כבדהו וחשדהו!

יאקים

New member
כבדהו וחשדהו!

ביטוי חז"לי זה שגור על לשונותיהם של רבים מאתנו. נראה שרק בודדים יודעים שיש להגות זאת VEHOSHDEHU, כלומר בקמץ קטן. נראה לי שההגייה המשובשת נעוצה בסיבתיים: א. גרירה - השפעת הצורה הקודמת KABDEHU, כפי שאנו מכירים מצמדים אחרים: מוצָאיך ומובָאיך; לא יאומן כי יסופר ועוד. ב. אולי תנועת A בפועל חָשַד השפיעה. ואולי הדובר (והכוונה לזה שיודע את ההגייה הנכונה) חושש להישמע פלצני בבטאו פועל זה בתנועת O. מעניין שבפעלים דומים אחרים: זכרנו לטובה, שמרהו מכל משמר; לעבדו באמת ועוד ועוד - רבים הוגים בהם את הקמץ הקטן בצליל O. לתומי סברתי שזה די מעניין....

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo207.gif למה השורות שלך לא צמודות לימין? ../images/Emo12.gif

אני שמה לב שזה משהו די שכיח בהודעותיך... אתה כותב את הטקסט במקום אחר ומעתיק לתפוז?

יאקים

New member
אמנם אני מעיד על עצמי שאני הדיוט

בענייני מחשב, אך לא עד כדי כך. פשוט, העברתי את התווים ל"הודעה חדשה" ושם כתבתי את הגיגיי. איזה היגיון יש בכתיבה במקום אחר ובהעברה לתפוז?

GnomeBubble

New member
אם אתה כותב הודעה ארוכה

אתה יכול לכתוב אותה בתוכנה אחרת (למשל במעבד התמלילים האהוב עליך), לשמור עותק לגיבוי כל אימת שבא לך, ולבסוף, כשאתה מרוצה, להעתיק את הכל להודעה בתפוז. הייתרון? לפעמים, לאחר שכתבת הודעה ארוכה, אתה מנסה לשלוח אותה ופתאום אתה מגלה שהשליחה נכשלה וההודעה שהשקעת בה זמן רב ירדה לטמיון. אם זכרוני אינו מטעני, זה אכן קרה לך כמה וכמה פעמים ואף ציינת את זה על גבי הפורום, לא כך? אם תכתוב אותה במעבד תמלילים (ב-WordPad הפשוט שבא עם חלונות למשל), אתה פשוט להעתיק שוב ולנסות לשלוח שוב. ואפילו אם קרה הנורא מכל והייתה לך הפסקת חשמל - אתה עדיין יכול לטעון עותק שמור.

GnomeBubble

New member
ודרך אגב, לא הייתי אומר ש"VEHOSHDEHU"

נשמע פלצני. זה פשוט נשמע מוזר.

יאקים

New member
ראשית, תודה על כל העצות. נראה שחזרת להיות

הטוב והמיטיב וללא עוקצים דוקרניים, רחמנא ליצלן. שנית, איני מתכוון עקרונית לכתוב הודעות ארוכות, כך שאם בכ"ז קורה פעם בכמה חודשים "הנורא מכול" כדבריך, זה באמת לא כל כך נורא. שלישית, נראה לי מסורבל מדי לכישוריי הטכניים הדלים לעבוד על הטכניקה המורכבת, כך ששכרי יוצא בהפסדי. שוב צרור תודות לך על הרצון הטוב. וערב טוב לך.

GnomeBubble

New member
לפעמים אני עדיין עוקץ, אז דזהר ../images/Emo13.gif

אני מציע שתלמד להעריך את כישוריך הטכניים יותר. לא רבים בני גילך גולשים באינטרנט, ואף פעם לא מאוחר מדי ללמוד.

יאקים

New member
אצלך, זאת למדתי פרי ניסיון העבר

בינינו, תמיד אחרי המחמאה ממתין השטרונגול. עם זאת תמיד רחשתי לך חיבה והערכה, אם כי היו מקרים, אמנם בודדים, שהקדחת את תבשילך... ולגופו של עניין, אני מעדיף להשקיע אנרגיה בכלים שיכולים לסייע לי משמעותית. סתם שדרוגים - לבי אינו עמם. ומכל מקום, שוב תודה לך.

חה,חה, בני גיל...

אמשלי, בת 97 בפברואר, שתהיה בריאה ותאריך ימים, עונה לסקייפ תוך דקה ברוב שעות היום, קוראת חדשות גוגל, משחקת scrable מקוון במועדון ענקי בינלאומי כמה שעות ביום, שומעת מוזיקה במחשב, ומתכתבת כבדה בדוא"ל. אז לשמור על פרופורציות בבקשה!

what do you know

June 30, 2010 UKOM (the U.K. Online Measurement Company powered by Nielsen) revealed that people over 50 were responsible for the majority of the increase in U.K Internet usage over the last year. The size of the U.K. Internet audience grew by five percent from 36.9 million people in May 2009 to 38.8 million people in May 2010. Of these 1.9 million new Internet users, 1.0 million (53 percent) were at least 50 years old. Men over 50 were responsible for most of this growth, accounting for 722,000 (38 percent) new British Internet users followed by women over 50 who accounted for 284,000 (15 percent) new users. Following the 50+ age group, women aged 21-34 accounted for 272,000 (14 percent) new British Internet users and ‘tweenage’ girls aged 12-20 who accounted for 231,000 (12 percent). “The Internet is getting older in more ways than one. Not only is the medium itself maturing but the audience is shifting towards older age groups,” said Alex Burmaster, Nielsen’s vice president of global communications for online. “This growth is a reminder, if one was still needed, that it is very much a form of media utilized by all age groups. The fact that one in four Britons who use the Internet today are 50 to 64 years old proves it is no longer the sole preserve of the young and technical literati.”​

ובכלל

הרי הנח לי אלי הנ"ל שהביא את המידע על בני 50 ומעלה וכו', ומצא אותו בתוך 0:20 דק', הרי אף הוא כבר שכח את שנות הארבעים והחמישים שלו, ובשעות הפנאי בודק בדיקה מקבמית של מחיריהם, יתרונותיהם וחסרונותיהם של חיתולים, של הליכונים, של בתי עבוט ואבות, ושל מצבות, שלכולם הוא עתיד להזדקק בבוקר לא עבות אחד. .

GnomeBubble

New member
../images/Emo45.gif

אז נראה אותו משכנע את אמא שלי שלגלוש באינטרנט זה לא כזה אסון. היא כבר למדה לחפש בגוגל כשצריך, אבל היא תמיד מעדיפה לשלוח מישהו אחר לגלוש אם רק אפשר...

תודה. מעולם לא נתתי דעתי לכך.

תמיד הגיתי וחAשדהו. (ולמען האמת אמשיך, מן הסתם לחAשֵד). נראה לי שזה דומה גם ל'סלתה ושמנה', שכולם מסAלתים בה מיני סלטים. (במקרה זה לפחות אני מצליח לסOלת את הסולת, גם בדיבור האוטומטי).

יאקים

New member
אל דאגה, חוכך. רבים מאוד וטובים מאוד שוגים,

וגם אם תעמידם על טעותם, יעדיפו להמשיך להגות חשדהו בפתח בחי"ת, ולא בצליל O. הרי ממילא ברור שהפועל הראשון הנו בבניין פיעל, ואילו השני (חשד) בבניין קל, וזה מסביר את ההבדל בהגייה. ערב טוב

למעלה