כבר העלו את זה פה?

Bassman

New member
זה גם בולשיט../images/Emo13.gif

אז שניה סבבה אם נתאים את עצמנו אליך אבל להפך את לא מוכנה? איזה צביעות. למה שאני הולך לרב גדול אני צריך לשים כיפה כדי "לא לפגוע ברגשותיו" וכשדתי בא לשיחה עם פרופסור חילוני גדול הוא לא צריך להוריד את הכיפה? מי אמר שהעקרונות שלכם יותר חשובים?

הגזמת

למה כשתגיע למסגד אתה תוריד את הנעליים? מתוך כבוד לא קשור לעצם היותך יהודי/דתי/ נוצרי אז בלי שאלות טיפשיות באמת

Bassman

New member
אוקיי, סבבה, אבל למה שזה קורה הפוך

(דתי מגיע לפרופסור גדול) הוא לא מוריד את הכיפה?

אז זהו, שאין סימטריה

את הד"ר לא מעניין מה יש לך על הראש, את הרבי כן, על כן הוא מבקש שתשים כיפה בביתו...אם לכבד את בקשתו או לא, זוהי החלטתך

בכל העולם יש חינוך חילוני.

תקשיבי, מתנחלת חדרתית יקרה. אני לא מזלזל בך ומעריך מאוד את העמדות שלך בנושא שאנחנו דנים בו כרגע. אבל לדעתי את מסתכלת על העולם בצורה מאוד צרת אופקים, כאילו המקום היחיד בעולם שבו אפשר לבחון את המציאות הוא מדינת ישראל. צר לי לבשר לך, אבל למרות שהחינוך החילוני בישראל הוא אכן חינוך ירוד ועלוב במיוחד, הרי שבכל העולם המערבי מערכת החינוך היא חילונית, והפלא ופלא- הישגי המערכת עולים בהרבה על הישגי מערכת החינוך הדתית הישראלית! דבר שני, אני לא בטוח בכלל שהחינוך הדתי בישראל הוא כזאת מערכת לתפארת. החינוך הדתי-ממלכתי בישראל הוא גזעני, גזענות שמתבטאת במדיניות של אפרטהייד כלפי אתיופים, שדרום אפריקה בימיה הגרועים ביותר הייתה מתביישת בה.

אפשר לבחון את המציאות בארה"ב

ובבריטניה, ונראה את נתוני אלימות הנוער החילוני שם, ולזאת נראה לי התכוונה החדרתית, לא דווקא להישג לימודי, אלא להישג חינוכי, של שמירת חוק אכן, החינוך הדתי איננו מושלם כלל וכלל, אך אם נשווה את מעשי האלימות הקורים חדשות לבקרים במערכת החילונית מול הדתית והחרדית...התשובה תהיה ברורה

Bassman

New member
ומצד שני-

גם שם יש כבשים שחורות אונס, מעשים מגונים, "השתקה" של עבירות על החוק שלא לדבר על מעמד האישה הלא קיים בכלל.

Vrock

New member
אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו חוק

שכזה. ובנוגע לרשתות החינוך- המדינה לא יכולה לספק את הצרכים של הקבוצות המסויימות האלו כחלק מהחינוך הממלכתי. אין מה לעשות בעניין.

הדמוקרטיה לא ריסקה את אויביה?

מי הם אויביה? החרדים, הדתיים, שומרי המסורת, כלומר, רוב רובו של הציבור הישראלי? במה שונה התערבות המדינה להגבלת הילודה במדינה "שלך" מהתערבותה של מדינת הלכה באותו נושא בדיוק? אתה עושה את עצמך לנציג הדמוקרטיה, כשכלל לא ברור מי מינה אותך לכך, גורס שרוב רובם של אזרחי ישראל הם אויבי אותה דמוקרטיה, ומוכן להשתמש בכוחו של השלטון בשביל להתערב בעניינים פרטיים לחלוטין של אזרחי המדינה, זוהי הדמוקרטיה הליברלית שלך

../images/Emo60.gif שאלה קטנה

בד"כ שעושים סקר עושים מדגם מייצג זאת אומרת שואלים דתיים לפי הכמות שהם באוכ' אז עכשיו בסקר הזה אתה אומר שלא התחייסו נגיד למדגם מייצג אלא סתם שאלו בני נוער בלי להתייחס לרקע שלהם?

