כבר העלו את זה פה?

וכאן בדיוק מתחילה הבעיה.

שהמדינה מוכנה לממן את הרפתקאות הילודה המטורפות של חלק גדול מאוד מהאוכלוסיה, בשם "שמירת הרוב היהודי", וככה נוצר מצב שרוב בני הנוער והילדים בישראל תומכים באופן מובהק בימין הדתי, פשוט בגלל שמשפחות עם רקע דתי/חרדי/מאוד מסורתי עושות הרבה הרבה יותר ילדים. ממוצע הילודה בקרב יהודים חילונים (לא כל מי שלא חובש כיפה הוא בהכרח חילוני. חילוני הוא אדם לא דתי, נקודה) בישראל עומד על כ-2 ילדים למשפחה. זהו הממוצע המערבי הנורמאלי. ממוצע הילודה בקרב יהודים דתיים בישראל עומד כל כ-5 ילדים במשפחה. זהו הממוצע הגבוה ביותר בעולם המערבי והוא זהה לנתוני הילודה במדינות עולם שלישי דתיות כמו פקיסטן וסומליה. הילודה בישראל, כחלק מ"הצעדים לשימור הרוב היהודי", מובילה אותנו לעבר אסון. בני הנוער בישראל הם ימניים יתר פשוט בגלל שמשפחות ימניות-דתיות עושות הרבה יותר ילדים. המדינה מעודדת את זה, וכאן מתחיל האסון. בעוד עשר-עשרים שנה, כאשר הרוב הדמוגרפי הימני-דתי ישתלט על המדינה, באופן דמוקרטי לחלוטין דרך אגב (הם פשוט יהפכו לרוב...), ישראל תפסיק להיות מדינה דמוקרטית ותהפוך לדיקטטורה דתית-גזענית. הדרך היחידה למנוע את זה היא יצירתה של מסגרת חינוך אחידה וחילונית במדינה הזאת, שתכלול בתוכה את כל המגזרים: יהודים חילוניים, יהודים דתיים ומסורתיים, ערבים ומיעוטים.

זה בסדר, מדובר בלא יותר...

מתופעה שולית בהיסטוריה שנובעת מהתייצבות מצבן של הנשים בעולם המערבי, לעומת חוסר הסתגלות של גברים רבים לדפוסי החיים החדשים שנוצרו בעקבות המהפיכה הפמיניטסטית, דבר שגורם להרבה מאוד אנשים צעירים לא להתחתן ולא לעשות ילדים. ככל שהזמן יחלוף וההתייצבות הכלכלית והחברתית של נשים תתחזק, הילודה תחזור למסלול הנורמאלי. דרך אגב, גם במדינות ערביות ומוסלמיות רבות מתחילות להיווצר מגמות של ירידה בשיעור הילודה. באיראן לדוגמא, הדור הצעיר החילוני והאנטי-דתי במיוחד, גרם לכך ששיעור הילודה במדינה עומד נכון להיום על 2.2 ילדים לאישה- שיעור ילודה נמוך יותר מזה הקיים בישראל!!!.

לא מדברת איתך על נמוך

מדברת איתך על שלילי-מכיר את המושג? אני מדברת איתך על כך שמתים יותר אנשים ממה שנולדים....

Vrock

New member
פרט מעניין.

באיטליה הגידול נפל כל כך והיו יותר מדי זקנים ולכן כל המערכת הפנסיונית התמוטטה ועדיין לא שיקמו אותה. יותר גרוע מבארץ מהבחינה הזאת- וזו מדינת G8 כזכור לי.

הסברתי לך כבר מה הגורם לתופעה

בנוסף לכך, לא מדובר על כל המדינות, זו הגזמה פרועה. את מדברת בעיקר על מדינות בהן שיעור הילודה עומד על 1 נקודה X לכל אישה, כלומר איטליה וספרד. אולי אולי אולי גם צרפת כלולה בקטגוריה הזאת, אבל יותר בגלל "גל החום" שהציף את המדינה לפני כמה שנים במהלכו נהרגו כ-14,000 בני-אדם מבוגרים וזה הפר את המאזן הדמוגרפי בשנתיים-שלוש לאחר מכן באופן די בוטה.

Vendetta

New member
פספסתי משהו?

