אני רואה הרבה פעמים כדורים שצבועים בצבע ירוק (כמו שהשפיץ של הכדורים הנותבים צבוע באדום ככה גם השפיץ של הכדור הזה צבוע בירוק) אז מישהו יכול להסביר מה זה הכדורים האלה??
ההבדלים בין כדור עם ראש ירוקm856ss109 לכדור רגיל m855ss109. כדור ירוק הוא יותר כבד ב 0.04 גרם, אבקת השריפה שלו שונה, הראש עשוי פלדה, זה גורם למסלול בליסטי יותר שטוח ולחדירות יותר גבוהה בטווחים מעל 300 מ.
קוטרו של הקליע לפני שנורה הוא 5.76 מ"מ, מלחץ הגזים שנוצרים בעת הפיצוץ הוא נדחס אל תוך הקנה שקוטרו 5.66 מ"מ, בתוך הקנה מצויים שישה סלילים שקוטרם 5.56 מ"מ והם חורצים את הכדור ומעניקים לו תנועה סביב צירו המעניקה לו יציבות. בסופו של דבר הקליע יוצא מהקנה כשקוטרו 5.56 מ"מ
והם יותר יציבים לא בגלל התחמיש שלהם אלא בגלל מעלה הסלילים של הקנה המעובה. התחמיש שלהם אכן גבוה יותר, אבל הוא בא לפצות על הסיבובים הרבים יותר שהקליע מסתובב בתוך הקנה ומבזבז עקב כך אנרגיה.. בהד"כ אני מאמין שהטווח של שני הקליעים זהה. מה שנותן לקליע יציבות גבוהה יותר הוא מספר הסיבובים הגדול יותר
הקליעית הירוקה עבור ה"קלעים" שמשתמשים בM4- הקליע יותר ארוך והאבש"ש דחוס יותר מקליע לבן (רגיל), גם האבש"ש הוא בצורת דיסקיות קטנות קטנות כדי שיוכלו להכיל יותר בתוך התרמיל לעומת קליע לבן שבו האבש"ש זה כדוריות... ה"קנה המעובה" של הM4 הוא בשביל לספוג את החום הרב שיוצא כתוצאה מירי מרובה עם הכדורים האלה ושלא ינמס מרב החום וגם הסטייה של הכדור תהיה יותר מדוייקת...אם "קלע" רוצה לירות בקליעית ירוקה הוא צריך לאפס את הנשק שלו קודם ע"י כדורים ירוקים...אם נאפס בלבנים אז האיפוס לא תופס על ירוקה...הקלעים משתמשים בקליעית ירוקה גם כדי שהפגיעות יהיו איכותיות יותר ורבות עוצמה לעומת רוס"ר M16 רגיל... עבור "נגביסטים"- הקליעית הירוקה בשרשירים היא ח"שים (חודרי שריון) וגם שמה האבש"ש דחוס יותר והקליע ארוך כדי ליצור פגיעה יותר חזקה ברק"מ קל... מקווה שעזרתי...זה כל מה שאני יודע ולמדתי..תקנו אותי אם אני טועה ואם יש להוסיף אז תוסיפו..