כבדהו וחשדהו!

אכן, זה פועל מוזר במקצת

יש פועל יוצא, פעיל, ואין פועל סביל מקביל, מלבד בביטוי שאנו דנים בו "לא יאומן כי יסופר". הרהרתי והרהרתי ולא מצאתי שום דוגמה לשימוש שכיח בצורת סביל של "האמינו לו" או "האמינו שזה נכון" (הואמן). ו"נאמן" כבר משמש במשמעות אחרת, בעיקר בתור שם עצם, כך שהוא אינו פנוי למשימה. ובכלל, רוב הסבילים של פעלים בהפעיל נוטים בבניין הופעל. כאמרך: ישנה כאן בעיה, אבל כיוון שהיא ישנה בדרך כלל, לא צריך להעיר אותם, את הכלבים.

יאקים

New member
נאמן בבניין נפעל מופיע גם כפועל,

ולא רק כשם. לדוגמה, נאמנו עליי דבריו. אבל בהחלט יש כאן בעיה.

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo6.gif

אבל צחוק בצד? כשהססמה רק הפכה לפופולרית ורוססה או הודבקה בכל מקום, לא היה לי הרבה מושג מה מו מי, הייתי בטוחה שהוא פשוט מְאֻמָּן... יום אחד שמעתי על אנשים שנוסעים לאומן לעלות על קברו, והופתעתי לגלות שיש מקום כזה!

יאקים

New member
אם אשכחהו, תשכח ימיני, תדבק לשוני לחכי

אם לא אזכרהו... אגב, תשכח בבניין קל, ולא בנפעל. מדוע? האם הכוונה ל: אתה, האל, תשכח את ימיני? או שמא תשכח במשמעות של תישכח ימיני (נפעל בעתיד)?

ימיני שכחה (לתפקד), לשוני דבקה (דווקא)

הסימפטומים האופייניים לשבץ מוחי באונה השמאלית. וגם צולעים על רגל ימין. ובכלל, זה לא נחמד. החדשות הטובות הן שאין מגבלות על מה צריך לזכור. אני למשל זוכר את הולילנד, ונורא שמח שעזבתי את העיר אחרי שישים שנה, ועכשיו אני גר בכפר, והרבה יותר מוצלח. ואני זוכר את ירושלים, ואומר: לא לשכוח, כמה טוב לך עכשיו, יחסית. ולפעמים אני מעלה את ירושלים על ראש שמחתי ואומר: כמה שמח שאתה כבר לא גר בירושלים, ומקווה שאם יבוא השבץ, הוא יהיה אחד רציני כזה, שמחסל אותי בחמש דקות (ועדיף פחות). אבל אני בקבוצת סיכון גבוהה, כי אנשים שעוסקים הרבה בלשון ובטקסטים מפעילים את האונה השמאלית יותר מדיי, ואז זה מה שקורה. צריך לרקוד, לשמוע מוזיקה, ולפעמים להתאמן בחוש הומור.

יאקים

New member
איני דואג לך.

אני מעריך שאתה ממאריכי החיים (הטובים). המשך להתהולל ולהתעלל וגם לרקוד... אגב, למרות הסיכונים הכרוכים במקצוע הלשון, אתה ממשיך לחטוא בחטא הזה? שבוע טוב

צריך להתפרנס, ובשביל הריקוד לא משלמים

לכן זה לא חטא, אלא מצווה, אני מתקן עולם, כלומר מתקן כתבים, ואף עושה זאת במסירות נפש, אף שבניגוד לרבים כאן, שמטבע הפורום קשורים לענייני הלשון קשר אמיץ ורגשי, אני דווקא לא קשור לזה, אלא למוזיקה, ואת זה אני עושה כמו אתלטיקה, לשמור על כושר שנחוץ לי כשאני מטליא את אריגי המילים, ככתוב:
COBBLER Truly, sir, in respect of a fine workman, I am but, as you would say, a cobbler. MURELLUS But what trade art thou? Answer me directly. . COBBLER A trade, sir, that I hope I may use with a safe conscience, which is, indeed, sir, a mender of bad soles. 15 MURELLUS What trade, thou knave? Thou naughty knave, what trade? COBBLER Nay, I beseech you, sir, be not out with me. Yet, if you be out, sir, I can mend you. MURELLUS What mean’st thou by that? “Mend” me, thou saucy fellow?​

ובמילים אחרות, ממקורותינו

רָחַשׁ לִבִּי דָּבָר טוֹב ... לְשׁוֹנִי עֵט סוֹפֵר מָהִיר

ובקשר להתהוללות, מקורה בקשר הפרסי שלי

שאחד מאבותיה של בתי מוצאו מהעיר קשאן, ואף אני קשקשנאני.

