כאן נמחקה הודעה

סיסטמתי

New member
"עיסוק סיסטמתי בא"ל יוביל לשיפור בהתנהגות"...

ואפילו להתנהגות נעלה. זה מדוייק, אבל לא ברור לי קוו המחשבה שהוביל אלי בדיון

d y s

New member
מלחמות אגו זה חלק

מהמהות שלנו? וזה בסדר? ומה יש להסתיר למי שרוצה שזה יהיה ההפך?

sampay

New member
אגו

רבותי אני כבר עוקב כמה חודשים במה שקורה פה אני חייב לציין שיש פה אחלה פורום . (והינה הערה הבונה) אבל צערי אני שם לב שיש לפעמים מלחמות עולם פה חשבתי שיש לאנשי אומנויות לחימה יותר ריסון וכבוד הדדי ולצערי כנראה טעיתי וחבל.

פעם, אחרי שיעור ארניס

הלכנו: גיא אני ועוד כמה חבר'ה לנגב חומוס ביורדי הסירה בת"א - לובשים את חולצת המועדון ונושאים את תיקי הציוד. ישבנו, אכלנו, צחקנו, וחוץ מעל אמנויות לחימה: דיברנו גם גסויות, שטויות והיינו מאוד נונ-פוליטיקלי קורקט (לייק ו'י אול וויז אר). שולחן לידנו ישב איזה שהוא בחור. לפני לכתו הוא קם ואמר לנו משהוא שכגון: "אני יושב כבר שעה ושומע את את השיחה שלכם. בחיים לא הייתי מאמין שאתם אמני לחימה". שאלתיו למה והוא ענה כי "אמני לחימה הולכים ויושבים זקוף... אמני לחימה שולטים במזגם ואינם מדברים על זיונים ושטויות כמו שאתם מדברים... אמני לחימה הם מופת"... לקול צחוקנו: החל הבחור לעשות את דרכו נעלב וצודק החוצה מהמקום (גוטמן שאל אותו היכן לדעתו ניתן למצוא בעיר במחיר סביר שר רך של תינוקות נוצרים) אבל אני מוצא את המקרה מעניין ... אבא'לה: אמני לחימה הם רק בני אדם. פשוט: הם מתעסקים עם מ-כותת בצורה מתודית, זה הכל... חלקם מחפשים ריאוטל ומסורת... אחרים הישגיות ספורטיבית ויש מי שחושב כי זו דרכו אלי התפתחות רוחנית... אבל בסוף - כולם אנשים... יונתן גפן כתב פעם: "אל תצפי לעולם אמר לה. החושך - מלא כוכבים מרמים לא אחת, יושב אני ער כל הלילה - מצפה לאור ומקבל דמדומים"

d y s

New member
הוא לא דיבר על גסויות

אלא על כבוד הדדי וריסון אחד כלפי השני אני לא חושב שציפיותיו מוגזמות.וכן כולנו בני אדם אבל מה זה אומר והאם אין זה משפט מתרץ בסגנון זה מה יש ואין מה לעשות.גסויות שטויות סקס ורוקנרול לא קשורים.

אז להל"ן הגרסה הקלה

כבוד ההדדי וריסון עצמי היא חובתו של כל מי שרוצה להתכנות "אדם". כל קשר בינו לבין עיסוק באמנויות לחימה הינו מקרי בלבד.

sampay

New member
יובל אל תהיה מבולבל

יובל אל תקח את הדברים קשה . דברתי על זה כאנשי אומנויות לחימה ואתה אחד כזה שמסוגלים לרסן את האגו ולתת כבוד הדדי . סך הכול הבהרתי את הנושא.

Boogieman

New member
אני חושב שנשיאת התואר "אמן לחימה"...

אכן מחייבת אחריות מסויימת, וכן כרוכה באטיקט כזה או אחר. אני בכל אופן, מחזיק מהרעיון שאמן לחימה אמיתי אכן מייצג תכונות תרומיות כאלה ואחרות. לפי הסיפור של יובל, הבחור מהחומוס חושב שאמן לחימה זה סטריאוטיפ של מאסטר סיני זקן מסרטי קונג-פו של שנות השבעים, ולזה אין שום קשר למה שכתוב בחלק הראשון של ההודעה הזאת.

כנראה שלא רק בחור מהחומוס חושב כך

אבל אני עכשיו כ"כ מתבייש בעצמי ובשם כל מי שיודע לשבת בסה-זה, שאני שוקל לבצע סופוקו ולתלות את עצמי על ההאבי של ההקאמה שלי.

Boogieman

New member
נו, ממתי חסרים מטומטמים?

