כדורים ירוקים

Commie1

New member
יש גם את המעלה סלילים

שמותאם לקנה המעלה סלילים ב ארוך ובפלאטופ שונים ולכן גם מתווספת הפונקציה של הכדורים.

oprt

New member
אתה יכול להסביר על זה קצת?

מאיפה אתה מבין בזה? אתה נשק או משהו? איפה אתה משרת?

Commie1

New member
א נשק ולא נעליים

פשוט המפקד הסביר... נעלה סלילים זה כמות הסלילים בצירוף צפיפותם אשר נותנת לכדור את הסיבסוב שלו כלפי עצמו ואת המסלול הבליסטי שלו, בעצם הנתון הזה הוא זה שנותן לכדור את המומנטום, הסיבוב ועקב כך גם את המהירות. ככל שהמעלה סלילים יהיה צפוף יותר כך הכדור יסתובב סביב עצמו יותר. יש כדור (כמו ה"ראש הירוק") אשר בנויים להסתובסב יותר בגלל המשקל של הקליע וכמות האבש"ש שיש בו. מעלה הסלילים המתאים במקרה כזה הוא 1:7 כלומר 7 סלילים כל אינצ' אחד. (נמצא בפלאטופ, A3, ועוד) מעלה סלילים של מ 16 ארוך הוא 1:12 כלומר 12 סלילים כל אינצ' אחד. מה שאפשר להבין מזה שככל שהסלילים יותר צפופים הסיבסוב של הכדור תהייה צפופה יותר מה שייתן לו יותר כוח לעבור מרחק גדול יותר בזמן קצר יותר. דבר נוסף הוא שהסלילים גם חורצים את הכדור מה שמעניק לו את ה 5.56 ולא את ה5.72 כשהוא נכנס. אי אפשר נגיד, לדוגמא להשתמש בכדורים "לבנים" על פלאטופ או A3 כי הם לא מתאימים לסלילים. כדור "לבן" אשר יירו אותו מנשק כזה יאבד את יכולת הסיבסוב שלו ואו שלא יגיע למטרה או ש"יצליף" בה. קפיש? יש עוד שאלות? אם אני טועה כמובן אז נא לתקן אותי, למרות שזה מה שלמדנו אז הסיכוי קטן.

Commie1

New member
אני משרת בשיבטה

שים לב לתשובות של ארווס הן נכונות לגבי הקוטר של הקליע לפני בזמן ואחרי יציאתו מהקנה.

saico

New member
ביקשת קיבלת

א. מעלה הסלילים של פלאט הוא 1:8 . ב. מעלה סלילים צפוף יותר לא מעניק לכדור יותר כוח (ההפך הוא הנכון) אלא מעניק לו יותר דיוק ( מסלול שטוח יותר ועד ). הכוח לעבור מרחק תלוי כבר באב"ש. ג. אפשר להשתמש בכדורים "לבנים" בפלאט, A3 נגב וכל נשק עם מעלה סלילם צפוף יותר, רק מה יותר אנרגיה תבוזבז בסיבוב הכדור וכך ביציאה יהיה לקליע פחות כוח למעוף, כלומר הקליע יאבד את המעוף שלו לאחר 100 מטר לדוגמא( יפגע האדמה), וכמו כן עוצמת הפגיעה לו תיהיה נמוכה יותר. אם יש עוד שאלות אתה ראשי לשאול. קפיש.

firerez

New member
הרבה

דברים נכונים וגם הרבה לא אז ככה אני מש"ק קליעה ככה שסמוך אלי בנושא אוקי אמרו כאן הרבה דברים נכונים אבל לא קשורים וגם הרבה שטיות אז ככה הקליע ירוק מיועד לקלעים הבדל הוא שהאבשש שלו בדיסקיות ולא בכדוריות (זה מסודר ככה בתוך הכדור אם תפרקו לא תסימו לב להבדל ) הקליע עצמו יותר ארוך ויותר שפיצי במקצת בתוך הקליע יש גם ליבת פלדה שזה עוזר לחדירות וכו וכו יש עוד הרבה לפרט הכדור הירוק אכן טוב יותר לטווחים הרחוקים של מעל 300 וכן הוא בכלל בקוטר של 5.76 ולא 5.56 כמו שרשום ואומרים ויש לזה הסברים וסיבות אבל זה כבר נושא אחר שלא קשור לעוד פרטים מי שירצה שיפנה לפרטי

יניב100

New member
קצת משונה

כשעשינו מטווחים בבסיס שלי לפעמים קיבלנו כדור עם ראש בצבע ירוק ולפעמים אדום. זה היה כדור נותב רגיל לפי מה שאני יודע.אין מצב שיבזבזו על ג'ובניק כדורים יקרים כאלה,לא? האם יש שני צבעים של נותבים?

oprt

New member
אחד המפקדים אמר אצלנו שהם מנסים

להפטר מהנותבים,ושהם זולים יותר,ולא רצו שנשתמש בכדורים רגילים.

