כדורים ירוקים

Some1here

New member
אהבתי את M202 - new 58 grain FMJ

עכשיו תסביר לי משהו. מה זאת אומרת הכדור לא חוקי? עד כמה שידוע לי ע"פ אמנת ז'נבה כל כדורי ה-5.56 לא חוקיים היות והם קטנים וכעיקרון גורמים ליותר סבל אצל הנפגע. כמו כן חודר שריון והירוקים הם הרבה יותר אומניים מהאחרים (גם יותר דומים לכדורי הפלדה שמשתמשים בהם בשוודיה ה"אומנית") היות והקליע יותר חזק והמומנטום והחדירות שלו גבוהים יותר, מה שברוב המקרים מונע ממנו להתפתל בגוף הנפגע, להימעך, להרוס לחלוטין כמה איברים בדרך ולהישאר תקוע בגוף. כדורים כאלה נוטים פשוט לעבור דרך הגוף הנפגע ולצאת דרך חור יציאה בצד השני מה שגורם הרבה פחות נזק מהכדורים האחרים. בגלל זה לדוגמא הכדור הנ"ל לא נחשב ליעיל במיוחד מבחינת יכולת ניטרול אוייב.

deathcaster

New member
תגובה

א.אני רשמתי אמנות נשק , אני לא חושב שראיתי את המילה ז'נבה בהודעתי , לא כל הצבאות בעולם תמכים באמנת ז'נבה , ישנן אמנות נשק אחרות . ב. שוודיה אם כבר הומנית ולא "אומנית" . ג. הכדור נמצא לא יעיל בחודר שריון , לא ככדור רגיל , קרא טוב יותר בפעם הבאה.

Some1here

New member
תגובה לתגובה

א. לא הסקתי את זה שהכדור נמצא כלא יעיל, ממה שאתה כתבת על כדורים חודרי שיריון, אלה מידע שלי (אם אתה היית קורא יותר טוב את מה שכתבתי היית מבין גם למה). אז פעם הבאה תנסה לצאת מנקודת הנחה שגם לך יש מה ללמוד מאחרים. ב. מה זה משנה על איזו אמנה מדברים?! שאלתי למה שהכדורים הללו יחשבו לא חוקיים כשהם גורמים פחות נזק.

יניב100

New member
דרוש הסבר נוסף

אני שרתתי בחיה"א כשעשינו מטווחים נתנו לנו פעם כדור עם ראש ירוק. ירינו כמובן בM16 ארוך.עשכיו זה לא מסתדר עם מה שכתוב כאן. האם זה היה סוג נוסף של נותב?

Some1here

New member
ירוק זה לא סוג של נותב נקודה.

אפשר לירות תחמושת ירוקה עם ארוכים ומקוצרים, הם פשוט עלולים להרוס את מנגנון הנשק כי הם לא מותאמים אליו...

למעלה