אתה כמעט צודק...רק כמעט.

אתב צודק רק בעובדות שכתבת,אבל הדעות שלך נמעות קטנוניות וילדותיות,וחוץ מזה שהעולם הדתי הוא לא נחשל-הוא אמיתי!הוא מבוסס על אמונה,אמת,שלום,כח ושאיפות-ולא כמו החיים של השמאל- מרכז- החילוני שמבוסס על חופש,פשרנות,מתירנות,תאוות,וחוסר גבולות בעייתי. ועוד משהו- בכלל לא הבנתי מה הבעיה שלך בעניין שיעור הילודה "הדתי-חרדי-מאוד מסורתי",אני לא רואה בהודעה שכתבת שום בעיה שיש צורך לפתור אותה,מה זה עניינך כמה ילדים יש לכל משפחה?מה אכפת לך אם יש בני זוג שרואים את הקמת הבית היהודי כאידיאל? תסביר את עצמך,זה לא חכמה לשנוא אנשים שונים ממך,יותר קשה לאהוב אותם.

Bassman

New member
בעע?

אמונה(סבבה), אמת?!, שלום?!, כח כמובן. ושאיפות? איבדתם את הדת. עכשיו אתם תקועים בהרגלים. איבדתם את אלוהים בטקסים. ואין שום דבר רע בחופש. פשרנות. להקשיב לתאוות שלך לפעמים זה לא רע. אפילו ממש לא רע. מתירנות? דוגמאות?
חוסר גבולות? יש גבולות. פשוט לא לפי הגבולות שלך. זה לא אומר שאת צודקת. ואני לא מעריך את זה שאת מתייחסת לציבור שלום כאילו הוא חסר ערכים ואידיוט.

"איבדתם את אלוהים בטקסים"...

אתה מרגיש אינטלקט אחרי המשפט הזה? איך הוא מתחבר בדיוק למציאות? משפט סתום שלא אומר כלום מלבד "יומרנות יומרנות יומרנות". ויהירות בצדה. תתבגר.

Bassman

New member
נורא אינטלקטואל.

וזה נכון. לנשק מזוזה, להניח תפילין, לשים כיפה- הכל רק מקל עליכם להזכיר לעצמכם שיש אלוהים. האמונה באלוהים בלי כל הטקסים הקטנים היא רמה קצת יותר גבוהה של אמונה... ותפסיק להגיד לי להתבגר כל הזמן הכי טוב להיות ילד.

יש לך דרך מחשבה מאוד מעניינת

והאנלוגיות שאתה עורך, וההיסקים שאתה מסיק, מאוד מעניינים גם כן. ועצם העובדה שאתה מתייחס לדרך חיים השונה משלך כאל משהו נחשל בלי לבדוק לעומק ובלי לגלות טיפה של סובלנות ופלורליזם רק מראה את פנייך האמיתיים.

פתאום נזכרת בפלורליזם.

אז הנה, אני מודיע בריש גלי שאינני פלורליסט. אני פוסל מראש כל מי שמעוניין לייסד מדינת הלכה/ מדינת שריעה/ מדינה של הכנסייה.

את מה אתה רוצה לפסול בדיוק?

את אזרחותם של אנשים אלו? את זכות ההצבעה שלהם? את מפלגותיהם? את הדיון איתו? אתה פוסל מדינת דת, מה עוד אתה פוסל, או יותר נכון, מה אינך פוסל?

למעלה