כבוד... או שלא

effigy

New member
אני לא מסכים איתך

אם הוא מתאמן איתם אז הייתה יכול להגיד את זה.. אבל מצפייה מהצד לא מסכים... לפי מה שאני רואה את זה הוא סילק אותו בגלל שהוא למד קפואירה בשיטה אחרת ולא בגלל שהוא לומד קפואירה

ב6/5 זה קורה. אני נרשמתי. ואת/ה?

NetDragon

New member
לדעתי

אני מסכים עם סולון האטלנטי. מה שהוא אמר נראה לי הגיוני מאד. מה שמשנה היא העובדה שאתה לומד קפוארה. אך בלי קשר לסוגיה שהעלת כאן, בתור קפואריסט לשעבר (שנתיים בקורדאו ג'י אורו) אומר לך כי אין לזלזל במקצוענותו של עידן הררי (הוא היה המאמן שלי) כמו כן, עידן הקפידלציין את העובדה שבנגצ'יבה למשל. לא לשים את התחת על העקב מכיוון שזו אחת מהתנועות שעלולות לפגוע בברכיים. אותו דבר עם מחטלו - לא לישר לגמרי את הרגל. עידן הזכיר דברים אלה מספר פעמים. אולי במקרה חברה שלך לא שמעה אותם. אבל אתה טועה באומרך כי עידן אינו מדייק בתנועות וקורדאו ג'י אורו "עקומים" (לדבריך) אני רוחש המון כבוד לעידן הררי, מאחר ואני מכיר אותו אישית, גם בתור בן אדם וגם בתור מאמן ואני חושב שהכבוד שאני רוחש לו, מגיע לו.

WaveGal

New member
לא גזענות, סתם אפליה

יש גזענות. היא דבר שלילי ולא מקובל עלי. אבל לא בזה מדובר. אם תקרא לכל אפליה גזענות לא תבחין בה כשתראה אותה (והיא לא רחוקה מכדי לראותה). (ויש, אגב, אפליה לגיטימית: כשהיא נוגעת לעניין. לדוגמא, אפליה בין בעלי הכרטיסים לכאלה שאינם בעלי כרטיסים בכניסה לקולנוע). איכשהו מההודעה הזו וגם מהודעות קודמות מסוגה מצטיירת תמונה מוזרה מאוד לגבי הדרך בה הולכים (וקופצים ומסתחררים באלגנטיות ועוד פליקפלאק אחד) הקפואריסטים באי הפורום.

MerlinTheWizard

New member
טוב....

כמי שעבר עכשיו סדנא של קורדאו דה אורו עם עידן אני יכול לומר שעידן בטח לא התכוון לרע כשהוא גרש אותך גם אצלנו לא היה פתוח למבקרים. תשמע הסדנאות האלה עולות הרבה כסף ואכן אני מסכים גם עם סולון האטלנטי כי אני הייתי באימונים אצלכם בכמה מקומות וכל אחד שונה ומכל אחד למדתי משהו אחר (חוץ מאחד שהוא היה ממש נוראי וגם התלמידים שלו) ובגלל זה אני די אגרסיבי בהודה כמוכם האבאדיסטים. עכשיו מי שאמר לך שקורדאו זה רק אקרובטיקה טעה בצורה שזה לא יאמן אצלנו בכלל לא מלמדים אקרובטיקה חוץ מבסיסית שזה מקקו והאו. אז מצטער אם העיפו אותך מסדנה כי אצלנו לא היו בעיות.

mickeym

New member
בקפוארה לא מלמדים לפסק?

לפעמים נדמה לי כי הדבר המשותף לקפואריסטים באשר הם (מעבר לרצון לריב בכל הזדמנות מי יותר טוב קוראדו או אבאדה), הוא חוסר הפיסוק שבהודעות שלכם. כשאני קורא הודעה כזו, אני לא לוקח אותה ברצינות, וחבל. אני מתאר לעצמי שלקפואריסטים יש מה לתרום לדיון. בידידות, מיקי

MerlinTheWizard

New member
אולי...