ויובל, אתה באמת לא צריך לבצע ספוקו. אם תחתוך את הזרת, זה יספיק לנו.

מסכים בגדול

אני חושב שמעלה רצויה אצל אנשים שלומדים לחימה (לחימה - היכולת להזיק לאחר) על מנת לשלוט בה ברמה גבוהה עד כדי אמנות, היא שליטה עצמית, שליטה באגו, איפוק והבנה ששימוש אלים ביכולות שהם רוכשים יהיה רק כמוצא אחרון. מצד שני, את מה שכתבתי לעיל הייתי רוצה לראות אצל כל אדם
. כאחד שעוסק באמנויות לחימה, כואב לי לראות אנשים "מהמחנה שלי" (כאלה שעוסקים באמנויות לחימה) שמנצלים את כוחם הפיסי והשפעתם הנפשית על תלמידים (ותלמידות) לרעה. כואב לי לראות שוטרים מושחתים במנצלים את כוחם לרעה, פוליטיקאים שמנצלים את כוחם לרעה, רופאים שעושים זאת (היה לא מזמן בכלבוטק תחקיר על רופא שדרש סכומי כסף כשוחד על מנת לקדם אנשים בתור להשתלות קרנית), אחים סיעודיים (היו מקרים של התעללות בקשישים, בילדים מפגרים ובחסרי ישע) ובכלל כל אדם שמנצל את כוחו לרעה. אני מניח שכמו שלי כואב לראות אנשים מהמחנה שלי (אמנויות לחימה) עושים זאת, כך קשה לשוטרים לראות שוטרים אחרים שסורחים, לרופאים טובים לראות רופאים מושחתים וכו'. העיסוק כשלעצמו באמנויות לחימה תורם ישירות ליכולת לחימה. כל המסביב הוא תוספת שלא קשורה בהכרח לאמנויות לחימה, אלא יותר נושאים שהמורה, כמחנך, מוצא לנכון לתת לתלמידיו ולהשפיע עליהם (וזה טוב וחשוב) ו/או דברים שהתלמידים מחפשים ולוקחים על עצמם מתוך ההכרה באחריות שבאה עם הכח. מעבר לכך? כמו שכתבתי, הייתי רוצה שכל אדם באשר הוא אדם יהיה טוב, לא אלים ובעל שליטה עצמית, ולא משנה אם הוא עוסק באמנויות לחימה, אם הוא רופא, שוטר, עו"ד, פוליטיקאי, ארכיטקט או כל בעל מקצוע אחר. רן.

Ryuha

New member
תוספת שלא קשורה?

האם יושר, חמלה אמפתיה ויחסי אנוש אינם קשורים ליכולתו של הרופא לרפא? האם עזרה לזולת, אכפתיות ומסירות אינן חלק מהותי מעבודת השיטור? האם אחריות סמכותיות ויושרה אינן חלק עיקרי בעבודתו של מפקד או מנהל? כמובן שעל אדם באשר הוא אדם לטפח תכונות חיוביות, אבל לדעתי, מעבר לאנושיות בסיסית יש לצפות גם מבעלי מקצוע לטפח תכונות אישיות הקשורות קשר ישיר לתפקידם. אני חולק על המשפט שכתבת: "העיסוק כשלעצמו באמנויות לחימה תורם ישירות ליכולת לחימה. כל המסביב הוא תוספת שלא קשורה בהכרח לאמנויות לחימה,". בעיני רופא המתאכזר לחולים ללא צורך - איננו רופא, אלא "טכנאי בשר" שוטר המנצל את כוחו לרעה איננו שוטר אלא בריון. ואמן לחימה המועל באמון תלמידיו ומנצל את כישוריו לרעה איננו אמן לחימה אלא בהמה גסה. מעבר לכך, אדם יכול להיות "חלאה מצוייה" בחייו הפרטיים, אך כאשר הוא עולה על המזרון ומלמד תלמידים עליו לעבור טרנספורמציה ולהקפיד הקפדה חמורה על האתיקט - ואסור באיסור חמור שאף שמץ מהקריזות הפרטיות שלו לא יבואו לידי ביטוי על המזרון, אחרת בעיני לפחות הוא איננו ראוי בשום אופן לתואר "אמן לחימה", בדיוק כפי ששוטר המקבל שוחד על מנת לסייע לעבריינים איננו ראוי לתואר "שוטר" ורופא שמתעלל במטופלים איננו ראוי לתואר "רופא".

