כבכל תשעה באב

poseidon111

Active member
אתה שחצי מהודעתך עסקה במשמעות מילה אחת שכתבתי, והחצי

השני עוסק באישיותי, אומר לי שאני מאוהב במילים?
מודעות עצמית כלשהי?
אבל הכי נחמד היה הציון שנתת לי.
זה מעליב במיוחד כשזה בא מאדם שהפוסטים הטובים שלו עסקו באלין ואלירז.

aviril11

New member
אני משאיר לך פוסידון את זכות המילה האחרונה בדיון הזה..

...ואל תעלב, הבקורת שלי מתכוונת בסך הכל להיות בונה. ברוב המקרים אתה בסדר ואפילו על הכיפק... אתה מוזמן להטיל בקורת עלי..קורה לכל אחד מאיתנו, גם לי שיש מעידה.. לעיתים דיי קרובות נופלת מחלוקת ביני לבין יחפה ולמרות זאת יש ביננו הערכה הדדית למשל , לא תפסתי אצל יחפה מילה טובה על לינור . אז שוב אל תעלב פוסידון..אתה מכוחותינו !.

poseidon111

Active member
הכל בסדר. אבל בוא ננצל זאת למשהו אחר. אינך חושב שהמרד היה

סוג של אידיוטיזם צרוף?

aviril11

New member
לא הייתי משתמש בביטוי אידיוטיזם ,שהרי מדובר היה באנשים..

אחוזי טירוף משיחי.. הביטוי טירוף משיחי מתאים יותר.. למה הדבר דומה.. ?
כאילו ישראל הקטנה היתה מכריזה על מלחמה נגד סין..או מעצמה צבאית אחרת..מתוך אמונה שהקדוש ברוך הוא ילחם את מלחמתם, ואכן המרד דוכה באכזריות
שקשה לתארה במילים. והטרגדיה היתה גדולה. אבל אין זאת אומרת שבגלל חוסר ראיית מציאות מפוכחת, אנחנו פטורים מלציין את המאורע ההסטורי ופטורים מהצורך להתאבל על האסון שפקד אותנו..

וואו, אני בהחלט מסכים עם זה

המרד היה אידיוטיזם צרוף. רק שאינו בא מהפלגים הדתיים בעם. הם דווקא התנגדו למרד. המרד היה מנת חלקם של הלאומנים הימניים שדווקא יצאו והרגו בדתיים המתונים לא פחות מאשר ברומים (להלן - שנאת חינם). אחוזי להבה לאומנית ומלאי קריאות נגד "עוכרי ישראל" שלא רואים בדיוק הכל כמוהם.
&nbsp
הלקח הזה רלבנטי מתמיד. במיוחד בתקופה האחרונה.

צהריים טובים לכל האנשים ולכל הציפורים הנודדות

והנה סיפור מהחיים.
סבא וסבתא (שכנים שלי) שחוזרים לביתם מטיול נפלא בן שבועיים ימים בליטא, רחוקים מהאזעקות ומטחי הטילים,
נפגשים עם הנכדים הקטנים שלהם, ולאחר החיבוקים והנשיקות,
הקטן בן השלוש שואל את הסבא:
סבא, תגיד, לאן הלכתם בזמן האזעקה? היה לכם ממ"ד? האם ירדתם במדרגות למקלט?
הסבא ההמום אמר לנכד:
לא. לא היו לנו אזעקות בכלל...
הנכד הסתכל עליו בתדהמה ולא הבין. איך זה שיש מקום שלא היו בו אזעקות בכלל.
והסבתא, עצובה כל כך. לשמוע את הנכד מבקש מהסבא שייקח אותו לגן המשחקים שקרוב לניו-פארם כי שם יש מרחב מוגן...