ממתי שיעור ילודה גבוה זה משהו שצריך להתבייש בו?

אתה לא צריך להתבייש בכלום.

באופן כללי, אין לי שום דבר נגד משפחות שמולידות הרבה ילדים. אם יש משפחה שבה אפשר לקיים חיי זוגיות שוויוניים והוגנים (שני בני הזוג עובדים ושני בני הזוג לוקחים חלק בגידול הילדים), מצידי שיעשו עשרים ילדים... זה בכלל לא מענייני לקבוע לאנשים כמה ילדים לעשות, ולא מעניינו של אף אחד אחר. הבעיה מתחילה במקום בו עושים הרבה ילדים מטעמים דתיים ו/או כלכליים, מה שקורה ברוב העולם. הדמוגרפיה מצביעה באופן ברור על כך שהקטנת שיעור הילודה היא המכשיר העיקרי להתקדמות והתייצבות מעמדן העצמאי של נשים ברחבי העולם. בחברה בה שיעור הילודה הוא נמוך ומעמד האישה הוא גבוה, בסופו של דבר ייווצר איזון מסוים והילודה תחזור למימדים נורמאליים (וכן, אנשים גם יכולים להוליד חמישה ושישה ילדים ולשמור על ה"עקרונות" הליברליים בתוך הבית). אבל בחברה בה שיעור הילודה הוא גבוה ומעמד האישה נמוך, ברור מאליו שחייבים להוריד את שיעור הילודה קודם לכל.

ומי קבע

שמעמד האישה צריךלהיות גבוה? מי קבע שתפקידה של האשה זה לצאת לעבוד ולא להישאר בבית? אם זה מה שהיא רוצה (כן, נשים רבות עושות את זה מרצון) מי אתה שתקבע שזה לא טוב?!?

Vendetta

New member
אני חושב שאתה נטפל לתסמין שולי

ובכל אופן, אתה מתעלם מבעיות חשובות בהרבה ממעמד האישה. הבעיה שלנו היא לא אוכלוסיה גדולה מדי, אלא להפך - אוכלוסיה מצומצמת מדי. אנחנו מדינה קטנה מאוד עם אוכלוסיה קטנה מאוד. כמו כן יש אוכלוסיה ערבית גדולה ועוינת מאוד שמקיפה אותנו וחיה בתוכנו. זו חולשה נוראית. חלק מזה ניתן לפתור על-ידי עוצמת הפלדה: השמדתם וסילוקם של הערבים עד לרמה שבה יהיה לנו נוח יותר. אבל לעוצמת הפלדה יש את הגבולות שלה, ובשלב מסויים אי אפשר להימנע משימוש בעוצמת הבשר. כלומר, דמוגרפיה. על כן המטרה העיקרית שלנו היא להגדיל את שיעור הילודה והאוכלוסיה שלנו ככל הניתן. אני תומך בכל האמצעים שמאפשרים את זה. אזור המרכז מיושב בצפיפות ואינו זקוק לאוכלוסיה נוספת, אבל כל שאר השטחים בארץ אינם מיושבים בדי יהודים ובהחלט זקוקים לדם חדש - הגליל, הנגב, רמת הגולן, יהודה, שומרון וחבל עזה (צריך להקים מחדש את מה שהולכים להרוס בקרוב, לא?). כל האזורים האלה מתחננים לולדים חדשים שיאכלסו אותם. מכיוון שאני גם תומך במדיניות של התפשטות, זה חשוב שתהיה לנו אוכלוסיה לייצא לשטחים נוספים שנרכוש. הדמוגרפיה צריכה להיות אחד מהנושאים החשובים ביותר באג'נדה שלנו. אם אתה חושש לאוכלוסיה דתית גדולה מדי, הפתרון צריך להיות עידוד האוכלוסיה החילונית לילודה גבוהה יותר, ולא כפייה של ילודה נמוכה יותר על המגזר הדתי. כך אנחנו גם נקבל אוכלוסיה יהודית גדולה יותר וגם המאזן הדמוגרפי בין האוכלוסיה הדתית לחילונית ישמר.

ויש לך רעיון איך?

איך אתה חושב לעודד חילונים להגביר את הילודה? נראה לי שגם אם הקצבאות היו גבוהות יותר או לא יודעת מה לא הייתי בוחרת להוליד יותר ממה שהתכוונתי מלכתחילה.

