כדאי להחזיק רכב צעיר

מקסים 45

Well-known member

פרסום ראשון: במקום טסט שנתי, מבחן כשירות אחת לשנתיים לרכב עד גיל 10​

ישראל עומדת סוף סוף ליישר קו עם מרבית מדינות אירופה ותחייב מבחן כשירות לרכב בן 3 עד 10 שנים רק אחת לשנתיים, ולא בכל שנה כנדרש כיום. הסיבה לדברי משרד התחבורה: היקף הליקויים ברכב פרטי עדכני נמוך ביותר ב-10 השנים הראשונות​

אסף זגריזק | פורסם 07:27

GoldenEyes

Well-known member

ישראל עומדת סוף סוף ליישר קו עם מרבית מדינות אירופה ותחייב מבחן כשירות לרכב בן 3 עד 10 שנים רק אחת לשנתיים, ולא בכל שנה כנדרש כיום. הסיבה לדברי משרד התחבורה: היקף הליקויים ברכב פרטי עדכני נמוך ביותר ב-10 השנים הראשונות​

ידוע שכדאי
אממה , לא מבין את אלו שמחזיקים גרוטאות , אבל גרוטאות
אחי שיזכה לחיים ארוכים , לא חסר לו כדי להתפנק באוטו חדש או צעיר
אבל בחייאת , בשנת 1983 קנה וולוו , נסע איתה עד 2017 , עד שהיא גמרה את הסוס והחזירה נשמתה
סוחבת סוחבת , אבל מזגן ? יוק
בשביל מה לנסוע בדבר כזה בחום הישראלי ולהזיע כמו חמור
אז כאמור לפני 3 שנים החליף , חדש? ברור שלא , חבל על הכסף , קנה וולוו 2010

שמלת תחרה1

Well-known member

מעולה עבור נשים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל

הם יודעים שזה מיותר לבדוק את הכשירות של רכב חדש.
אבל זה מכניס לקופת המדינה מיליארדים. |כסף|
לא נראה לי שמישהו משמנתה וסלתה של הגנבים שם בחל זונות הגבוהים יסכים לשחוט את אווזה זהבה. |חיוךרחב|

GoldenEyes

Well-known member
כדאי גם בלי קשר לטסט. אבל -מבלי שבא לי להיכנס לליינט- האם יבטלו רק את הטסט השנתי או גם את האגרה השנתית?
נראה לך שיבטלו את האגרה השנתית ? אתה חולם :)
אפילו רכב חדש דנדש אחרי שנה פטור מטסט אבל לא מאגרה שנתית

Harrington

Well-known member
מנהל
נראה לך שיבטלו את האגרה השנתית ? אתה חולם :)
אפילו רכב חדש דנדש אחרי שנה פטור מטסט אבל לא מאגרה שנתית
אני יודע. בגלל זה אני שואל. אחרת הכותרת הייתה יכולה להיות שונה מעט. הרי כמו שכתבת, ממילא רכב חדש פטור מטסט ב3 השנים הראשונות (נדמה לי, אולי זה שנתיים).

דיברגנט חדש

Well-known member
רגע, אז אם קנינו רכב חדש לפני וכמה חודשים, נהיה מחויבים בטסט בתאריך הקרוב? או שנשלם את האגרה בלבד?
תודה
אפילו, אם קנית יום לפני שחל החוק, תהיי מחוייבת עפ"י הישן.
אני רכשתי מכונית חמישה ימים לפני שחל החוק החדש ונאלצתי לעשות טסט כעבור שנתיים במקום 3 :(

Harrington

Well-known member
מנהל
רגע, אז אם קנינו רכב חדש לפני וכמה חודשים, נהיה מחויבים בטסט בתאריך הקרוב? או שנשלם את האגרה בלבד?
תודה
בכל מקרה לא תחויבו בטסט. זה השתנה (לפי דיברגנט) מ4 ל3 שנים. כלומר אם קנית לפני כמה חודשים את פטורה (אא"כ חסרה מילה לפני ה"וכמה").

raya

Well-known member
בכל מקרה לא תחויבו בטסט. זה השתנה (לפי דיברגנט) מ4 ל3 שנים. כלומר אם קנית לפני כמה חודשים את פטורה (אא"כ חסרה מילה לפני ה"וכמה").
כעת אני רואה טעות הקלדה....
לפני שנה וכמה חודשים.

דיברגנט חדש

Well-known member
חכי עד שתגיע האגרה לתשלום ותראי עליה שהתשלום מספיק ואין צורך במבחן ובחותמת של מכון הרישוי.
האגרה לא תגיע, היא שילמה ישר אגרה לכל השנים עד הטסט לאחר 3 שנים וגם קיבלה מדבקה מתאימה עם השנה העתידית שיסתיים ה-3 שנים.

raya

Well-known member
חכי עד שתגיע האגרה לתשלום ותראי עליה שהתשלום מספיק ואין צורך במבחן ובחותמת של מכון הרישוי.
אחכה בסבלנות...
ותהיתי - לא זכור לי שמדבקת הרישוי היא בתוקף ל-X שנים. אז מעניין אם תגיע מדבקה חדשה, או שהקיימת בתוקף. אבדוק בהזדמנות ברכב.
(כרגע הוא מכוסה).

משתפרת1

Well-known member
כדאי גם בלי קשר לטסט. אבל -מבלי שבא לי להיכנס לליינט- האם יבטלו רק את הטסט השנתי או גם את האגרה השנתית?
את האגרה אינני מאמינה שיבטלו.
בעבר רכב חדש לא היה צריך לעבור מבחן שנתי אחרי שנה, רק אחרי שנתיים. אגרה- צריך היה לשלם. בשנים האחרונות רכב חדש לא צריך להבחן בשנים הראשונה והשניה, רק בשנה השלישית. אגרה- משלמים בכל שנה. מכאן אני מסיקה שגם מבחן שנתי פעם בשנתיים עד גיל 10 לא יפטור את הרכב מאגרה. הדבר היחיד שלא צריך יהיה לשלם הוא את כמה עשרות השקלים שמשלמים למכון הטסטים על המעבר בפס המבחן.

למעלה