אז אלו הם חיינו בזמן האחרון,
הקטנים שלנו כבר יודעים מה זה ממ"ד ומה זה מרחב מוגן ומה עושים בגן הילדים כאשר יש אזעקה, ואיך נראים החיילים שבאים לתת לגננות
הנחיות על איך מתנהגים בזמן חירום... וזה עצוב כל כך שהילדים שלנו מתבגרים מהר כל כך...
ואני אמרתי שאני מאוד מקווה שאם יהיה שקט של כמה שנים טובות, נניח עשר שנים למשל, הילדים האלו יגדלו וישכחו את הטראומה הזאת,
אז דקל שלי שהיה ילד קטן בזמן מלחמת המפרץ, אומר שילדים לא שוכחים אזעקות לעולם

המשך יום נפלא כאן לכולם

והנה פוסט נגדי שכתב בחור בשם כפיר ראם בפייסבוק

תקשיבו אנשים ותקשיבו טוב!!!!!!!!
משקרים לכם. משקרים לכם כל הזמן, מצנזרים ומסתירים מכם מידע קריטי וגורמים לכם להאמין בדבר אחד כשהאמת הפוכה לחלוטין.
התקשורת בישראל לא מעוניינת להראות לכם מה קורה בעזה. אתם שומעים ורואים רק את הריקושטים מאירופה, ולא מבינים מה הם רוצים מאיתנו ולמה האנטישמים האלה שונאים אותנו.
אז תקשיבו, ותקשיבו טוב!!!!
כמעט רבע מהתושבים בעזה הם כרגע הומלסים. אנשים שברחו משכונותיהם המופגזות, ומחפשים כעת מקום בטוח ברחובות או במקלטים של אונר"א. לרבים מהם אין כבר בית לחזור אליו. אנשים נורמלים, לא חמאסניקים, שחיים את חייהם בחבל הארץ המקולל הזה, שבנו שם בית והקימו משפחה, ושחוזרים עכשיו לשכונה שלהם ומגלים שאין שכונה ואין בית. שצריך לבנות את החיים לגמרי מחדש.
ברוב עזה אין חשמל כבר למעלה משבוע, לאחר שצה"ל פוצץ לחלוטין את תחנת הכוח היחידה שלהם. יש עדיין מקומות שמקבלים חשמל מישראל או מצרים, אבל מדובר על מיעוט קטן, והם מקבלים חשמל למשהו כמו שעתיים ביום. הצפי הוא ששיקום תחנת הכוח ייקח כמה חודשים.
אין חשמל זה לא אומר רק שאין אור ושחיים בחושך. זה אומר גם שאין למשל מקררים ותנורים. מה שאומר שהאוכל מתקלקל (אם אתה בכלל מצליח להשיג אוכל). מה שאומר מחלות ואפילו מוות. כרגע קשה להשיג אפילו לחם בעזה. זה אומר שאנשים חסרי בית מסתובבים ברחובות ואוכלים מה שהם מוצאים, מקולקל או לא מקולקל.
ברוב עזה המים שיוצאים כרגע מהברזים הם מים מלוחים או לא ראויים לשתיה, או שאין מים בכלל, בגלל ההפגזות שפגעו בתשתיות המים (שהן לא משהו בעזה גם בעיתות שגרה). זה אומר שלא רק שאין להם מה לאכול, גם אין להם מה לשתות! וגם אין להם איך לרחוץ את האוכל או את עצמם, שזה, איך לומר, די חשוב להיגיינה, במיוחד כשרבים מהם פצועים או חולים.
מספר הפצועים בעזה כבר עבר מזמן את ה-10000. אבל המערכת הרפואית בקריסה. בחלקים רבים בעזה אין אף בית חולים או מרפאה פעילים. חלקם הופצצו לחלוטין, חלקם ננטשו, בחלקם אין חשמל או מים למכשור הרפואי, חלקם הפכו למחסנים לאחסון גופות, חלקם הפכו למדגרות של מחלות.
וכאילו זה לא מספיק, אנשים חולים ופצועים שברחו מההפגזות והתאכסנו בבתי חולים, הופגזו ע"י צה"ל, שזיהה יריות מקרבת בית החולים (ולא מתוכו!). אין כבר איפה להסתתר, צה"ל מפגיז בכל מקום. אנשים מניפים דגלים לבנים מול מטוסים של צה"ל, ומופגזים בכל זאת.
גם מערכת הביוב קרסה, ובחלקים רבים ברצועה הוא זורם ברחובות או מתערבב עם מי השתיה. וגם אמבולסנים רבים פוצצו.
המצב התברואתי בעזה, בהיעדר מזון, מים, ביוב, מרפאות, אמבולנסים ובתי חולים, הוא קטסטרופה. יש חשש אמיתי מהתפרצות של מגפות קטלניות, וסימנים ראשונים שזה כבר קורה.
