כבכל תשעה באב

כבכל תשעה באב

אני נתקל בהמון תגובות וסנטימנטים אנטי דתיים דוקא ביום הזה.
אני מרגיש שזה כשלון עצום של מערכת החינוך שלנו.

נכון ולא נכון

זה נכון שישנן תגובות לא לעניין ביום הזה,
אבל מצד שני, מעולם - לפי הזכור לי מאז היותי ילדה - לא היה כזה צום גורף בתשעה באב, כמעט כמו ביום כיפור.
כשאני הייתי ילדה, מעטים עד נדירים היו האנשים שצמו בתשעה באב. היום, כל אדם נושא כיפה על ראשו, צם בתשעה באב. רק במקום העבודה שלי,
חצי מצוות המשרד היה צם. גם אנשים שהם לא ממש דתיים והם רק מסורתיים, צמים בעידן הנוכחי. פעם זה לא היה נפוץ כל כך.
אולי בגלל שישנה הקצנה בנושא, מן הסתם ישנם גם תגובות הנגד.
אבל אני בהחלט מסכימה איתך שמערכת החינוך נכשלה בכל מה שקשור לסובלנות כלפי האחר והשונה במדינה הזאת.

לא מדבר על צום

ולא באמת מצפה מאנשים לצום. ממש ממש לא.
&nbsp
מצפה מאנשים שיבינו את חשיבות היום. גם אם לא צמים. מצפה להפסקת התגובות המתלהמות על כפייה דתית רק כי המועדון סגור בערב הזה. מצפה להבנה בסיסית בהיסטוריה של העם. פה הכשלון של מערכת החינוך, לפני שנכנסנו לקטע של סובלנות שהוא כשלון גורף בלי קשר.

אוקיי, ברור שצריך להסביר את חשיבות היום הזה

מבחינה חינוכית. מהבחינה שאנשים צריכים להבין את משמעות שנאת אחים.
אבל, מצד שני, ברגע שסוגרים מוסדות ומקומות בידור ביום הזה,
אנשים שהם חילוניים לא מקבלים את זה. יש פה סוג של כפייה. מי שמאמין וצם שלא יילך ביום הזה לעבודה ושלא יילך לבית קפה ויישב בבית ויצום ויקרא בתהילים או בכל ספר תורה אחר. אבל למה ציבור שלם צריך להשלים עם מקומות סגורים בגלל שזה תשעה באב? באמת אני לא מבינה את הקטע הזה. יש יום אחד שהוא יום הכיפורים וכל העם מכבד את היום הזה, למה להוסיף עוד?
אני לא מקבלת את ההתלהמות בטוקבקים אבל זה כבר סיפור אחר שקשור לחינוך בכלל ואני מודה שגם אני לוקה בזה.
גם אני לא תמיד נותנת מחסום לעצבים שלי, בעיקר בנוגע לאח הגדול, ואני משתוללת ברשת

כי זה יום בעל חשיבות לאומית וחשיבות חברתית

לא רק שנאת האחים. היום הזה מציין אסונות לאומיים. ואם אתם מקבלים את ה"כפייה" של לסגור "בתי עינוגים" ביום הזכרון ויום השואה אז קל וחומר שיש לסגור בתשעה באב שמציין אסונות לאומיים חמורים לא פחות.
&nbsp
(בכלל, אם זה היה תלוי בי, הייתי גולל את יום השואה לתוך תשעה באב)

עם זה אני מסכימה איתך לגמרי

בבקשה רבה. שיחברו את יום השואה לתשעה באב. לדעתי זה יעצים את שני הימים החשובים האלה ויקרב את האנשים זה לזה. את החילוניים לדתיים.
את האשכנזים לספרדים. יחבר את כל עם ישראל, כי לאורך כל ההיסטוריה העם הזה ידע שואה. ידע חורבן. הגיע הזמן לחבר זה את זה כדי לחבר גם אותנו
זה אל זה.

poseidon111

Active member
את מצליחה לשגע אותי לפעמים, עם ההסכמות שלך. מה בין השואה,

אירוע מכונן לא רק בחיי העם היהודי, אלא בהיסטוריה העולמית, לבין חורבן
בתי המקדש לפני יותר מאלפיים שנה? האם הארועים של ההרס משתווים לשישה מיליון
נספים?
מה לי ולבית המקדש, מה לי ולשטויות של שנאת אחים, כתירוץ לפיאסקו של המרד,
לבין מה שארע בשואה? הם בכלל ברי השוואה?
ואת מציעה לחבר את יום השואה לארוע ההוא, במקום להיפך?
דרך אגב, העם הזה לא "ידע שואה לאורך ההיסטוריה".
הוא ידע רק אחת. זאת שאתם רוצים לבטל את יום אזכרתו היחודי, ולצרף אותו למשהו אחר.