יאקים

New member
תודה על משלוח שתי הודעותיך

וכן על הדיאלוג המיוחד באנגלית שייקספירית. אם כך את איראני על=פי מוצאך, או שמא רק אבות אבותיה של בתך? רק איך תצליח להסביר התעלומה? ומה עם שטיח קשאני? יש לך ךפחות אחד בביתך? ובעניין קשיי הפרנסה, היית מעוניין שנארגן כאן יום סרט להקל עליך? והעיקר" שמור על חוש ההומור העוקצני שלך והמשך לרקד ולזמר...

פתרון פשוט:

אחד מאבותיה של בתי, מצד אמה... למעשה הסבא שלה, כלומר, היה הייתי נשוי לפרסייה, ועכשיו בוא נדבר על פרטים-פרסים נושאי פרסים פרטיים שמדברים עליהם בפרהסייה. אני לא אמרתי קשיי פרנסה, אני אמרתי, צריך לפרנסה מלאכה, ומלאכתי היא הטלאת כתבים, ומכאן הסקתי שאין בכך משום חטא. בייחוד אם איני כותב מלאחה, אלא מלאכה, אין עוול בכ"פי, ולא חי"ת בתיבה.

יאקים

New member
וכי חשדתי בכשרים?!

וכבר חז"ל הצהירו: פשוט נבלה בשוק...וגו' על אחת כמה וכמה כפולה ומכופלת עלינו, אם עוסק אתה בהטלאת (או שמא בהתלעת מלשון תולעת יעקב?) כתבים? שהרי אתה בוודאי יודע כמה קשה מכת התולעים, והעש ביניהן, לגווילים... שבוע טוב, ספרא וסייפא

sailor

New member
בסוף עלול להתברר שהכרנו בירושלים הקטנה של

ילדותנו.

יש מצב, אולי היינו באותה כיתה

עד 55 בקעה-מושבה גרמנית, 55-61 גבעת שאול ובי"ס הכרם, 61-63 חזרה לבקעה, עומרייה (Oh, Maria), ועד 67 ליידה. 67 חסה, 68 ביר גפגפה, תעלה, ועוד באותה שנה ג'וליס למשך שנתיים מייגעות של הדרכה בטנקים. לפחות לא נהרגתי בהתשה של 70. 71-76 נורווגיה. 76-88 רמת מוצא. 88-2010 ירושלים. 2010 רמת רזיאל. ואתה?

sailor

New member
בעומריה (שהיה בעצם החטיבה של לידה)

ובלידה למדנו יחד, כנראה באותו מחזור.

המדור לחיפוש, ירון אנוש

כרגע בעבודה, לא יכול לפתוח מסרים, אבל מהזה סקרן... בעוד שעתיים שלוש בבית אחוש המחשֵבהּ ואראה מה קורה. אבל את האימייל שלי אני פותח גם כאן, אז אפשר eliguy @ g mail dot com סיימתי ב-67, הייתי אמור לסיים ב-66. כך שאני בן שני מחזורים. וזה מזכיר לי שאני גם בין שני מחזורים. אז, ד"ש מסטוצ'ינר, פוזנר, קנלר, ששונה לייבוביץ', אתסר תשבי, ורדין-רוזנקרנץ, קיסטר, שבשיסנקי, מרקוס, בר אפרת, תמר שילה, ואחרים, והחשוב מכולם, ייזכר לטוב, יעקב מאיר. על הנוער לא אדבר בפומבי.

יאקים

New member
לידיעתך, שתי הודעותיך האחרונות אליי הגיעו

פעמיים כל אחת. לא שזה הפריע לי, אלא שחשבתי שתהיה מעוניין לדעת, שמא ישנה איזו בעיה טכנית בשרת שלך, או אולי שלחת בכ"ז פעמיים בטעות...

trilliane

Well-known member
מנהל
זו לא בעיה שלו, אלא בתפוז.

לו היה שולח אותה הודעה פעמיים היא גם הייתה מופיעה בפורום פעמיים, והשרת שלו בכלל לא רלוונטי. אם זה קורה לך אין טעם שתעיר לכותב, הוא לא קשור לזה ולא מודע לכך. אתה מוזמן להעביר את המידע לתפוז (פורום תמיכה טכנית) כי הם שמחים לקבל דיווחים על תקלות וככל שיש דיווחים רבים יותר כך קל להם יותר לאתר את מקור התקלה ולתקנה.

למעלה