ההפגזות של צה"ל לא מפסיקות, והן כבר מזמן לא מתבצעות על בתים ספציפיים אלא על שכונות שלמות. נוהל הקש בגג ונהלים הומניטריים אחרים ננטשו כמעט לחלוטין בשלב הזה. צה"ל "הוריד את הכפפות" בהנחיית הממשלה. אנשים נורמלים, לא חמאסניקים, שברחו משכונה אחת, מצאו את מותם בהפגזות בשכונה אחרת, בלי שום הזהרה מראש. ואם הם הצליחו לשרוד, הם איבדו בן או אח או אמא או חבר, או אולי איזו יד או רגל או עין.
מספר ההרוגים כבר חצה את ה-1800, בשטח שבו יש בסה"כ 1.8 מיליון בני אדם. אם נשווה את זה למדינת ישראל, זה כאילו היו מתים פה כבר 8000 איש. את זה שיש שם נשים וילדים מתים אתם כבר יודעים, אבל לעזאזל, יש שם כבר כמה עשרות הרוגים בני 3 ומטה!!! זה הגיע למצב שהנתונים הסטטיסטיים על ההרוגים הם "בערך", כי כבר אין מי שיבדוק ויספור.
המצב שם הוא בלתי נתפס. אסון בקנה מידה שהאנושות כמעט לא מכירה. עזבו את סוריה וסודן. עזבו גם את דאעש. עזה של השבוע האחרון היא המקום הכי נוראי בעולם, בלי תחרות. וזה לא שעזה של ימי שגרה היא להיט גדול...
אז כשאירופה מדברת על טבח, זה לא כי כולם שם אנטישמים, אלא כי הם רואים את התמונות שאתם לא רואים. מהדורות החדשות שם משדרות שכונות הרוסות ונטושות, גופות שנערמות זו על זו, התקהלויות של פליטים הומלסים שנראים כאילו הם יצאו מהגיהנום (חולים, פצועים, מלוכלכים ומותשים), וכן, גם כמה ילדים בישראל שצריכים להתכופף כשיש אזעקה, וכמה עשרות חיילים חמושים שנהרגו בזמן מלחמה. מה שהאירופאים רואים זה את האמת, לא מסוננת, בלי פילטרים ובלי שקרים. ולמרות שההנהגות של אירופה בצד שלנו, ההמונים לא קונים את זה, ונמאס להם לשתוק.
אתם יכולים להגיד עד מחרתיים שהם התחילו ושאין לנו ברירה ושאנחנו לא יכולים לסבול טילים על ערינו ושהם הפרו את כל הפסקות האש ושחייבים לחסל את המנהרות ושהכל באשמת החמאס, אבל לעזאזל, אתם לא יכולים להתעלם ממה שצה"ל עושה שם. זה לא מאבק בין רעים לטובים, זה מאבק בין אחד הצבאות החזקים בעולם, לבין אומה חלשה, עניה ומותשת, שנלחמת על חייה. והצבא החזק, במיוחד בשבוע האחרון, ממש לא בוחל באמצעים.
בלי קשר למה שאתם חושבים על חמאס או אבו-מאזן או אובמה או מרקל, רצוי שלפחות תהיו מודעים למה שהצבא שלכם עושה שם. אולי זה יעזור לכם להבין למה כל כך שונאים אותנו בעולם. אולי תצליחו להבין שעם כל הדיבורים היפים על מוסר, מה שאנחנו עושים שם זה דברים שאסור שיקרו, ואין להם שום הצדקה ושום תירוץ.
ההנהגה הישראלית נורא טובה בדיבורים יפים על מוסר והומאניות. מהצד השני יש את אנשי חמאס, שמדברים הרבה פחות יפה ונשמעים לכולנו כמו פסיכופטים ומטורפים. אבל מה שקובע בשטח זה לא דיבורים אלא מעשים.
תקשיבו אנשים, ותפנימו:
במאבק בין חמאס לצה"ל אין טובים ורעים. יש רעים ורעים יותר.
נכון להיום, אנחנו הרעים יותר. בהפרש ניכר וברור.
-------------
ואגב, אם אתם תוהים למה ביבי נהיה פתאום "שקול ומתון", ולמה הקבינט החליט פה אחד לנצור את האש, אז זה בגלל שהעולם כולו, שרואה את האמת ללא צנזורה, לא משאיר לנו שום ברירה אחרת. ביבי יכול לדבר על "מיטוט החמאס" כמה שהוא רוצה, אבל כשהוא נשאר בחדר עם קרי, המסר שהוא מקבל זה שאם מה שקורה בעזה לא יעצור באופן חד צדדי ע"י צה"ל, המדינה שלנו תחטוף מכל כיוון אפשרי, וביבי עצמו יובל אחר-כבוד לבית המשפט הבינלאומי בהאג.