מה זה חשוב איזה יום יצורף ליום האחר?

התגובה שלך רק מראה שוב פעם עד כמה לעולם לא תהיה הסכמה בין יהודים. בחיי, אתם משגעים אותי.
שני הימים האלה חשובים מאוד מכל הבחינות לכל יהודי באשר הוא. אז למה לא לאחד ביניהם? מי שרוצה יצום. מי שלא רוצה לא יצום. אף אחד לא מכריח אף אחד
שום דבר. אבל הגיע הזמן לאחד. הגיע הזמן שנהיה עם אחד סוף סוף. עם יום אבל אחד בלבד. עם יום צום אחד בלבד. יום זיכרון אחד בלבד. ככה אני חושבת.

poseidon111

Active member
מה הקשר לאחדות ולמה שאני כתבתי? אני כתבתי שאסור בשום

אופן לאבד את היחודיות של ציון השואה ביום משלו, מכיון שהוא סינגולרי בכל
אספקט, ואת חוזרת על איחוד הימים כסגולה לאיחוד העם.
לא מבין: אם כל העם יציין את יום השואה ביום מיוחד ואת תשעה באב יציין העם ביום מיוחד,
האחדות נפגמת?
דרך אגב, גם קביעתך בעניין חשיבותו של תשעה באב ל"כל יהודי", היא שגויה.
לכל החילונים, אין משמעות ליום הזה. זאת בניגוד ליום כיפור שהוא אכן חוצה מיגזרים.
אגיד לך משהו, ואני לא מכוון את דברי ספיציפית אלייך. כמו שלא מזיזים את יום השבת ואת יום העצמאות, לא מזיזים את יום השואה,
כיום מיוחד ולאמצרפים אליו ארוע נוסף. זו פגיעה במורשת השואה.

לא, קביעתו במועד לא הולם היא פגיעה במורשת השואה

וזו הסיבה שיום השואה מאבד מהיחודיות שלו. ימי זכרון צריכים להישאר רלבנטים. יום השואה מאבד מזה. רק צפה בכמויות ההולכות וגדלות של מנגלים מצד החרדים. של חרמות על היום מצד מזרחיים. היום הזה, האירוע הזה חשוב וכונן. אבל יום הזכרון שלו נקבע בצורה פוליטית ולכן במבחן הזמן הוא הולך ונכשל.
&nbsp
השווה זאת ליום שמצויין כבר 2000 שנה רצוף. השווה ולמד ענווה.

בוא אני אגיד לך למה אני מתכוונת

מאחר והעם היהודי לצערי, מחולק ומפולג, רצוי לקחת ולאחד שני ימים המציינים את השואה ואת הפרעות ואת האסונות שקרו לו במשך ההיסטוריה,
ולא משנה אם אסון אחד קרה לפני אלפיים שנה ואסון אחר קרה לפני שבעים וחמש שנים. אני מבינה את כל המשמעויות של יום השואה ומצידי יכולים לצרף
את תשעה באב ליום השואה. לי זה לא משנה. אני חושבת ששני הימים האלו חייבים להיות יחדיו ואם לא היום אז מחר ואם לא מחר אז מחרתיים. מן הסתם
זה בטח יקרה בעוד אלפיים שנה. זאת דעתי. אני לא פוסלת את דעתך והיא מכובדת בדיוק כמו דעתי.

התגובה שלך מראה על הבורות והכשלון שמעודדת מערכת החינוך

היו לא מעט אירועים מכוננים אצל העם היהודי: אירועי ההרס - הרגע שבו יהודה פוסקת להיות מדינה ריבונית, מפסיקה להיות מסוגלת לגונן על היהודים והם נפוצים בגלות - זה האירוע שאפשר את השואה ועוד פוגרומים אחרים. אירועי הרס ביתר שמצויין באותו יום גם כן, לוו בטבח בארץ ישראל שעולה בהיקפו באחוזים גם על רצח העם של השואה. השואה עצמה, ראוי שתוזכר ביום המתאים לה - היום שבו העבירו את אנשי גטו ורשה למחנות ההשמדה (נחש, זה גם קרה בתשעה באב) ולא ביום "המרד הכושל" שלא תרם ליהודים ולא מזכיר את מה שהשואה באמת היתה - רצח ופגיעה בעם היהודי אלא סוג של שקר על "רוח מרד" שלא באמת היתה ולכן נידונו לככ הרבה קורבנות.
&nbsp
תשעה באב הוא היום המתאים היסטורית לציין את השואה. והוא הולם ללא ספק גם לציין אסונות שעלו בלא פחות קורבנות (ובמידה עקיפה גם לכל השואה עצמה) במשך 2000 שנה. בין הימים, הוא יום זכרון שטעון במשמעות היסטורית ואילו יום השואה הוא פיקציה לשם אגנדה פוליטית.

