשות אשמה וזלזול...ולהגיד שהכל עניין של לקיחת אחריות..

solee

New member
להיות שמן זה לא בריא !

כולנו יודעים זאת, ולכן אין שום סיכוי שאדם שמן יחשב לבריא בחברה של היום, כשכולם מודעים לבעיות שיכולות להיגרם בגלל עודף משקל. בעבר אדם שמן נחשב ליפה ובריא בגלל שלא הייתה כזו מודעות לגוף.באותה תקופה לא דיברו על סכרת וכל מיני מחלות לב. לא שאני בעד הדוגמניות האנורקסיות. הכול טוב באיזון הנכון. אבל גם להיות שמן זה לא בריא, ולכן גם "בריא בשר" לא יכול להיות סמל לבריאות.

newKiticat

New member
בחורה עם תת משקל

של BMI מתחת ל19- עלולה לפתח יותר בעיות בריאותיות וסיבוכים מאשר בחורה בBMI בין 26-29. ואני אחפש את המאמר/מחקר שראיתי בנושא.

solee

New member
נכון ולכן ....

גם לא הצדקתי את הדוגמניות האנורקסית!!! אמרתי שהכול טוב באיזון הנכון וכשאמרתי אדם שמן התכוונתי לאדם שמן מאוד, לא סתם קצת מלא פה ושם. מה שהתכוונתי לומר ולדעתי אמרתי את זה זה שבן אדם שמן לא יכול להיו סמל לבריאות בדיוק כמו אנורקסית.

ואיך המידע הזה אמור לעזור?

אז מה עכשיו נבקש מהמדייה לעודד השמנה, כי זה פחות מסוכן במובן המיידי? לא מבינה למה להשתמש בהפרעת אכילה מסוג מסויים בשביל להקטין את זוועותיה של הפרעת אכילה מסוג אחר. זו נבלה וזו טרפה.

newKiticat

New member
ואיפה ראית בהודעה שלי

הצדקה? ואגב- המחקרים הללו הוכיחו בדיוק זאת- שלהיות קצת שמן הרבה יותר "בריא" מלהיות קצת רזה. ועם זאת- הקידוש והילול התת רזון גבוה יותר.

אני לא טוענת שהאמירה שלך לא נכונה

אני שואלת בשביל מה ההשוואה? מה עוזר למי שסובל מהפרעת אכילה כפייתית לדעת שפחות מסוכן לו מלהיות בולמי או אנורקסי? אני מנסה להבין את התועלת במחקר מהזן הזה ואיכשהו לא מצליחה. אם אדם סובל, אז הסבל שלו הוא 100% סבל. וגורם ההשוואה הוא מיותר. התחושה שלי, שמחקרים מהסוג הזה, מטרתם לזנוח את התמיכה הרגשית באנשים שסובלים מאכילה כפייתית ולומר להם שהכל עניין של "כוח רצון", כפי שמנסים למכור לכולנו חדשות לבקרים. הרבה יותר פשוט לעסוק תקשורתית בהשפעה הרגשית והפיזית של קידוש הרזון, ראי ההפרעות המדוברות, מאשר להתמודד גם כלכלית עם משמעות הפרעת האכילה הכפייתית שהרבה יותר נפוצה בעולם המערבי. ( אפרופו סטטיסטיקה ודואליות שיווקית..)

newKiticat

New member
לא הייתה בהודעה שלי

שום התייחסות להפרעות אכילה. מה גם שאני נוטה להשאר רגישה בנושא הזה מכיוון שאני רואה בעצמי אכלנית כפייתית. מה שרציתי לומר- זה שלהגיד שמישהי היא "שמנה" (שוב, BMI 26-29) זה שיקוף של אורח חיים לא בריא- של חולי ומחלות- זו אמירה לא נכון בהתחשב בעובדה שהן סובלות מפחות סיבוכים מבחורה עם BMI של 18.5

שוב, אני לא טוענת שהאמירה שלך

לא נכונה. אבל מבחינתי זה נותן לגיטימציה לשימוש בסטיטיסטיקה כמקדם השמנה.ואיכשהו זה סוג של סאבטקסט שמופיע פה מדיי פעם ולדעתי הוא מסוכן, וגורם לילדות צעירות שנכנסות לכאן לחשוב שיש פה בפורום לגיטימציה להשמנה. מה שהכי ברור מכל המחקרים האלה, שאפקט האקורדיאון הוא המסוכן בריאותית מכולם. מקווה שהפעם הבנת את כוונותי.
לימור

newKiticat

New member
הלגיטמציה שלי

אינה לקדם השמנה, אלא שאני תומכת בכך שהגדרת "החברה" להשמנה- היא לא אותה הגדרה שתגרור חולי.

כאשר התסכלו על תמונות של נשים

במשרד הפרסום , הראו תמונה של בחורה יפה ובלונדינית, שוכבת בשלווה עם שמלה סגולה/ ורודה מהממת.

למעלה