ואני אומרת שזה כואב נורא לקרוא את זה,
ואני לא מסוגלת להגיד שהם הביאו את זה על עצמם,
וגם אני רואה את הסרטונים שבהם נותנים לילד בן חמש להחזיק מטול רקטה ביד ומאמנים ילדה בת 4 לירות צרורות מתת מקלע.
ראיתי את כל הסרטונים האפשריים המראים עד כמה הם החמאסניקים מפלצות שלא ברא השטן, ועדיין כואב לי על האזרחים ועל הילדים שנהרגים
וכל חטאם שהם נולדו בזמן הלא נכון ובמקום הלא נכון

מי שלקח את הסמכות ברצועה,לוקח גם אחריות

אי אפשר לאחוז את המקל בשתי קצותיו.
מה שהם יכלו להשיג מהמצרים לפני הכניסה שלנו (וגם היו נשארים עם המנהרות וכו'), הם אולי ישיגו אחרי 1800 הרוגים והרס עצום. "מצעד העיוולת" שלהם...
סורי, אני לא מתחלק באחריות וביבי נבחר כדי לתת ביטחון לאזרחי מדינת ישראל.

הכל נכון

ואין צורך להתפרץ לדלת פתוחה. דעתי בנדון ידועה.
יחד עם זאת, אני מרגישה צורך להביא גם דברים שאנשים אחרים כותבים,
דברים שכדאי שגם אני וגם אחרים נקרא ונבין שלכל מלחמה יש כמה וכמה צדדים,
וביניהם יש תמיד חפים מפשע שגם אם אי אפשר לעזור להם פיזית וחומרית,
אפשר לרחם עליהם קצת. אפילו בשביל הפרוטוקול אם לא קשה כל כך...

גם אני חושבת שביבי נבחר לתת לי ולכל עם ישראל בטחון מלא,
והוא עשה זאת פחות או יותר ואני מאוד מקווה שלא נשלם בעוד כמה שנים, עוד יותר ביוקר,
בגלל מחדלים לאורך שנים. זה לא קונץ לנהל מלחמה. הקונץ הוא למנוע את המלחמה ואת זה הוא לא עשה.