פוסידון, גרמת לאירוע הסטורי ונדיר

אני מסכים עם כל מילה שלך ואין לי מה להוסיף...

בוקר טוב בני, ולרגל האירוע המשמח אני הולכת להדליק נר

של יום חמישי
ולהתפלל לשלום כולנו ולשלום חיילי צה"ל ושהפסקת האש אכן תישמר גם אחרי מחר וגם אחרי מחרתיים אמן!

יום נפלא שיהיה כאן לכולם

poseidon111

Active member
יהה זה יום שבו בני ישראל יצאו למשתאות וריקודים, והיין ישפך

כמים צוננים על החוגגים את הארוע, וירשם יום זה בספר הספרים.

aviril11

New member
היי פוסידון אני מקבל רושם שיותר מכל אתה אוהב לשמוע את עצמך..

...חפש בגוגל ותלמד על הרקע ההסטורי של תשעה באב .מה זה " הפיסקו של המרד" פיאסקו? זה הכל ? משהו כמו איזה הפסדים של בנק בשנת כספים מסויימת ?
ירושלים נחרבה , התחוללה שואה שמעריכים אותה בחצי מליון יהודים.. עם ישראל יצא לגלות של 2000 שנה .,פיאסקו ? . כבן למשפחה שרובה נספתה בשואה,
אני אומר לך שההצעה של יחפה היא הגיונית ויש טעם לצקת תוכן עכשווי ,לתשעה באב וליחד אתו כיום כל האסונות שנפלו על עם ישראל .
הסיבה שזה אינו קורה היא השמרנות הקיצונית של הפלג הדתי אורתודוקסי שנרתע מכל שינוי בתכנים
של המועדים בעם ישראל ולידיעתך בספר הקינות לתשעה באב.. ישנן תוספות מאוחרות הנוגעות לשואה .

poseidon111

Active member
ראשית, אני באמת אוהב לשמוע את עצמי. לעת ערב, עם נס קפה

ביד, אני מביט בשקיעה, וברקע אני שומע דברי הגות של עצמי על מהות החיים,
על התקדמות תכניתי למסע למאדים, ובדרך כלל אני שומע את דברי התוכחה שאני אומר
כנגד כל אלו שכותבים דברי התלהמות מבלי להבין על מה הם מגיבים בכלל. אתה תככב היום
בדברי.
שנית, על מה אתה קופץ? פיאסקו הוא כישלון קולוסאלי, זוהי ההגדרה. אתה יכול להגדיר אחרת את
המרד ותוצאותיו? אשמח לשמוע, כי אולי החיפוש שלך בגוגל הניב תיאוריה חדשה, שאיני מודע לה.
שלישית, על טעויות משלמים, ואם מדובר ברומי, אז התשלום הוא כואב מאוד.
אני לא יכול להצדיק את מעשיהם של המורדים כשום דבר אחר פרט לאידיוטיזם צרוף, שעלה לנו
בהרבה דם, ובשינוי ההיסטוריה של העם. אתה רוצה לתלות את הכישלון בשנאת חינם, ולא במגלומניה
ימנית קיצונית שהעריכה ש"אלוהים" ימטיר אש ועפר על חילות רומי? אדרבא, תרגיש חופשי.

לגבי המועדים של ימי הזיכרון, הרחבתי די.
אתה מוזמן לחזור להודעתי.

aviril11

New member
כבר אמרתי לך שכשבנק מסחרי מניב תוצאות מאזניות גרועות...

יש המכנים זאת לעיתים כפיאסקו...ההפסד הצורב של נבחרת ברזיל לגרמניה הוא פיאסקו .
אבל שתי הדוגמאות שהבאתי הן לא אפוקליפסה ,לא אסון לאומי (גם ברזיל שרדה את האסון)
ולא שואה..פוסידון לעיתים קרובות יש ביננו הסכמות בעיקר בנוגע ל"אח הגדול" אבל זאת אמת שאתה שקוע יותר במילים
וניכר עליך . שאתה מאוהב במילים ובניסוחים מפוצצים. אבל אתה לוקה לעיתים (נתפשר על רחוקות על מנת שנשאר ידידים
) במחשבה שעומדת מאחורי המילים..

למעלה