יניב100

New member
מה הקשר?

כתבו פה שאלה כדורים מיוחדים ולא נותבים ואני אומר שקיבלנו כדורים כאלה. איך זה יתכן?

ET2k

New member
יש לי שאלה קצת פעורה

הכדורי אימונים הם כדורים בלי קליע ממש,נכון? הם עולים יותר או פחות מכדורים רגילים?

idos2

New member
אכן שאלה פעורה

"כדורים לאימונים" זה פשוט כדורים "ישנים" שהסיכוי שיגרם מעצור בגללם הוא יותר מסביר, ולכן לא ישלחו חיילים לעזה עם כדורים כאלה. אתה יכול לראות איך נראים הכדורים בבסיסי הטירונות ובבה"דים לעומת איך נראים כדורים "חדשים" ולהבין את ההבדל.

Some1here

New member
אין כזה דבר כדורים אימונים

מה שהוא מדבר עליו נקרא ח"קים (חסרי קליע) ואלה כדורים שעושים רק רעש כשיורים אותם. כדורים ישנים כמו שאתה מדבר עליהם עקרונית הם כדורים מתפזורת (לא ישר מהקופסה אלה נגיד כאלה שהיו הרבה זמן במחסניות של מישהו ולא נעשה בהם שימוש), שבגלל שהם ישנים יותר והיו חשופים לפגמים שונים, הם פחות איכותיים וגם קיים סיכון בשימוש בהם. ביחידה הקודמת שלי לדוגמא אסרו על שימוש בהם, כי היו כמה תקריות של נשקים שהתפוצצו בגללם...

ארווס

New member
רק שתדע לך אחי...

עברתי עשרות מטווחים,תרגילים,מבחנים,שבועות של ירי רטוב... וחוץ מהאיפוס שלנו שנעשה בקליעית לבנה (רגילה) כל שאר הרטובים שלנו היו אך ורק בנותבים...ופירקתי הרבה הרבה הרבה הרבה נותבים בתרגילים
ואני בטוח שיש פה עוד כמה קרביים שיסכימו איתי...אלא אם כן תפסו אותם על חם מוסיפים תחמושת יותר ממה שאמרו...חחחח בתרגיל מחלקה מתקדם אמרו לנו לשים 14 נותבים בכל מחסנית (סה"כ 2 מחסניות) חחח חושבים אנחנו פראיירים...הרוב פירקו שמה 3 מחסניות שלמות!!! מי שמבין על מה אני מדבר בטח מחייך עכשיו...

Some1here

New member
משתמשים בנותבים באימונים

מכל מני סיבות, לאו דווקא כי הם זולים יותר. כדורים כאלה יותר קל לזהות כשהם נורים ולכן הם יותר בטיחותיים בתרגיל חי"ר לדוגמא.

firerez

New member
יאוו כמה שטיות

בהודעה אחת אז ככה לא יודע מה המפקד של לימד אותך אבל אתה טועה ברמה מטורפת נתחיל בהתחלה אוקי יש סלילים ויש מעלה סלילים אוקי סלילים בכול נשק יש סלילים והוא קבוע בכולם (ברח לי עכשיו כמה זה אם אני לא טועה זה 7) אוקי עכשיו מעלה סלילים זה או 1:7 או 1:9 או 1:12 בארוך ומקוצר יש 1:12 במינימי יש 1:9 ובפלאטופ ונגב ותבור וכו יש 1:7 עכשיו מה אומר מעלה סלילים זה אומר שכול 7 או 12 או 9 אינץ (אינץ שווה 2.34) מתרחש סיבוב אחד של הקליע . יש עוד פול טעיות ופול תיקונים אבל אני כבר ממש לא זוכר את כולם מרוב הטעיות והשטיות שנרשמו כאן. אז אם אתם רוצים מידע אמין ונכון תשאלו אותי ושוב אני אומר אני מש"ק קליעה עשיתי על כול החרא הזה קורס ואני יודע יותר טוב מכול מפקד אחד שמנפיץ לכם מידע . וכן גם אני עברתי קורס מכי"ם ואני יודע מה אומרים שם וזה הרבה שטיות .

