כבוד

כבוד ../images/Emo152.gif

מהו כבוד עבורכם שאתם נותנים ושאתם מקבלים
מה תעשו כדי להשיג כבוד כלפיכם

dietoday

New member
שאלה טובה...

במערכת היחסים שיצאתי ממנה לאחרונה גיליתי איזה הבדל קצת כבוד יכול לעשות.. כבוד מבחינתי זה לתת לבן-אדם להעביר נקודה, לתת לו/ה לסיים את הדברים ולדאוג להקשיב. כבוד זה להמנע מלהעלות חסרונות של אדם אחר שלא לצורך (למשל אני מדברת הרבה, ואני גם מודעת לזה, ומנסה להפחית. לקרוא לי "חופרת" זה חסר כבוד). אני נותנת כבוד בזה שאני נותנת את כל תשומת הלב לנושא באותו רגע. ולהשיג כבוד? לא נשמע לי הגיוני בכלל.. כבוד מקבלים, לא לוקחים (ממש כמו זכות קדימה..
). אם מישהו לא רוצה לתת לי כבוד, אין לי דרך לקחת את זה...

saritos123

New member
יש משפט

שאומר. מי שבורח מהכבוד הכבוד רודף אחריו! וזה נכון.אני נותנת כבוד לכולם!גם לילד קטן וגם למבוגר ואני לא מצפה להחזר. .ותמיד תמיד מכבדים אותי בחזרה! זה מילת הקסם תן כבוד תקבל! תכבדו אנשים אחרים. . תיתנו כבוד לא לדחוף אנשים בתור לא לדחוף באוטובוסים .תהיו עם תקט אדיבים מנומסים!ותיראו איך יכבדו אותכם.עדינות תיתעדנו חברה. . .

efriend

New member
לא מצאתי כותרת,

ועל אף שחשבתי על זה מאז שראיתי את השאלה, לא הצליחה להבשיל בי תשובה טובה. אבל הנה מה שכן עלה בדעתי: באופן נאיבי, כדי לזכות בכבוד, אנחנו מנסים לסגל לעצמנו תכונות שנחשבות מכובדות. יש כאלה שמחפשים עמדת שררה, יש שמחפשים כסף, יש מי שמנסה לצבור עיטורים למיניהם. ואני, ככל שצברתי יותר עיטורים (אקדמיים במקרה שלי), כך הרגשתי פחות ופחות טוב. הרגשתי שאני מתחזה, שאני מרמה, שקיבלתי אותם בטעות. ככל שאנשים הסתכלו עלי יותר בכבוד (וממש רואים את זה בעיניים), בפנים רק הרגשתי יותר בושה ורצון להתחבא מתחת לאדמה. אני לא בטוח שאני מבין למה זה, אבל נדמה לי שככל שאנחנו מנסים להיות יותר מכובדים כלפי חוץ, זה רק חושף יותר את זה שאנחנו לא מכבדים את עצמנו בפנים.

yamkachol

New member
בשבילי לתת כבוד לזולת,

זה להקשיב לרחשי ליבו, להרגיש אותו (לחוש), להתענין בו באמת, שיהיה לי אכפת ממנו. ארגיש ואשדר לו שהוא חשוב לי. שאוותר לו , כשלו חשוב יותר מאשר לי. ואם לשנינו מאוד חשוב, אסביר לו כמה זה מאוד חשוב לי. למה. אצפה להדדיות בוויתורים, בהתיחסות, בהקשבה,בהרגשה - שירגיש אותי. יתחיס אלי כאל אחד שחשוב לו. לא יודע איך להשיג כבוד. יודע להיות מי שאני, לעמוד על דעותי. להתיחס לזולת כאל שוה ערך אלי. (אלא עם כן , משדר זלזול לזולת, חוסר אכפתיות מרצונותיו, הרגשותיו). נראה לי שזו פחות או יותר התשובה לשאלה... כל טוב לך.

EdisonGirl

New member
מסכימה עם ההגדרות שנכתבו לעיל לגבי כבוד..

אני רואה כבוד כהקשבה הדדית ושימוש במילים שמקבלות את האדם כמו שהוא, כלומר, לא משדרות זלזול בו. אני רואה דיבור רגוע ולא כועס\צעקני ככבוד, כי מאחוריו עומדת ההבנה שאתה לא שולט באדם האחר ולא יודע מראש מה היו מניעיו, ואתה מביע כבוד כלפיו בכך שאתה מברר ושואל אותו לפני שאתה מגיע לאיזו החלטה לגביו. כמו שאמרו לפניי, הדרך הטובה ביותר להשיג כבוד היא לכבד.

למעלה