Vendetta

New member
חינוך ותרבות, בעיקר.

כשהמדינה תשלוט על כל אמצעי התקשורת, לא תהיה שום בעיה להחדיר באנשים את המסרים הרצויים. זה קל לעצב את דעת הציבור דרך תעמולה יעילה.

אתה פאשיסט, וכאן הדיון נגמר.

אני מאוד מכבד אותך כאדם וגם מרשים אותי עומק הניתוח הפאשיסטי שלך, אבל אין לנו על מה לדון בסוגיה הזאת. בסוגיות אחרות ודאי שכן, אך לא בסוגיית הילודה. כל השקפתך בנושא מגיעה ממקורות פאשיסטיים, ואתה מבסס את הטיעונים שלך בעזרת אותם טיעונים של המפלגה הנאצית בגרמניה לגבי התפשטות ויישוב, והילודה כמכשיר לעיצוב האומה בלה בלה בלה.

Vendetta

New member
זה נכון שהמטרות שלנו שונות מדי

מכדי אפילו להתווכח בנושאים מסויימים, אבל הנקודה של רוב ערבי שמאיים עלינו נשארת בעינה, לא משנה מה המטרות שלך. אם יהיה כאן רוב ערבי זה יהיה גרוע הרבה (מבחינתך) מאשר רוב יהודי דתי. או שמדינת ישראל תחרב ותוקם כאן מדינה ערבית (אני לא חושב שאתה נאיבי מספיק להאמין שמדינה כזו תהיה דמוקרטית או מתאימה לערכים שאתה דוגל בהם), או שהמיעוט היהודי יאלץ לבטל את הדמוקרטיה ולהשתמש בפתרונות קיצוניים נגד הערבים (אני אתן לך לנחש מה הם). אני מעריך שאף אחת מהאפשרויות אינה מוצאת חן בעיניך במיוחד ולכן זה צריך להיות גם אינטרס שלך למנוע את זה.

אתה נשמע ממש מקופח...

המעמד של האישה לא תלוי במספר הילדים-אלא במספר תאי המח של הגבר, זה פסיכולוגי-רק אתה רואה את זה ככה,בחיים שלי לא שמעתי את הטענה הזאת.

נו בטח שלא שמעת את הטענות האלה...

הרי דברים כאלה כותבים בספרים של דמוגרפים ופמיניסטיות, רחמנא ליצלן, ולא בספרי הקודש והתעמולה שאת רגילה לקבל. מעמד האישה ועוד איך תלוי במספר הילדים, ולמעשה אחד המדדים העיקריים של דמוגרפים לבדיקת מעמד האישה במדינות שונות בעולם הוא שיעור הילודה הממוצע. החברות המפגרות ביותר בתחום מעמד האישה (סומליה, פקיסטן, ערב הסעודית, עזה וכדומה) הן כולן חברות עם שיעור ילודה של יותר מ-5 ילדים לאישה. החברות הפמיניסטיות והשוויוניות ביותר הן חברות בהן שיעור הילודה הוא פחות מ-1.5 ילדים לאישה (ספרד, איטליה, שוודיה וכדומה). "רק אתה רואה את זה ככה". לא, רק מי שמעמיק קצת בתחום הדמוגרפיה רואה את זה ככה. ואת ככל הנראה לא עונה על ההגדה הנ"ל.

Bassman

New member
קיצוץ קצבאות הילדים יביא לירידה

בילודה בכל המגזרים. ברגע שגם יפסיקו לשלם להם כל כך הרבה כסף על כך שהם מתפללים לאלוהים שמחליט לעשות פיגועים מתי שבא לו- הם גם יצטרכו לעבוד.הם לא יוכלו להרשות לעצמם יותר מ2 ילדים!

בלה בלה בלה

אני לא מוכנה ללמוד בבית ספר חילוני,שלא מתפללים בבוקר,מחללים שבת,תלבושת קצרה וכו',אבל אין לי בעיה ללמוד עם חילונים שמוכנים להתפשר על המסגרת שלי, אם הייתי אמא לילדים-לא הייתי שולחת אותם ללמוד במסגרת חילונית,כי החינוך הדתי יותר טוב -פי אלף-מהחינוך החילוני-וזה לא דעה,זה עובדה!

למעלה