לרופאים יש קוד אתי

שעליו הם נשבעים וחתומים. אם הם עוברים על הקוד האתי, יש אפשרות לשלול מהם את הרשיון לעסוק ברפואה. לעוסקים באמנויות לחימה אין קוד אתי כללי כזה ואין אפשרות לשלול ממישהו את האפשרות ללמד (כיום לפחות). יכול להיות אולי קוד אתי לארגונים או למועדונים פרטיים, אבל אין "גילדה" של אמנויות לחימה שיכולה לשלול את ה"רשיון" לעסוק בתחום. המגע היחיד שיש לאדם עם רשויות כלשהן הוא בקורסי מדריכים ומאמנים (אם הוא מחליט לעשות אותם, או שהוא מוותר עליהם ובכך עובר על חוק הספורט), וגם זה מפגש מוגבל בזמן שלאחריו ניתק הקשר. אין פיקוח על אמני לחימה מעבר לחוק הרגיל החל על כל אזרח במדינתו. שוטרים אפשר לפטר מהמשטרה. פוליטיקאים נשבעים אמונים למדינה, נשבעים לשמור על חוקיה ולמלא באמונה את תפקידם בהיבחרם לכנסת ובהצטרפותם לשורות הממשלה. גם עליהם יש מנגנונים שמפקחים (גם אם לא תמיד יש להם שיניים). כתבת: "בעיני רופא המתאכזר לחולים ללא צורך - איננו רופא, אלא "טכנאי בשר" שוטר המנצל את כוחו לרעה איננו שוטר אלא בריון. ואמן לחימה המועל באמון תלמידיו ומנצל את כישוריו לרעה איננו אמן לחימה אלא בהמה גסה." אני מסכים עם שני המשפטים הראשונים, וחלקית עם המשפט האחרון. אדם יכול להיות אמן לחימה מעולה ("אמן לחימה" להגדרתי: אדם שהביא את יכולת הלחימה שלו לרמה גבוהה, לכדי "אמנות"), ויחד עם זאת חרא של בן אדם ובהמה גסה. לא בטוח שהייתי רוצה ללמוד אצל אחד כזה, אבל עדיין הוא אמן לחימה מעולה. מה שאני אומר זה שהגדרה של אמן לחימה היא הגדרה של בין אדם לעצמו ללא קשר ליחס שלו לסובב אותו וללא קשר להיותו בעל תלמידים או לא (אני כותב את זה בהקשר של מה שכתבת שכאשר הוא עולה על המיזרון ומלמד תלמידים עליו לעבור טרנספורמציה אם הוא חלאה וכו'). הייתי מסכים איתך לו במקום לכתוב את מה שכתבת על "אמן לחימה" היית כותב על "הדמות הרצויה למורה לאמנויות לחימה". גם אז יכול להיות שלאותו אחד שהוא אנטיפט וחלאה יהיו תלמידים שיקבלו בשקט את כל החרא שהוא מאכיל אותם בכדי ללמוד מאותו עילוי. כמו שכתבתי, לא בטוח שאי הייתי לומד אצל אחד כזה, אבל אני מניח שיהיו ויש כאלה שכן. הייתי רוצה שאנשים שיש להם כח ביד (ובאופן ספציפי: אמני לחימה שגם יודעים להזיק פיסית, וגם בעלי יכולת השפעה נפשית על תלמידים במידה ויש להם) לא ינצלו את הכח הזה לרעה או שישמשו דמות ומופת (במעשים, לא בדיבורים. לדבר אפשר מפה ועד להודעה חדשה). לצערי זה לא תמיד קורה. רן.

shlomym

New member
מה שמצחיק יובל והבן של קנגה,שאתם...

מדברים כאילו אני בן יומיים ולא מכיר את עולמנו ה"נפלא". לא כך הדבר,אני מבטיח לכם,אוטוטו 34..ויש קצת נסיון,,,לא הרבה אבל קצת. ממש הארתם את עיניי. חאליק,במקום לבא ולעודד את דברי,בכדי ליצור אטמוספירה טובה יותר לדיון תרבותי ופורה ,אתם המורים. אתם מנסים להוכיח אותי.לספר לי על עובדות החיים. שינויים קטנים יכולים לגרום לגדולים. מה בקשתי,קצת ריסון,קצת כבוד לזולת. וכן, הדברים שלעיל,אכן קשורים לא"ל כך אני מאמין. לדוגמא:אדם שלא יודע לשלוט על עצמו ,איך ישלוט באחר. לצערי,יש כאלה שנהנים מהטלנובלות ברשת אתם רוצים תריבו אני המלצתי אחרת לילה טוב

ננדין

New member
ידידי - על מה נעלבת../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני בטוח שלא הבנת נכון את טון דבריהם...

למעלה