אם המורה שלי ללשון הייתה מסבירה לי איך לפסק הייתי מפסק, אבל אני לא יודע לפסק כי מה שלמדתי היה חסר משמעות בלשון. מצטער על אי הפיסוק פשוט מיהרתי לכתוב, בבקשה תתיחסו להודעה זה חשוב (טוב לא עד כדי כך).

kendog keds

New member
קצת על קפואירה בארץ...

קודם כל שלום לכם, נכנסתי עכשיו פעם ראשונה לפורום ועמדתי לשאול אם יש כאן קפואריסטים, ואז מצאתי את השרשור הזה. אז ככה- בארץ אין הרבה קבוצות בארץ, בערך 6 כש-3 מתוכן ממש קטנות או אף התחילו בארץ ע"י יוצאי הקבוצות הגדולות. אפשר לומר ש-5 מתוך 6 הקבוצות הללו מסתדרים מצויין יחד. גם אני חבר באבאדה, ומנסיוני- כל תלמיד מכל קבוצה אחרת מוזמן לבוא ולהסתכל על האימון. להשתתף כמובן זה כבר סיפור אחר, כי ישנו האלמנט של נאמנות לקבוצה. אבל להסתכל זה בסדר, ויותר מזה: בסוף כל אימון מתקיימת רודה (מעגל שבו משחקים קפואירה ומיישמים מה שנלמד בשיעורים), ושם התלמידים הזרים אפילו מוזמנים לשחק! האווירה מאוד ידידותית וסקרנית בין תלמידי הקבוצות השונות, שסה"כ מחכימים 1 מהשני. רק קבוצה אחת תמיד אהבה להתבודד- קורדאו דה אורו, בראשות עידן המדובר. אותו עידן מחנך את התלמידים שלו ש"אבאדה וכל השאר זה לא קפואירה" ומזהיר ותם מ"להתערבב" איתנו ואף לדבר (!!!!) איתנו. הסגנון של אבאדה הוא הרבה יותר צמוד ליריב ואגרסיבי, ומכאן הוא הצמיד לאבאדה את הסטריאוטיפ של "רק הולכים מכות ולא עושים קפואירה". לדעת רבים ההתנהגות הזו באמת מבזה את ענף הקפואירה ואומניות הלחימה בכלל. ולבחור שהתחיל את השרשור- אני מנחש שאתה תלמיד של אמנון (biduino) בב"ש?

איפוק, עידון ודיפלומטיה

אבני היסוד של הקפוארה כפי שהיא משתקפת בפורום אומניות לחימה בתפוז.

General D R A

New member
שוב אני, שוב לא יכולתי להתאפק...

אני, מאבאדא, כמעט שנתיים....(קורדה צהוב לבן אם זה משנה למישהו...) תראו, הסיבה לסיכסוך הזה, טיפשי או לא, נעוצה עמוק בלילה אחד לפני 13 שנה, אותו לילה במועדון "פוקו לוקו", שאליו הוזמנו כול הקפואריסטים בארץ באותה תקופה (בדיוק שכול הישראלים חזרו מברזיל, עדיין לא נפתחו פה קבוצות...), עידן הררי ושתי חברים שלו הגיעו לייצג את "קורדאו ג'י אורו" איזק, קלונגה (דורון),ועוד שניים שכיום הם אינם בארץ, ומ"קפוארג'ינגה" הגיעו אורן, ועוד חמישה נוספים... ההודה התחילה, ומתישהו באמצע, כשעידן ואיזק בפנים, המשחק הפך להיות יותר מזה, מישהו נפל, ונפל חזק, והמכות לא איחרו לבוא... ומאז, כן, אפילו אחרי 13 שנה, החינוך הזה לשנוא את קורדאו/אבאדא/קפוארג'ינגה, חי, נשאר, קיים, ועומד... יכול להיות שהשנאה הזאת באה מההיפוך בשיטות, כלומר, השיטות עצמם, ממש מיצגות את ההפך, אחת של השנייה, ובגלל שהציבור הרחב אינו מודע להבדלים בין השיטות, הרי שניהם מציגים עצמם כ"קפוארה" ולא כ"קפוארה , קבוצת קורדאו ג'י אורו, הבדלים X Y וZ..." וכך, כול פעם שיש הופעה, שיש בעצם משחקי רושם, כול אחד יוצר רושם חיובי לקבוצתו, ושלילי לקבוצה האחרת, והשנאה כאן היא טבעית... אבל, אין זה משנה, השנאה הזאת קיימת, והבעיה היא, שהיא קיימת בראש הפרמידה, אצל המדריכים עצמם, וזה ההבדל הגדול בין שאר אומנויות הלחימה, מלמדים אותנו שהזרם השני הוא שלילי, והאמת היא, שלפעמים, יש דברים בגו, כלומר ניתן לראות פגמים אצל הצד השני, אבל, כול צד יכול לראות אצל האחר את הפגמים שאצלם שמים דגש, ולמרות זאת, במקום לתקן, המדריכים עצמם עסוקים בלתת דוגמאות שליליות... לפי מה שאני הבנתי ממה שכתב זי קולמיא, מה שקרה זה עוד עדות למקרה הראשי של פה קורדאו שם אבאדא ושם קפוארג'ינגה... וראיתי מקרים בעבר, לי זה לא חדש... עכשיו, לעניין עצמו, אין סיבה שעידן לא היה מכניס אותך כצופה,לדעתי, הרי זה לא חדר אטום, יש חלונות, יש בוודאי טריבונות, וכדומה, אז מדוע שיתעקש שלא תצפה ? את "הסודות" שהוא מנסה להסתיר ממילא תראה בווידאו אחרי זה, הרי כול סדנא מצולמת, ואני גם די בטוח שאתה לא היית המתעניין היחיד באירוע מוזר שכזה, אז, במצב הנוכחי, אין לא רואה שום סיבה להעפתך פרט להיותך שייך לקבוצת אבאדא...

