כבר שעון קיץ😊

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אוהבים שעון קיץ?
לא משנה עבורכם?
אוהבת שעות קיץ רק בימי שישי.:) ובערבי חג.
השנה שעון הקיץ לא ייסע לי בליל הסדר. מסתמן שאערוך את הסדר עם המשפחה הגרעינית:-(. IMG-20210316-WA0004.jpg איך מתארגנים ליל הסדר שנופל במוצ"ש?

Harrington

Well-known member
מנהל
אוהבים שעון קיץ?
שונא את המעברים. בעיני החלפת השעון זה דבר מיותר לחלוטין כיום. אין לו משמעות מיוחדת משום בחינה והוא רק גורם לבעיות. שיקבעו איזשהו שעון אמצע או מה שרוצים ויישארו עם זה בלי להחליף. אף אחד עוד לא מת מחשיכה מעט מוקדמת או מאוחרת.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
שונא את המעברים. בעיני החלפת השעון זה דבר מיותר לחלוטין כיום. אין לו משמעות מיוחדת משום בחינה והוא רק גורם לבעיות. שיקבעו איזשהו שעון אמצע או מה שרוצים ויישארו עם זה בלי להחליף. אף אחד עוד לא מת מחשיכה מעט מוקדמת או מאוחרת.
כמו ברוסיה

Harrington

Well-known member
מנהל
כמו ברוסיה
לא מכיר. אבל מי שבוחן את ההיסטוריה בארץ, רואה שאין כל סיבה עניינית למעברים. גם לא למועדים בהם זה נעשה. הם נקבעו לאחר שבמשך תקופה ארוכה האווירה הייתה שמדובר במחלוקת בין דתיים לשאינם כאלה. על סמך זה הוועדה קבעה מועדים רק כדי שתוכל להגיד שהיא לא התחשבה בדרישות הדתיים בעניין (כך, בנוסח מעט שונה, מפי יו"ר הוועדה דאז). כלומר ללא סיבה עניינית אמיתית אלא משום שזה מה שהיה מצופה ממנה.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא מכיר. אבל מי שבוחן את ההיסטוריה בארץ, רואה שאין כל סיבה עניינית למעברים. גם לא למועדים בהם זה נעשה. הם נקבעו לאחר שבמשך תקופה ארוכה האווירה הייתה שמדובר במחלוקת בין דתיים לשאינם כאלה. על סמך זה הוועדה קבעה מועדים רק כדי שתוכל להגיד שהיא לא התחשבה בדרישות הדתיים בעניין (כך, בנוסח מעט שונה, מפי יו"ר הוועדה דאז). כלומר ללא סיבה עניינית אמיתית אלא משום שזה מה שהיה מצופה ממנה.
האם אתה מסכים שיהיה שעון קיץ כל השנה?

Harrington

Well-known member
מנהל
האם אתה מסכים שיהיה שעון קיץ כל השנה?
לא יודע לענות על זה בלי לחשוב על זה לעומק. אבל במחשבה ראשונית כאמור מעלה, אעדיף שעון קבוע ללא מעברים מאשר שעון שאולי יותר נוח לי בזמנים מסוימים (וזה "אולי" גדול שכן רוב ההשפעה כיום פסיכולוגית בלבד). אגב לא דיברתי בהכרח על העדפתי האישית למעלה. אני פשוט חושב שזה יותר נכון למדינה. מונע שלל בעיות שהמעברים גורמים, החל מסתם טעויות מטופשות כמו איחורים/הקדמות לעבודה, דרך בלבול קשישים ועד לתאונות דרכים.

שמלת תחרה1

Well-known member
כמו ברוסיה
גמאני שונאת את המעברים

צביה.ש

Well-known member
אוהבים שעון קיץ?
לא משנה עבורכם?
השנה שעון הקיץ לא ייסע לי בליל הסדר. מסתמן שאערוך את הסדר עם המשפחה הגרעינית:-(. צפה בקובץ המצורף 18477 איך מתארגנים ליל הסדר שנופל במוצ"ש?
אני ממש לא אוהבת שעון קיץ... בכלל ממש לא אוהבת את הקיץ...
יותר כיף לי ורגוע לי בחורף ובשעון חורף...

משתפרת1

Well-known member
אוהבים שעון קיץ?
לא משנה עבורכם?
השנה שעון הקיץ לא ייסע לי בליל הסדר. מסתמן שאערוך את הסדר עם המשפחה הגרעינית:-(. צפה בקובץ המצורף 18477 איך מתארגנים ליל הסדר שנופל במוצ"ש?
מאד אוהבת את שעון הקיץ. אוהבת את האור בערבים. מצדי שישאירו את שעון הקיץ כל השנה.

אפרת10512

Well-known member
אוהבים שעון קיץ?
לא משנה עבורכם?
נראה ששעון הקיץ ושעון החורף ימשיכו להיות חלק מחיינו בשנים הבאות. לכן לא נותר לנו אלא להסתגל לשינויים אלה ולהפיק מהם את המיטב.

palmony1951

Well-known member

raya

Well-known member
שמחה שמגיע שעון הקיץ.
ולעניין המועדים בעבר - היה לחץ של הדתיים לקראת יום כיפור (לדוגמא) ששעון הקיץ לא יתחיל לפניו, כי אז הצום ארוך יותר. לא מבינה - הצום (למי שצם) נמשך 25 שעות, אז מה זה משנה מתי מתחיל או מסתיים?
ושעון קיץ/חורף נהוג במדינות רבות, התאריכים הנוכחים מותאמים לתאריכים בחו"ל.

למעלה