שוב אני, שוב לא יכולתי להתאפק...
אני, מאבאדא, כמעט שנתיים....(קורדה צהוב לבן אם זה משנה למישהו...) תראו, הסיבה לסיכסוך הזה, טיפשי או לא, נעוצה עמוק בלילה אחד לפני 13 שנה, אותו לילה במועדון "פוקו לוקו", שאליו הוזמנו כול הקפואריסטים בארץ באותה תקופה (בדיוק שכול הישראלים חזרו מברזיל, עדיין לא נפתחו פה קבוצות...), עידן הררי ושתי חברים שלו הגיעו לייצג את "קורדאו ג'י אורו" איזק, קלונגה (דורון),ועוד שניים שכיום הם אינם בארץ, ומ"קפוארג'ינגה" הגיעו אורן, ועוד חמישה נוספים... ההודה התחילה, ומתישהו באמצע, כשעידן ואיזק בפנים, המשחק הפך להיות יותר מזה, מישהו נפל, ונפל חזק, והמכות לא איחרו לבוא... ומאז, כן, אפילו אחרי 13 שנה, החינוך הזה לשנוא את קורדאו/אבאדא/קפוארג'ינגה, חי, נשאר, קיים, ועומד... יכול להיות שהשנאה הזאת באה מההיפוך בשיטות, כלומר, השיטות עצמם, ממש מיצגות את ההפך, אחת של השנייה, ובגלל שהציבור הרחב אינו מודע להבדלים בין השיטות, הרי שניהם מציגים עצמם כ"קפוארה" ולא כ"קפוארה , קבוצת קורדאו ג'י אורו, הבדלים X Y וZ..." וכך, כול פעם שיש הופעה, שיש בעצם משחקי רושם, כול אחד יוצר רושם חיובי לקבוצתו, ושלילי לקבוצה האחרת, והשנאה כאן היא טבעית... אבל, אין זה משנה, השנאה הזאת קיימת, והבעיה היא, שהיא קיימת בראש הפרמידה, אצל המדריכים עצמם, וזה ההבדל הגדול בין שאר אומנויות הלחימה, מלמדים אותנו שהזרם השני הוא שלילי, והאמת היא, שלפעמים, יש דברים בגו, כלומר ניתן לראות פגמים אצל הצד השני, אבל, כול צד יכול לראות אצל האחר את הפגמים שאצלם שמים דגש, ולמרות זאת, במקום לתקן, המדריכים עצמם עסוקים בלתת דוגמאות שליליות... לפי מה שאני הבנתי ממה שכתב זי קולמיא, מה שקרה זה עוד עדות למקרה הראשי של פה קורדאו שם אבאדא ושם קפוארג'ינגה... וראיתי מקרים בעבר, לי זה לא חדש... עכשיו, לעניין עצמו, אין סיבה שעידן לא היה מכניס אותך כצופה,לדעתי, הרי זה לא חדר אטום, יש חלונות, יש בוודאי טריבונות, וכדומה, אז מדוע שיתעקש שלא תצפה ? את "הסודות" שהוא מנסה להסתיר ממילא תראה בווידאו אחרי זה, הרי כול סדנא מצולמת, ואני גם די בטוח שאתה לא היית המתעניין היחיד באירוע מוזר שכזה, אז, במצב הנוכחי, אין לא רואה שום סיבה להעפתך פרט להיותך שייך לקבוצת אבאדא...