כבר העלו את זה פה?

Slim Jim

New member
כבר העלו את זה פה?

בעיתון פורסם מדגם בשבוע שעבר, שיש רוב מוחלט של בני נוער שמתנגדים להתנתקות ותומכים בסרבנות. מוזר שיש רוב בקרב המבוגרים שחושבים אחרת. אולי זה בגלל שבני נוער יותר מושפעים מפרופוגנדה מאשר מבוגרים (מה שהמתנגדים להתנתקות משתמשים בו טוב מאוד!)? או אולי בעינם זו הדרך היחידה למחאה בשלטון, בגלל כל הפעילויות השגויות שהשלטון עשה בעבר (הכוונה לא להיבט המדניני-בטחוני, אלא הכלכלה, והרפורמה בחינוך וכד')... אני גם מודאג מהדור הצעיר, שברובו הוא ימני (מסתבר). זה ממש מחריד אותי לחשוב על עתידה של מדינת ישראל.

חחחחחחחחחחחחחח

אני גם מודאג מהדור הצעיר, שברובו הוא ימני (מסתבר). זה ממש מחריד אותי לחשוב על עתידה של מדינת ישראל.-ענק

גקו111

New member
עושה רושם שכל המטרה שלך זה להגיב

לכל מיני הודעות לרוב בטיפשות שמאפינת אותך,תוך כדי התעמתות עם ילדה בת 13. אבל אין ספק שאתה חושב את עצמיך למשהו מיוחד.אם אני לי מי לי,לא צריך להתאמץ במיוחד כדי להבין בין השורות שאתה מאוד מסובך ומתוסכל.

Bassman

New member
ואתה לא חוצפן?

מגיע לפורום, לא מכיר את היחסים בין האנשים בפורום, ומחליט מי מתוסכל? מסובך אני כן. אני גם נורא חושב את עצמי למשהו מיוחד. אם אני לי מי לי

אתה נכשל להבין משהו, ידידי...

הכל מתחיל בחדר המיטות. הגיע הזמן להתעורר ולהבין: יש במדינת ישראל יותר בני-נוער שקרובים לימין הדתי מאשר לשמאל-מרכז החילוני. משפחות דתיות ו"שומרות מסורת" עושות יותר ילדים. למעשה, שיעור הילודה בקרב המגזר הדתי-חרדי-מאוד מסורתי בישראל עומד על יותר מ-5 ילדים לאישה. זהו שיעור הילודה הגבוה ביותר בעולם המערבי, והוא דומה לשיעור הילודה בעזה, פקיסטן, סומליה ושאר מדינות עולם שלישי בעלות אוריינטציה דתית חזקה. בקיצור, לשם עתידים פנינו. לכיוון העולם השלישי הדתי והנחשל. אני שמח שגם אתה הבנת את זה.

Seidman

New member
זה כמו לשאול אם הציונות התרסקה

אין שום קשר בין הדברים שלך

כן.

הדמוקרטיה הישראלית לא השכילה מספיק מוקדם לרסק את אויביה על-ידי חוקים של הגבלת הילודה ועל-ידי פירוק מסגרות החינוך האוטונומיות הפועלות בתחומי המדינה (החינוך הדתי-לאומי, החינוך החרדי ומערכת האפרטהייד במסגרתה לערבים יש בתי-ספר משלהם).

והיא עדיין לא רוצה להשכיל

ולעשות כך. מהסיבה הפשוטה שהיא רוצה לשמור על רוב יהודי בארץ זאת הסיבה גם לתמיכה בעליה של מאות נוצרים מברית המועצות שמוכרזים כיהודים כי סבתא של אבא שלהם היתה יהודיה

הם לא מוכרזים כיהודים

הם מוכרזים כזכאי חוק השבות ותאמיני לי שהם גם לא נחשבים ליהודים כרוב יהודי בארץ והממשלה כבר הכניסה סעיף מתקן לחוק הזה.

את צודקת, ובכל זאת יש הבדל אחד:

ההגירה ("עלייה" הוא מושג מעצבן ומטופש) מרוסיה הייתה טובה מאוד לישראל, בחשבון הכללי. גל ההגירה הזה הביא לישרל עשרות מאות אלפי אנשים משכילים וחילוניים שעזרו לפיתוח הכלכלי, התרבותי והאקדמאי של המדינה. לעומת זאת, הילודה המופרעת שמתקיימת בתחומי המדינה לא רק שאינה תורמת בשום דבר, חוץ מאשר אולי בעוד בשר תותחים למלחמות העתיד, היא אף גורמת נזק כלכלי, חברתי ותרבותי למדינה, נזק שספק אם נצליח אי-פעם להתאושש ממנו. וכל הכבוד על כושר ההבחנה לגבי ה"שימור הרוב היהודי". רוב האנשים לא ממש מבינים את הקשר המכעיס בין הדברים.

?!

משפט חכם לכל החילונים-השמאלנים-הנאורים -יפי הנפש-המתקדמים-מודרניםוכו': לא כל חילוני חכם,לא כל דתי מעוניין להתוכח על שטויות. ותתחיל להרגע כי יש דתיים שהרבה יותר משכילים מהחילונים-ןחוצמזה שמה שרשמת לא הוכח בשום מקום.נקודה. ואין לי שום שבר נגד עליה של רוסים,כל עוד הם יהודים.

את צודקת בהחלט, מ.ח.

חלק מההוגים החשובים ביותר שקמו לשמאל הישראלי היו דתיים, כמו לדוגמא הפרופ' ליבוביץ' או הסופרת החרדית צביה גרינפילד. באופן כללי, המגזר הדתי-לאומי בישראל הצמיח לא מעט אנשים שהם גאווה ותפארת לעם היהודי בתחומי ההשכלה והרוח. נו אז מה ? מה זה קשור לויכוח ? אני חושש שהשקפת העולם שלך היא פרנואידית. אני חושש שאת מזהה עלבון ושנאה בכל משפט, מבלי לבדוק ראשית את העובדות. לא, איני שונא יהודים דתיים, ואיני מבקש ללעוג לאנשים אך ורק בגלל אמונתם. אבל אני בהחלט שונא גזענים, ואני בהחלט מרשה לעצמי ללעוג לאנשים שהם גזענים. לא משנה אם יש להם או אין להם כיפה על הראש. ואני בהחלט בז לאנשים שמולידים ילדים שאין ביכולתם לטפל בהם. בוז עמוק ומתנשא במיוחד. לא משנה אם יש להם או אין להם כיפה על הראש. אני מעריך הרבה אנשים שלא משתייכים לקבוצות הנ"ל. לא משנה אם יש להם או אין להם כיפה על הראש. עכשיו אפשר לחזור לדיון ולהפסיק עם משחקי העלבונות ?

למעלה