Shpritz

New member
אוקיי, אם אנחנו כבר פה אז..

מזה כדורים עם ראש כתום?

ארווס

New member
נותבים...

כמו שבM16A1 משתמשים בלבנים ולא בירוקים ככה זה גם בנותבים... בM16A1 משתמשים בנותבים אדומים וקליעית לבנה... וקלעים ונגביסטים משתמשים בקליעית ירוקה ובנותבים כתומים... להזכירכם הקלעים יכולים להשתמש גם בלבנה ונותבים אדומים... פשוט הקליעית הכתומה והירוקה לא יעילה לM16A1 ארוך,מקוצר,מנוסר,מקוצרר. היא יעילה רק לM4,M16A2,M16A3 עם קנה מעובה... פששש...למדתי הרבה בצבא אני שם לב...צעיר שכמוני..

deathcaster

New member
קליעי 5.56 - כל הסוגים - הסבר

1. כמובן הכדור הרגיל M193 55 גרגרים 2. ראש אדום , נותב , מוכר....M196 3. קליע רגיל , תרמיל מוכסף - מיועד לירי בלחץ גבוה , שימוש במכוני ירי ותחמושת , יש לנו בארץ 3 כאלה ( בצה"ל ) M197 4. M195 - קליע תחמיש - מיועד לירי רימוני רובה ( ללא קליע ) 5. M199 - קליע דמה - ללא אבק שריפה , מיועד לבדיקות מכניות של נשקים חדשים או לאחר תיקון , כל הכדור הוא יציקה אחת . 6. M200 - כדורי אימונים מיוחדים חסרי קליע ( סוף התרמיל מכווץ בצורת שושנה בצבע סגול או לבן אבל הלבן נמצא כלא בטיחותי והוחלף ע"י הסגול ) , משמשים לירי אימון . 7. M202 - new 58 grain FMJ - קליע ח"ש , ראש שחור , 58 גרגרים ,מודל חדש ראש שחור , לא חוקי לשימוש , קטלני ביותר , יכול לחדור 16 וחצי ספרי טלפונים של בזק בטווח של 20 מטר וזה חברים מרשים ! 8. M232 - קליע למטרת בדיקות ירי פונקציונלי - תרמיל וקליע מושחרים , לשימוש ע"י נשקים מומחים ומעבדות זיהוי פלילי . 9. M855 - ראש ירוק - מיועד כאמור למינימי ומ-16 עם קנה מעובה , קליע בעל כמות אבק שריפה מוגברת , 62 גרגרים , ליבת עופרת , מעטפת פלדה , חסין לחדירת מים , למרות היותו קליע בעל חדירות גבוה , מסוכן מאוד , הוא עדיין נחשב לחוקי ע" פ אמנות נשק בינ"ל , בעיקר בשימוש נאט"ו . 10. M856 - ראש כתום - נותב לטווח ארוך , " משודרג "
, בעוד שהנותב האדום יעיל עד ל- 500 יארדים , חברו הכתום יעיל עד ל- 875 יארדים , מיועד גם להבערת מטרות , 63.5 גרגרים. 11. M995 - חודר שריון , ראש שחור , מעטפת פלדה , ליבת טונגסטן , מודל ישן . 12. M862 - קליע פלסטי קצר טווח , ראש לפסטי כמובן , בצבע כחול , ירוק 13. M196 - ראש כחול - מה שנקרא SOFTPOINT - כדורים עם קצה קליע מעופרת , מיועד לירי טרור , לש"ב , ומצבים של חטיפת בני ערובה, כיום בעיקר משמש לירי אימון מאחר ונתגלה כלא הכי יעיל. 14. MK 262 Mod 0 77-grain - קליע עבור רובה 0.22 לטווחים אורכים במיוחד אם כי לא כדור המיועד לצליפה , בעיקר בשימוש אזרחי , בניגוד לכמות האבק שריפה המצויה בו ( 77 גרגרים ) , הקליע הזה לא מרשים כלל . 15.XM996 - נותב מיוחד , לירי מוסווה כאשר הכוח היורה מצוייד באמצעי ראיית לילה ועלול להסתנוור מנותב רגיל . 16 M755 - חסר קליע עם כמות אבק שריפה נמוכה במיוחד - לטקסים והלוויות ( מטחי כבוד ), לא עלינו .

למעלה