לא הבנתי את הקשר בין ביבי ומניעת מלחמה

מדובר על שלטון (שלנו) שעשה הכל כדי שהרצועה תשגשג ושלא תהיה מלחמה ובראש ובראשונה פינוי הרצועה ועקירת ישובים (גילוי נאות, אני "סמולן"). תמיד בעימות בין מדינה דמוקרטית ואירגון טרור, אירגון הטרור מוביל ויוזם. ככה זה בכל מקום. גם בימים האחרונים לפני המלחמה ביבי עשה הכל כדי למנוע אותו (שיבחו אותו על ההתאפקות והשמיצו אוו על הססנות...)

לא דיברתי על זה

אני מדברת על העובדה שבמשך שנים, מאז שגלעד שליט נחטף והועבר לעזה דרך מנהרה, אף אחד, כולל אף אחד, לא עשה שום דבר נגד המנהרות האלו.
וזה נקרא אצלי שהוא לא עשה כלום כדי למנוע מלחמת אין ברירה.
יש הבדל בין מלחמה שאתה יוצא להרוס מעל שלושים מנהרות ומשלם בחייהם של יותר משישים חיילי וקציני צה"ל, לבין מבצע שבו אתה רק מפציץ מהאוויר
בבחינת נו נו נו.
כמה זמן ביבי ראש ממשלה?
לא היה זמן עד עכשיו לטפל במנהרות הללו בכל מיני דרכים?
זה היה מוכרח להגיע למצב שכבר אין ברירה וחייבים לצאת למלחמה?

aviril11

New member
תגובתי ...

במאבק בין חמאס לצה"ל אין טובים ורעים. יש רעים ורעים יותר.
נכון להיום, אנחנו הרעים יותר. בהפרש ניכר וברור .
הכפיר ראם הזה הוא פשוט חרא . לא סתם חרא .חרא הכי מצחין שיש .

הוא מדבר על המשפט

המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר אל רחמנים.

את המשפט הזה אמר יניב לביז'ו בעונה הקודמת של האח הגדול וביז'ו התאהב במשפט הזה והיה אומר אותו בכל הזדמנות

אני עדיין חושבת על מה שכתבת...

אני לא יודעת מה להגיד לך.
אני חושבת שאתם מחמירים איתו.
דעתי על הנושא ידועה, אבל מצד שני, אם זה נכון כל מה שהוא כותב, ואין לי דרך לדעת אם הדברים נכונים או לא, כי התקשורת שלנו באמת לא מתעסקת
עם המצב בעזה עצמה ומתעסקת יותר בישובים של עוטף עזה כשבעצם יש גם לנו המון פליטים שמסתובבים עכשיו ברחבי הארץ ובקיבוצים שונים.
אני לא יודעת אם אתה זוכר, אבל לפני שהמבצע התחיל היינו צריכים לללכת למסיבת בת מצווה של החברים הכי טובים שלנו בקיבוץ בארי, והאירוע הזה
נדחה. כמובן שאנחנו דואגים להם כל הזמן והם לא עזבו את הבית שלהם. שניהם אנשים חולים והם לא יכולים להסתובב עכשיו בבתים של חברים. כמובן
שהזמנו אותם אלינו, יש לנו חדר שינה פנוי.
תראה, המצב שלנו לא קל, אבל אפילו אם אחוז אחד ממה שהבחור הזה כתב על המצב שם של האנשים חפים מפשע, אני לא מדברת עכשיו על מי אשם
ועל זה שהם הביאו את זה על עצמם, אלא אך ורק ממקום של חמלה, אז באמת קשה לי גם עם זה.

aviril11

New member
את רצינית? אנחנו רעים יותר ובהפרש ניכר? במאבק בין צה"ל .

...לחמאס אין טובים ורעים ,יש רעים ורעים ? שהראם הזה יקבל התקף לב במהרה בימנו אמן..

poseidon111

Active member
מבלי רצון לפגוע, יש לי שאלה. ראיתי שלא פעם ולא פעמיים אתה

מאחל מחלות קשות ואף מוות לאנשים שחושבים הפוך ממך.
זה רק בפורום קורה, או גם מחוץ לו?

למעלה