kendog keds

New member
העניין המכריע הוא שאין שנאה בין כל

הקבוצות. שוב- רוב הקבוצות מסתדרות יופי (בין אבאדה וקפורהז'ינגה אין שום בעייה למיטב ידיעתי), הקבוצה הבעייתית היא קורדאו בכלל ועידן בפרט, שמשקיע משאבים רבים בהתבודדות משאר הקבוצות. כמובן שכתוצאה מכך גם האחרים החלו לסלוד ממנו וזה כבר הדדי, אבל העובדה שהשאר מסתדרים ביניהם מראה שהבעיה היא בקורדאו/עידן

rowshi1

New member
כן, רק שזו לא השאלה...../images/Emo161.gif

השאלה היא מה ההבדלים מבחינת עבודה ודגשים.

MerlinTheWizard

New member
קודם כל...

ברוך הבא. שנית, אני לא מתאמן בבאר שבע אלא בראשון עם ג'יני שהיא תלמידה של עידן והיא לא מונעת מאיתנו להתערבב בקבוצות אחרות, לא נאמר על זה דבר אחד באימונים. כשהיתאמנתי באבאדה דווקא סיפרו לי על המריבות שיש בין הקבוצות ושכולם שונאים את אבאדה או מפחדים ממנו או חולקים כבוד, לכן המסקנה שלי היא שדווקא אבאדה היא זו שיש לה בעיות איתנו כי לנו אין בעיות איתם, אפילו יש אצלנו לפעמים דיונים בקשר לשונות בין הקבוצות ושכל אחת יש לה סגנון אחר ואפילו שלכל מורה יש סגנון אחר. תודה על שהארת את עייני עם האירוע שלא שמעתי ולא ידעתי עליו עכשיו הרבה דברים ברורים לי יותר. ושוב ברוך הבא לפורום!

yeli2002

New member
יווו...... איך אתה יודע שהוא לומד..

עם אמנון "בידואינו" בבאר-שבע????? וחוץ מזה, כל מה שאמרת על עידן ואיך שהוא מתייחס לאבאדאיסטים - זה כ"כנ כון! אני באה לילדה מהקבוצה שלי ואני שואלת אותה מזה אבדאה היא עונה לי: "אה... הם סתם חרא" (...) תמוה ביותר... שאלתי אותה למה! היא עונה לי: " לא יודעת.. אבל עם עידן חושב ככה..." והיא כבר שנה 3 בקפואירה... אה, וכן אני החברה המדוברת פה!!! (של זה שכתב את ההודעה..) :)

hajy

New member
השפה העיברית קמה לתחייה, לא?

אליעזר בן יהודה - ממחיי השפה העברית

למעלה